Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-25, 18:07   #4951
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
gdybym Cię na zdjęciu nie widziała, to bym pomyślała, że to moja siostra o naszym ojcu pisze tylko że myśmy już utemperowali ojca w tym jego wariowaniu, a mama nauczyła się olewać jego wariacje, gdy nas nie ma i trochę już odpuścił
wika jestem bardzo ciekawa metody, bo my choc zesmy sie zwarli i solidarnie stawiamy mu czola to jednal twarda bestia i jeszcze nie skapitulowal tylko przynajmniej raz dziennie wojna. Najgorsze jest to, ze jak sieja wszystkp to jest zgoda, to sieja jak szaleni, a jak przyjdzie to obrobic, to jest wojna i matka charuje a ojciec niby robi ale albo klopot albo lekka robote. Tak co roku i zero konsekwencji. Stare a takie gupie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 18:39   #4952
Maga83
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
A pamiętasz gdzie kupiłaś takie ubranka?
Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
gdzie kupiliście?
Koszulobody kupiłam na allegro, a spodenki mi mama szyła dzień przed chrzcinami, bo taki upał był, a ja miałam tylko długie spodnie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46598340]
zachowuje się normalnie, uśmiecha się, śmieje, ściąga gacie i myślę, że jest OK.
[/QUOTE]

Dobrze, że już z nim lepiej

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
Jak już o tym mowa, to 3 lata temu o tej porze jeszcze mialam nadzieję że moje dziecko żyje przecież dzien wczesniej peknie mu serduszko biło... niestety...

Cytat:
Maga, ja po 3 tyg. dopiero zarejestrowałam w USC.
Dziękuję

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 18:53   #4953
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
"kochana mamusiu, kocham cie najbardziej na swiecie"..

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 19:57   #4954
Kubek29
Zadomowienie

Pani, dzieki za linka, ubranko wyglada na bardzo fajne, ale nie ma chyba białego?
A ja chce białe, kremowe albo ecru.
Cena swoją droga troche pojechana...

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Perse, jak Art?

Maga, super ze masz szyjaca mamę! I ze udało wam sie tak naprędce wykombinowac spodniowe wyjście z sytuacji
W jakim miesiącu Olek miał chrzest?

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2014-05-25 o 19:59
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 20:15   #4955
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
no co Ty to ciężka praca, mimo wszystko. Ja jutro jadę przy sianku pracować, ale beluje nam sąsiad. Ja suszę, grabię, zwożę i wrzucam "na zapole". U was też jest zapole?
E tam, klima, radio jest, pstrykać sobie tylko przyciskami, dla mnie żadna robota

Nie, ale u nas jest "zastodole" i "naoboki"

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
Waderko - kochana piele ogorki. Mamy cale 5 ha dobrze ze mam szkole i o tyle mniej chodze w pole ale mam tez swoj kawalek, gdzies 20 arow i zeby mama ze mna poszla moje odziabac to ja musze jej pomoc
Ojoj to nie zazdroszczę mój ogródek zarasta...

A jak po nowennie? Ja odmawiam już trzecią

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 20:23   #4956
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
W jakim miesiącu Olek miał chrzest?
W lipcu, to był najcieplejszy week zeszłorocznych wakacji jak ja się cieszyłam, że robiliśmy w restauracji z klimą, a nie w domu, bo byśmy się ugotowali
A mama jak zawsze pomocna się okazała

