|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 | ||
|
Gang Iren
|
Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!
Czesc dziewczyny!
Nadrobilam szybciutko,ale nie bede za duzo pisac,bo na pyszczek juz padam.Intensywny dzien mialam,w domu duzo roboty,Eryk domagal sie towarzystwa,duze zakupy zaliczone. Cytat:
Nie martw sie Cytat:
No rzeczywiscie masz drobinke,ale pewnie taka jej uroda.Wiem,ze tak to juz mamy maja,ze sie martwia,ale na pewno wszystko jest w porzadku z mala!A co lekarz mowi?Ale dobrze sie rozwija,prawda? Widzisz moja cora w tym wieku byla grubasek,a pozniej juz ciagle chudzielec i straszny niejadek(az do teraz,a ma 9 lat).No ale tez nigdy nie miala niedoborow mimo jedzenia mikroskopijnych ilosci.
|
|
#4952 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!
Cytat:
Ile wazyla przy urodzeniu? Milej nocki Nie smutaj sie, jutro bedzie lepszy dzien |
|
|
|
|
#4953 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz sprawdziłam notatki-moja Dorotka do 7 kilogramów dobiła w okolicy roczku
Rozwijała się prawidłowo, apetyt miała. Nie pamiętam, żeby mnie jej waga martwiła. Wtedy była jeszcze pod stałą opieką lekarską ze względu na infekcję po porodzie-żaden lekarz mi nie powiedział, że z wagą jest coś nie tak.Jeśli Cię to martwi to skontaktuj się z lekarzem |
|
|
|
#4954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja ma prawie 2.5 roku i wazy 12 kilo ![]()
|
|
#4955 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale dziękuje za wyjaśnienie są na pewno pyszne ![]() Cytat:
Cytat:
a to raczej nie były witaminy i wszystko z nim teraz w porządku ![]() Dziewczyny wczoraj wylądowaliśmy z małym u lekarza słyszałyście może o HYDROCORTISONE? nie wiem czy chce smarować 4 tygodniowe maleństwo taką maścią
|
|||
|
|
|
#4956 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#4957 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny no wlasnie na to wyglada ze tylko ja mysle ze cos jest nie tak
To chyba ja mam problem bo HV uwaza ze wszystko w porzadku no ale jak teraz osttani raz jadla o 3 w nocy teraz jest 8 godzina a ona nie chce mleka? sprobowalam dzis podac kasze manna...nie chce, ja juz nie wiem jak jej gotowac, co przygotowywac, nie wiem jak ulozyc jej menu, czuje sie taka gowniana mama a TZ nie potrafi mnie pocieszyc czy przemowic do rozumu,reaguje nerwowo na kazde moje wspomnienie o jej wadze i denerwuje mni eto jego angielskie podejscie, beans on toast by jej podawal wszystko sama, 9 miesiecy ma dziecko a on wraz podaje jej mleko jak za pol godz jest kapiel i wtedy zawsze po ma mleko i ladnei zasypia po cieplym mlekuCzlowiek sie nagotuje, nawygina w tej kuchni spedze tyle czasu a ona po dwoch kesach odwaraca glowe to ma sie ochote wyc i walic glowa w sciane ehhhhh mam taki smutny dzien dzis wiem ze musze wyluzowac z ta waga no ale martwi mnie inne dzieci sa wieksze nawet jak sie urodzily z taka sama waga jak Misza, 2,5 kg
|
|
#4958 |
|
Przyczajenie
|
rybkie doskonale wiem, co czujesz. Dlatego postanowiłam napisac. Tez mam niejadka. Za parę dni kończy roczek i jest drobniutki, tak że wszyscy sie dziwią jak słyszą ile ma. Generalnie nie interesuje się jedzeniem. Jedyne co to suchy chleb i serki fromage-to mógłby jeśc i nic poza tym. Dodatkowo mleko go już też nie interesuje, żadne i w żadnej postaci. Tak samo wszelkie kaszki, czy to z butli, kubka, łyżeczki. Widzę, że jest głodny, patrzy się jak my jemy, a ja mu sie poda to głowe odwraca albo ewentualnie spróbuje i po 2-3 kęsach/łyżeczkach więcej nie chce. Nigdy nie domaga się jedzenie. Gotujemy, kombinujemy, urozmaicamy ale to nie przynosi rezultatu. Czasem coś mu posmakuje, zje raz, czy dwa, a później koniec-absolutnie nie. I teraz tak, z tego co nam mówili lekarze (polscy), najprawdopodobniej ten typ tak ma, bo nic innego niepokojącego się nie dzieje. Natomiast przyczyną takie niejedzenie może byc np. anemia. Dziecko mające anemię wcale nie musi byc anemiczne. Często jedynym objawem jest brak apetytu. I to jest błędne koło: dziecko nie je, bo ma anemię-dziecko ma anemię, bo nie je. Myślę, że nie zaszkodziłoby sprawdzic (morfologia z rozmazem + żelazo), bo może wystarczy podac żelazo i problem zniknie. Przyczyna może byc też refluks (może byc ukryty, czyli bez ulewania). Poza tym alergie, ale te raczej daja inne objawy. U nas po prostu tak jest i już. Musimy byc wytrwali i nie poddawac sie z karmieniem. Wiem, jakie to jest frustrujące także dużo siły życzę.
