|
|
#4951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXVI
Cytat:
przeraza mnie to ze zostało mi tylko 5 "jazd" a ja kompletnie nie czuje sie na siłach wogóle myslec o egzaminie i pieniądze.... eh złąpałam taki dół że szkoda gadać.....a jeszcze instruktor cały czas sie chwali ze u niego zdawaja a pierwszym góra za drugim razem i że mam mu wstydu nie zrobićw tej szkole jeździ sie z dwoma instruktorami na dwoma autami....tez uwazam ze to dobre ale dodatkowo mnie ten nieznany (jeszcze) instruktor stresuje. a z tym skrzyżowaniem było by mi łatwiej chyba tak jak mówisz, zatrzymac sie bo wtedy nie motam sie tak z tymi biegami,ale instruktor kaze mi inaczej...chociaz i tu bym napewno waliła byki bo po zatrzymaniu nierzadko zapominam włączyć jedynke
Edytowane przez myszka_maj Czas edycji: 2014-05-08 o 09:26 |
|
|
|
|
#4952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także na razie jeździj tak żeby zdać, a później będziesz sobie udogodnienia wprowadzać. Wiem co czujesz z tą zmianą biegów. lekkość przychodzi po dłuższym czasie jeżdżenia, więc na razie bardzo skupiasz się na biegach niż na prowadzeniu samego samochodu. Ale spokojnie, musisz się tylko troszkę skupić a przede wszystkim zaufać swoim umiejętnością - wierzę, że sobie poradzisz. I nie bój się, z wszystkim zdążysz, nie da się nie zdążyć nie możesz panikować przed każdym skrzyżowaniem. Możesz zredukować bieg przed skrzyżowaniem, nie musisz dojeżdżać szybko, nagle hamować, wrzucać dwójkę i się martwić czy na pewno wyhamujesz. Zwalniaj sobie przed skrzyżowaniem wcześniej i wtedy na spokojnie. Pamiętaj, że samochód potrafi na dwójce jechać bardzo wolno, więc Ci nie zgaśnie. Mnie też się zdarza wchodzić w zakręt na sprzęgle. Pilnuję się, ale zdarzy mi się, w zimie jest to nie bezpieczne, ale jak jest sucho to włosów z głowy sobie nie rwę, choć staram się tego nie robić. Jak się zatrzymujesz, autimatycznie wciskaj sprzęgło i jedynkę. Wtedy nie będziesz zapominała. Hamulec, sprzęgło i od razu jedynka. Jak 5 jazd będziesz miała mało, to jeszcze kilka sobie wykupisz przed egzaminem - spokojnie! Aha, i wiesz co? przy najbliższej jeździe podejdź do tego inaczej. Skupiaj się właśnie na drodzę, na trasie a nie na stronie technicznej. Zobaczysz że jak Ci zacznie samochód dusić, bo będziesz zwalniała przed skrzyżowaniem, to zmiane biegu zrobisz automatycznie. A jak się zatrzymasz to bez zastanowienia wrzucaj 1 a dopiero później rozglądaj się za ustapieniem pierwszeństwa, włączaniem się do ruchu, bo bez biegu nie ruszysz ![]() Spokojnie! Dasz radę!
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2014-05-08 o 09:44 |
|
|
|
|
#4953 |
|
Zakorzenienie
|
Mogę tutaj?
nie umiem w google+ udostępniać....
|
|
#4954 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4955 |
|
Zakorzenienie
|
Guciu- masz racje ale zeby zdac egzamin to trzeba to opanowac....zobaczymy jak to bedzie, niepoddaje sie, poprostu czuje sie jakbymmiała czarna dziure w głowie....szkoda ze nie mozna pocwiczyc sobie przed lekcja w domu
![]() Bzyczka- cudna! |
|
|
|
#4956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie bardzo, my spaliśmy w małej wiosce, a dojeżdżaliśmy.
