![]() |
#4951 |
Kociara
Wiadomo¶ci: 3 340
|
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Witam piêkne Polki z W³och
![]() S³uchajcie, jadê do Taty na ¦wiêta, który mieszka w Rzymie. Ten pobyt chcia³abym równie¿ uskuteczniæ udanymi zakupami ![]() mam kilka pytañ: *czy na lotnisku Ciampino jest MAC? Kto¶ mia³ okazjê sprawdziæ? *gdzie w Rzymie mogê kupiæ Yankee Candle? (jest jeden sklep na Google Maps, ale baaardzo daleko i od centrum i od mieszkania Taty :/) * jakie produkty polecacie z KIKO? Ja mam kilka lakierów ( o ile kolory s± cudne o tyle ¶rednio jestem zadowolona z trwa³o¶ci, choæ u¿ywam z topcoatem) a reszty za bardzo nie znam, a chcia³abym kupiæ co¶ przyjació³ce na gwiazdkê, która kocha makija¿ ![]() *polecacie jakie¶ drogerie typu Rossmann? * je¶li jest kto¶ z Rzymu to poproszê te¿ namiary na sprawdzone/odradzane knajpki (Tata nie je zbyt wiele na mie¶cie, a my z T¯ bedziemy tez sporo zwiedzaæ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4952 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 311
|
ola dziekuje za komplement, ale niestety tyka. za niecaly miesiac skoncze 31...ale czuje sie jak osiemnastolatka
![]() ![]() ciemna Rzymu nie znam, tak¿e za du¿o nie pomogê.ale..jesli chodzi o kiko to ja absolutnie polecam cienie do oczu, sa super, swietnie napiegmentowane i sie nie roluj± i bazê pod cienie (tu uk³on w stronê Cucioli, która mi j± wys³a³a ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Zakorzenienie
|
Yankee sa w Coin-ach, na pietrze z wystrojem domu, nie wiem czy w Rzymie sa coiny.
Promocje Kiko sprawdzaj na ich stronie: http://www.kikocosmetics.it/ w dziale promozioni. Na pewno znajdziesz cos fajnego. Tak cienie, teraz zrobili nowe ktore mozna wlozyc do ich paletki. Rzuc okiem na limitowanki: te kredki i cienie w sticku lakiery tez sa chwalone, ale ja akurat nie przepadam zawsze jak gdzies jade korzystam z tripadvisor (hotele, restauracje, miejsca warte odwiedzenia) tylko nie wiem jak z wersja jezykowa, najwyzej sobie przetlumaczysz w jakims szybkim tlumaczu. drogerie to tigotà, acqua&sapone, raczej sa perfumerie. Malo takich miejsc jak Rosmann we Wloszech. moze Romanaccia jak tu zajrzy to cos blizej podpowie, ale juz nie mieszka w Rzymie. Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2013-12-12 o 13:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 926
|
Ja niestety nie pomogê, w Rzymie ani Kiko nigdy nie by³am
![]() ![]() Ale natchnê³a¶ mnie, chyba najwy¿szy czas zajrzeæ do Kiko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4955 | |||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
Dzien doberek, wiosna za oknem, moze to Wielkanoc sie zbliza
![]() Ciemna w Rzymie jest na Via del Corso wielki sklep Rinascente tam napewno bedzie wszystkiego czego szukasz ![]() marmotta phi 30 lat prosze Cie nie rozsmieszaj mnie babciu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a nie mozecie poleciec i Wy? Fiammisia juz jest duza! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() co do ginka to za wizyte z pap test 150 e place, teraz w ciazy 130, a te genetyczne (przeziernosc karkowa i polowkowe) 300 e, takze przygotuj sie na spore wydatki babciu ![]() ![]() ![]() fajowa ta lokowka! patrzylam na ta babyliss, ale skoro trzeba nabierac takie cienkie pasma to dwa dni bym przed lustrem musiala sterczec ![]() co myslicie o tym kompakcie revlona? ma slabe opinie... https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...kompakcie.html
![]() |
#4956 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 828
|
