|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rocznik '95 cz. IX czyli wakacje mamy i się w słońcu rozpływamy!
My nie mamy punktów, za to są uwagi, standardowe oceny cząstkowe z zachowania i tzw. dziennik elektroniczny, w którym są podane wszystkie oceny, zachowanie i uwagi i rodzice mają do tego dostęp przez internet. Punkty niby mieliśmy w podstawówce, ale jakoś nikt tego później nie sumował.
|
|
#4952 |
|
Zakorzenienie
|
Uwagi tez mamy, niestety
|
|
|
|
#4953 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
np.: 0 - 30% ndst 31 - 50% dop 51 - 70% dst 71 - 85% db 86 - 100% bdb inaczej jest gdy występuje jeszcze ocena celująca.
|
|
#4954 |
|
Raczkowanie
|
My mamy uwagi prawie że on-line, dostaniesz coś i już rodzic o tym wie...
|
|
#4955 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=8b9e548609c344054e4abd5 5f0a324170747666e_602b0b3 9c7b72;21735600]
Proszę, Robaczku Normalnie ![]() Za dobre rzeczy (np. aktywność szkolna typu występowanie na apelach, przynoszenie baterii/makulatury, bycie w Samorządzie Uczniowskim) dostajesz punkty dodatnie, a za złe (np. wagary, spóźnianie się, nieoddanie kurtki do szatni, bluźnienie) dostajesz ujemne. Potem się to sumuje i np. za 140 punktów masz wzorowe, za 120 bardzo dobre, itp. [/QUOTE] Ahaaa ;p dzięki za oświecenie ![]() Cytat:
. Tylko regulamin jest bardzo dobry dla uczniów i pod tym względem jest looz.Cytat:
![]() Ja nigdy nie miałam uwagi, miałam tylko naganę Uczennica nie stosuje się do poleceń dyrektora. Nie będę wyjaśniać o co chodziło hehe.
|
|
#4956 |
|
Raczkowanie
|
Dziennik elektroniczny też mamy. Co prawda oceny do niego wstawiane były z mniej więcej miesięcznym opóźnieniem ale to był pierwszy rok. Może teraz jak już nauczyciele umieją się tym posługiwać będzie im trochę szybciej szło.
A z tymi procentami to nie pamiętam
|
#4957 |
|
Zakorzenienie
|
aa i jest notka w regulaminie: Zabrania się farbowania włosów u chłopców.
No i: Zabrania się noszenia gadżetów subkulturowych. czy jakoś tak, ale to tam wiecie. Była jedna dziewczyna co szalała za mangą i anime i miala włosy takie różno kolorowe itp i nie czepiał się jej nikt
|
#4958 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam kilka uwag
Zazwyczaj za gadanie na lekcji
|
|
|
|
#4959 |
|
Zakorzenienie
|
u nas od razu wszystko dodają ;p bo normalnych w ogóle nie prowadzą
![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Za gadanie na lekcji byłam zawsze tylko przesadzana , bo u nas uwag mało wpisują .Prawie wcale.
|
#4960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!
|
|
|
|
|
#4961 |
|
Zakorzenienie
|
u nas od 91% bdb! 100% celujący.
---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- ja mam 0-30-ndst 31-50-dop 51-70-dst 71-90-db 91-99-bdb 100-cel
|
#4962 |
|
Zakorzenienie
|
U nas na spr. żeby dostać szóstkę, trzeba mieć napisane bezbłędnie + zadanie dodatkowe.
|
|
|
|
#4963 |
|
Zakorzenienie
|
u nas zalezy od przedmiotu
![]() bo i nie wszyscy nauczyciele dają 6 z kartkówek;] ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- O maatko, mam 2 liczbę postów! ;o byłam na końcu a tak szybko doszłam na 2 miejsce Juds-ale ciebie nie jestem w stanie pobić xD
|
#4964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. u nas właśnie te punkty są bardzo, bardzo ważne (nie dla mnie, tylko dla mej wychowawczyni na przykład xd). za wszystko, m.i. makijaż, kolczyki, farbowane włosy, włosy utrudniające pisanie, strój, zachowanie na uroczystościach szkolnych, kulturalność, zachowanie na przerwach i na lekcjach, własna inicjatywa, spóźnienia, uwagi itp. itd. . na każdej pierwszej godzinie wychowawczej w miesiącu babka podaje spóźnienia, nieusprawiedliwione nieobecności itp. i się wpisuje w każdą rubryczkę ilość punktów, max może być 22 (w tym roku tyle było). moim zdaniem to jest w ogóle bez sensu, wy macie jakiś bardziej normalnych dyrektorów jak widać
|
|
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczesniej nie wiedziałam jak to się sprawdza
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4966 | |
|
Zakorzenienie
|
oh z kartkówek to raczej prawie niemożliwe
![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
hah dasz radę.