Tak jak pisałam wyżej mi na wczasy z dzieckiem bardziej podoba się Polańczyk - jest mniej pod górkę. Solinę zawsze można zwiedzić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a Wy gdzie? śliczna, Ty robiłaś? |
||
|
|
|
#4957 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję dziewczyny
Ana, tak sama Ile płaciliście za nocleg? i jak daleko do wody mieliście?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4958 |
|
Zakorzenienie
|
odp. Ci w k
|
|
|
|
#4959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4961 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale pamiętam, ze ta koordynacja na poczatku też była trudna, teraz robię już wszytsko bez myślenia. Hamuję, sprzęglo, zmiana biegów. masz mozliwość poćwiczyc na polnej drodze pożyczonym samochodem? To mogłoby trochę pomóc opanować Ci zmianę biegów na skrzyzowaniu. |
|
|
|
|
#4962 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś mam przez cały czas banana na twarzy, już się cieszę na samą myśl Widziałam wasze zdjęcie, śliczne!Marta to miałaś intensywnie, ale fajnie ! ![]() baja pewnie cudowne uczucie tak obserwować jak maluszek się zmienia ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Specjalnie na wyjazd kupiłam sobie 2 długie, ale nie plisowane. I jedną uszyła mi mama Na pewno wykorzystam, bo w krótkich nie chodzę, a w spodniach za ciepło.A strój jeden kupiłam w Calzedoni, a drugi taki awaryjny w housie Ana nawet mi nie mów o nakłuwaniu kliwia już czekam na efekty poremontowe ![]() Myszko głowa do góry, każda z nas taki kryzys przechodziła. będzie dobrze , tylko sama musisz w to uwierzyć wow, ale ślicznie ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Uff... dobra jakoś nadrobiłam. Oczywiście jestem nieźle zabiegana, ale to dlatego, że chciałam załatwić parę spraw przed urlopem. W tym tygodniu zaliczyłam gina - w końcu po dwóch latach! Na wyniki cyt wiadomo trzeba poczekać, ale USG w porządku. Poszłam do gina, ktory również przyjmuje w szpitalu, tak żeby pomału już się oswajać z tematem ![]() Byłam też u dentysty, na szczęscie nie było resekcji. Tylko ponowne oczyszczanie korzenia i się okazało, że tam jest ok. Zapalenie zrobiło się niżej, podobno pękła mi ścianka zęba i odłamek wbił się w środku powodując stan zapalny. Na razie na miesiac mam lekarstwo i okaze się czy na pewno wszystko jest OK. Przy okazji zdecydowąłam się na ponowne leczenie 8, bo zaczęła mi reagować na zmianę temperatur. Wczoraj byłam również u fryzjera robiłam kolor i cięcie - zdecydowałam się na jeszcze krótszego boba.A dziś wróciłam do pracy jakaś odmieniona, bo dużo osób zwróciło mi na to uwagę. Dziś podobno promienieje Ale to być moze zasługa powrotu męża- jutro jadę po niego do Gdańska
|
|
#4963 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powtórzę za Gucią - jak się zbliżasz do skrzyżowania zwalniaj wcześniej, wbijaj 2 i na dwójce już dojeżdżasz, auto da radę I jak się zatrzymujesz, od razu z hamulcem sprzęgło i wbijasz 1, po paru razach wyrobisz sobie odruch. Masz możliwość pojechać gdzieś na plac lub polną drogę poćwiczyć na sucho? Albo chociaż pod domem, pozmieniaj biegi bez patrzenia, poćwicz zmiany pedałami, niech ktoś koło Ciebie siądzie i "wymyśla" drogę a ty jedziesz taki mini symulator Cytat:
Tu ściana, tam pokój![]() Cytat:
Gdzie jest outlet Simple? W Krakowie? Bzyczka - zarąbista!!! Cytat:
do roboty
|
|
#4964 |
|
Zakorzenienie
|
bzyczka piękna
Ana spaliśmy w Zawoziu, żałowaliśmy że nie w Polańczyku, do którego codziennie jeździliśmy, ale to teściu rezerwował domek
|
#4965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jakim nakłuwaniu? widzę że dzień dbania o siebie w pełni! dobrze że usg w porządku ![]() pokaz fryzurkę i promienną buźkę
