|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
czytalyscie http://wiadomosci.onet.pl/swiat/poro...wiadomosc.html masakra!!
|
|
#4952 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Inutil - dobrze ze byliscie u lekarza wiecie na czym stoicie
badz dzielna w diecie Berbie , Maga - nudzenie się ? a co to jest ? ja nie mam czasu się po .....ie podrapać , wrrrrr |
|
|
|
#4953 | |
|
Zakorzenienie
|
no ale i masz konkretną informację! czyli będzie lepiej!
![]() Cytat:
|
|
|
#4954 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
nie wiem czy dobrze trafiłam ale szukam wsparcia i mam nadzieje że tutaj znajdę podobne problemy. Jakieś dwa tygodnie temu pisałam na stronach ze szczęśliwymi mamusiami wrześniowo-październikowymi ale niestety moje szczęście szybko się skończyło, czekałam bardzo długo aż zajdę w ciąże... Po kilku latach leczenia wreszcie się udało ale bardzo szybko przekonałam się że moja radość potrwa tak krótko... W 8tc lekarz stwierdził przy badaniu USG że moja ciąża obumarła serduszko mojego dzieciątka przestało bić ![]() ![]() ![]() dostałam skierowane do szpitala na łyżeczkowanie, pobyt w szpitalu to był koszmar. Od mojego powrotu do domu minęło kilka dni ale ja w dalszym ciągu nie mogę sobie z tym poradzić, nie daje sobie rady z opanowaniem łez płacze i płacze i zastanawiam się kiedy to przestanie boleć Czuje ogromną pustkę...Nie wiem co dalej, jak żyć, ja się pozbierać??? W tej chwili jestem na L4 ale w poniedziałek muszę iść do pracy boję się że nie dam rady. Dziewczyny jak sobie z tym poradziłyście??? Proszę pomóżcie. Pozdrawiam
|
#4955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile masz lat? Skąd jesteś? Jak żyć? hm czas leczy rany...
|
|
|
#4956 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj Anusia, bardzo mi przykro ze Ciebie tez to spotkało
wiemy, rozumiemy co teraz przezywasz... Mysle ze bardzo dobrze ze nas odnalazlas, ja dzieki temu forum - a dokladnie Dziewczynom na tym forum otrzymalam mega wsparcie (jak rowniez od swojego Tz) ale poprzez rozmowy tutaj, zrozumienie jest mi teraz dobrze, mysle ze bez tego forum bylabym teraz w rozsypce... wiem ze na poczartku jest bardzo ciezko, i to nie mija z dnia na dzien, lecz troche dluzej ale z kazdym dniem godzimy sie z tym co nas spotkalo, i myslimy o kolejnych staraniach, kolejnej nadzieii. Tu dziewczyny sa przykladem ze nie mozna sie poddawac w staraniach, bo wkoncu szczescie usmiechnie sie do nas Jak masz jakies watpliwosci - pytaj - sprobujemy Ci pomoc. Ile masz lat/skad jestes?
|
|
#4957 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaciskam by trwał długo!!!!!!!! Cytat:
Cytat:
INUTIL, SOFCIA ! dobrze ze wiecie na czym stoisz i jak działaś! Cytat:
Mocno cię przytulam i łacze się w bólu! A jak nie czujesz sie na siłach to moze jeszcze z tydzień L4 od rodzinego? |
||||
|
|
|
#4958 |
|
Zakorzenienie
|
Druga aniołkowa mamusia dzisiejszego dnia do nas dołączyła
niestety Anusia - witaj , dobrze trafiłaś tu terapia grupowa czyni cuda , są tu znawczynie tematu - tak to MY aniołkowe mamy Pomożemy Ci się podnieść !!!!! i iść do przodu powrót do pracy ? może i dobrze , nie będziesz tyle myśleć o tym co się stało a jeżeli faktycznie nie dasz rady wrócić do pracy to weź może kolejny tydzień L4. |
|
|
|
#4959 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam 29 lat
|
|
#4960 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a jak później doczytałam w necie powinni dać mi słój do sikania! mają taki obowiązek, bo równie dobrze kobieta może wydalać same skrzepy jak i maluszka w całości! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tragediaCytat:
matko, zatrzęsienie jakieś, jesień pechowa była, z tego co pamiętam ze mną przyszło na wątek chyba ze 2 czy 3 dziewczyny i teraz, prawie wiosna, i 2 wizażynki na raz... smutne to jest...