Stary 2014-05-25, 20:56   #4957
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Kubek, dziękuję.
Dzisiaj już ani razu nie wystąpiła gorączka, Artek zachowywał się, jadł i spał normalnie.
Jestem dobrej myśli, ale czuwam, bo niestety ciągle czasami charczy, tj. wydaje taki odgłos, jakby chrapał. Ale tylko momentami to się zdarza, zwłaszcza jak leży lub dzisiaj w wanience...
A tak poza tym jest kochany i grzeczniusi jak zwykle. Cwaniak mały...
Zrobił nam dżołk
Siedzimy we trójkę w pokoju i leci tv (wiem, wiem, źle, bardzo rzadko praktykujemy, ale dzisiaj akurat oglądałam Ugotowanych - swoją drogą świetny odcinek - i potem jeszcze chwilę leciało) i nagle ni z tego, ni z owego tv gaśnie. Pilot na stole, ja się patrzę na TŻa, TŻ na mnie i szok, co się stało :O Po chwili się kapnęliśmy, że Artek się bawił pilotem i pewnie ustawił autowyłączanie na za 10 minut Ale nie powiem, było to trochę... przerażające
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 20:59   #4958
iza243
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46606448]Kubek, dziękuję.
Dzisiaj już ani razu nie wystąpiła gorączka, Artek zachowywał się, jadł i spał normalnie.
Jestem dobrej myśli, ale czuwam, bo niestety ciągle czasami charczy, tj. wydaje taki odgłos, jakby chrapał. Ale tylko momentami to się zdarza, zwłaszcza jak leży lub dzisiaj w wanience...
A tak poza tym jest kochany i grzeczniusi jak zwykle. Cwaniak mały...
Zrobił nam dżołk
Siedzimy we trójkę w pokoju i leci tv (wiem, wiem, źle, bardzo rzadko praktykujemy, ale dzisiaj akurat oglądałam Ugotowanych - swoją drogą świetny odcinek - i potem jeszcze chwilę leciało) i nagle ni z tego, ni z owego tv gaśnie. Pilot na stole, ja się patrzę na TŻa, TŻ na mnie i szok, co się stało :O Po chwili się kapnęliśmy, że Artek się bawił pilotem i pewnie ustawił autowyłączanie na za 10 minut Ale nie powiem, było to trochę... przerażające [/QUOTE]

Ciesze ze już jest lepiej

A jak relacje z tżtem?Lepiej troche?

Stary 2014-05-25, 21:15   #4959
Konto usunięte

Ja też się cieszę, wprawdzie u nas była tylko gorączka, ale nie ma chyba nic gorszego, niż choroba dziecka :/
Nie Iza, nic nie lepiej. Ja już się przyzwyczaiłam, to taki status quo.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 21:44   #4960
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a czy to jest normalne, ze ja w ogole nie czuje podbrzusza??...
pewnie, że normalne.

Nobla dla "twórcy" regulaminu ciążowego

Cytat:
próbuję sobie wyobrazić paszczowy nakaz
waleniu w matkę książką przy jednoczesnym waleniu pięścią w okładkę towarzyszy oczywsity dla kota odgłos "Ne(ł) ne ne(ł) ne"...

Cytat:
jutro jadę przy sianku pracować, ale beluje nam sąsiad. Ja suszę, grabię, zwożę i wrzucam "na zapole".
boshhheee. zmęczyłam się i spociłam się czytając
(u mnie na wsi nie ma "zapola" )

Cytat:
kochana piele ogorki. Mamy cale 5 ha
faktycznie: ale masa ogórasów

Cytat:
to ojciec moj strasznie wariuje i upadla rodzine i nie pomaga a jeszcze narobi klopotu to czuje sie zobowiazana chodzic z nia bo sie kobieta wykonczy.
jakbym o moim dziadku czytała. i też mimo wielkiego gula babcię zawsze ratowałam.
święta kobieta była

Cytat:
Juz sama nie wiem czy jestem taka czerwona od goraca czy od wina

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
a spodenki mi mama szyła dzień przed chrzcinami
kochana!

Cytat:
A ja chce białe, kremowe albo ecru.
kościelny bon ton

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
E tam, klima, radio jest, pstrykać sobie tylko przyciskami, dla mnie żadna robota

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46606448]Ale nie powiem, było to trochę... przerażające [/QUOTE]dla niego też?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 22:09   #4961
Konto usunięte

Pani a skąd
On się z wszystkiego cieszy
Artek mnie lubi kopać lub szarpać za włosy na dzień dobry

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-25, 22:15   #4962
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
wika jestem bardzo ciekawa metody, bo my choc zesmy sie zwarli i solidarnie stawiamy mu czola to jednal twarda bestia i jeszcze nie skapitulowal tylko przynajmniej raz dziennie wojna. Najgorsze jest to, ze jak sieja wszystkp to jest zgoda, to sieja jak szaleni, a jak przyjdzie to obrobic, to jest wojna i matka charuje a ojciec niby robi ale albo klopot albo lekka robote. Tak co roku i zero konsekwencji. Stare a takie gupie

