Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy cz.2 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-07, 06:25   #4951
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco
Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy cz.2

Chciałam wam napisać o tym co mi pomogło przywrócić regularny cykl. Zaczęłam łykać olej z wiesiolka. 3 tabletki dziennie od 1 do 14 dnia. Dostałam okres w terminie wiec widać że wiesiołek pobudził jajniki do pracy. Poza tym wpływa on korzystnie na cerę więc jego łykanie ma też inne plusy. ☺

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
SweetChoco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-16, 16:59   #4952
jaksy
Zasiedzenie

Już ponad cztery miesiące od odstawienia, jestem po drugim okresie. Pojawił się w 36 dniu, więc o połowę szybciej niż pierwszy. Jest dobrze.
Łupież (koszmarny) przeszedł po regularnym używaniu Nizoralu. Włosy wypadają ciut mniej, ale ciągle bardzo - ciągle używam wcierki.
Z miesiąc temu wysypało mnie bardzo na plecach, trochę na dekolcie. Smaruję kremem Ziaja Manuka z kwasem migdałowym - ładnie łagodzi, ale wysyp ciągle jest (może ktoś coś stosuje innego i poleca?).
Na twarzy pojedyncze wypryski - jeden znika, drugi się pojawia. Ale i tak jestem pod wrażeniem, bo właśnie na twarzy spodziewałam się największego wysypu. Za to cera z normalnej/suchej zmieniła się w przetłuszczającą. Muszę teraz kompletnie zmienić wypracowaną przez lata pielęgnację.
Pocę się też bardziej. Bywam często zmęczona/rozdrażniona, ale nie wiem czy to akurat przez odstawienie. To chyba tyle.
Stary 2017-04-20, 08:32   #4953
Zzziajana
Zadomowienie

Okropnie wspominam odstawienie...
Cykle miałam i nadal mam jak przy tabletkach, bardzo regularne, rzadko zdarza się chociaż jeden dzień obsuwy.
Jakieś dwa miesiące po odstawieniu miałam takie humorki, że sama ze sobą nie mogłam wytrzymać. Nie chciałam być wredna dla ludzi, ale tak wychodziło za co jeszcze bardziej się nie lubiłam Myślałam, że gorzej być nie może.
Ale nie - potem było gorzej. Miesiąc później, czyli trzy miesiące po odstawieniu pojawił się trądzik. Typowo hormonalny, bo na żuchwie, trochę na szyi i na plecach. Pryszcze były wielkie, bolące i spuchnięte. Nie miało znaczenia, czy wyciskałam czy nie, po każdym pozostawała blizna i przebarwienie. Taki stan cery utrzymywał się ponad rok. Nie pomagało nic - kosmetyki apteczne, antybiotyki doustne i zewnętrzne od dermatologa, zabiegi u kosmetyczki - kompletnie nic. Trądzik zaczął sam schodzić, kiedy hormony się uspokoiły, czyli, jak już wspomniałam, po ponad roku. Po tym pozostała mi pamiątka w postaci blizn i przebarwień i za nic nie mogę się tego pozbyć. Na plecach do tej pory pojawiają mi się wielkie pryszcze, które bolą, jak pojawią się w jakimś niefortunnym miejscu to nawet nie mogę się oprzeć o krzesło. Ale okej - to plecy to jakoś przeżyję. Do tej pory, czyli dwa lata po odstawieniu tabletek nadal czasem wyrzuca mnie na żuchwie, już raczej mniejsze i mniej bolące pryszcze, ale jednak. Ponadto pojawiła się masa zaskórników. Wcześniej miałam je tylko na nosie, policzkach i brodzie. Teraz są wszędzie. Powiem Wam szczerze, gdyby ktoś mi w porę powiedział, że tak to będzie wyglądać to nigdy w życiu bym się nie decydowała na tabletki. Miałam naprawdę ładną cerę, a teraz wyglądam jakbym przeżyła atak wściekłych pryszczy (bo w sumie tak było), bo pozostały mi tak głębokie blizny i przebarwienia w dziwnych odcieniach, które nie dają się ruszyć.
Zzziajana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-22, 12:37   #4954
IzzieSt
Zakorzenienie

Mi już dwóch lekarzy sugeruje powrót do tabletek. Męczę się z plamieniami od 2 lat i sama nie wiem co zrobić. W tym tygodniu byłam na wizycie, mam zrobić badania, za 2 tyg kolejna wizyta i usg, jeśli będzie "czysto" i w badaniach też ok to możliwe że wracam do tabsów
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-25, 08:42   #4955
Zzziajana
Zadomowienie

Ja też mam ciągłe problemy ginekologiczne odkąd odstawiłam tabsy. Średnio raz w miesiącu jestem u gina :/ tylko moja pani doktor wie jak bardzo nie chcę wracać do tabletek, bo to tak naprawdę zamknięte koło. Wrócę, będę je brała jakiś czas, znowu odstawię, bo będę chciała zajść w ciążę i wszystkie problemy wrócą. Jaki to ma sens? Dlatego bardzo żałuję, że w ogóle zaczęłam :/
Zzziajana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-26, 22:55   #4956
IzzieSt
Zakorzenienie

Problem trzeciego świata
Gin kazał mi zrobić morfologie, prolaktynę i tsh w 3 dniu cyklu. Okres powinnam mieć dziś, więc w piątek powinnam zrobić badania. Okresu oczywiście nie dostałam.
a)jeśli dostanę go jutro co jest możliwe bo już dziś bolał mnie brzuch to robić badania w drugim dniu cyklu (piątek) czy dopiero w 6d.c (wtorek)?
b)jeśli okres dostanę dopiero w piątek to mogę te badania zrobić dopiero we wtorek (5 d.c)?
W przyszły czwartek mam gina i mam przyjść z wynikami, a ten weekend majowy trochę mi to komplikuje Morfologia i tsh nie ma tu nic do rzeczy, ale miałam problemy z prolaktyną i chciałabym ją zrobić w jak najbardziej odpowiednim momencie
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-27, 00:09   #4957
blackcherryx94
Rozeznanie

Jestem już po wizycie u ginekologa, okres spóźnił mi się o 2 cykle - ponad 2 miesiące..
Niedawno dostałam właśnie miesiączki, ciekawe czy ten cykl się w końcu wyreguluje czy znów będę 2 miesiące czekać
blackcherryx94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-01, 20:16   #4958
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Konto usunięte

Dołączam do wątku Właśnie mija drugi tydzień odkąd po 4,5 roku brania Kontraceptu odstawiłam tabletki, ale jestem pełna obaw. Przed braniem tabletek (zaczęłam brać mając niecałe 18 lat) zawsze miałam bardzo obfite, długie miesiączki, tabletki trochę mi pomogły, bo nie dość, że wiedziałam dokładnie kiedy okres wypadnie, to jeszcze były krótkie, tzn. 3-4 dni.

U mnie efekty uboczne odstawienia już się zaczęły i już jest koszmarek - od tygodnia jestem wiecznie przymulona, śpiąca, często boli mnie brzuch, głowa, mam skoki ciśnienia, a do tego straszne wahania nastrojów, jestem niemiła, zdenerwowana, choć nie ma ku temu powodów i wcale tego nie chcę, dzisiaj to aż się popłakałam z nerwów, wygląda to jak taki stereotypowy PMS, tylko gorszy... Plus już wywaliło mi syfki na plecach, na szyi, na twarzy też bardziej mnie sypie i skóra na twarzy i głowie przetłuszcza mi się bardziej. Przetłuszczanie się to zawsze był u mnie problem, ale teraz widzę, że robi się jeszcze gorzej, a z pryszczami i wągrami to od czasu wejścia w okres nastoletni sobie nie jestem w stanie poradzić, więc przeraża mnie myśl, że jeszcze może być gorzej (naprawdę dbam o cerę, porządna pielęgnacja, wszystko, no ale po mamie chyba to mam, ona ma 42 lata i nadal jej się mocno cera przetłuszcza, ma straszne zaskórniki, czasem jakiś pryszcz wyskoczy); na szyi nigdy mi się nic nie robiło, na plecach czy dekolcie raz na parę miesięcy jakaś jedna zmiana, także coś się zmieniło, że nagle mnie sypnęło w takich dziwnych miejscach. Mam tylko nadzieję, że z włosami będzie spokój, bo jak mi zaczną wypadać to zostanę łysa chyba...

Tak liczyłam, że po odstawieniu poczuję się lepiej, lżej, na tabletkach miałam spory problem z puchnięciem, zatrzymaniem wody, strasznie puchłam - raz w trakcie cyklu i drugi zaraz przed okresem. Liczyłam, że woda zejdzie to poczuję się lepiej i może dzięki temu waga też trochę spadnie, a na razie czuję się o wiele gorzej niż na Kontracepcie - opuchnięta, zmęczona i wściekła

Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Czas edycji: 2017-05-01 o 20:37
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-19, 14:02   #4959
kornik24
Przyczajenie

To ja się teraz też podzielę swoimi przeżyciami.

Tabletki odstawiłam z końcem marca (brałam bez przerwy przeszło 8 lat), a zaraz w trakcie krwawienia z odstawienia założyłam sobie miedzianą spiralę (nigdy nie rodziłam). Byłam przerażona tym co mnie czeka po odstawieniu hormonów i właściwie nadal jestem, bo organizm powoli będzie wracał do normy.

Wyniki wątrobowe miałam kiepskie, dlatego też przeszło miesiąc jestem już na lekach na poprawę jej stanu.

Po prawie 2 miesiącach od odstawienia tabletek wszelkie problemy żołądkowe minęły, zeszła ze mnie woda (coś pięknego ) i zmniejszył się cellulit. Tyle z dobrych spraw

Z tych złych rzeczy to okropnie przetłuszczają mi się włosy, no dramat! Ale z tym mogę żyć, bo włosy mogę myć nawet codziennie, nie jest to problem. Gorzej natomiast z moją cerą (tego obawiałam się najbardziej). Póki co jest do zniesienia, bo wyprysków mam DUŻO, ale są to małe krosteczki w wielkich skupiskach, które można zakryć jakimś mazidłem i wyjść do ludzi. Twarz świeci mi się NON STOP, nie tylko w strefie T, ale pod oczami i na policzka zbiera mi się tyle sebum, że mam wrażenie, że mogłabym go szpachelką zbierać

Tak jak pisały dziewczyny wcześniej - musiałam zmienić cały system pielęgnacji, bo moja sucha skóra stała się niesamowicie tłusta. Walczę z tym, nie załamuje się i patrzę z nadzieją na przyszłość, że na tym koniec, że gorsze rzeczy mnie już nie spotkają
kornik24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-30, 12:02   #4960
aduska1212
Rozeznanie

Hej dziewczyny
przychodzę do Was po radę. Ze względu na wyjazd na wakacje zaczęłam brać tabletki - Microgynon - lekarz przepisał mi 3 opakowania tylko ze względu na to, żebym przesunęła okres (tak wiem, burza hormonalna itp., ale nie wyobrażam sobie jechać na wakacje raz do roku z okresem...). Teraz mój lekarz jest na wakacjach, nie ma z nim kontaktu, a ja jestem w kropce - właśnie kończę 2 opakowanie tabletek, zbliża się wyjazd - czy mogę już nie brać 3 opakowania? Nie chcę dłużej brać hormonów, zrobiłam to tylko ze względu na wakacje i nie wiem - czy odstawić już teraz, czy lepiej przyjąć jeszcze jedno, trzecie opakowanie. Dodam, że zatrzymała mi się woda w organizmie, zaczął pojawiać cellulit, do tego wahania nastroju... Z tego względu chcę przestać je przyjmować.
Może któraś z Was będzie w stanie mi doradzić?
Stary 2017-05-30, 18:54   #4961
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aduska1212 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
przychodzę do Was po radę. Ze względu na wyjazd na wakacje zaczęłam brać tabletki - Microgynon - lekarz przepisał mi 3 opakowania tylko ze względu na to, żebym przesunęła okres (tak wiem, burza hormonalna itp., ale nie wyobrażam sobie jechać na wakacje raz do roku z okresem...). Teraz mój lekarz jest na wakacjach, nie ma z nim kontaktu, a ja jestem w kropce - właśnie kończę 2 opakowanie tabletek, zbliża się wyjazd - czy mogę już nie brać 3 opakowania? Nie chcę dłużej brać hormonów, zrobiłam to tylko ze względu na wakacje i nie wiem - czy odstawić już teraz, czy lepiej przyjąć jeszcze jedno, trzecie opakowanie. Dodam, że zatrzymała mi się woda w organizmie, zaczął pojawiać cellulit, do tego wahania nastroju... Z tego względu chcę przestać je przyjmować.
Może któraś z Was będzie w stanie mi doradzić?
Jeśli nie uprawiasz seksu lub zabezpieczasz się w inny sposób, to nie bierz tabletek. Obojętnie czy zrobisz to teraz czy po 3 opakowaniu.

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-01, 21:47   #4962
musisz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SweetChoco Pokaż wiadomość
Chciałam wam napisać o tym co mi pomogło przywrócić regularny cykl. Zaczęłam łykać olej z wiesiolka. 3 tabletki dziennie od 1 do 14 dnia. Dostałam okres w terminie wiec widać że wiesiołek pobudził jajniki do pracy. Poza tym wpływa on korzystnie na cerę więc jego łykanie ma też inne plusy. ☺

A konsultowałaś to z lekarzem, czy nie? Trzy cykle miałam dość regularne, ale dzisiaj 5 dzień opóźnienia i już świruję Chciałabym jakoś pobudzić ten organizm do regulacji, bo osiwieję. Straszny mam dyskomfort psychiczny przez te opóźnienia, nie czas na dzidziusia.

Oprócz tego od kilku tygodni strasznie, ale to STRASZNIE wypadają mi włosy. Miałam grzywę jak lew, a teraz wydaje mi się, że została połowa włosów :/ A z niespodziankami na twarzy/ramionach/plecach/dekolcie już przyzwyczaiłam się żyć.
Z jednej strony brakuje mi tabletek, bo był ten komfort psychiczny, ale z drugiej strony nie zdecydowałabym się chyba na nie drugi raz... minusów jest zdecydowanie więcej w moim przypadku.
Stary 2017-06-02, 08:27   #4963
aduska1212
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Adrianna_8 Pokaż wiadomość
Jeśli nie uprawiasz seksu lub zabezpieczasz się w inny sposób, to nie bierz tabletek. Obojętnie czy zrobisz to teraz czy po 3 opakowaniu.

Tylko boję się, żeby mi się miesiączka nie rozregulowała... Choć z drugiej strony, teraz mam przerwę w braniu tabsów, jutro powinnam dostać okresu, to chyba po 9 dniach nie pojawi się znów...? Bo mimo, że to tylko 2 miesiące na tabletkach, już mam ich dość
Stary 2017-06-05, 15:13   #4964
Klaudiad18
Wtajemniczenie

Hej,
dziś biorę ostatnią tabletkę i odstawiam regulon-po braniu ok 3,5 roku. Aż się boję co z tego będzie
Odstawiam głównie z tego powodu, że ginekolog stwierdziła, że warto zrobić przerwę - żeby organizm za bardzo się nie "zablokował". Nie wiem czy ma to sens, czy nie
Klaudiad18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-05, 17:44   #4965
musisz
Rozeznanie

U mnie nadal brak @ Coraz bardziej się stresuję. Ostatni miałam 29 kwietnia, cykle zazwyczaj 29 dniowe, z tym że po tabletkach wahały mi się do 33 dni. W ostatni @ kochałam się bez zabezpieczenia, później była prezerwatywa + finał nie w środku. Wiem, że szanse są minimalne...
W sobotę zrobiłam dwa testy, na jednym nie wyszło NIC, chyba felerny, drugi negatywny. Wiem, że panikuję ale chyba potrzebuję pocieszenia albo głosu rozsądku, co myślicie?
Stary 2017-06-06, 09:22   #4966
Klaudiad18
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez musisz Pokaż wiadomość
U mnie nadal brak @ Coraz bardziej się stresuję. Ostatni miałam 29 kwietnia, cykle zazwyczaj 29 dniowe, z tym że po tabletkach wahały mi się do 33 dni. W ostatni @ kochałam się bez zabezpieczenia, później była prezerwatywa + finał nie w środku. Wiem, że szanse są minimalne...
W sobotę zrobiłam dwa testy, na jednym nie wyszło NIC, chyba felerny, drugi negatywny. Wiem, że panikuję ale chyba potrzebuję pocieszenia albo głosu rozsądku, co myślicie?
Tak jak mowisz, szanse sa minimalne spokojnie
a mialas jakies skutki uboczne odstawienia ?
Stary 2017-06-07, 12:00   #4967
Infallible
Zakorzenienie

Ponad pół roku temu odstawiłam tabletki.. gdyby ktoś kiedyś powiedział mi, że takie będą skutki to nigdy nie zaczęłabym ich brać. O ile z okresem nie było problemu bo pojawił się normalnie w terminie to miałam i w sumie dalej mam ogromny wysyp na twarzy, plecach, szyi, dekolcie. Ale chyba największym problemem jest wypadanie włosów byłam u dermatologa dostałam wcierkę robioną w aptece ale nie pomaga i włosy dalej wypadają. Kiedyś było ich tak dużo i były gęste, a teraz za każdym razem jak je czeszę, myje wypadają garściami. Wiecie jak sobie z tym poradzić?
No i ostatni okres spóźnił mi się prawie 3 tygodnie.
Stary 2017-06-07, 12:49   #4968
Klaudiad18
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Infallible Pokaż wiadomość
Ponad pół roku temu odstawiłam tabletki.. gdyby ktoś kiedyś powiedział mi, że takie będą skutki to nigdy nie zaczęłabym ich brać. O ile z okresem nie było problemu bo pojawił się normalnie w terminie to miałam i w sumie dalej mam ogromny wysyp na twarzy, plecach, szyi, dekolcie. Ale chyba największym problemem jest wypadanie włosów byłam u dermatologa dostałam wcierkę robioną w aptece ale nie pomaga i włosy dalej wypadają. Kiedyś było ich tak dużo i były gęste, a teraz za każdym razem jak je czeszę, myje wypadają garściami. Wiecie jak sobie z tym poradzić?
No i ostatni okres spóźnił mi się prawie 3 tygodnie.
Nie strasz ile brałaś tabletki? i jakie ?
A jak waga ?
Stary 2017-06-07, 13:33   #4969
Infallible
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klaudiad18 Pokaż wiadomość
Nie strasz ile brałaś tabletki? i jakie ?
A jak waga ?
Tabletki brałam ponad 2 lata - Vibin mini. Wcześniej brałam Novynette ale po ich odstawieniu nic się nie działo. W trakcie brania tabletek ważyłam 53 kg teraz 50 kg.
Stary 2017-06-07, 13:45   #4970
Klaudiad18
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Infallible Pokaż wiadomość
Tabletki brałam ponad 2 lata - Vibin mini. Wcześniej brałam Novynette ale po ich odstawieniu nic się nie działo. W trakcie brania tabletek ważyłam 53 kg teraz 50 kg.
Własnie najbardziej obawiam się o wagę i włosy
Stary 2017-06-07, 13:49   #4971
ateris
Zakorzenienie

No nie ma reguły z tymi skutkami ubocznymi.
Ja brałam 8 lat i po odstawieniu same plusy. Brak cellulitu, plaski brzuch, większa ochota na seks, unormowane ciśnienie, cera tak samo dobra jak na tabsach.

ateris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-07, 14:29   #4972
Klaudiad18
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ateris Pokaż wiadomość
No nie ma reguły z tymi skutkami ubocznymi.
Ja brałam 8 lat i po odstawieniu same plusy. Brak cellulitu, plaski brzuch, większa ochota na seks, unormowane ciśnienie, cera tak samo dobra jak na tabsach.

ooo super
Mam nadzieje, że też przejdę to bezboleśnie ;D

a po jakim czasie od odstawienia zaczynają się 'zmiany'? wiem, że u kazdego indywidualnie, ale jest to miesiac, trzy,pol roku?
Stary 2017-06-07, 15:16   #4973
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
ooo super

a po jakim czasie od odstawienia zaczynają się 'zmiany'? wiem, że u kazdego indywidualnie, ale jest to miesiac, trzy,pol roku?
Myślę, że organizm od razu się kapuje, że coś jest nie tak i jakieś zmiany zachodzą od razu.

Stary 2017-06-07, 15:23   #4974
Klaudiad18
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Adrianna_8 Pokaż wiadomość
Myślę, że organizm od razu się kapuje, że coś jest nie tak i jakieś zmiany zachodzą od razu.

no zobaczę jak to u mnie będzie
Stary 2017-06-07, 15:47   #4975
ateris
Zakorzenienie

Cytat:
ooo super

W pierwszym miesiącu.
Najpiękniejsze jak wraca naturalne nawilżenie kobiety )

Edytowane przez ateris
Czas edycji: 2017-06-07 o 15:49
Stary 2017-06-08, 08:27   #4976
Klaudiad18
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ateris Pokaż wiadomość
W pierwszym miesiącu.
Najpiękniejsze jak wraca naturalne nawilżenie kobiety )

Z tego co piszecie, to nie jest to aż takie tragiczne, jak myślałam
Stary 2017-06-08, 15:24   #4977
ateris
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co piszecie, to nie jest to aż takie tragiczne, jak myślałam
Też się bałam. Pryszczy itd. A tu nic takiego nie było. No, ale wiadomo, że każda inaczej to przechodzi.
Tak czy inaczej lepiej rzucić te hormony.

Stary 2017-06-09, 02:38   #4978
la fresa del vidrio
Raczkowanie

Czesc, jestem tu nowa.

Nigdy wiecej nie wezme tabletek anty o ile uda mi sie kiedykolwiek wrocic do normy ze swoim organizmem ;(

3 lata temu tez bralam, ale krotko, maksymalnie chyba 5 miesiecy i jak odstawilam, to dostalam pryszczy: najpierw na szyi, a pozniej na calej twarzy, bylam u dermatologa i w sumie niewiele mi pomogl, ale pryszcze po jakims czasie zniknely.

Pozniej bralam tabletki 2 lata. Odstawilam, bo zauwazylam pajaczki na nogach i lamliwe paznokcie, wyczytalam, ze wyplukuja mineraly z organizmu. Po odstawieniu zaczelam od razu brac witaminy, wiec paznokcie wrocily do normy, ale co ja przechodze! ;(

1-1,5 miesiaca po odstawieniu:

Straszne wahania nastrojow, depresja, brak ochoty na seks i zycie w ogole. Siniaki na nogach przed okresem. Wszystkie badania krwi w normie. Lekkie wypadanie wlosow, ale w normie. Koszmarnie suche stopy i dlonie!!!

2-2,5 miesiaca po:

Nastroje stabilizuja sie. Stopy i dlonie juz nie sa takie suche. Za to pojawiaja sie pryszcze na twarzy, szyi, dekolcie. Nie, ze jakies ropne, tylko taka podskorna "kaszka", widoczne grudki. Wlosy nadal wypadaja troche ale bez przesady.

3 miesiac po, czyli teraz:

Wlosy zaczely mi bardziej wypadac. Wszedzie ich pelno. Po myciu, po czesaniu, na lozku, na podlodze. Martwie sie tym strasznie. W dodatku tradzik jak byl tak jest. Chyba nawet wiekszy. Za to wrocilo libido, to moge powiedziec z cala pewnoscia.

Dziewczyny, czy to normalne? Bardzo sie martwie, ze te tabletki spowodowaly u mnie jakies nieodwracalne zmiany hormonalne, w wyniku ktorych mam teraz zespol policystycznych jajnikow albo cos... Tak mi wlosy leca i mam tradzik. czy ktorejs z was sie to unormowalo po jakims czasie? Bo tradzik po poprzednim odstawieniu tez mialam, ale nie pamietam strasznego wypadania wlosow. A w trakcie brania anty w ogole mi prawie nie wypadaly.

There's somethin', somethin' about this place...
Somethin' about lonely nights and my lipstick on your face."
la fresa del vidrio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-09, 06:35   #4979
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez la fresa del vidrio Pokaż wiadomość
Czesc, jestem tu nowa.

Nigdy wiecej nie wezme tabletek anty o ile uda mi sie kiedykolwiek wrocic do normy ze swoim organizmem ;(

3 lata temu tez bralam, ale krotko, maksymalnie chyba 5 miesiecy i jak odstawilam, to dostalam pryszczy: najpierw na szyi, a pozniej na calej twarzy, bylam u dermatologa i w sumie niewiele mi pomogl, ale pryszcze po jakims czasie zniknely.

Pozniej bralam tabletki 2 lata. Odstawilam, bo zauwazylam pajaczki na nogach i lamliwe paznokcie, wyczytalam, ze wyplukuja mineraly z organizmu. Po odstawieniu zaczelam od razu brac witaminy, wiec paznokcie wrocily do normy, ale co ja przechodze! ;(

Straszne wahania nastrojow, depresja, brak ochoty na seks i zycie w ogole. Siniaki na nogach przed okresem. Wszystkie badania krwi w normie. Lekkie wypadanie wlosow, ale w normie. Koszmarnie suche stopy i dlonie!!!

2-2,5 miesiaca po:

Nastroje stabilizuja sie. Stopy i dlonie juz nie sa takie suche. Za to pojawiaja sie pryszcze na twarzy, szyi, dekolcie. Nie, ze jakies ropne, tylko taka podskorna "kaszka", widoczne grudki. Wlosy nadal wypadaja troche ale bez przesady.

Wlosy zaczely mi bardziej wypadac. Wszedzie ich pelno. Po myciu, po czesaniu, na lozku, na podlodze. Martwie sie tym strasznie. W dodatku tradzik jak byl tak jest. Chyba nawet wiekszy. Za to wrocilo libido, to moge powiedziec z cala pewnoscia.

Dziewczyny, czy to normalne? Bardzo sie martwie, ze te tabletki spowodowaly u mnie jakies nieodwracalne zmiany hormonalne, w wyniku ktorych mam teraz zespol policystycznych jajnikow albo cos... Tak mi wlosy leca i mam tradzik. czy ktorejs z was sie to unormowalo po jakims czasie? Bo tradzik po poprzednim odstawieniu tez mialam, ale nie pamietam strasznego wypadania wlosow. A w trakcie brania anty w ogole mi prawie nie wypadaly.
Jeśli masz pcos to równie dobrze te objawy mogą być po części spowodowane zaburzeniem hormonalnym w pcos. Jak tam Twój poziom hormonów? I z tego co wiem, to pcos również się leczy tabletkami anty...

Stary 2017-06-09, 08:51   #4980
Klaudiad18
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez la fresa del vidrio Pokaż wiadomość
Czesc, jestem tu nowa.

2-2,5 miesiaca po:

Jak mi tak zaczną wypadać włosy to będę łysa :|
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości