|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Cytat:
Pasek rzeczywiście wieje tandetą, ale z Twoim brązowym jest fajnie. Jaka by nie była- figurę masz super ![]() Nie trzeba by myśleć o nowym wątku ?
|
|
|
|
|
#4952 | |
|
Kuźnia inspiracji
|
Pierwsze mnie nie rusza, ale rypacza nigdy dość
Cytat:
|
|
|
|
|
#4953 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Faktycznie ten pasek z zestawu tragiczny, ale z Twoim wygląda świetnie. A co do majtek - cieliste faktycznie powinny załatwić sprawę. Nosiłabym.
|
|
|
#4954 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4955 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
muszę kupić jakiś cienki brązowy pasek. właśnie też trochę mi się wydaje, że z tym moim paskiem zbyt ciężko, no ale niby to tak modnie łączyć koronki z ciężkimi skórami itp, więc może mój ujdzie w tłoku jestem trochę zawiedziona tą podszewką, może poproszę mamę o wszycie innej. bo to świecenie mnie do szału doprowadza nie wspominając o tym, jak w upale moje ciało się w niej będzie gotować...
|
#4956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4957 |
|
Zakorzenienie
|
say bardzo fajna
![]() wersja z brązowym paskiem fajna, dodaje jej nieco charakterku
|
#4958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wg mnie wyglądasz w niej super ![]() No i piwo Lubuskie jagodowe, wiśniowe, śliwkowe...
|
|
#4959 |
|
Kuźnia inspiracji
|
no no, prowadzić będę
ale zapasik do domu zawsze spoko
|
|
|
|
#4960 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4961 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4962 |
|
Zakorzenienie
|
Mój zapasik się wyczerpał, ale myślę, że w przyszłym tygodniu z TŻ pojedziemy
|
#4963 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Cytat:
Chociaż myślę, że do moich cienkich, delikatnych włosów będzie świetna. W razie elektryzowania się mam szczotkę Brauna z jonizacją, więc będzie dobrze mam nadzieję ![]() edycja: ej czy ja może zrobiłam coś źle, czy po takiej maseczce: 3-4łyżki (na oko, wyciskałam z butelki) odżywki 84% aloesu JASON łyżka oliwy z oliwek łyżka nafty z drożdżami żołtko mogą włosy wyjść po zmyciu strasznie sztywne? Przestraszyłam się podczas zmywania, bo lubię mieć takie "śliskie" uczucie, a one były tępe, szorstkie, jakby wysuszone. W sensie, że nie było tego poślizgu przy myciu. Teraz, jak schną na powietrzu, robią się coraz milsze w dotyku, może to po prostu brak substancji filmotwórczych sprawia wrażenie takich włosów? Przed myciem nałożyłam na parę godzin olej Khadi i zmyłam szamponem Khadi z SLS. Nie sprawia wrażenia rypacza, zresztą chcę go przetestować pod kątem działania ziół. Jak mi zjedzie skalp, no to trudno, czeka szampon aloesowy w kolejce ![]() Poczekam najlepiej do całkowitego wyschnięcia i będę mogła stwierdzić. Nie powinno to być przeproteinowanie, tym bardziej, że moje włosy całkiem lubią dokarmianie, a do maseczki wmieszałam nawilżającą odżywkę. Taki eksperyment, nigdy zresztą nie nakładałam jeszcze żółtka na włosy, wiem DZIWNE
Edytowane przez malyszkicownik Czas edycji: 2013-06-26 o 18:27 |
|
|
|
|
#4964 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję jeszcze raz za miłe słowa
to prawda! a co do wątku - w tym jestem top spammerką widać, że sesja trwa
|
#4966 |
|
Zadomowienie
|
Znacie może jakieś dobre sposoby na podrażnioną skórę głowy?
![]() To chyba po szamponie Babydream, przez pierwsze mycia było okej, a teraz po prostu nie mogę przestać się drapać, a co za tym idzie swędzi jeszcze bardziej. Pomóżcie :c |
|
|
|
#4967 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja go bardzo lubie bo mokre wlosy bezprolemowo mi rozczesuje
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2013-06-26 o 18:37 |
|
|
|
|
#4969 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Wejdź na podforum Pielęgnacja włosów, odnajdź ten wątek i będziesz miała liczbę postów obok, kliknij i voila
|
|
|
|
#4970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wejdź w swoje subskrypcje i tam jak wątek masz pogrubiony (jak ktoś coś nowego napisał) to obok masz listę postów, musisz na nią kliknąć i wyświetli ci się lista
|
|
#4971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Huhu, znów jestem |
||
|
|
|
#4972 |
|
Konto usunięte
|
uuuuu zważywszy, że niedawno do Was dołączyłam to też jestem całkiem wysoko
|
|
|
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
Na nowy wątek będą dwa zdjęcia włosów
|
|
|
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle to takie super, że ostatnio po tym szamponie green people nie muszę myć włosów codziennie rano
dzisiaj rano nie myłam, a cały czas wyglądały dobrze. dopiero teraz umyłam, ale wcale nie musiałam, nie były jeszcze przetłuszczone. super! mogę robić na noc warkocza i rano mieć delikatne fale a teraz na włosach skrobia ziemniaczana +love2mix chilli + love2mix awokado + garnier FP w ogóle dzisiaj była u mnie na chwilę koleżanka, poszła do łaizenki i po wyjściu się pyta "po co ci składniki do pieczenia w łazience?" ja przez moment w ogóle nie wiedziałam o co jej chodzi, dopiero po chwili skumałam, że o mąkę ziemniaczaną i olej orzechowy nie wiedziałam co jej odpowiedzieć, bo głupio było mi mowić, że na włosy to nakładam widziałam już kilka reakcji na takie wyznania i postanowiłam się już więcej nie chwalić
|
#4975 | |
|
Rozeznanie
|
Ale mi smaka narobiłaś
![]() Akurat skończyły mi się rypacze i na dniach będzie okazja pojechać do Auchana po kilka trunków przy okazji ![]() Cytat:
![]() Może jajco tak zadziałało? Ile trzymałaś? Bo jajco potrafi przesuszyć i może stąd ta sztywność. |
|
|
|
|
#4976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja walczę z przetłuszczaniem, ciekawe, czy ten olej cedrowy mi pomoże.. Zdecydowanie lepiej się nie chwalić, co też się nakłada na włosy, bo reakcje są różne.
|
|
|
|
|
#4977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A zel lniany też może być dobry?
|
|
|
|
|
#4978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to prawda moje niektóre koleżanki już na myśl o samej hennie mają dziwną minę, a co dopiero gdybym zaczęła opowiadać o laminowaniu, olejkach (oliwa z oliwek?! na włosy?! fuu! ) i innych bajerach to kto chętny do zakładania nowego wątku? ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
właśnie nie mogłam sobie przypomnieć co mi kiedyś pomogło w swędzeniu - to był właśnie żel lniany
|
|
#4979 | ||
|
Wtajemniczenie
|
DZIEWCZYNY JESTEŚĆIE KOCHANE!!! :ROZA:
NAWET JAKBY BYŁO MEGGA PASKUDNIE TO I TAK KTÓRAŚ NAPISZE MIŁE SŁOWA...AHHH ODRAZU CZŁOWIEK CZUJE SIĘ LEPIEJ.. Co do włosów to źle się w nich czuje i tyle.. Wczoraj na blogu czytałam o farbach i o amoniaku i cos tm rzucilo mi sie w oczy że cośtam cośtam zostaje we włosach i że to się i wypłukuje ale zanim to się stanie to robi mega szkody we włosie... Cytat:
Cytat:
Właśnie ![]() Wcisnęłm z siostrzenicom talerz brzoskwiń bananów i jabłek z czekoladą w founde czy jak się pisze
|
|
#4980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cóż z tego, że dodałaś nawilżającą odżywkę - w przeproteinowaniu chodzi o sam fakt przesadzenia z tymi składnikami ![]() Cytat:
Chyba spiszemy się dopiero w nowym wątku, jutro mam dzień wariata, przeprowadzki, wyprowadzki, powrót do domu...
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

na zdjęciach tego nie widać. no i pasek z zestawu jest mega kiczowaty, to ten cienki biały. myślicie, że z tym moim brązowym paskiem też mogę nosić? poza tym podszewka jest błyszcząca, co średnio wygląda, bo ten "blask" przebija spod koronki. no i jak się dobrze przyjrzycie, to zobaczycie, że widać mi majtki
będę musiała cieliste nosić pod nią. ogólnie na zdjęciach wyszła lepiej niż na żywo.
?

muszę kupić jakiś cienki brązowy pasek. właśnie też trochę mi się wydaje, że z tym moim paskiem zbyt ciężko, no ale niby to tak modnie łączyć koronki z ciężkimi skórami itp, więc może mój ujdzie w tłoku 

jagodowe, wiśniowe, śliwkowe...