|
|
|
|
|
#4966 |
|
Zakorzenienie
|
Wściekła jestem i dobrze że ze mną D. nie było bo by babę rozerwał...wchodziłam do sklepu, Lila przede mną, a przed nami baba. Idzie, staranowała brzuchem bramkę w sklepie i nawet ręki nie wyciagnęła, a widziała że za nią idziemy. I ta bramka uderzyła Lilkę w twarz. Ma wielkiego guza między oczami u nasady nosa i siniaka przy okazji. Baba się nawet nie odwróciła na wrzask dziecka i na moje słowa do niej. Nic, zero reakcji jakiejkolwiek. A mówili też do niej inni ludzie obecni w sklepie. Dobrze że Lilka nie jest wyższa o 2-3 cm bo dostałaby prosto w nos i pewnie by się skończyło na wizycie na pogotowiu
|
|
#4967 |
|
Zakorzenienie
|
Myszko trzymam kciuki, ja też się bałam. pamiętam jak miałam na te studia jechać po takiej przerwie, o matko, za pierwszy razem wzięłam teściową ze sobą, co by jak coś, zamienić się miejscami
kolejny raz, już pojechałam sama dasz radę, wierzę w ciebie ![]() India super, koniecznie czekam na zdjęcia z wyjazdu. Ana dzięki, zobaczę ten Polańczyk. Bzyczko co za baba, ech... dobrze, żę sobie noska nie uszkodziła. Torebka rewelacyjna Ale to wiesz jeszcze raz dzięki, że taką dla Mai zrobisz
|
|
|
|
#4968 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4969 |
|
Zakorzenienie
|
bzyczka najgorsze, że takie baby mówią, że młodzież nie wychowana
|
#4970 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, ja właśnie myślę nad tą długa - jak gdzieś mi się rzuci w oczy to kupię ![]() Współczuję problemów z zębem. Ależ Ci zazdroszczę tego wyjazdu!!! Bawcie się dobrze! A dzisiaj bezpiecznej podróży po męża ![]() Poka się tak w ogóle!!! Cytat:
![]() Chyba jest w Futurze, a ja w Fashion Hausie w sosnowcu kupowałam ![]() Cytat:
Witajcie
|
|
#4971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobacz, zobacz w k. wstawiłam linka gdzie dokładnie byliśmy jaki hotel.aaa ![]() cześć
|
|
|
|
|
#4972 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skąd się tacy ludzie biorą.Cytat:
Nie wiem tylko dlaczego w sklepach wiele spódnic czy sukienek jest sporo krótszych niż przed kolano, a sprzedają je dziale "pracowym", o przeźroczystych bluzkach czy legginsach nie wspomnę. Naprawdę nie jest łatwo kupić ubrania, które oficjalny dress code spełniają. Zutylizowałam właśnie muesli, które po zakupie okazało się tak trudne do gryzienia, że nie dawałam rady go jeść. Znalazłam przepis na flapjack i właśnie się piecze, pachnie pięknie, mam nadzieję że w takiej przetworzonej postaci da się zjeść
|
|
#4973 |
|
Zadomowienie
|
Ja na te bramki też jestem przewrażliwiona. nie wyobrażam sobie wejść i nie zatrzymać jej, a wiele osób wchodzi tak właśnie jak do "obory". A zachowanie tej baby jest po prostu ponizej krytyki!!!
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie, no zdarzyło się, mogłam i ja bardziej uważać...ale najbardziej oburzyło mnie właśnie to, ze babsztyl się nawet nie odwrócił żeby zobaczyć co się stało że dziecko tak nagle się rozpłakało i to nie sobie pod noskiem a dość głośno. Dziecko płacze, ludzie do niej mówią a ona ze spokojem makaron sobie wybiera. A mówiłam ja, moja mama, ekspedientka, inna pani z dzieckiem w wózku, zero jakiejkolwiek reakcji. Naprawdę musiało Lilkę zaboleć bo ona z tych co to się wywrócą, otrzepią kolana i biegną dalej. Siniak i guz dalej jest. Smaruję altacetem. Całe szczęście nie zszedł pod oczy. A w niedzielę robimy urodziny Lilce
bo w dniu jej urodzin ja mam szkołę i nie da rady
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2014-05-09 o 14:50 |
|
|
|
#4975 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra, wszystko mi zniknėło...
Madziu wspœłczuję tej sytuacji z Mają, też bym spanikowała. Dobrze że nic się nie stało Baju fajnie że Jaś tak ładnie sië rozwija Bzyczko ja bym tej babce zrobiła mega awanturę, chyba by mnie musieli ochroniarze trzymac ;-) co za krówsko. Marta zazdroszczę majówki, odpoczęłaś Kliwia wrzucisz fotki nowych wnętrz ?A my już po roczku.wszystko super, dwie imprezy, wylosował różaniec, niestety trochė był płaczliwy, za dużo gwaru. Na drugi dzień po imprezie mnie dopadła angina, teraz w dodatku kaszlę. No i dostałam antybiotyk, przez co pożegnałam nagle karmienie piersią i choć planowałam wkrótce xakończyć to jednak czegoś mi brakuje.... buuuu. Od wtorku z dżuniorem na odległość. Myszko sama musisz dojrzeć do bycia kierowcą. Prawko to jedno, a umiejętność jazdy wśród innych to drugie. Bo chodzi też o bezpieczeństwo. Ja przed egzaminem dokupiłam jazdy. A nawet teraz po dłużsxej przerwie myślę żeby też dokupič zanim zacznė jeździć naszym. Spokojnie, nie myśl o egzaminie bo to formalnoßć. Ucz się jeździć dla siebie, a to że czujesz mętlik to efekt za dużej ilości teorii do zdobytej praktyki na drodze.kiedy chcesz zdawać? Edytowane przez gold-fish Czas edycji: 2014-05-10 o 11:11 |
|
|
|
#4976 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czemu miałam wrażenie ze ona jest cala w male plisy ![]() nie ma to tamto na spódnice plisowana choruje ale tak jak ty nie podoba mi sie krotka halka. bo jak przez światło prześwituje to wygląda to nie fajnie.Cytat:
dla mnie egzamin na prawo jazdy byl najgorszym egzaminem w zyciu.. stres ogromny.. nigdy sie tak nie stresowalam nawet na zdawaniu mgra... ale musze powiedziec ze trzeba jezdzic i jezdzic zeby zzautomytyzowac... ja czasem tez wchodze w zakret trzymajac sprzeglo.. moja instruktorka mowila ze najczesciej robia tak kursanci bo naciskajac czuja sie bezpicznie a to tak wcale nie jest...musisz jezdzic jezdzic jezdzic.. automtyzacja przyjdzie z czasem.. trzymam kciuki! Cytat:
jaka cudowna!!! Cytat:
![]() : maz na dlugo?Cytat:
baja goldi ciesze sie ze u was ok ![]() Gold rozaniec? bedzie ksiedzem? ![]() ![]() Baja super ze mlody rosnie zdrowo
|
|
|
#4977 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć laski
Jak tam weekendzik mija? Ktoś zamierza oglądać Eurowizję? Podobno za dzisiejszym zwycięzcą będzie stała cała ideologia, w którą stronę chce iść Europa: kobiety z brodą czy też zdrowych SłowianekChyba znalazłam idealny kwiat do mojego nie za jasnego salonu - kilka tyg. temu kupiłam anturium w doniczce i rośnie jak głupi. Zraszam go tylko co kilka dni i podlewam przy okazji, a kwitnie jak głupi. Chyba dokupię drugi do kompletu. Goldi - fajnie, że się urodzinki udały, zdrówka dla Ciebie!!! Marta - ja swojego zdawania za dobrze nie wspominam ale za to ośrodek egzaminacyjny wybudował piękny budynek
|
#4978 |
|
Zakorzenienie
|
heej
Bzyczka co za baba, tez kiedys trafiłam na taką, jak byłam w ciązy to mnie przepchnęła w kolejce do kasy ąz sie przewróciłam, jak tz na nią krzyknął to sie obróciła popatrzyła na mnie, wzruszyła ramionami i sobie poszła ![]() Goldi- dzieki, mas zracje ze ucze sie dla siebie ale nie umiem nie myslec o egzaminie bo bez niego nie bede jezdzic....a kiedy chce zdawac? niewiem, mam jeszcze 15 godzin praktyki i sie okaże....co z tego wyjdzie ![]() Marta - dokładnie tak, jak wciskam sprzęgło to czuje sie jakos bezpieczniej, pewniej - tak odruchowo.... mnie to prawko tez bardziej stresuje niz wszytkie egzaminy ktore w zyciu przeszłąm...nawet porodu sie mniej bałam... poćwiczyc za bardzo nie mam jak, niby polną droge mam ale nie moge sie na niej rozpedzic do tego stopnia żeby nauczyc sie redukowac biegi Dzieki Wam dziewczyny za wszytkie rady
|
|
|
|
#4979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie kumam tego konkursu.. skoro ludzie glosowali na polakow.. a oni nie dostawali punktow bo jury w studiu nie dawala nam glosow tylko "wynaturzeniu" to ja dziekuje.zawsze bylo tak ze ludzie glosuja na to co im sie podoba i to wygrywa.. a teraz glosy ludzi maja malo do gadania a liczy sie glownie jury.. to po co tracic pieniadze? u nas tez word wybudowal nowy sliczny osrodek.. zaraz po tym jak ja zdawalam
|
|
|
#4980 |
|
Zakorzenienie
|
a ja bylam na meczy amerykanskiego footballu
zmarzlam jak cholera ale mi sie bardzo podobalo ;D
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.

przeraza mnie to ze zostało mi tylko 5 "jazd" a ja kompletnie nie czuje sie na siłach wogóle myslec o egzaminie
i pieniądze.... eh złąpałam taki dół że szkoda gadać.....a jeszcze instruktor cały czas sie chwali ze u niego zdawaja a pierwszym góra za drugim razem i że mam mu wstydu nie zrobić