I jeszcze do ewurki jak juz piszę. Nasz maluch też różnego rodzaju wysypki przechodził. Generalnie lekarze mówili nam, że jak dziecko się nie drapie, to nie ma się co jakoś bardzo przejmowac. Jak sie nie drapie-to nie przeszkadza. Z tym że 4 tyg. dziecko może jeszcze nie wie jak sie drapac. Ale z hydrokortyzonem bym uważała. Nie jest wskazany dla tak małych dzieci. W pierwszych tygodniach życia hormony u dziecka "normują się" i często ma wysypki. Może to byc też alergia. Ale od razu sterydy, no nie wiem. Nam polska pediatra polecała maśc cholesterolową. Stosowaliśmy i faktycznie pomagało (apteka internetowa). Problemy z wysypkami zniknęły około 6 miesiąca. Pozdrawiam. |
|
|
|
#4959 |
|
Zadomowienie
|
Witam,
Ewurka, te masc, o ktorej piszesz przepisal tu kiedys lekarz mojej cioci, jak byla tu u mnie, dzieciom moim dwum ostatnim maluszkom, na podobna wysypke, ktora mialy tu na poczatku czerwca obie naraz lekarz przepisal Flixovate 0,05% , lacinska nazwa tego Propionate de fluticasone, plus mydlo antybakteryjne do kapieli, ktore kupuje sie w apece i takim mydlem, np przed operacjami sie trzeba tez myc, nazwy mydla juz nie pamietam, to taka czerwona butelka byla, po 3 dniach w tym mydle i z ta mascia po pryszczach nie bylo sladu. Emillia006 ja tez zaczelam naprawde gotowac jak mi sie rodzina powiekszyla, a wczesniej to tak jak ty. Widzialam wczesniej jak mama to robila, czasami pomagalam mamie robic, to wiedzialam jak sie to robi, ale potem sama sie nie bralam do wielkiego gotowania, dopuki sie mi wlasnie rodzina nie powiekszyla. I te polskie potrawy co ja robie to w sumie sa proste, nie ma w nich jakis skomplikowanych czynnosci, ani wymyslnych produktow. Np. jakis skomplikowanych ciast tez nie pieke robie serniki, paczki, murzynka, oponki, chrust, babke drozdzowa, ciasto z jablkami lub innymi owocami, szarlotke, ciasta na zimno typu lodowiec, 3 bit, itp. a nie umiem np. zrobic makowca. Ula25, takie ruchy sa normalne, czasem dziecko odpoczywa, spi, a wiec wtedy sie nie rusza lub mniej sie rusza. Beafrance, tu w marketach tymi malymi siatkami, tez drozej wychodzi, do tego sa w nich najczesciej te odmiany wodniste, ktore nadaja sie tylko do gotowania i pieczenia lub na salatki, a na placki, babke, kartacze, frytki, juz nie i sa one zawsze myte. Czasem w marketach sprzedaja wieksze worki tez, 10 lub 25 kg i w tych duzych te ziemniaki czesto sa nie myte, takie z ziemia, to najczesciej w okresie jesienno zimowym, mozna je w marketach spotkac, srednia cena za 10 kg 5 euro, a za 25 kg 7-10 euro, a tak to przewaznie w marketach sprzedaja 2,5 kg. siatkami lub 5 kg siatkami i ziemniaki myte. Cena za siatke 2,5 kg srednio 2-2,5 euro, a za 5 kg okolo 4 euro. Ja w tych malych w marketach nie kupuje, bo i drozej wychodzi i ziemniaki nie te, co chce i u nas taki worek 10 kg przy mojej rodzinie to starcza na tydzien gora poltora tygodnia, to takie male siateczki to dla nas za malo. Poszukaj w mniejszych sklepach warzywniakach, lub sklepach z zywnoscia u Chinczykow, Arabow itp., lub na