|
|
#4961 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuje za słowa otuchy
![]() Tak na prawdę to nie mam z kim o tym wszystkim pogadać, oczywiście mogę liczyć na mojego kochanego męża ale przy nim jako jedynej osobie staram się trzymać bo widzę że on też cierpi a jak widzi moje łzy to mówi że boli go to bardziej... Mam kilka dobrych koleżanek którym mogę wypłakać się w rękaw ale one nie mają pojęcia co czuje, jak to bardzo boli ![]() Nie wiem co dalej począć cały czas rozmyślam co mogłam zrobić źle a może czego nie zrobiłam wiem że szukanie w sobie winy nie pomoże mi w ukojeniu bólu ale ciągle zastanawiam się dlaczego tak się stało???Najgorsze że tak długo czekałam na tę kruszynkę, kilka lat spędziłam na odwiedzaniu kolejnych lekarzy w większości olewających temat i przepisujących różne leki na zasadzie uda się lub nie aż tu nagle takie zaskoczenie że wreszcie się udało i myślę że to też dlatego tak to przeżywam ![]() ![]() ![]() Boję się że teraz znowu będę musiała czekać kilka lat a jak już napisałam wcześniej do młodych to ja nie należę i czas tu działa na moją niekorzyść.
|
#4962 | ||
|
Zadomowienie
|
Dobry Wieczór
![]() Tż już pojechał, zostaliśmy sami ![]() Boje się bo nie wiem czy dam radę to wszystko ogarnąć. Dzisiaj pierwszą noc będę sama i na samą myśl się boję. Senior śpi a junior usypia ![]() Witam nowe aniołkowe mamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny zapytam się was o acard, wiem że mogę zacząć brać od zakończenia @, ale do kiedy??
|
|
#4964 |
|
Zakorzenienie
|
ANUSIA! takie pyatnia beda sie pojawiac ale nie ma co szukac winy w sobie1 wierzez e nie zrobiłaś nic by zaszkodzic dziecku. A # we wczesnym etapie ciązy 3 są głównie spowodowane wadami genatycznymi a nie wpływu nie mamy! Pytasz co zrobić dalej? : teraz chyba czas na przeżycie załoby trzeba stratę opłakac by móc zyc dalej!
|
|
|
|
#4965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do rozmów, to ja mam wrażenie, że nikt mnie tak dobrze nie zrozumie jak inna AM. Tak naprawdę mogłam o tym pogadać tylko z koleżanką, która to przeszła i z dziewczynami z naszego wątku. No i oczywiście z TŻ...
|
|
#4966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szybką reakcję, teraz się trochę pomęczysz, ale dla zdrowia Julka warto.Cytat:
anusia witaj, nie wiem co ci powiedzieć... rozgość się i zostań z nami. pisz o sobie jak najwięcej bo my się tutaj dość dobrze znamy. wtedy szybciej się poznamy i będziesz się czuła raźniej. długo jesteście z tż? co rozumiem, że starasz się trzymać przy tż, też obrałam taką technikę, ale nie mogę powiedzieć, żeby była ona super dobra. teraz nie potrafimy o tym rozmawiać. a co do koleżanek to one nigdy nie zrozumieją tego, nikt tego nie zrozumie kto tego nie przeszedł. mi wszystkie w koło powtarzają, że już na pewno wszystko będzie dobrze, że to był przypadek. mimo, że wiem, że chcą dla mnie dobrze słuchać się tego nie chce.
|
|
#4967 | |
|
Zakorzenienie
|
To może się umówimy i razem pojedziemy Nitę drapać
![]() Cytat:
|
|
#4968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4969 |
|
Zakorzenienie
|
Bacha - trzymam kciuki
ja nocki miałam już samotne bo tż chodzi raz w tygodniu na noc do pracy wierze ze dasz radę ty twardzielka która tydzien na krążek czekałaś , dałaś radę teraz też dasz ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- A u mnie się szykuję nie za dobra noc Sylwia gorączkuje po szczepieniu |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4970 |
|
Zakorzenienie
|
ja też słyszałam że są większe tragedie;/ tylko jakie?? ale i słyszałam że nie ma większej tragedii dla matki jak śmierć dziecka... i wiecie co?? te same osoby to mówią
|
#4971 |
|
Zadomowienie
|
Zmykam spać puki Tobiasz śpi DOBRANOC
|
|
#4972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spokojnej nocki!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#4973 |
|
Wtajemniczenie
|
Inutil - trzymaj się w tej diecie i oby Julusiowi szybko przeszło.
Basia - powodzenia kochana, nie bój się, będzie dobrze Ja już 3 nocka sama jestem a i w dzień prawie też bo Tż śpi do 15ej i albo idzie jeszcze na angielski albo jedzie na zakupy itp. Nitka - dajesz coś na gorączke Sylwi? Życzę w miare spokojnej nocy. anusia - witaj, pisz i pytaj o co chcesz, postaramy się Ci pomóc. Mam nadzieję że szybko będziesz mogła znów cieszyć się szczęściem Ja też jestem z dolnośląskiego. alonka - dokładnie to nie wiem, ja brałam jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży. Ja byłam dziś na sklepach, kupiłam 2 biustonosze za 170 zł bluzkę i kosmetyki do makijażu ! Zaszalałam - jednym słowem zrobiłam sobie dziś dzień kobiet.---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
Kuuu... nadrobiłam i wcisnęłam coś i wcięło wszystko. Miałam już niezły elaborat
a nadrabiałam w ratach Nic więcej nie napiszę. witam nowe AM |
|
|
|
#4975 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dobrze, należy ci się ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
taki mały i już AZS go dorwało trzymaj się maleńka Cytat:
Matko ponad 7 kg słodka kluseczka, My szczepienie mamy za 3 tyg, ciekawe ile będzie ważył szczypior U nas też nie najlepiej, Mikołaj już się 5 raz obudził od 20 z płaczem. Chyba ząbki ostatnio marudny jest ciągle i budzi się z krzykiem ![]() wczoraj udało się przespać od 23-5 ![]() dobrej nocki
|
|
|
#4976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zmykam spać. Ale jestem zła na te skasowane ponadrabiane odpowiedzi
![]() ![]() ![]() A jutro na szczepienie idziemy Cytat:
Cytat:
dobranoc Edytowane przez inutil Czas edycji: 2012-03-07 o 22:39 |
||
|
|
|
#4977 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po drugie, rosnąca beta hcg nie oznacza, że zarodek na pewno żyje. U mnie tak było. Może przyrastać ale np zbyt mało tj mniej niż 66% w 48 godzin. Spadać zaczęła dopiero kilka dni później (i to nieznacznie). Czy lekarz widział bijące serduszko i na tej podstawie napisałaś że Kruszynka żyła? Bardzo ci współczuję straty. Trzymaj się. |
|
|
|
|
#4978 |
|
Zakorzenienie
|
niestety alfabia ma rację, tutaj jest o tym badaniu, lekarz opowiada o nim
http://abcbadania.pl/pytania/badanie...giczne-zarodka
|
#4979 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na swoją krótką ciążę czekałam 12 cykli, teraz już 8 walczę a mam 33 lata ![]() Cytat:
wierzę w niego ![]() Cytat:
zasłużyłaś!!!Cytat:
|
|
|
#4980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dlaczego wybierać, a może by tak wcale?
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

serduszko mojego dzieciątka przestało bić
Czuje ogromną pustkę...
wiemy, rozumiemy co teraz przezywasz... 

tragedia

bluzkę i kosmetyki do makijażu ! Zaszalałam - jednym słowem zrobiłam sobie dziś dzień kobiet.
taki mały i już AZS go dorwało