Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2012 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-09, 10:25   #4951
rybka13
Zakorzenienie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
ja też nie mówiłam długo "r" tzn. starałam się unikać wyrazów z "r" i nawet mam przebłyski z dzieciństwa jak mnie katowali traktorem , papierem kolorowym i trampkami a ja co mówiłam jak kazali powtarzać? na traktor -ciągnik, na trampki- tenisówki, na papier kolorowy-wycinanka, taka byłam cwana , pamiętam jak się z tego chichrali
Może i cwana! Ale jak Ci wyobraźnie pobudzali Ileż to czasem musiałaś pomyśleć, żeby ich zagiąć! Dzieci sobie zawsze poradzą
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 10:29   #4952
natkulec
Zadomowienie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
agabi może dużo sie ruszasz w dzień? Bo jak chodzisz i sie ruszasz, to dzidzia sie kołysze i smacznie śpi, natomiast jak się kładziesz to jesteś spokojna i wtedy ona sie zaczyna ruszać i harce odstawia, kiedyś musi i ona poćwiczyć
Zapytaj o tą narośl może gina? Jeśli masz niedługo wizytę.
mam To samo z moją dzidzią, jak coś robię to się nie rusza, jak tylko usiądę czy się położę to zaczyna swoje harce dziś już nie mogłam spać o 6, ona też sie obudziła i zaczęła kopać tak mocno że mąż jak położył rękę na brzuchu to czuł wyraźnie, jaki przy tym szczęśliwy

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Dziewczynki ostatnio zaczęłam się rozglądać za wózkiem, chciałabym taki 3w1 czy możecie cos polecić, bo jest tego tyle że głowa boli
Stary 2011-11-09, 10:31   #4953
tynka88
Zadomowienie

u nas szkola rodzenia w jednym szpitalu jest niezbędna do porodu rodzinnego, taka szkola kosztuje okolo 370 zl , od 30 tygodnia sie zaczyna chodzic we dwoje, i wtedy porod rodziny jest niby za darmo w ramach tej szkoly ii mozna skorzystac z porodu w wodzie, a drugi szpital jest bardziej specjalistyczny jesli chodzi o opieke i pomoc noworodkowi po urodzeniu, i nie trzeba miec szkoly , aby rodzic z TZ kosztuje 250 zl.
Tz chce byc przy porodzie, zastanawiamy sie tylko jak z położna, a wy dziewczyny bedziecie oplacac położną??? u nas to koszt 400 zl :/

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
CALA ja
Skonczony tydzien 17-ty
super brzuchol i jaki duzy )

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
znów mnie dopadła jakaś infekcja.. już mam dość, co wyleczę tydzień jest ok i znów. Nie wiecie czy lacibios femina można zażywać w ciąży?
natka zgrabny brzuszek a co infekcji w ciazy, to ja mam w lodowce nystatyne i na poczatku ciazy stosowalam, lekarz zezwolil, i teraz jesli by mi sie cos powazniejszego przypaletalo to tez sie przyda, poza tym clotriumazolum w kremie.

My narazie nasz brzuszek postrzegamy w wersji męskiej, tak sugerował lekarz, tak czułam od poczatku i nadal tak czuje ale za tydzien moze lekarz z wiekszym przekonaniem nam oznajmi ze bedzie siusiak
Poki co w brzuszku jest Mateuszek

Co do wyprawki do w przyszlym tygodniu wybieramy sie z TZ do hurtowni u nas w miescie, upatrzylismy dosc tanie łóżeczko z materacem , przewijak, wanienke i inne pierdółki, i mysle ze powoli zaczne zamawiac posciel, podusie , bede kupowac na all.
Wózek już stoi w garażu, jest sliczny ,lekki i w ogole jestem bardzo zadowolona.

A ja dzis dłuzej pospałam, i zdążyłam wylac herbate na stół, a ze stoł składany to jak wroci TZ trzeba go rozłożyc i porzadnie wytrzec. Tesciowa zaopatrzyla mnie w krokiety, tz nie lubi ,wiec dla niego gulasz pozniej upichce , bo on bez miesa zyc nie moze.