targowiskach z warzywami, najlepiej wlasnie na takich prosto od rolnika wtedy i lepsze i tansze. Wczesniej mieszkalam tu na takim wiekszym osiedlu, to przyjezdzal na nie rolnik i sprzedawal ziemniaki worek 25 kg za 10 euro, tej odmiany bintje i nie myte, takze siatke 5 kg cebuli za 3 lub 5 euro zalezy od sezonu i inne warzywa, marchew itp. przywozil je do domu, zamawialo sie przez telefon, na tym osiedlu duzo ludzi u niego zamawialo, to oplacalo mu sie przywozic bo na raz duzo sprzedawal i nie musial stac na ryneczku. Rybke, nie przepraszaj niech on cie przeprosi, bo inaczej mu ego za bardzo urosnie.Z ta waga to rzeczywiscie niezawiele, moje w tym wieku wazyly wszystkie podobnie okolo 8 i pol kilo, dlugosc troche ponad 70 cm, a w wieku 2 lat 13 kg i dlugosc 90 cm. Ale moze taka jej uroda, ze jest drobniutka i niejadek. Tajka, gotowac jak gotowac, ale jesc sie chce, ale ja i gotowac calkiem lubie. Golabka na miescie tez tu nie zjem, czasem jeszcze tak, mozna spotkac czasem tu kapuste faszerowana=nasze golabki, ale szybciej zrobic niz znalezc a kartacza, babki ziemniaczanej, czy placka ziemniaczanego, to juz na miescie wogole nie znajde. W Marsylii nie ma polskiej restauracji, jest za to polski sklep w centrum Marsylii w 4 okregu, to stosunkowo niedaleko bo mieszkamy w 1 okregu. Ale w sklepie to tylko produkty, np. normalny polski bialy ser w kostce, taki jest najlepszy na oponki, polskie wedliny itp., ale robic juz trzeba samemu. Paczki tez w cukierniach tu sa, ale maja inny smak. Paczki o polskim smaku znalazlam tu tylko w markecie E.Leclerc ich piekarnia takie piecze, ale to daleko ode mnie w 9 okregu, czyli na drugim koncu miasta, latwiej mi zrobic, niz tam po nie jechac, juz nie mowiac o tym, ze o wiele taniej, za cene trzech paczkow tam, mam ich gore, potem czesc mroze i mamy je jakis czas rano do kawy.Jeszcze tylko dopisze, ze to prawda co pisze plum2011, moja druga corka, wczesniej ladnie przybierala na wadze, byla karmiona piersia, a od 8 miesiaca stracila apetyt (zaczelam karmic modyfikowanym) i nie chciala mleka modyfikowanego, trzeba bylo jej przemycac to mleko pod rozna postacia, mieszane z kaszkami, w zupkach itp., poza tym zauwazylam, ze po mleku ma biegunki i pediatra jak zobaczyl, ze zaczyna slabo na wadze przybierac i jeszcze mu powiedzialam o biegunce po mleku, to podejrzewal alergie na mleko krowie i wyslal mnie do szpitala do pediatry i pediatra w szpitalu od razu w tym dniu kazal zrobic badanie krwi, plus badanie na alergie, klucie iglami (to bylo straszne, corka strasznie plakala i na dodatek kazali mi wyjsc...), z tego badania wyszlo, ze ma uczulenie na proteiny krowiego mleka i anemie (pewnie temu, ze wlasnie od kiedy zaczela pic modyfikowane, czyli od 8 miesiaca po pierwsze nie chciala go pic, a po drugie miala po nim biegunki, a wiec nie odzywiala sie jak trzeba). Miala potem przepisane mleko modyfikowane dla alergikow w aptece i dostala zelazo w syropie. Alergii na mleko pozbyla sie z wiekiem, w wieku poltora roku nie bylo juz po niej sladu.