cuciola, marmotta oto dowód jaki ma na mnie wp³yw nasze forum...pandorka nr. 2 kupiona
![]() ale fajna dzisiaj pogoda w minkiolanie 0 stopni ![]() ![]() princi w³a¶nie mi siê wydawa³o ¿e ten wynalazek to taki ¶redni, no chyba ¿e przy takich cienkich i rzadkich w³osach jak moje... Inviato dal mio GT-I9300 utilizzando Tapatalk
Non mi pento di nulla nella mia vita, eccetto di quello che non ho fatto Coco Chanel Edytowane przez mmarcepan Czas edycji: 2013-12-12 o 14:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Zakorzenienie
|
o
![]() i super serducho ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4958 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
Cytat:
To tak - po kolei ![]() W Ciampino nie ma nic! Nie nastawiaj sie na to ze kupisz cokolwiek wysiadajac z samolotu. Ale lecac spowrotem jest juz kilka sklepow w strefie bezclowej. Nie ma tam MACa. Sklepy MACa sa w centrum Rzymu. Np na stacji Termini (glowna stacja kolejowa i metra), na Via del Corso i Via del Babuino 124 - obok Schodow Hiszpanskich Stacja metra Spagna - bo az wstyd byc w Rzymie a nie polazic po zabytkach. ![]() A poza tym jesli twoj tata mieszka blizej wielkiego centrum handlowego Porta di Roma - albo cie tam zawiezie to jest i Mac i Coin gdzie kupisz Yankee Candle. Nawet u mnie w Latinie w sklepie Mikasa jest stoisko z tymi woskami. http://www.latinafiori.com/#!mikasa/c1hkr Poza tym w Porta di Roma jest wiele innych sklepow wartych zobaczenia. ![]() Ja z Kiko mam baze - ale u mnie sie niespecjalnie sprawdza, lakiery, cienie, tusz do rzes i pomadki. Mialam podklad tez. Polecam paletke ktorej juz na ich stronie nie widze http://www.kikocosmetics.it/make-up/occhi/ombretti.html ale moze jeszcze w sklepie bedzie. To ta pierwsza u gory http://allgirlishareas.wordpress.com...-in-the-world/ Nowych nie kupowalam - nie wiem jakie sa. Poza tym pomadki od nich - szczegolnie kremowe - sa jak balsam na moje usta. Mam ta satin - otwarta ostatnio - kupilam juz jakis czas temu http://www.kikocosmetics.it/make-up/.../rossetti.html Co do restauracji to duzo nie pomoge - zwykle jak jemy w Rzymie to raczej w centrach handlowych. We Fratelli di Bufala http://www.fratellilabufala.eu/en/home.php Old Wild West http://www.oldwildwest.it/POI/Map?ma...erStartIndex=0 A w centrum bylismy w Hard Rock Cafe - jesli jestes milosniczka muzyki i duzych amerykanskich hamburgerow (ale tez niestety cen) to warto tam isc. Tyle ze te restauracje sa tez w Polsce - np w Krakowie na Rynku. Nie polecam jedzenia pizzy w lokalach nastawionych na turystow gdzie oferuja pizze i napoj za jakas tam cene - juz lepiej kupic kilka kawalkow pizzy z takiej duzej blachy - lepsza jest - i mozna probowac rozne rodzaje.
![]() |
#4959 |
Zakorzenienie
|
mmarcepan to masz dwie bronsoletki z pandory?? ta druga to co to? wyglda troche jak Dodo
![]() sjoanna ale sie opisalas ![]() ![]() ![]()
#4960 | |||||
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() jeszcze jednak za mala ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() sliczna ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4961 |
Zakorzenienie
|
Princi - to u mnie zamkneli Fratelli Bufala - bo za malo chetnych bylo na jedzenie u nich.
![]() A OWW nie jest takie zle - ja jem salatki albo zawijasy - cos lzejszego. Poza tym napisalam ze niestety jakis fajnych miejsc w Rzymie nie znam bo nie jezdzimy tam do restauracji. A opisalam sie bo ja lubie pomagac. ![]()
![]() |
#4962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() zostaw na 5 dni mala z Twoja mama i poleccie gdzies blizej ![]()
![]() |
#4963 |
Zakorzenienie
|
Cucciola - zapomnialas o mnie?
![]() Bo ja juz mam okragle ![]() ![]()
Przyk³adna ¿onka od 15 i 24 VII 2010 ![]() “Your dresses should be tight enough to show you're a woman Edith Headand loose enough to show you're a LADY.” Edytowane przez sjoanna Czas edycji: 2013-12-12 o 14:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4964 |
Zakorzenienie
|
sjoanna Tobie Mikolaj przyniesie balkonik
![]() ![]() ale sie usmialam sama z siebie ![]()
#4965 |
Zakorzenienie
|
Balkonik - moze juz miejsce na cmentarzu wykupie?
![]()
#4966 | ||||
Rozeznanie
|
tak to ta sztywna
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() bo my oprocz wloskich wizazanek mamy tu klub zgorzknialych tetrykow ![]() ![]()
![]() |
#4967 | ||
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
Cytat:
![]() no ja tak mowie ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() my tu sie smiejemy a ja znam jedna dziewczyne ukrainke ktora ma 38 lat i na powaznie odklada kase na pochowek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4968 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4969 | |||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 311
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() eh ok,ok...tylko jak ja z t± trzydziestk± na karku tak widzê moje kole¿anki w pl, wszystkie dzieciate tostaro siê czujê ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
wymieklam.... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4970 |
Rozeznanie
|
a proszê Ciê bardzo
![]() Inviato dal mio GT-I9300 utilizzando Tapatalk
#4971 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 926
|
O matko laski, balkoniki, miejsca na cmentarzu. Na forum atmosfera jak na oddziale geriatrycznym
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4972 |
Zakorzenienie
|
Marcepan - sliczne!
![]() A ta Ukrainka to zbiera na pochowek tu czy na Ukrainie? Bo transport jest drogi. ![]() A moze zbiera na mumifikacje? ![]()
#4973 |
Zakorzenienie
|
mmarcepan zyrafka wymiata extra! a nie mozna tak zeby te pandorki byly w jednym miejscy zeby tak nie lataly przy noszeniu, nie wiem czy wiesz o co mi chodzi?
![]()
#4974 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() charmy nie lataja tylko wtedy gdy wypelnisz cala przestrzen miedzy clipami, mi wlasnie juz nie lataja... albo na tej sztwynej pandorce mozna nalozy same clipy i tez jest fajny efekt moim zdaniem ![]() i co waszym zdaniem dobrze sie rozpieszczam z okazji przyszlych urodzin ![]() kupilam sobie jeszcze w koncu pedzelek mac 217 i zalotke... no i chcialam jeszcze jakas fajna nowa szmineczke nude...wyszlam z candy yum yum ![]() ![]()
Non mi pento di nulla nella mia vita, eccetto di quello che non ho fatto Coco Chanel Edytowane przez mmarcepan Czas edycji: 2013-12-12 o 16:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4975 |
Zakorzenienie
|
A czego uzywacie do mycia pedzli do makijazu?
#4976 |
Rozeznanie
|
Mydla bialy jelen
![]() ![]()
#4977 |
Zakorzenienie
|
A cos co kupie we Wloszech?
Bo sobie pomyslalam ze moze cos takiego z Sephory kupie? Np http://www.sephora.it/Accessori/Penn...ciacquo/P56619
![]() |
#4978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mmarcepan a ile trzeba pandorek miedzy tymi clipami? ja mialam na mysli jedna pandorka przerwa nastepna przerwa, nastepna itd. i tak zeby nie lataly ![]()
![]() |
#4979 |
Zakorzenienie
|
princi na tej bransoletce sa 2 wypustki na klipsy wlasnie i pomiedzy nimi miesci sie 5 charmsow i ja mam jeszcze 1 wiszacy bo on cieniutki jest.
mmarcepanku w sklepie pani mi pokazywala ze mozna zalozyc takie gumki pod charmsy i wtedy one nie lataja. Albo mozna zalozyc 1 klipsa i obrocic ja tak zeby zapiecie bylo 2 klipsem i pomiedzy dac charmsy. A ten lancuszek? On zabezpiecza w razie jakby sie bransoletka otwarla tak? Mi sie na szczescie jeszcze nie zdarzylo Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2013-12-12 o 16:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4980 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() na tej tradycyjnej pandoce, jakbym sie uparla to bym moze dala upchnac jeszcze jednego szklanego charmsa ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:48.