Tak sie jeszcze zastanawiam, jak czesto powinno sie czuc ruchy maluszka, ile razy dziennie, wyczytałam ze płód rusza prawie cały czas, wiec sama nie wiem.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 10:31   #4954
rybka13
Zakorzenienie

Nati super foteczki
I jaka ładna polska jesień Ja takiej nie mam i nie widzę
Stary 2011-11-09, 10:32   #4955
karolca
Zakorzenienie

natkulec, temat wózków powraca jak bumerang.
Wszystko zależy CO konkretnie chcesz, jak stoisz z budżetem itp. Czy po złożeniu ma miec określone gabaryty, jakie ma mieć koła, jaki stelaż, jaka waga cię interesuje... Każda ma inne kryteria wyboru.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 10:32   #4956
Zariah
Rozeznanie

natkulec mamy watkowego maila. Wyjasnione jest w pierwszym poscie.

Cytat:
Wow, to mial lekarz nosa
W Twoim przypadku to chyba na kolanach dziekowac ze nie przenosilas Niny 2 tygodnie bo juz nie wiem jaka duza by byla,az strach myslec
ja sie urodzilam 4300g wiec Ninka byla kruszynka przy mnie
ja bylam duza i mialam czarne wlosy i ciemna cere.
A teraz jestem blada i mysia (farbowana blondynka)

Cytat:
No a swoja droga on jak mial moze 3 latka to go dopiero nauczylam mowic w rodzaku meskim tzn - "zrobilem" bo on mowil jak dziewczynka "zrobilam" bo tylko ode mnie slyszal polski jezyk
Wyobrazcie sobie miny ludzisk w centrum handlowym w Polsce jak Adas sie odzwal np: Mamo ja bym CHCIALA to!

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 10:34   #4957
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
u nas szkola rodzenia w jednym szpitalu jest niezbędna do porodu rodzinnego, taka szkola kosztuje okolo 370 zl , od 30 tygodnia sie zaczyna chodzic we dwoje, i wtedy porod rodziny jest niby za darmo w ramach tej szkoly ii mozna skorzystac z porodu w wodzie, a drugi szpital jest bardziej specjalistyczny jesli chodzi o opieke i pomoc noworodkowi po urodzeniu, i nie trzeba miec szkoly , aby rodzic z TZ kosztuje 250 zl.
Tz chce byc przy porodzie, zastanawiamy sie tylko jak z położna, a wy dziewczyny bedziecie oplacac położną??? u nas to koszt 400 zl :/
Z tego co wiem, u mnie do porodu rodzinnego nie jest potrzebna szkoła rodzenia. Poza tym co, z mamą będę chodziła? Moja mama rodziła już tyle razy, że jej szkoła nie jest potrzebna
Jeśli chodzi o swoją opiekę medyczną (położna, lekarz), od kilku lat jest przepis, że nawet za opłatą nie można wprowadzać swojej położnej albo lekarza. Bo rodzi to niepotrzebne konflikty między personelem.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-09, 10:35   #4958
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Nati super foteczki
piekna jesien a na dworzu dzis +5stopni

jakieś dola dzis mam i lenia na maxa muszę isc na bazarek po zakupy i do cukierni wpadnę po kawałek szarlotki
Stary 2011-11-09, 10:36   #4959
rybka13
Zakorzenienie

tynka od 23tc powinno się czuć ruchy regularnie, tzn codziennie.
Ja pierwsze poczułam w 18tc, a od 20- dzień w dzień
Pewnie nie masz powodu do niepokoju
Stary 2011-11-09, 10:36   #4960
emigra
Zakorzenienie

A ja juz posprzatalam, zmienilam posciel i odkrylam ze wczesniejsza posciel zafarbowala mi rame z lozka na fioletowo po stronie meza (bo on nie umie spac normalnie tylko jezdzi ta poduszka a moja lezy ciagle tak samo) Mamy biale lozko skoropodobne i nie domylam tej skory - dostanie reprymende, ze ma sie nauczyc normalnie spac swpja droga mam nadzieje ze nie wszystkie posciele mi farbuja - ta byla z flaneli, a teraz zalozylam bawelniana czerwona, zobaczymy.