Marseille 2014 http://www.youtube.com/watch?v=fNdpsOBWbc8# Marseille Capitale Européenne du Sport 2017 https://www.youtube.com/watch?v=ZFhJPOJDLPA Gipsy K http://www.youtube.com/watch?v=xUZpoogW_40 Cantique gitan http://www.youtube.com/watch?v=bPwHF_9hE8U Edytowane przez Lazurowewybrzeze Czas edycji: 2012-09-27 o 11:01 |
|
|
|
#4960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem nakrecasz sie niepotrzebnie. Pozapisuj jak je i jak przybiera i z tym idź do lekarza. Obserwacje pokażą czy jest jakiś problem. Co do podejścia TZ to nie jest typowo brytyjskie, a brak wiedzy i ignorancja.
|
|
|
#4961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mlodej schodza powoli babelki wiec mam nadzieje do soboty bedzie lepiej. Lekarka nawet nie wiedziala co to jest dwa razyu niej bylismy... nawet nie powiedziala zeby do dzieci nei wychodzic a to rpzeciez zakazne... W sobote lecimy do UK ja juz spakowana od poniedzialku hehe
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4962 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czasami jak jest głodny to się strasznie po buzi drapie...no nic pozostane przy Oilatum i zapytam dziś HV co ona o tym mysli...Cytat:
Cytat:
Juz spakowana to już tusz tusz |
|||
|
|
|
#4963 |
|
Zakorzenienie
|
W kwestii organizacyjnej-jaki damy tytuł nowej części?
|
|
|
|
#4964 |
|
Rozeznanie
|
Luna juz po obronie?
No wlasnie dla mnie to takie angielskie podejscie wiele razy kazalam mu poczytac, poszukac nawet zakupila ksiazke o BLW a on nic wkurza mu ze ja ciagle musze tlumaczyc jak dziecku(po raz setny!) np czemu nie podam mlodej miodu czy orzechow przy dziecku stalam sie bardziej wymagajaca i mam mniej cierpliwosci i teraz widze bardziej wady TZ.Byc moze sie nakrecam, czasem tak mam, moje pierwsze dziecko, w poniedzialek wracam do pracy i to na wieczory wiec to TZ bedzie szykowal jej kolacje. A nawet jesli sie nakrecam to on powinien umiec ze mna rozmawiac i mnie uspokoic a jak on jest takim ignorantem to jego "argumenty" do mnie nie przemawiaja. Dzieki plum za post Dziewczyny dzieki za wsparcie, dobrze sie wygadac i posluchac opinii innych, z boku inaczej to wyglada. Ok, its official, jestem furiatka !ide kombinowac lunch... tajka szybko ta bostonka przechodzi, moze do soboty przejdzie calkowicie, tesknisz za UK co? spakowana juz od poniedzialku:p hanjah a to juz nastepna czesc? Ewurka Misza tez miala nieladna wysypke ale ja angielskim zwyczajem nie uzywalam nic tlko obserwowalam i kapalam w oilatum i samrowalam oilatum, przeszlo samo, ja bym moze posmarowala kilka razy i dla przerwe zobaczyla czy moze samo schodzi, dzieci czesto maja roznego rodzaju wysypki zmiany skorne w pierwszych miesiacach
Edytowane przez rybkie Czas edycji: 2012-09-27 o 12:06 |
|
|
|
#4965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prace złożyłam, broni sie sama. Wyniki w grudniu.