to u mnie jest trochę na odwrót - Ojciec wstaje o 3 w nocy i czeka na wschód słońca, by w pole lecieć Na pytanie czy zjadł śniadanie jest wrzask, że tyle roboty a jemu się głowę śniadaniem zawraca. I tak do popołudnia o kilku papierosach w polu - w żarze, w deszczu itp. Jeśli ktoś siadał i jadł lub odpoczywał, to tato chodził po podwórku wkurzony, dając do zrozumienia, ze to conajmniej niestosowne no i zaczęliśmy to po prostu ignorować, skoro nie chce jeść to nie. Gdy wstaje rano/w nocy i swoim zachowaniem budzi mamę, mama zaczyna chrapać i udaje, ze smacznie śpi. Odpuscił! Gdy goni w pole np w samych spodenkach, bez nakrycia głowy w samo południe, to zawsze ktoś rzuci coś w rodzaju: "o jeszcze pieluchy dla Ojca trzeba kupić, bo udar lada moment będzie" no więc zaczął ubierać koszulę. I tak powoli nad tym pracujemy. U nas z zarządzaniem też wygląda trochę inaczej, bo to mama zarządza ile siać, sadzić itp. I też trochę nie ma umiaru. A tato chce wszystko sam "obrobić" i pokazać ile to jeszcze ma siły Mamy ok. 20 h pola, oczywiście nie wszystko uprawiane, ale są 3 duże łąki i spory zagon warzyw. Wymieniamy się z rodzeństwem i przyjeżdżamy do różnych prac polowych pomagać i też po to, by pilnować, by kłótni nie było. Niestety, ciężka praca w polu sprzyja i złości i kłótniom, zwłaszcza że rodzice są już starsi. No ale to pole to w zasadzie sens ich życia

Cytat:

Nie, ale u nas jest "zastodole" i "naoboki"
zastodole to jeszcze mogę sobie wyobrazić, ale naoboki??? gdzie to jest? po bokach stodoły?

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46606448]
Siedzimy we trójkę w pokoju i leci tv (wiem, wiem, źle, bardzo rzadko praktykujemy, ale dzisiaj akurat oglądałam Ugotowanych - swoją drogą świetny odcinek - i potem jeszcze chwilę leciało) i nagle ni z tego, ni z owego tv gaśnie. Pilot na stole, ja się patrzę na TŻa, TŻ na mnie i szok, co się stało :O Po chwili się kapnęliśmy, że Artek się bawił pilotem i pewnie ustawił autowyłączanie na za 10 minut Ale nie powiem, było to trochę... przerażające [/QUOTE]
heh, nieźle

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

waleniu w matkę książką przy jednoczesnym waleniu pięścią w okładkę towarzyszy oczywsity dla kota odgłos "Ne(ł) ne ne(ł) ne"...
pani uwielbiam go

Edytowane przez Wika28
Czas edycji: 2014-05-25 o 22:20
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 22:40   #4963
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46606448]Siedzimy we trójkę w pokoju i leci tv (wiem, wiem, źle, bardzo rzadko praktykujemy, ale dzisiaj akurat oglądałam Ugotowanych - swoją drogą świetny odcinek - i potem jeszcze chwilę leciało) i nagle ni z tego, ni z owego tv gaśnie. Pilot na stole, ja się patrzę na TŻa, TŻ na mnie i szok, co się stało :O Po chwili się kapnęliśmy, że Artek się bawił pilotem i pewnie ustawił autowyłączanie na za 10 minut Ale nie powiem, było to trochę... przerażające [/QUOTE]

u nas J. włącza tv jak dorwie pilota, a ja wredna matka od razu wyłączam, bo sobie podgłaśnia baaardzo i płacze potem. kiedyś byłam w porządnym szoku bo sama nie wiedziałam, że tv można włączyć z pilota (tv nie w stanie uśpienia), a jednak. mądre dziecko pokazało rodzicom, że nie trzeba iść i włączać J. jeszcze myli pilot od wieży z tym od tv, a częściej znajduje od wieży, wciska i gapi się w tv, potem nagle zdziwienie, że radio się włącza.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 22:45   #4964
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
u nas J. włącza tv jak dorwie pilota, a ja wredna matka od razu wyłączam, bo sobie podgłaśnia baaardzo i płacze potem. kiedyś byłam w porządnym szoku bo sama nie wiedziałam, że tv można włączyć z pilota (tv nie w stanie uśpienia), a jednak. mądre dziecko pokazało rodzicom, że nie trzeba iść i włączać J. jeszcze myli pilot od wieży z tym od tv, a częściej znajduje od wieży, wciska i gapi się w tv, potem nagle zdziwienie, że radio się włącza.