Zlapalam wlasnie gloda zaraz sobie cos zjemy
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 10:41   #4961
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
natkulec, temat wózków powraca jak bumerang.
Wszystko zależy CO konkretnie chcesz, jak stoisz z budżetem itp. Czy po złożeniu ma miec określone gabaryty, jakie ma mieć koła, jaki stelaż, jaka waga cię interesuje... Każda ma inne kryteria wyboru.
Na pewno aluminiowy stelaż bo jest lżejszy, chcę żeby oprócz gondolki była do niego spacerówka i fotelik samochodowy z możliwością mocowania na stelażu, koła najlepiej pompowane. Nosić raczej po schodach nie będę, pomimo że mieszkamy na górze to wózek mogę zostawiać na dole w domu, a cena też niewygórowana.

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
natkulec mamy watkowego maila. Wyjasnione jest w pierwszym poscie.
zdjęcia już wysłane

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Nati super foteczki
dziękuję jesień w Krakowie jest piękna, teraz też mam słonko za oknem

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
tynka od 23tc powinno się czuć ruchy regularnie, tzn codziennie.
Ja pierwsze poczułam w 18tc, a od 20- dzień w dzień
Pewnie nie masz powodu do niepokoju
Ja pierwszy ruch poczułam w dniu ślubu (15.10) uznałam to za doskonały prezent od mojej córci
Stary 2011-11-09, 10:41   #4962
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
A ja juz posprzatalam, zmienilam posciel i odkrylam ze wczesniejsza posciel zafarbowala mi rame z lozka na fioletowo po stronie meza (bo on nie umie spac normalnie tylko jezdzi ta poduszka a moja lezy ciagle tak samo) Mamy biale lozko skoropodobne i nie domylam tej skory - dostanie reprymende, ze ma sie nauczyc normalnie spac swpja droga mam nadzieje ze nie wszystkie posciele mi farbuja - ta byla z flaneli, a teraz zalozylam bawelniana czerwona, zobaczymy.

Zlapalam wlasnie gloda zaraz sobie cos zjemy
To czy tkanina będzie farbowała zależy w głównej mierze od utrwalenia barwnika na niciach. Nie przewidzisz tego. Produkty skóropodobne można czyścić niemal wszystkim więc popróbuj, może kolor zejdzie.

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Na pewno aluminiowy stelaż bo jest lżejszy, chcę żeby oprócz gondolki była do niego spacerówka i fotelik samochodowy z możliwością mocowania na stelażu, koła najlepiej pompowane. Nosić raczej po schodach nie będę, pomimo że mieszkamy na górze to wózek mogę zostawiać na dole w domu, a cena też niewygórowana.
najlepiej poszukiwania zacznij na allegro ustawiając filtry szukania

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-09, 10:42   #4963
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co wiem, u mnie do porodu rodzinnego nie jest potrzebna szkoła rodzenia. Poza tym co, z mamą będę chodziła? Moja mama rodziła już tyle razy, że jej szkoła nie jest potrzebna
Jeśli chodzi o swoją opiekę medyczną (położna, lekarz), od kilku lat jest przepis, że nawet za opłatą nie można wprowadzać swojej położnej albo lekarza. Bo rodzi to niepotrzebne konflikty między personelem.
Karolca konflikty pewnie powstawały przez to że opłacana położna/lekarz byli niemile widziani- mieli dodatkową kasę, a reszta musiała pracować w ramach dyżuru Ot taka zazdrość, darli się może za włosy i teraz nie można już Ja osobiście i tak bym nie opłacała, widzę że to spora kasa, a oni i tak muszą zrobić co do nich należy...
Stary 2011-11-09, 10:44   #4964
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
To czy tkanina będzie farbowała zależy w głównej mierze od utrwalenia barwnika na niciach. Nie przewidzisz tego. Produkty skóropodobne można czyścić niemal wszystkim więc popróbuj, może kolor zejdzie.

probowalam juz szamponem do wlosow i powiedzmy ze w polowie udalo mi sie usunac, ale pozostalo jeszcze przebarwienie ....
3270g, 47 cm
Stary 2011-11-09, 10:48   #4965
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Karolca konflikty pewnie powstawały przez to że opłacana położna/lekarz byli niemile widziani- mieli dodatkową kasę, a reszta musiała pracować w ramach dyżuru Ot taka zazdrość, darli się może za włosy i teraz nie można już Ja osobiście i tak bym nie opłacała, widzę że to spora kasa, a oni i tak muszą zrobić co do nich należy...
Mniej więcej o to właśnie chodzi. U mnie lekarze i położne mówią od razu "nie".