|
|
|
#4966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze taka malej juz natura,z e jest drobniejsza Najwazniejsze ze jest zdrowa! mi bez roznicy Pomyslu brak![]() Cytat:
Trzymam kciuki! A mi choroba nie mija, wrecz jest coraz gorzej . Jak katar mi przeszedł, oczy tez to teraz boli mnie gardlo i mam straszny kaszel,a z od srodka mnie rozsadza Umowilam sie dzis do GP, musialam anulowac wizyte Seby u dentysty, bo nie dam rady w dwa miejsca o tej samej godz Pojdziemy za tydz, to tylko kontrola, a ja juz jutro do pracy musze isc, nie moge pozwolic sobie znowu an zwolnienie, bo tydz temu mialam![]() Wlasnie listonosz przyniosl paczuszke z tabl. od TESCIOWEJ ale mnie zaskoczyla, pisalam jej ze juz wiekszosc zjedlismy co nabralam z Pl to mi doslala i to całkiem sporo i dolaczyla jakies legendy an CD dla Seby
|
|
#4967 |
|
Zakorzenienie
|
blonde zdrowka:-*
tesknie chociaz pewnie teraz bedzie cuezko przyzwyczaic sie do braku slonca i do deszczu(tutaj pada pierwszy raz od kwietnia). mama nadzieje ze wszystko pojdzie po baszej mysli. hanjah nie mam pojecia jaki tytul mloda obudzila mnie dzis krztczac "bajka.bajka" pierwszy raz to powiedziala:-P
|
#4968 |
|
Zadomowienie
|
zdrowka wszystkim potrzebujacym
Mnie sie bardzo podobala nazwa poprzedniej czesci: Matki Emigrantki czyli jak to sie robi w UK ... ![]() Moze "Matki emigrantki czyli jak to sie robi w UK cz V " ?
Edytowane przez beafrance Czas edycji: 2012-09-27 o 14:02 |
|
|
|
#4969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rano był u nas gość z agencji-wymienił silikon przy wannie i wąż od prysznica. Silikon ma schnąć jeszcze przez noc, także z myciem u nas dziś kicha
|
|
|
|
|
#4970 |
|
Zadomowienie
|
Dzien Dobry Wszystkim
Chcialam tylko zameldowac, ze jeszcze nie rodze ![]() Co do problemow z jedzeniem, skornymi itd to wszystko jeszcze przede mna i ciezko mi cokolwiek Wam mamusie doradzic. Pewnie niedlugo sama bede potrzebowac Waszej pomocy. Pamietam jak kiedys ogladalam super nianie to ona polecala przy niejadku stosowac jakies kolorowe talerzyki np z owocami itd i najlepiej aby takie dziecko nie karmic tylko jesc razem z nim. Jezeli nie ma zadnych przyczyn na podlozu medycznym itd to moze warto i cos takiego zastosowac. Talerzyk najlepiej aby byl malego rozmiaru, zeby wizualnie wydawalo sie, ze jest malo jedzenia na nim ![]() Ewurka a jakiego Oilatum stosujesz dla Maluszka?? Tego Junior?? Chcialam zakupic na amazonie ale sa rozne buteleczki i sie w tym gubie
|
|
|
|
#4971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4972 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Musze do niego jeszcze raz zadzwonic.Co do nazwy watku to tez mi sie podoba |
|
|
|
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
tez mi odpowiada nazwa
|
#4974 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A teściowa miła, że tak Wam wysłała zapas kolejnych lekarstw Cytat:
ahh Ci angielscy fachowcy a to była jedna z wielu rzeczy fachowo zrobionych ![]() Cytat:
z serkiem mascarpone Emilko używam Oilatum ponieważ Dominik miał bardzo suchą skóre, aż tak mu pękała ponieważ był przenoszony. I mam taki płyn i taki krem Posmarowałam Dominikowi najbardziej zaognione miejsca tą maścią czyli kark i boki zobaczymy jak zareaguje Podoba mi się nowa nazwa wątku Edytowane przez ewurka Czas edycji: 2012-09-27 o 18:29 |
|||
|
|
|