Artek pilota najbardziej lubi jeść, jak wszystko...
Kiedy to mija?
Stary 2014-05-25, 23:28   #4965
zebrawpaski
Zakorzenienie

esia- jestem

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
Jak już o tym mowa, to 3 lata temu o tej porze jeszcze mialam nadzieję że moje dziecko żyje przecież dzien wczesniej peknie mu serduszko biło... niestety...
Alfa- dla mnie też trudny ten Dzień Matki , gdybym urodziła Anielkę w tp miałaby dzisiaj 3 latka

inutilku- osobiście nie przekonana jestem do sandałków bez palców - może jedynie jako dodatkowe buty do sukienki na niedzielę
przyszły sandałki z korneckiego ale numeracja zupełbie inna niż w emelu...tym samym mamy buty na przyszły rok (są ogromne) a na teraz mamy dwie pary kapci befado i jedne całe sznurowane emele więc szybko szukam kolejnych...
wika- mam nadzieję, że dalsze badania Teściowej nie potwierdzą tego o czym pisałaś
meire- cieszę się i trzymam kciuki
Maga- ciarki mnie przechodzą jak czytam o nurkowaniu...
BERBIE- kochana lekarze wiedzą co robią, a TY pomyśl, że skoro lepiej szybciej rozwiązać ciążę to znaczy, że szybciej Krzysia przytulisz
Perse- jak Artuś- już ok wszystko z temp?
Kubeczku do jakiego okresu taka wyższa temp to norma? Kasia częto ma 37.3-37-5...
edytko- wypoczywaj, ja aktualnie też u Rodziców ale na szczęście z Tz-etem relacje ok, gorzej z Teściową więc chyba będę tutaj częściej niż przypuszczałam (czyt.: jak Tz-et pojedzie do pracy to my z Kasią do Rodziców)

dołączamy z Kasią do fanek czereśniowej kolekcji (moje dziecko potrafi się zainteresować książka na 10-15 minut- to nie często się jej zdarza)

rano ide z Kasią zrobić morfologię, w piątek wizyta u pediatry

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2014-05-25 o 23:29
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-26, 07:17   #4966
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ty jesteś chudzinka .

Cytat:
Siedzi kolo mnie wykapana i pachnaca i mowi "kochana mamusiu, kocham cie najbardziej na swiecie"..
.

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość

do mnie przyjechała na weekend przyjaciółka. poprasowała mi wszystkie zaległe stosy ubrań. dzięki niej ciuszki malucha już czekają na niego poprasowane w komodzie.
mama pomalowała łóżeczko, ale jeszcze jedna warstwę trzeba położyć.
tż pomalował przedpokój.
zostało skręcić meble u mamy, sprzątnąć i zrobić reorganizację w szafach i jesteśmy gotowi.
:

Dobrą masz przyjaciółkę

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 07:22   #4967
iza243
Zakorzenienie

Witam

Stary 2014-05-26, 07:22   #4968
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Dzień dobry

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 08:09   #4969
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a czy to jest normalne, ze ja w ogole nie czuje podbrzusza??... Zadnego pobolewania, ciagniecia, nic.. piersi tez praktycznie nie bola.. No, minimalnie... Boje sie, ze to zly znak.. w dwoch poprzednich ciazach bolalo mnie podbrzusze i piersi...

normalne!! na samym początku miałam zero objawów ale poczekaj jeszcze chwilę jak będziesz miała dość bo nic nie zrobisz a sił nie będziesz miała na nic....

Witam....

Edytko ja poczekam do jutrzejszej wizyty i się przeniosą....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-26, 08:29   #4970
Kubek29
Zadomowienie

Hej!

Torresiatko i jego zabawy wymiatają!

Tymon zasnął w domu przed planowanym na 9 wyjściem.
Akurat przyznał TZetowi jak ja sie ubieralam.
Mamy cwiczenia na 10, czekamy az sie obudzi i szybko w samochod, moze zdążymy

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2014-05-26 o 08:31
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 09:38   #4971
Konto usunięte

A Artek nie chce jeść, odmówił już kaszki i swojego ulubionego dania ever jogurtu :/ Bosko...
Stary 2014-05-26, 09:50   #4972
iza243
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46610787]A Artek nie chce jeść, odmówił już kaszki i swojego ulubionego dania ever jogurtu :/ Bosko...[/QUOTE]

Może przez pogode niechce mu się jeść?

Stary 2014-05-26, 10:02   #4973
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Czesc dziewczyny, normalnie doba jest zbyt krotka zebym zrobila wszystko co bym chciala , cale szczescie moge Was podczytywac
Paniczka bluze ktora miala Tosia na zdjeciu babcia wylowyila w SH

Chyba Kucyk Ty pytalas o wzmozone ruchy maLUCHA W brzuchu!? mnie przy ktg powiedzieli ze jak ruchow bedzie bardzo duzo mam sie natychmiast zglosic do szpitala (to byl bodajze 37 badz 38tc - ale u mnie na usg widoczne bylo ze Tosia ma dwukrotnie obwinieta szyje pepowina) - no i tydzien przed terminem wlasnie tak mialam - bylismy z Tz w sklepie, i tak mi sie mloda zaczela wiercic ze bylam przerazona, pojechalismy do moich rodzicow, a ona dalej kreciolka miala, wiec fruu do szpitala - i juz mnie bez niej na rekach nie wypuscili - pojechalam do szpitala w sobote a Tosia urodzila sie srode...

Perse jak Artek po goraczce ma ponizej 36 nie dawaj mu zadnych przeciwgoraczkowych - Tosia swego czasu miala temp ok 36,2 badz 37 ale z tym nic nie robilam...

...w te upaly jak nigdy wychodzim,y z Toska 3 razy dziennie rano ok 7.40 na godzinke, potem po obiedzie ok 13-14 tez na godzinke i ok 17-18 na pl zabaw

.aaaaaaaaaaaaaa wogole dostalismy sie zlobka - szok nie wiem czy sie cieszyc czy plakac - na obecna chwile nie wyobrazam sobie oddac Tosie komus obcemu . A dostalismy sie tylko dlatego ze jak skladalismy papiery to zlobek byl w trakcie remontu i nadal jest, prawdopodobnie ruszy w pazdzierniku badz max w listopadzie - bede musiala przedluzyc uw o miesiac lub 2

w zeszlym tygodniu moja kuzynka urodzila babla ale malusi, i sasiadka z naprzeciwka spodziewa sie drugiego dziecka, powiem Wam w tajemnicy - rany chcialabym miec kolejne dziecko ale na ten moment jest to niemozliwe...

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 10:19   #4974
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość

.aaaaaaaaaaaaaa wogole dostalismy sie zlobka - szok nie wiem czy sie cieszyc czy plakac - na obecna chwile nie wyobrazam sobie oddac Tosie komus obcemu . A dostalismy sie tylko dlatego ze jak skladalismy papiery to zlobek byl w trakcie remontu i nadal jest, prawdopodobnie ruszy w pazdzierniku badz max w listopadzie - bede musiala przedluzyc uw o miesiac lub 2
Super

Ile kosztuje żłobek u ciebie?

Stary 2014-05-26, 10:21   #4975
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
ja aktualnie też u Rodziców ale na szczęście z Tz-etem relacje ok, gorzej z Teściową więc chyba będę tutaj częściej niż przypuszczałam (czyt.: jak Tz-et pojedzie do pracy to my z Kasią do Rodziców)
uuuu, grubo. bo t. dała popalić czy Twój stan daje Ci popalić i potrzebujesz odciążenia?

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
dołączamy z Kasią do fanek czereśniowej kolekcji (moje dziecko potrafi się zainteresować książka na 10-15 minut- to nie często się jej zdarza)
medżik książka.
najlepsze, że za każdym razem coś nowego wyławia (ostatnio skarpety, okulary i gołębie).

Cytat:
"o jeszcze pieluchy dla Ojca trzeba kupić, bo udar lada moment będzie"
mocne, ale dobrrrreee!

Cytat:
Mamy cwiczenia na 10, czekamy az sie obudzi i szybko w samochod, moze zdążymy
hehe

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46610787]A Artek nie chce jeść, odmówił już kaszki i swojego ulubionego dania ever jogurtu :/ Bosko...[/QUOTE]pogoda. Perse, nawet mi się nie chce jeść. a jem non stop.

Cytat:
Paniczka bluze ktora miala Tosia na zdjeciu babcia wylowyila w SH
piękna.
uwielbiam łowy w SH. nakręcają mnie ale chłop powiedział basta. i kazał w "normalnym" sklepie kupować :/

.
Cytat:
aaaaaaaaaaaaaa wogole dostalismy sie zlobka - szok
klask i: super!!!!!!!

też chcę dziecko. heh. ale kolejny raz - nie tym razem jak się da, to zrobię sobie morfo z hormonami w tym cyklu....