Cytat:
probowalam juz szamponem do wlosow i powiedzmy ze w polowie udalo mi sie usunac, ale pozostalo jeszcze przebarwienie ....
Spróbuj mleczkiem do czyszczenia kuchenki. Rozcieńcz w wodzie.
Ja komplet wypoczynkowy tak czyściłam. I najlepiej miękką szczotką, bo to ma jakąś fakturkę prawda.
Po godzinie czyszczenia sof i fotela zestaw wyglądał jak nowy

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-09, 10:51   #4966
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Co sądzicie o tym wózku, już go kiedyś widziałam na allegro i bardzo mi sie podobał
http://allegro.pl/wozki-dzieciece-4w...898886576.html
Stary 2011-11-09, 10:52   #4967
tynka88
Zadomowienie

Cytat:
U nas w szpitalu, jest cennik i wybiera sie położną z posrod tych pracujacych w szpitalu, i wtedy ona niby sie rodzaca bardziej zajmuje, chore, chyba TZ zostanie moja położna
Ja juz wspominałam my odkupilismy do znajomych wozek IMPLAST BOLDER SD ECOLINE w kolorze czarno czerwonym, Tz sie spodobał, z tego co narazie zauwazylismy lekko sie prowadzi, ma pompowane koła, przednie sa skretne ale mozna je zablokowac, wózek jest 3 w 1, ma kosz na zakupy ,wady pewnie zauwazymy w trakcie uzytkowania, ale nie wierze ze sa wozki idealne a poza tym mamy jeden zakup z głowy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ff.jpg (50,4 KB, 28 załadowań)

Stary 2011-11-09, 10:55   #4968
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też to zawsze ciekawiło jak to jest wtedy z odpowiedzialnością, bo przecież jak ktoś jest w pracy to chyba odpowiada za pacjentki ? Jak koleżanka spierniczy sprawę to co? Albo kolega lekarz? Myślę,że to też miało znaczenie ,że tego zakazano , zresztą czy to było oficjalnie dozwolone? Bo jeśli tak to było to chore jak dla mnie.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 10:59   #4969
Mravka
Zadomowienie

dzien dobry
nie wiem czy u Was tez dzisiaj taka ciezka pogoda..ale mi glowa peka.
Pol nocy nie spalam,wiec dzis wygladam i czuje sie jak po ciezkich robotach .
Powiedzcie mi jak dlugo mozna sie nie martwic,ze Małe sie nie rusza?
Bo tak sie zastanawiam od wczoraj napedzil mi troche stracha i uaktywnil sie dopiero niedawno. Wiem,ze sa momenty lenistwa...ale zastanawiam sie ile to jest normalnie.

Widze,ze powraca temat szkoly rodzenia..My sie wybieramy od 3 stycznia ,ale niestety odpłatnie,bo nie zdarzymy zalatwic zameldowania do tego czasu;/. Innej opcji nie widze,bo jestesmy tu calkiem sami i ktos musi mi to wszystko wytlumaczyc bede sie czuła pewniej.

Wlasnie wczoraj dostalam pake ubran z allegro i stwierdzam,ze za 50zł mam normalnie full service..gratis nawet jakies czapeczki dostalam i skarpetki. Tesciowa zachwycona(chwilowo gosci u Nas)

Jutro o 16 40 mamy USG polowkowe,wiec prosze o kciuki. Potwierdzimy tez mam nadzieje,czy tam siedzi Robert

Dzis tymczasem kolejne 9h w robocie,wiec licze,ze bede miala czas aby sledzic Was na bieżaco...

Tytuly bardzo fajne najbardziej podoba mi sie tytul Zariah
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 10:59   #4970
tynka88
Zadomowienie

wklejam linki z all
http://allegro.pl/hello-kitty-sliczn...890171295.html
posciel i wklad do wozka Disney ladne, kolorowe cos pewnie wybiore
http://allegro.pl/koszulki-krotki-re...901949775.html

koszulki, spiochy ,body, po 5, 6 zl za sztuke ,tez sie chyba skusze:P

http://allegro.pl/ala-i-as-kolorowe-...888054872.html
http://allegro.pl/ala-i-as-posciel-s...898593346.html

i komplety poscieli

Stary 2011-11-09, 11:00   #4971
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też to zawsze ciekawiło jak to jest wtedy z odpowiedzialnością, bo przecież jak ktoś jest w pracy to chyba odpowiada za pacjentki ? Jak koleżanka spierniczy sprawę to co? Albo kolega lekarz? Myślę,że to też miało znaczenie ,że tego zakazano , zresztą czy to było oficjalnie dozwolone? Bo jeśli tak to było to chore jak dla mnie.
Tak, to było oficjalnie dozwolone. Lekarz prowadzący ciążę kosztował około 1000 zł
Dlatego dla mnie nie miało znaczenia, czy lekarz prowadzący ciążę pracuje w szpitalu czy nie... bo albo bym na niego trafiła albo nie. Poza tym i tak obowiązkiem personelu jest się mną zająć nie gorzej niż "swoją" pacjentką.
A ja z mamą jesteśmy z tych, które o swoje się domagają A mama zna większość położnych i pielęgniarek na położnictwie więc tym bardziej Krzywdy nie da mi zrobić

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-09, 11:00   #4972
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Furczak Pokaż wiadomość
tak, to bawełna-92% i reszta to elastan, są naprawde miłe w dotyku i sama się dziwię ze to wyrób Pepco i były też jasne-lekko szare
To super, w takim układzie zajrzę tam, bo u mnie w mieście jest pepco.

Dzień dobry

Uff... myślałam, że nie zdążę, bo jak weszłam to patrzę 5 stron do nadrobienia no i sobie myślę, że pewnie skończyłyście wątek, ale udało się

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 11:01   #4973
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Tylko nie domestosem, bo się skóra rozejdzie <z autopsji >

Hej laseczki
Ledwo Was nadrobiłam przez te niecałe 12 godzin
Cudne brzusie się pokazały i gratuluję płci dzieciaczków, że się coraz więcej ujawnia

Ja dziś ledwo żyje, zaraz wychodzę na uczelnię od 4.00 nie śpię, bo miałam tak silny ból głowy, że chyba nigdy nie miałam tak i potem wymioty... A jutro kończymy równo 20 tc. Może coś jest nie tak? już się martwię, a wizyta dopiero w poniedziałek... Dobrze, że TŻ dziś przyjeżdża...

Miłego dnia Kochane, ja będę dopiero pod wieczór pewnie... i może na nowym wątku już

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 11:02   #4974
koniakonia
Zakorzenienie

Bo tak sobie teraz myślę,że jeśli to było oficjalne no to by były legalne łapówki.A co z tymi co nie stać na opłacenia "wybranki"? Leżą i cierpią , a wszyscy mają je w poważaniu.Paranoja.
Stary 2011-11-09, 11:05   #4975
rybka13
Zakorzenienie

O Jezusicku jaki wybór w tych wózkach, ja nawet nie wiem co chcę Jak was czytam to mam mętlik w głowie. Wiem na co zwrócić uwagę i tym sie będziemy kierować, a że all odpada i zostaje nam kilka sklepów w uk, to trzeba będzie wybrać coś z tego co jest. I nie narzekam, bo dla mnie zbyt duży asortyment nie wróży nic dobrego
Stary 2011-11-09, 11:06   #4976
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Mniej więcej o to właśnie chodzi. U mnie lekarze i położne mówią od razu "nie".