|
|
|
|
|
#4967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do uwag to przez wszystkie lata miałam tylko jedną negatywną uwagę - `ignorowanie poleceń nauczyciela` w 1gim. ale to w ogóle była moja wina tylko chora sprawa z nauczycielką, która mnie nie znosiła i jeszcze mnie szantażowała
|
|
#4968 |
|
Zakorzenienie
|
włosy utrudniające pisanie o.0 pierwsze słysze.
Osobiście uważam, że to każdego sprawa co nosi (oczywiście w granicach zdrowego rozsądku) i jak się czesze. Miałyśmy tylko raz sytuacje kiedy nauczycielka przeszła się po klasie i wybierała dziewczyny które są pomalowane i kazała im się iść umyć do łazienki- ale to przez to, że jedna przyszła na czarno mega mocno umalowana. To wtedy nawet tusz do rzęs jak był tylko to musiałyśmy zmywać.
Pamiętaj o tym: jak jesteś w piekle, tylko diabeł może ci pomóc. Aparatka: Góra-21.09.10r Dół-16.06.11r Dbam o włosy Edytowane przez Adaa_ Czas edycji: 2010-08-30 o 14:47 |
|
|
|
#4969 |
|
Zadomowienie
|
a tak w ogóle, dziewczyny, to się pochwalcie, co ciekawego robiłyście w wakacje, gdzie byłyście itp. może któraś miała jakąś ciekawą 'przygodę'? (;.
ja: -Ustka - tydzień (z rodzicami); -Ełk - 2 tyg. (z rodzicami); -Warszawa - 2 tyg. (z grandmother ;p); -obóz w Hiszpanii - pierwszy dzień jazda, drugi prawie cały w Monte Carlo w Monaco, wieczorem chwilę w Cannes, noc jazda, rano w hotelu (czekanie ;/), 7 dni w Hiszpanii, w drodze powrotnej Gardaland we Włoszech; -w domu - sobota i niedziela na początku wakacji, 3,4.08 przed Spain i teraz od 16.08. w home. Ogólnie odkąd jestem w domu to raz byłam w centrum w Katowicach, kilka razy z parentsami na zakupach xd, może ze 2 razy w centrum mojego 'cudownego miasta', ale ogólnie to tutaj nuda i prawie cały czas siedzę przy komputerze ;d. Objawienie: wczoraj pierwszy dzień od jakichś 3 tygodni oglądałam telewizję (i do tego tylko chwilę)! ![]() Teraz wasza kolej (;. ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- A tak w ogóle to te holiday'e miałam zero kontaktu ze znajomymi ;o. Jedynie co to napisałam do jednej koleżanki sms, żeby mi podała swój adres, bo chciałam jej wysłać kartkę xd.
![]() Edytowane przez Responsive95 Czas edycji: 2010-08-30 o 14:51 |
|
|
|
#4970 |
|
Zakorzenienie
|
responsive-Nie wiem czemu ale jak dajesz angielskie wstawki w polski tekst to mi się laska z emo martynka kojarzysz
|
#4971 |
|
Raczkowanie
|
Ja do wyjazdu do Włoch raczej siedziałam w domu, spotykałam się ze znajomymi i jeździłam weekendami nad jeziorka blisko mojego miasta. Później Italia z rodzinką, Sanremo- dwa tygodnie naprawde fajnie spędzone, zachwiciło mnie 'nocne życie' tego miasta, dni zazwyczaj na plaży... Praktycznie cały czas mieliśmy cudną pogodę. Jeden cały dzień zwiedzaliśmy Monaco- Monte Carlo. Kocham to miejsce normalnie
Na brak emocji w te wakacje, jak i na sam ich przebieg nie mogę narzekać. Aa, no i w połowie wakacji się przeprowadziłam :P
|
|
#4972 | |
|
Zadomowienie
|
LoccoAngel, a ty idziesz do liceum z internatem czy liceum normalne, a internat oddzielnie? domyślam się, że pewnie ta druga opcja, ale znasz może jakieś dobre licea z internatem w krk?
Słyszałaś może jakieś opinie o LO Sióstr Prezentek? Chociaż coś mi się nie spieszy do katolickiej szkoły... ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
. po prostu czasami nie chce mi się wymyślać jakiegoś wyrazu bliskoznacznego, a tak głupio jak się cały czas ten sam powtarza, więc piszę go po angielsku (spolszczony ). no dobra, może poświęcę się i będę myśleć nad synonimami xd .
![]() Edytowane przez Responsive95 Czas edycji: 2010-08-30 o 15:18 |
|
|
|
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
Ohh będzie mi niezmiernie miło ;p, bo osobiście mnie to ciut irytuje
|
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
O, przejaśnia się u mnie, i jest już 20*
![]() |
|
|
|
#4975 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie pochmurno i zimno
|
|
|
|
#4976 |
|
Zakorzenienie
|
naleze- u mnie też
|
#4977 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja ogólnie nie lubię nachalnych sprzedawców, co ledwo do sklepu wejdziesz i już Cię obskakują i proponują wszystko na raz. powinni być oczywiście uprzejmi i kulturalni ale niech pomagają jak poproszęnie wiem jak u mnie z punktami za farbowanie ale cały poprzedni rok chodziłam z pasemkami i nic teraz jestem cała na blond (prócz odrostów jak będę miała dobry kolor sukienki to na bal może dam rude ![]() Cytat:
) wrzeszczy na takie "dziunie" co wymalowane na maksa ![]() Cytat:
ja też mam dziennik elektroniczny ale rodzice stwierdzili, że nie wykupią bo: "jestem uczciwa i mówię im o ocenach (haha! jaaasne ale w tym dzienniku, jako, że to nowość nauczyciele się mylą, ciągle są nieporozumienia, pojawiają się niewiadomo skąd nieobecności nawet jak ktoś był tylko pan od wosu nie robił błędów, on włączał laptopa na lekcji i wpisywał od razu, on w ogóle fajny żarty robi szkoda tylko, że przez cały (serio: CAŁY!!!) rok szkolny nie zmienił ubrania a w klasie tak śmierdziało, że nawet jak było 12 stopni mrozu to okna wszystkie otwarte...
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4978 |
|
Zakorzenienie
|
zimno mi i jakoś śmutno..wrrr
ale juz małoo do końca |
|
|
|
#4979 |
|
Zakorzenienie
|
brr mi też zimno .
|
|
|
|
#4980 |
|
Zakorzenienie
|
ej dalej nabijać posty bo Old jest
![]()
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

!

. na każdej pierwszej godzinie wychowawczej w miesiącu babka podaje spóźnienia, nieusprawiedliwione nieobecności itp. i się wpisuje w każdą rubryczkę ilość punktów, max może być 22 (w tym roku tyle było). moim zdaniem to jest w ogóle bez sensu, wy macie jakiś bardziej normalnych dyrektorów jak widać
Na brak emocji w te wakacje, jak i na sam ich przebieg nie mogę narzekać. Aa, no i w połowie wakacji się przeprowadziłam :P
Słyszałaś może jakieś opinie o LO Sióstr Prezentek? Chociaż coś mi się nie spieszy do katolickiej szkoły...
. po prostu czasami nie chce mi się wymyślać jakiegoś wyrazu bliskoznacznego, a tak głupio jak się cały czas ten sam powtarza, więc piszę go po angielsku (spolszczony
tylko pan od wosu nie robił błędów, on włączał laptopa na lekcji i wpisywał od razu, on w ogóle fajny żarty robi szkoda tylko, że przez cały (serio: CAŁY!!!) rok szkolny nie zmienił ubrania