#4975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W razie wu tez go zakupie ![]() Ja znowu mam bole jak na @. Kiedys mialam co jakis czas, teraz to dwa razy dziennie... wczoraj mialam klucia w szyjce. Chcialabym pochodzic z brzuszkiem do pelnego 38tc
|
|
|
|
|
#4976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój tż też mówi, żeby lepiej zostawić te silikon na noc-tzn. żeby do jutra rana nie lać na niego wody. |
|
|
|
|
#4977 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostalam antybiotyk, zaraz wzielam i oby do jutra bylo ciut lepiej ![]() Niestety musze isc juz do pracy, mam nadzieje,z e bedzie ok, a w niedziele bede lezec ![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Silikon potrzebuje conajmniej 24 h zeby dobrze wysechl i potem nie odchodzil, zwlaszcza w takich wilgotnych miejscach jak lazienka i wanna Ja juz nie narzekam na angielskich fachowcow- za duzo razy przejechalam sie na polakach Blonde- kuruj sie biedulko Mnie chyba zlapaly zatoki Strasznie mam nos zatkany i bardzo mnie od tego boli glowa. Ale i tak wole taki bol, niz ten ktory mialam na poczatku ciazy![]() Ja chcialam troszke podgarnac dom na przyjazd rodzinki- tzn umyc okna, porzadnie wyszorowac lazienke (tzn umyc plytki)- ale nic z tego. Bardzo szybko sie mecze i bardzo mi spina brzuch jak tylko wyzej podniose rece ![]() Bylam dzisiaj z siostra na zakupach. Siostra kupowala sobie sukienke na impreze o ktorej nic nie wie Dostala przykaz od meza ze ma sobie kupic na sobote nowa sukienke- ona nie wie, ze ma miec impreze, wiec nie wie jaka sukienke kupic- nawet nie wiecie jaki mialam z niej ubaw![]() Jutro mamy tez slub sasiadow- niestety nie mozemy isc ( tz wraca dopiero wieczorem)- wiec poszlam z prezentem dzisiaj ( zaraz po slubie wyjezdaja na wakacje), zalapalismy sie z Nikosiem na obiad. Sasiadka byla bardzo zdziwiona, ze nie chcialam sie napic wina- ona w ciazy pozwalala sobie na lampke od czasu do czasu Ja narazie mam jakis wstret do alkoholu, kawy i gazowanych napojow ( to i tak bardzo rzadko pije)
|
|
#4979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ty masz zatkane zatoki a mnie dziwnie mdli od rana ale to inne mdlosci niz te co mialam na poczatku ciazy. Miejmy nadzieje, ze jutro bedzie juz lepiej bo mam SR. |
|
|
|
|
#4980 |
|
Gang Iren
|
Hej!
Jeszcze troche i nowy watek ![]() Cos weny nie mam ostatnio do pisania.Poza tym chyba zle zorganizowana jestem,bo nie wyrabiam,czasu ciagle za malo.Zlosci mnie to. Dzis chcialam z Erykiem kapac sie w wannie,bo ostatnio fajnie sie nam kapalo,a on jak tylko znalazl sie w lazience juz mial podkowke,a gdy Radek go na mnie polozyl w wannie to tak strasznie sie rozplakal,nie szlo go uspokoic i koniec kapieli.Mam nadzieje,ze nie bedzie w przyszlosci problemow z przenisieniem go do duzej wanny
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

bo mnie martwi ze moje 9 miesieczne dziecko wazy tylko 6,5 kilo i je tyle co kot naplakal a jego nie
Nie smutaj sie, jutro bedzie lepszy dzien
Rozwijała się prawidłowo, apetyt miała. Nie pamiętam, żeby mnie jej waga martwiła. Wtedy była jeszcze pod stałą opieką lekarską ze względu na infekcję po porodzie-żaden lekarz mi nie powiedział, że z wagą jest coś nie tak.
moja ma prawie 2.5 roku i wazy 12 kilo 

słyszałyście może o HYDROCORTISONE? nie wiem czy chce smarować 4 tygodniowe maleństwo taką maścią
wszystko sama, 9 miesiecy ma dziecko a on wraz podaje jej mleko jak za pol godz jest kapiel i wtedy zawsze po ma mleko i ladnei zasypia po cieplym mleku