Spróbuj mleczkiem do czyszczenia kuchenki. Rozcieńcz w wodzie.
Ja komplet wypoczynkowy tak czyściłam. I najlepiej miękką szczotką, bo to ma jakąś fakturkę prawda.
Po godzinie czyszczenia sof i fotela zestaw wyglądał jak nowy
myslisz o takim mleczku jak CIF np? To sprobuje zaraz znowu, dzieki za wskazowki

cos mnie dziwnie kluje w muszelce wiec odpoczywam

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
O Jezusicku jaki wybór w tych wózkach, ja nawet nie wiem co chcę Jak was czytam to mam mętlik w głowie. Wiem na co zwrócić uwagę i tym sie będziemy kierować, a że all odpada i zostaje nam kilka sklepów w uk, to trzeba będzie wybrać coś z tego co jest. I nie narzekam, bo dla mnie zbyt duży asortyment nie wróży nic dobrego
Ja mam wybrany, ale w lutym wybierzemy sie z mezem do sklepu i poogladamy jeszcze inne no i kupimy juz.
3270g, 47 cm
Stary 2011-11-09, 11:07   #4977
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja mam cykora ze hej! Ale mysle ze to wszystko do Nas szybciutko wroci i nam sie przypomni
A sny to wynik przegladania ubranek i chyba tych ogorkow tez

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Jak dlugo kolega zostaje tym razem?
Z tymi zaparciami i wzdeciami to tak troche jest ze znikaja i sie pojawiaja, odpoczniesz sobie od nich i oby juz sie nie pojawily!
A minely Ci te bole w kroczu co niedawno onich pisalas?
Dziwne ze mdlosci w 22 tygodniu wrocily, moze to tylko chwilowe?
alez dajecie czadu dzisiaj z pisaniem
kolega tym razem bedzie 1 dzien dluzej, przylatuje jutro a Tz go odwozi o 4 rano w niedziele na lotnisko.mam nadzieje ze szybko juz kolejny raz nie przyjedzie, nawet gdyby chcial to ja mu nie pozwole
bole w kroczu minely, przyjaciolki mi pisaly ze pewnie sie nachodzilam troche za duzo i dlatego ...i poki co mam spokoj.
a mdlosci tak stwierdzam ze moge miec rano dlatego ze jem musli z mlekiem na sniadanie (co prawda mleko bez laktozy) ale mnie zazwyczaj po mleku mdli, ale lepsze to niz mleko sojowe, po ktorym wlasnie chyba mialam zaparcia, bo jak je odstawilam to jest o wiele lepiej.

o rany ja jeszcze wozka nie mam, ale w sumie juz wiem jaki chce...ma miec duze kola, nie musi byc wcale az tak maly po zlozeniu bo mam spory samochod, tylko ze na pewno wozka i psa do bagaznika nie zapakuje, bo z wozka pozostana strzepy a wlasnie i psa tez nie zapakuje na tylne siedzenie z dzieckiem.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2011-11-09 o 11:10
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-09, 11:08   #4978
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
myslisz o takim mleczku jak CIF np? To sprobuje zaraz znowu, dzieki za wskazowki

cos mnie dziwnie kluje w muszelce wiec odpoczywam

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Ja mam wybrany, ale w lutym wybierzemy sie z mezem do sklepu i poogladamy jeszcze inne no i kupimy juz.
tak, moze być CIF. Ja mam w psikaczu do łazienki, jest trochę łagodniejsze, ale i tak dodałam go do wody

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-09, 11:09   #4979
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo tak sobie teraz myślę,że jeśli to było oficjalne no to by były legalne łapówki.A co z tymi co nie stać na opłacenia "wybranki"? Leżą i cierpią , a wszyscy mają je w poważaniu.Paranoja.
No ale taki ten Nasz wspanialy kraj jeszcze jest
Nowe miesza sie ze starym, na szczescie idziemy w dobrym kierunku
Mravka, kciuki za jutrzejsza wizyte

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 11:20   #4980
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
No ale taki ten Nasz wspanialy kraj jeszcze jest
Nowe miesza sie ze starym, na szczescie idziemy w dobrym kierunku
Mravka, kciuki za jutrzejsza wizyte
Tam gdzie rodziłam takiej opcji nie było, a byli nad wyraz wszyscy mili, przez 2 tygodnie się naoglądałam. W sumie może pewnych rzeczy nie widziałam , bo się skupiałam na dziecku, a nie na krzywych lub prostych spojrzeniach położnych.
Chyba to zależy od szefostwa oddziału i szpitala, bo ktoś na takie numery pozwala.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości