|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,77% |
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
10 | 18,87% |
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
4 | 7,55% |
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
5 | 9,43% |
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
14 | 26,42% |
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
21 | 39,62% |
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
2 | 3,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
heloł
ja dzisiaj pięterko wysprzątałam, parter wysprzątam jutro jak wyjdę z kuchni, mąż pomoże. Aaa i jeszcze nie mamy choinki ![]() Pytam męża "ubieramy choinkę?" w odpowiedzi uslyszałam: "a musimy ![]() ![]() Cytat:
![]() ja na mojego też nie narzekam, jak mała się drze to maż podaje mi poduszkę (sam zakrywa sobie swoją poduszką uszy) i pyta się chceeeesz ? ![]() a o poście przed świętami słyszałaś ? ![]() Gdzie ja to czytałam.. chyba na Fb ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4952 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
![]() a co do pijanych mezow - jak dla mnie pojscie na zakrapiana impreze wcale nie rowna sie chlac! moj malz akurat nie poszedl, ale wiem, ze jak by poszedl, to by na bank wrocil o ludzkiej porze i na pewno nie pijany. moze troche wesoly.
![]() |
#4953 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
![]() 2. jakim poście? a to nie przed Wielkanocą? chyba coś mnie ominęło ![]()
![]() |
#4954 |
Zakorzenienie
|
to niech no ktos sie zajmie Florkiem, ja zasiadam do stolu
![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- hmm, dalej nikogo nie ma... no nic to, cale zarcie sie zmarnuje (a, jak wiecie z poprzednich postow, troche tego bylo ![]()
#4955 |
Zakorzenienie
|
Florek na kolana, i jedną wolną ręką można jeść (ćwiczyłam dziś przed świętami ten układ)
#4956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4957 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja miałam przez pół ciąży post ze względu na cukrzycę i wiem że to niezdrowo ale nadrabiam z nawiązką ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4958 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
co do męża to on poszedł z kolegami się napic i sie pytał czy możę i mu pozwolilam i mu powiedzialam nawet idz w koncu sie z kolegami napij bo juz zrzędzisz jak stara baba... Ale jak Wojtus mi zaczął ryczec i go musiałam nosic a ten sobie smacznie spal to mnie po prostu cos trafialo wiec się musiałam na nim też trochę wyżyc... Maż niestety nie chodził jak w zegarku bo to przypadek niereformowalny... Jeszcze ostatnio bylam z niego taka dumna ze zalapal ze smieci sie wyrzuca a naczynia chowa do zmywarki.. i juz mialam go zacząć uczyć bardziej zaawansowanych rzeczy, że np. ciuchy odklada się do szafy a nie wiesza na krześle i po pracy wyręcza się żonke a nie ogląda telewizje.. ale jednak zaczynamy się cofać.. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4959 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4960 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Zrobiłyśmy z mamą uszka - mniamm pyszne ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4961 |
Zakorzenienie
|
O i dowiedziałam się, że po 7 miesiącu dziecku już jest niepotrzebny cyc- tak teściowej położna mowila.. I że jak go nie oducze teraz to bedę go karmic tak jak ona najmlodszą córkę do 3,5 roku życia.. I ze wtedy przydaje się stoleczek...
Wiec z pozytywów Wojtus jest bardziej reformowalny niż mężu. W nocy się obudzil i wypil flache mm.. Na jawie nie chcial.. Ciekawe czy go mogę w nocy tak poic to w koncu po dniu też zalapie? ![]() Co nie znaczy ze go będę od cyca odstawiac, ale chce go nauczyć mm bo mam zapas probek a chciałabym czasami gdzies wyskoczyc, a nie planować z wyprzedzeniem dojenie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4962 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wyjść, mam pomrożone dużo mleka i jak gdzieś się wybieram to nie ma problemu z tym akurat ale niestety moje dziecko można nakarmić tylko łyżeczką. Co tydzień-dwa jeździmy z TŻ na zakupy do Łodzi, musimy ruszyć o 2 w nocy i moja mama z małym wtedy zostaje i karmi go w nocy łyżeczką właśnie. Na szczęście jak zje to polulany zasypia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- A co do słów położnej, wcale to nie jet prawda, moja koleżanka karmiła do 15mca i bez problemu małą odstawiła. Wg mnie troszkę nie bardzo, bo każdy dzieć jest inny i nie możesz mierzyć swojego dziecia jej miarą. Moja Położna polecała kp przynajmniej przez 6mcy a jak da radę to do roku. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Mój Barti jak mu mama włożyła do buzi butelkę na śpiocha to pociągnął kilka razy i brzdęk - od razu gałki na wierzch i co jest ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Ja bym chciała karmić dłużej niż rok. Ale nie wiem jeszcze ile... może 1,5, może 2. Cięzko nam idzie coś wprowadzanie ostatnio...moje dziecko lubi jedzonko konsystencji wody...więc myślę że do roku spokojnie w większości będzie mleko przeważało. Ale marzy mi się, żeby grudki już tolerowała. W końcu w słoiczkach po 7 miesiącu są już kawałki warzywek/owoców, więc by się przydało by choć małe grudeczki przechodziły jej przez gardło..
![]() |
#4964 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Barti jak tylko czuje że ma jakieś najmniejsze grudeczki to udaje że kaszkę i go otrzepuje i naciąga na hefty. Więc sobie tego nie wyobrażam żeby po 7mcu przełknął coś takiego a teoretycznie brakuje nam ponad 2 tyg. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4965 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj ja tez... a obiecywalam.sobie w ciazy, ze zmieniam dietr na cukrzycowa juz .konca zycia bo.jest najzdrowsza z diet ....ehem..... Cytat:
![]() Eh Sofia.mi.sie.wspina.po.lo zku.i staje.zdjec nie robie.bo.ja asekuruje. Juz kilka.razy zaryla.o.brzeg.stelaza... .teraz go.nakrylam.koldra.ale boje sie o.nia. ona jednak sie nie zniecheca ![]() Do tego.lazi.za mna wszedzie i jeczy/ryczy wiec razem gotowalysmy barszcz i.pieklysmy kapusniaczki. Ciagle obiecuje.sobie, ze zaczne chuste.na biodrze wiazac i ciagle nie mam kiedy sie nauczyc. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4966 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Soficia spryciulka jedna ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4967 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja to narazie nie jestem kompletnie gotowa zeby zabrać cyca ![]()
![]() |
#4968 |
Wtajemniczenie
|
Witam się przedświątecznie
![]() za nami fatalna nocka, po prostu masakryczna wręcz, zasypiałam z suszarką w ręce...;/ inaczej Wojtek wył... ale żeby nie było tak źle to dzisiaj tż pierwszy raz był SAM na spacerze z Wojtusiem, a ja mogłam sobie trochę poszaleć w kuchni i posłuchać muzyczki ![]() ![]() jutro jedziemy na wigilię do moich rodziców, a po wigilii chyba impreza przenosi się do nas i chłopy będą pić whisky ![]() == a propo karmienia (bo widzę, że taki temat tutaj został poruszony, anka- współczuję pogryzionych sutków ![]() ![]() to tż mnie ciągle męczy,ze mam przestać karmić, ze może jak przejde na mm to skonczą się Wojtusiowe problemy i przestanie tak wyć... a mi jest tak ciężko podjąć taką decyzję ![]() chcę kp, nie wierzę, że mm będzie "lekiem na całe zlo" Wojti tak się uspokaja przy piersi... nie mogę na razie tego zrobić, nie potrafię... (nigdy wczesniej czyt. przed porodem bym nie sądziła,ze podjęcie takiej decyzji będzie takie trudne) tż oczywiście jest zły i mówi ,ze jestem uparta i mam nie narzekać,ze jestem nie wyspana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4969 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4970 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4971 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wydaje mi się żeby na mm problemy się skończyły, wręcz przeciwnie, mnie się zdaje że to dopiero jest jazda bo brzuszek nie przyzwyczajony do sztucznego, przeboje kupkowe, smakowe itp. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4973 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
-- i tak daję Wojtkowi kaszkę przed snem (tż też mnie o to cisnął) ,ktora oczywiscie nic nie daje, bo i tak się budzi w nocy |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4974 |
Zakorzenienie
|
ja, o ile nic nie stanie na przeszkodzie, tez mam zamiar dluuugo karmic. tylko nie wiem czy na trzecia operacje lepiej juz byc odstawionym czy nie...
kolezanka z pracy karmila tak dlugo corke, az ta zaczela pic mleko krowie. mm w ogole nie probowala. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4975 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4976 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A ja czekam aż moje dziecię zacznie się przemieszczać - i nie rusza mnie jak ktoś mi mówi, że jeszcze pożałuję tych słów. Już i tak mam syf w domu więc co mi za różnica że będę mieć większy ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
![]() Tak jak piszesz..Wojtuś przy piersi się uspokaja, nie rozumiem po co miałabyś rezygnować z kp? Niby czemu to jest złe a mm jest lepsze? Jest jakiś logiczny argument? Bardzo ciężko jest jak bliscy wątpią w kp i podkopują pewność siebie mamy. Współczuję, że jeszcze z mężem musisz teraz 'walczyć'. Mam nadzieję, że się nie złamiesz i że mąż zrozumie jak wiele dobrego wnosi to że karmisz piersią. A narzekać że jesteś niewyspana czy zmęczona masz prawo. Powiedz mężowi, że Wojtek zapewne na mm będzie się budził tak samo, a wtedy kiedy udaje Ci się go uspokoić piersią - on zamiast Ciebie, będzie go nosił i uspokajał. ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- mam to samo ![]()
![]() |
#4977 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja młócę wszystko co widzę, szczególnie ptasie mleczko milka łaciate i żelki haribo ![]() Dobrze piszesz - kp samo dobro ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4978 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja na początku jeszcze lubiłam kp, teraz jak I. jest już taki duży i mnie podszczypuje/a czasem podgryza to nie sprawia mi to frajdy i z przyjemnością kończę kp. w ogóle są Święta, możesz powiedzieć TŻtowi że spróbujecie na noc mm - niech on wstaje i przygotowuje to przez 1/2 noce i zobaczysz jak W. reaguje. nie sądzę żeby przyniosło to poprawę (u mnie nie zadziałało), no ale jeśli zdarzy się cud to i W. będzie szczęśliwszy i wy. a w dzień możesz spokojnie sobie kp ![]()
![]() |
#4979 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4980 |
Wtajemniczenie
|
Młody wybawiony, sernik upieczony, sałatki porobione, mama męczy karpia teraz a ja siedzę z Przemusiem. w międzyczasie byłam zrobić hennę i podciąć grzywkę. i na spacerze. i się cieszę że już nie muszę się bałaganem w domu przejmować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:15.