|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
itakasia lazurka trzymam
kciuki papi witaj Kochana! ![]() anuszka siostrze należało by porządnie wpier....... Tak w ogóle to Dzień dobry Kochane czytam co piszecie cały czas ale nie mam siły pisać a już wczoraj szczególnie mam duży problem a przez to mega doła naszczęście nie chodzi tu o dzidziusia zresztą i tak coś tu się ciągle dzieje więc nawet nikt nie zauważył mojej nieobecności ![]() po za tym 7dni do terminu
|
|
#4952 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Cytat:
potem juz przestalam bo balam sie infekcji mysle, ze skoro cala ciaze masz duzo ruchu to gin nic nie bedzie mial przeciwko (tylko na te infekcje pod koniec uwazaj) ![]() Cytat:
![]() a reszta sie nie martw, bo wszystko u nas OK czekamy na fotki maluszka i Mamy! Cytat:
Cytat:
![]() ja od poczatu ciazy wstaje w nocy tylko raz na sikanie a pije straaaaaasznie duzo w ciagu dnia za to dzis wstalam nawet wyspana i od rana gotuję mężowi jedzonko, żeby z glodu mi chlop nie umarł jak bede w szpitalu ![]() troszke mu zamroze, troche zostawie takiego do zjedzenia od razu czy odgrzania na kolacje zeby mial on sobie swietnie radzi w kuchni ale kurcze nie chce zeby gotowal zamiast siedziec ze mna w Szpitalu i cieszyc sie malenstwem ![]() ide zrobic jeszcze nalesniki oboje uwielbiamy wiec i ja sobie jeszcze dzis pojem
|
|
#4953 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczysz, że będzie dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez anuszka1401 Czas edycji: 2010-08-01 o 09:54 |
|||
|
|
|
#4954 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale ja się nie żaliłam że byłam 3razy siku,ja się cieszyłam z tego powodu. Bo normalnie to idę tak z 7 razy hihi
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- A Was gdzie wszystkie wywiało co? |
|
|
|
#4955 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem.
Załapałam się jeszcze na IX część wątku. Z USG: dziecko od ostatniego badania tym aparatem (dokładnie 2 tygodnie temu) urosło zaledwie 100g- to stanowczo za mało. Przepływy są ok. Łożysko III stopnia dojrzałości. Na KTG: tętno dzieciaka w normie, leciutkie skurcze. Mam pójść na długi spacer, posprzątać mieszkanie i najlepiej pobiegać i gdyby nic się nie działo to w czwartek zgłosić się znów do szpitala na te same badania i dodatkowo na badanie ginekologiczne (lekarz sprawdzi rozwarcie) i masaż szyjki. Morgana- wpiszę Cię na listę już w następnej części, ok?
|
#4956 |
|
Zakorzenienie
|
Lazurowa na kolejnym wątku musisz zmienić, że witamy w X części, a nie w IX, bo zajrzałam... i zauważyłam, że nie zmienione... wiem, że to duperela... ale co mi tam
![]() Co do dzisiejszej wizyty, to myślałam, że coś z tym zrobią od razu... ale pewnie wiedzą co robią. Długi spacer, sprzątanie mieszkania, a nawet przebieżki mało komu pomagają... Mam nadzieję, że w czwartek coś zdecydują, no chyba, że samo się ruszy, czego życzę z głębi serca. Jak twój humor? |
|
|
|
#4957 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
wpadłam zobaczyć czy któraś się rozpakowała a tu cisza ![]() papateria super, że w końcu w domku jesteś Jeżeli chodzi o pływanie to ja ostatni raz byłam tydzień temu i to był 37 tydzień. Teraz już nie chodzę bo się boję, że jakby mi wody odeszły to nawet się nie zorientuję. A jeżeli chodzi o infekcje to moja gin przepisała mi specjalne globulki i po każdej wizycie po basenie sobie aplikowałam. Hmm to która dzisiaj rodzi? Mi zostały równe 2 tygodnie.---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Basiu czy ja mogę prosić o twój numer telefonu, bo właśnie się zorientowałam, że do nikogo nie mam i jakby co to nie dam nawet znać, że coś się dzieje. ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- lazurowa rzeczywiście mało urosło, może ten aparat coś oszukuje. Mój w 3 tygodnie urósł 700 gram, a teraz mam wizytę we wtorek i zobaczę. Powiem tylko tyle, że miałam robione usg na 2 różnych aparatach i różnica między jednym a drugim była 200 gram i bądź tu mądry. |
|
|
|
#4958 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka wysłałam ci prywatną wiadomość. Niestety nikogo chętnego do rozpakowania. Zaraz napisze do mini12 jak tam u niej. Może coś się po oxy ruszyło. Wogóle kto tam następny w kolejce jest?
|
|
|
|
#4959 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Basiu, wysłałam sms
|
|
|
|
#4960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też myślałam, że coś dziś postanowi... No ale mam jeszcze rzeczywiście kilka rzeczy do zrobienia w mieszkaniu więc może dobrze. Humor taki sobie. Niby staram się żyć z uśmiechem na twarzy ale to co w środku to już inna bajka... No ja też jestem badana na dwóch aparatach, na jednym w prywatnym gabinecie i na drugim w szpitalu i wyniki się praktycznie nie różnią. I to nie jest tak, że od dwóch tygodni o tym wiem tylko po prostu już od dłuższego czasu Mała powoli przybierała na wadze.
|
|
#4961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tos mnie pocieszyla ta informacja o dzieciach... nie dosc ze maz lew, uparty jak osiol i obrazalski,to jeszcze corka bedzie wrednym i trudnym lwem pochlastam sie normalnie hehe
|
|
|
|
|
#4962 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak tam Honolinka?
Lazurowa no to nic tylko spacerować,robić i sprzątać. I po schodach trochę pobiegać. Ciekawe jaka wielka urodzi się twoja córka! Znam kilka przypadków,gdzie lekarze mówili że dzieciątko będzie małe,a rodziło się o wiele większe. Jednej powiedzieli,że dziecko ok 2,1kg a mają urodziła się 3,3kg to jest dopiero ogromna różnica. I to naprawdę na dość dobrym sprzęcie i dość dobry lekarz. Nie wiem od czego to zależy. |
|
|
|
#4963 |
|
Rozeznanie
|
bajka hahaha mój M też lew i sama się zastanawiam jak sobie poradzę z dwoma. I dokładnie tak jak twój obrażalski i uparty jak osioł. Ja jestem koziorożcem i też uparta jestem i czasem przez to są zadymy, tylko ja sie tak nie obrażam jak on. Ech ci faceci, gorsze fochy mają od kobiet
|
|
|
|
#4964 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hehe nie wiem co gorsze Lew czy Rak - wg mnie Rak to najbardziej humorzasty znak jaki znam ![]() zdecydowanie wolę jednak Lwa - prababcia lew, dziadek lew - damy jakoś radę poza tym jak wychowamy Malucha takie dziecko potem bedziemy miec
|
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
Co do znaków zodiaku,to u nas będzie równy podział. Ja i Łucja jesteśmy strzelce. Mój Damian to lew,i teraz czekamy na drugiego lwa
|
|
|
|
#4966 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to chyba nie kwestia znaku ale.. płci :P
|
|
#4967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fochy to on czasem wali za piecioro no ale masz racje, dziecko bedzie takie jak je wychowamy
|
|
|
|
|
#4968 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie chce rozczarować ale niestety dzieci nie zawsze są do końca takie jak tego chcemy. Moja Łucja jest jak dzik, żywe srebro od samego początku jak się urodziła. To nie jest dziecko które może wszystko,może wejść na głowę,są w domu zasady i wogóle,od początku mieliśmy jakieś tam ustalone,a dziecko ma charakterek oj ma. Ale ma też po kim. Co do lwów np kobiet,to moja mama jest lew i złoty człowiek. Przecudowna, przekochana, opanowana i spokojna. Natomiast znajoma moja jest okropna. Jest tak humorzasta, obrażalska,wszystko musi być tak jak ona chce,non stop marudzi i ogólnie ciężki człowiek.
|
|
|
|
#4969 |
|
Rozeznanie
|
zmykam, miłego dnia i rozpakowywać się proszę
bo ja czekam w kolejce i nie chcę się nikomu wpychać
|
|
|
|
#4970 |
|
Zakorzenienie
|
LILKA miłego dnia w takim razie. A co do rozpakowywania się to wszyscy czekają by przejść do X części wątku i wtedy będzie wielkie baby boom hihi
|
|
|
|
#4971 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4972 |
|
Raczkowanie
|
Papeteria witaj
![]() Dzień dobry! Ja wstałam z masakrycznym bólem głowy wzięłam apap i nic ..aż mi nie dobrze..Poza tym u mnie bez zmian , córcia siedzi w brzuszku i nie daje znaku jakiejkolwiek chęci wyjścia. Basiu napisałam Ci na priv wiadomość z prośbą o nr, bo też do nikogo nie mam gdyby się coś zaczęło. Życzę wszystkim miłego dnia
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
Pilotko ja też jestem strzelec,ale wydaje mi się że ja byłam mniej problemowym dzieckiem i jakoś dało się do mnie przemówić. Choć nie narzekam i tak nie jest źle z Łucja,ale przyznać trzeba że charakterek ma i to niezły. A ty z którego jesteś?
|
|
|
|
#4974 | |
|
Raczkowanie
|
Pewnie wszystkie siedzą nad jeziorami, na basenach, na spacerach, albo naturalnie się przysłowiowo "opieprzają niedzielnie"
![]() No i ja jestem cały czas chętna do rozpakowania ![]() Lazurowa spoko, dopisz tam ![]() Cytat:
no sama też nie wiem co o tym myśleć... będziemy miały wszystkie ciężką przeprawę... Ale w sumie ja tez jestem z roku tygrysa - strzelcem. Mój K. jest biedną rybą. Tu się zgadza pokorny i grzeczny, za to ja nie jestem łatwym domownikiem ![]() No i też racja, wszystko kwestia wychowania i reguł panujących w domu. |
|
|
|
|
#4975 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja z 11
|
|
#4976 |
|
Zakorzenienie
|
Ja 6grudzień jestem,a Łucja 18 grudzień,choć miała być 16styczeń.
Mój Damian natomiast 4 sierpień,a Klara zobaczymy |
|
|
|
#4977 |
|
Raczkowanie
|
oo a ja z 18
, Basia tak jak Twoja Łucja
|
|
|
|
#4978 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo Morgana to dokładnie tak jak Łucja... U nas w rodzinie dużo strzelców i lwów też w sumie nie mało hihi. Ciekawe czy któreś z mamus jeszcze wśród nas to strzelce?
|
|
|
|
#4979 |
|
Zadomowienie
|
Ja na znakach zodiaku nie znam się zupełnie. Oboje z TŻtem jesteśmy Bykami i wiem tylko tyle, że byki uparte bardzo. Jest w tym ziarnko prawdy
Co do basenu, to mój gin jest na urlopie i zapomniałam zapytać, czy mogę sobie tak dwa razy w tygodniu pójśc na basen i troszkę popływać. Leci nam 37 tc, szyjka krótka, ale zamknięta, więc powinno być ok. Jak uważacie? W razie czego, brałabym Lactovaginal po każdej kąpieli, więc nie powinno dojśc do żadnej infekcji. |
|
|
|
#4980 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie!!!
Wrocilismy o 5:30 z wesela. Imprezka byla super. Dzidzia wytancowala sie, ze hej. Nie dam rady Was nadrobic. Na 14 lecimy na poprawiny. Od jutra moge zaczac rodzic. Buziaczki!!!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.

kciuki 
naszczęście nie chodzi tu o dzidziusia

oboje uwielbiamy wiec i ja sobie jeszcze dzis pojem