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 10:31   #4976
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, a czy to jest normalne, ze ja w ogole nie czuje podbrzusza??... Zadnego pobolewania, ciagniecia, nic.. piersi tez praktycznie nie bola.. No, minimalnie... Boje sie, ze to zly znak.. w dwoch poprzednich ciazach bolalo mnie podbrzusze i piersi...

Jak byłam w poprzednich dwóch ciążach to róznie to było. I skończyły sie jak wiadomo. A w pierszej- szczęśliwie donoszonej ciąży- niec mi nie było, nie bolały piersi, nie bolał brzuch, nie było wymiotów. I wszystko się dobrze skończyło. Także tak jak dziewczyny mówią, różnie to bywa. Ale rozumiem twój strach, też bym panikowała.
Cytat:
Mamy cale 5 ha dobrze ze mam szkole i o tyle mniej chodze w pole ale mam tez swoj kawalek, gdzies 20 arow i zeby mama ze mna poszla moje odziabac to ja musze jej pomoc zwlaszcza ze jak sie robota zaczyna to ojciec moj strasznie wariuje i upadla rodzine i nie pomaga a jeszcze narobi klopotu to czuje sie zobowiazana chodzic z nia bo sie kobieta wykonczy.
5 ha? O matko!
Cytat:
Rena, nie powtarzam juz bety.. Nie chce sie dodatkowo stresowac.. Ma byc dobrze to bedzie, a jak nie to nie... Beta nic mi mi nie da.. Z Zuza nie badalam ani razu, nie wiedzialam o takim badaniu nawet i o.. Siedzi kolo mnie wykapana i pachnaca i mowi "kochana mamusiu, kocham cie najbardziej na swiecie"..

Bardzo rozsądne podejście.

Witam sie w poniedziałkowe przedpołudnie. U nas wekend upłynął spokojnie. Wczoraj byłam u mojej koleżanki na kawie. Pogadałysmy trochę o dzieciach- ona za miesiąc rodzi. W sobotę zafundowałam sobie zabieg odmładzający- mezoterapię mikroigłową. Fajny zabieg, naczytałam się że bardzo skuteczny. Tylko bolał- łzy mi ciekły po policzkach. Zobaczymy jaki będzie efekt. A w czwartek przyjechała firma montowac mi na podwórku altankę, ale ekstra wyszła.
Miałam nadzieję dostać dziś wyniki kariotypów, ale... poradnia nieczynna- zwariuję! Jutro mam urodziny (28 lat kończę) i mam nadzieję że zrobią mi taki prezent i będą w końcu te wyniki

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 10:32   #4977
Konto usunięte

Pani mocno trzymam kciuki
Kundzia - wiesz, że nigdy nie jest dobry moment?

Co do jedzenia, ech... Może pogoda, ale złożyło się to w czasie z gorączką, co mnie martwi, a jeszcze czarne wizje snuje moja mama, co mnie napędza... :/ Już ją opieprzyłam z rana normalnie :/ Nawet życzeń nie złożyłam..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-26, 11:35   #4978
Maga83
Zakorzenienie

Perse ale pierwszy raz ci tak nie zjadł?
Olek od 2 tygodni nie je żadnego mięsa, ryby ani jajka. W ogóle mało mi je. Na śniadanie 1/4 sloiczka jaglanki lub owsianki (albo i wcale). Obiad to najlepiej makaron+warzywa. A na kolacje z pól kromeczki chleba z masłem. A najczęściej w ogóle nie je kolacji. Muszę się nieźle nakombinowac żeby coś zjadł. Dzisiaj mu zrobiłam kluseczki dyniowe to raczej zje bo lubi. Ale mięso nie przejdzie. Już mi pomysłów brakuje

Stary 2014-05-26, 11:58   #4979
Konto usunięte

Pierwszy raz.
Tzn. czasami nie doje całej porcji, ale dzisiaj po połowie było już absoltne NIE.
A jogurcik to w ogóle szok, zawsze zjadał ze smakiem do końca

Właśnie się obudził i idziemy jeść obiadek, zobaczymy, co będzie...
Stary 2014-05-26, 12:11   #4980
Maga83
Zakorzenienie

Perse to ja bym się nie martwila mi Olek właśnie zjadł 3 kluseczki na obiad i to by było na tyle

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości