|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Monka- fotka z rana robiona, więc dzieciaki niewyjściowe zbytnio.
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4952 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
U nas znowu pada. Dobrze ze mamy apartament ponad 50 m2 bo bym zwariowala z dzieciakami.
Magi - to nie Oliwka calowała tylko ona była calowana.
|
#4953 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 20
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4954 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Ja nie mam ani jednego marcowego malucha
![]() Bao - Ty to gimnazjum u dzieci nie doczekasz. Pewnie już przy podstawówce na zawał zjedziesz. ![]() Megi - malutka pięknie trzyma głowę. a dzieci podobne są.
|
#4955 |
|
Zakorzenienie
|
EDZIA fajny tytuł , a jakby ktoś się czepial ze już od dawna dzieciaki się rozpadły
to bym modyfikacje zrobiła - rozbrykaly ( rozkrecialy ) się dzieciaki, czas z nich zrobić przedszkolaki .MEGI takie najlepsze , ale mała już duża , szok , cudny rasowy bobas , młodemu włosy dorosły, a pamietam jak ubolewalas, jak go A. obciął .Obudziły mnie chłopaki , dra japy od rana . Młody wstał ,znalazł list i pieniądze od wróżki zebuszki . Podziękowała mu za zęba i poprosila żeby się słuchał mamy i taty |
|
|
|
#4956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
megi- co do tego tego złapania kontaktu to obawiam się troszkę niestety. No chyba, że Iguś wygląda na starszego od niej bo ona zauważyłam, że ma juz swoją ekipę i tylko jakby ich "toleruje" a inni chłopcy są be. A już jak młodsze dziecko to w ogóle jest na "nie". Dziś np. napisalam do mamy Filipka (to jej faworyt) z zaproszeniem na kawkę bo mała mi od rana żyć nie daje. Niestety musiala odmówić. Więc spytałam czy mozemy zaprosić matiego (młodszy od niej chłopczyk). Usłyszałam "nie, nie będę mu pożyczać zabawek, nie chcę Matiego, chcę Filipka" No wiec nawet nie zapraszam ![]() Ale miejmy nadzieje, że się choć troszkę polubią
|
|
#4957 |
|
Wtajemniczenie
|
Megi do schrupania te Twoje dzieci
wiecie co,chyba wsadzą mi gips byłam wczoraj na pogotowiu bo przekręciła mi się noga i o ile tak bardzo mocno nie boli to spuchła trochę,na prześwietleniu wyszlo lekkie pęknięcie piątej kości stopy,ale lekarz powiedział prawdopodobnie i pyta mi się czy chcę gips czy bandaż elastyczny?na co mówię,że bandaż.Dzisiaj każdy mnie straszy,że lepiej gips założyć bo później bardzo boli i nie wiem czy iść czy nie![]() gdzie teraz mam iść-znowu na pogotowie wieczorem? bo przez przychodnie to będzie pewnie skierowanie za skierowaniem i termin Bao dziwna ta sytuacja,czemu wogóle siostra poszła i poprosila o teczkę Kubusia??coś była mowa na ten temat?może to ona wypełniła? Monka bardzo dobre polecenie
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2013-07-30 o 11:24 |
|
|
|
#4958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zazdroszczę... moze jednak ten bandaż wystarczy?? ![]() Co do bao- o tym samym pomyślałam, po co ona w ogóle chciała ta teczkę?? ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Dziewczyny, 6-tego nasza niania bedzie ostatni raz u Werki. Chcemy jej zrobic jakiś prezent w podziękowaniu za opiekę cudną nad nią przez 2,5 roku. Wywołuję 100 zdjęć od urodzenia do teraz i włożę w jakiś ładny album. Do tego oczywiście kwiaty. Myślimy jednak o czymś jeszcze- myślicie, że wypada kupić jakąś biżuterię?? np. łańcuszek?? No i może mi pomożecie w napisaniu ładnych podziękowań. Chcialabym wkleić do albumu taką karteczkę z podziekowaniami i datą. Ale słaba jestem w pisaniu... pomożecie?? plisssss...........
|
|
#4959 |
|
Zakorzenienie
|
Megi ale Twoje dzieci podobne do siebie,nawet minki podobne. A corcia cos taka duza,szkoda ze dzieci tak szybko rosna.
My jak z gor wrocimy to po 10nad morze jedziemy. Dowodow nie zdaza dzieciakom na wyjazd zrobic,wiec czechy musimy odpuscic ![]() Asiulek moze lepiej bransoletke niz lancuszek,albo tak jak w firmach na odejscie pracownika fajny zegarek ![]() Tylkooliwka zamiast gipsu kup w medycznym opaske na stope neopretonowa z usztywnieniem,okolo 40-60zl a bedziesz mogla sciagnac do kapieli
|
|
#4960 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
fajnie tak przy piorunach?? ![]() Miłość ![]() Cytat:
zdjęcie cudowne, moja to już w ogóle poza wątkiem też ![]() ale się nie wycofam Cytat:
Asiu ale będziecie płakać.... już to widzę ![]() ja bym chyba poradziła bransoletkę, jakoś tak bardziej niż łańcuszek. Asiu ona mieszka gdzieś nie daleko? Pewnie będzie Wercie odwiedzać? Ale będzie jej brakowało Małej. Megi Asi Wercia to przeuroczy potworek.
|
|||||
|
|
|
#4961 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie wiem czy jasno wyjaśniłam. Zobaczymy na zebraniu we wrześniu jaką umowę mi dadzą do uzupełniania o te stawki....czy tę niby moją kwietniową, czy tę wczorajszą sory, ale nie jestem debilem i nie mam amnezji ani innych zaburzeń psychicznych, żebym zapomniała o tym, ze podpisywałam umowę w kwietniu....a debilkę właśnie ze mnie zrobiłą moja siostra Asia - na pewno miło będzie niani jak dostanie taką pamiątkę ja zaczynam od jutra poszukiwania....
|
|
#4962 |
|
Zakorzenienie
|
Może ta Asi niania niech do Bao pójdzie???
|
|
|
|
#4963 |
|
Zakorzenienie
|
Już mam
po cichu liczyłam na mróweczkę i... poratowała mnie Dzięki mróweczka ![]() Oj tak, bardzo dobrze trafiliśmy
|
#4964 |
|
Zakorzenienie
|
Super, Mrówcia chyba jest w tym nie zastąpiona
|
|
|
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
Asia myślę że Niania będzie zadowolona jak dostanie taki album. Jakiś drobny prezencik z postaci srebrnego łańcuszka z wisiorkiem jest jak najbardziej ok. tylko nie przesadzajcie bo może się czuć nieswojo.
Zawsze jeszcze możesz zrobić ciasteczko i pożegnalna kawkę oczywiście jak masz ochotę. Moja mama dostała laurkę zrobioną przez dzieciaki. Bao no zakręciłaś się tym przedszkolem ... ![]() Nikt nie miał prawa pokazywać Twojej siostrze (ani nikomu postronnemu) teczki Twojego dziecka. Złamali podstawowe prawo z Ustawy o ochronie danych osobowych. Tylko Ty i nikt inny może zaglądać do takiej teczki. Pomijam oczywiście sekretarkę czy dyrektorkę i to że znalazł się tam jakiś papier którego nie podpisałaś. Zresztą tak naprawdę nie masz żadnej pewności że tam jest cokolwiek takiego.
|
#4966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mrowak mam tą opaskę ale ona egzaminu nie zdaje,dobra jest przy skręceniach ale nie peknięciu,tak mi ortopeda dzisiaj powiedział,bo w niej pojechalam ![]() dzisiaj mi tego lekkiego gipsu nie założyli,bo mam jeszcze obrzęk,mam czekac do jutra no i chcial nie chciał muszę wziąc zwolnienie
|
|
|
|
|
#4967 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka to się załatwiłaś ale jak mus to mus
Megi uwielbiam takie zdjęcia
|
#4968 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) to robię ,ale w te upały to strasznie byłoCytat:
![]() Cytat:
Tylkooliwka współczuję nieźle się załatwiłaś oby to pęknięcie się szybko zrosło Asiulek też myślę że taki skromny prezent może być Megi słodziaki Monka no ja jako jedyna Ci chyba nie zazdroszczę nie roztop się tam w tym upaleMój Miko też ani kwietniowy ani marcowy ,ino lutowy no miał być marcowy U nas dzisiaj rano cudne 15 stopni i deszcz ale w nocy to taka burza dowaliła że sie ewakuowaliśmy z góry na dół ,jakoś bliżej ziemi bezpieczniej się czuję ![]() Życzę wszystkim na wczasach pogody takiej jak chcą
|
|||
|
|
|
#4969 |
|
Zakorzenienie
|
OLIWKA
Cheeky monkeys club ! Dzieciaczki III - IV 2010r. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4971 |
|
Zakorzenienie
|
LIBRA dziekuju , gdzie ja rozum mialam
jak sie z nim kizialam poty i smierdzace stopy ...
|
|
|
|
#4972 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór!!!
![]() Załapię sie na koncówke watku... Ja nadal w remoncie, łązienka skonczona ale jeszcze nieczynna , kuchnia skonczona ale czekamy na meble;;, i zaczynają robic salon. O pracy nie pisze bo szkoda gadać szkoda nerwów moich a juz na pewno nie tu... ale jak tak dalej bedzie to byc może o rodzeństwo sie starać bedziemy jeszcze w tym roku... Nawet nie wiem czy pisałam ale w czerwcu obroniłam sie na 5 i zaczynam magisterke od października ! a to zdjęcia z tego weekendu w Zoo w Gdańsku i z Jarmarku Dominikańskiego
|
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
Megi super zdjęcie
Madziwnia- Michasia jaka duża co tu takie pustki? Oliwka jak tam noga? Pop jak pogoda u Was? i jak dziewczynki się czują?
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2013-07-31 o 13:51 |
|
|
|
#4974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4975 |
|
Zakorzenienie
|
Sara- pogoda super. Codziennie pada.
na szczęście jest ciepło wiec do morza nie mufsimy wchodzić aby pomoczyc się.![]() Wczoraj bylismy w Gdyni. Pojechaliśmy tam znowu pociągiem. Ekstremalne przeżycie z dwójka maluchów. Na jakieś 10 lat mamy dość pociągów. ![]() Gdynia nam się podobała. Dzisiaj od rana czyli od 11 na płazy do 15. W tym godzinę przesiedzielismy pod parasolami. ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Madziwina - a Ty tak tylko na chwile? nie ładnie zostawiać nas na tak długo i słowem się nie odzywac .Michasia naprawdę jakaś dużo się wydaje na tych zdjęciach.
|
#4976 |
|
Zakorzenienie
|
MadziaPL - spóźnione życzenia wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! 100 lat, pierwszego miejsca na podium i dalej takich boskich ud. Dużo zdrowia w nogach i zdrowych, szczęśliwych dzieci.
|
#4977 |
|
Zakorzenienie
|
Zwyczajnie nie mam czasu na internet jak juz jestem to szybko a czasami po kilka dni nie wchodze.
Zazdroszczę drugich dzieciaczków tych w drodze i tych juz na świecie obym miała tyle odwagi aby znów myślec o sobie i rodzinie anie o innych.. jakbym zaczeła opisywać co u nas się dzieje to byście nie uwierzyły w pewne rzeczy dlatego wolałam nie wspominać nawet... ale to ponoć życie i nigdzie kolorowo nie jest z wyjątkami A Michasia z waga stoi na szczescie a ma juz chyba 106 cm
|
|
#4978 |
|
Zakorzenienie
|
MADZI ale rosnie ci pannica
MADZIA wszystkiego naj Moje czubki dopiero zasypiaja, slysze jak szaleja , zaraz mi sufit na lep spadnie
|
|
|
|
#4979 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia spóźnione 100 lat
Madzia Michasia wygląda na dużą pannę. Urocza
|
#4980 |
|
Zakorzenienie
|
Megi ,Monka,Iza Dziekuję
**Ide spac bo padam :P
Edytowane przez pl_madzia Czas edycji: 2013-07-31 o 22:47 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.

a dzieci podobne są.
to bym modyfikacje zrobiła - rozbrykaly ( rozkrecialy ) się dzieciaki, czas z nich zrobić przedszkolaki .
byłam wczoraj na pogotowiu bo przekręciła mi się noga i o ile tak bardzo mocno nie boli to spuchła trochę,na prześwietleniu wyszlo lekkie pęknięcie piątej kości stopy,ale lekarz powiedział prawdopodobnie i pyta mi się czy chcę gips czy bandaż elastyczny?na co mówię,że bandaż.Dzisiaj każdy mnie straszy,że lepiej gips założyć bo później bardzo boli i nie wiem czy iść czy nie

nie zazdroszczę... moze jednak ten bandaż wystarczy??
plisssss...........

. W zupełności 30 byłoby aż nad to.