Listopadowe Mamy 2014- część I - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-12, 21:15   #4951
ela_86
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I

Benetta zdrowka!!

Co do motania to u nas rece wzdłuż tulowia ale wlasnie nie wiem jak ciasno. Mi dzis kiepsko szlo motanie..

W ogóle dzien zacZal sie super. Pospala. I pierwszy raz przez 40 minut wysiedziala sama na lezaczky bez płaczu
No a od 13 uspilam ja dopiero teraz. Miala jakies 5minutowki i raz chyba 20 to zdazylam Jasia ogarnac wieczornie.

Wyjadla wieczorem cyce i nic. Lulalam i nic. Omotalam pocycala i spi ale jak zając.... boję sie ruszyc żeby jej nie obudzic... cos jest na rzeczy. .... no i zielone kupy dzis laduje....
Ide spac bo to niewiadomo co bedzie. W domu burdel..... ale nic nie ruszam
Stary 2015-01-12, 21:29   #4952
siobhan1
Zadomowienie

Słoneczko, sto lat!
Benetta i Kiara zdrówka :tuli:
Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Wizyta w gina odbyła się.
Generalnie poporodowo wszystko jest super. Stwierdził ze ładnie mnie zszyli
I od dziś mam grin lajt więc od jutra ćwiczę !!! Bo już na te moje tłuste dupe patrzeć nie mogę
Ale jest też zła wiadomość od kilku lat hodowalam w pochwie torbiel (ovula nabothi) nic z tym nie robiłam bo każdy lekarz twierdził ze pęknie podczas porodu.... A on nie pękł!!! Co za uparty drań ! I tym samym w lutym będę miała zabieg bo cholerstwo urosło od ostatniej wizyty jak diabli.
I na tą chwilę mamy się pilnować jeśli nie planujemy kolejnej dzidzi....
Spiralke miał mi zakładać w lutym ale przez ten zabieg termin się przełożył.
Któraś ma już zainstalowaną ta spiralę?
Jak to wyszlo finansowo? Jest tylko jeden rodzaj tej spirali ?
Ja zdecydowana jestem na Mirenę jak Kasia. Zakładam w lutym. Zrobię jeszcze cytologię i można zakładać. Jak będę po to dam znać.
Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
Jutro rano mamy to usg glowki i sie boje
My w czwartek i też mam stresa. Trzymam za Was kciuki

U nas cycoloenie i cycolenie. Młoda je i śpi. Wybudzam ją co 2-2,5h i doszliśmy do 9 karmień. Co prawda je krótko, ale efekty są bo w 4 dni nabiła 100g moja laktacja nie nadąża, mam takie mega pragnienie, że co karmienie to 0.5l wypijam i niestety nie jest to woda ognista . Apetyt też niestety podskoczył.

Kostka, gdzie te kakaoschale kupujesz? Jak pisałaś, to przepraszam.
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 22:21   #4953
justynaw1982
Zadomowienie

Eclaris Siobhan trzymam kciuki za badanie!!!Ale powiedzcie dlaczego je musicie miec??Klocek mój miał w szpitalu po porodzie...to znaczy że później jeszcze raz trzeba??

No aplikacji muszę poszukać...bo na iphona to nie ma tych co mówicie...zobaczymy :/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 22:32   #4954
Rosalie01
Raczkowanie

Benetta zdrowka dla was
Kiara trzymaj sie kochana, bardzo wam kibicuje i z calego serca zycze,zeby wszystko bylo ok i zebyts w koncu mogla zaczac cieszyc sie macierzynstwem
ecleris, siobhan trzymam kciuki za usg.

Clara od swiat korzysta z maty, potrafi na niej z pol godziny lezecz,w bujaczku tez lubi spedzac czas, ale nie zadlugo chybaze wlacze jej ulubionego misia,ktory swieci i spiewakaruzela nad lozeczkie zajmuje ja na max 10minut.

ja tez nie licze, ile Clara spi i je, ze spaniem to zalezy od humorku, przy piersi to i caly dzien moze spaca z jedzeniem tez jeszcze nie ma rutyny.
Stary 2015-01-12, 22:50   #4955
Beata Marcina :0
Raczkowanie

[QUOTE=Kasia427;49725363]Powiem Wam, że w szoku jestem że Wy liczycie ile karmień, w jakich godzinach spanie, ile czasu spania, jakie przerwy między karmieniami ja tam nic nie liczę, na zegarek nie patrzę, a może powinnam...?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[COLOR="Silver"]
Kasia to może tak naprawdę mało je i mało śpi...

Odnośnie aplikacji to zna któraś taka która można pobrać bez zakładania konta na Google play??? Jakoś nie mogę zaakceptować ich "polityki prywatności". A wogole wkurza mnie ze płaci się kupę kasy za telefon, z którego potem nie można korzystać w pełni bez zgodzenia się na szpiegowanie

benetta

Mała dostała trochę kaski od rodziny i zamówiłam jej karuzele z projektorem i mate. Super są, dzisiaj dzięki tej karuzeli mieliśmy 20 min na seksik a dzięki macie umylam się, ogarnęłam mieszkanie i zrobiłam sniadanie. Najbardziej "działają" na nią światełka. Mała się patrzy na zwierzątka wyświetlane na karuzeli, kot na gwiazdki na suficie, a my mamy wooolneee
Beata Marcina :0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 23:10   #4956
martha330
Zakorzenienie

Beata a jaki zamowilas??? ze mala sie tak zajela

My dzis dwa razy podchodzilismy do seksiku,ale za kazdym razem Hanka otwierala oczy i trzeba bylo sie nia zajac chyba nie chce jeszcze rodzenstwa hahaha

W ogole juz po polnocy a Hania ani mysli o spaniu...po kapieli nie spala tez...

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 23:41   #4957
paulina119a
Zadomowienie

Siobhan to daj znac co i jak. ja też mialam mieć zakladana w lutym ale najpierw muszę porządek zrobic z torbiela. A wogole to jest inna wkładka niż Mirena ???

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

Martha wygląda na to ze H jest najlepszym środkiem antykoncepcyjnym

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ----------

Eclaris J jak motam to na początku nie może ruszyć rączkami ale z czasem się wyswobodzi jakoś i rączki wyciąga nad głowę.... Ale to zapewne efekt złego zamotania bo mam zły kocyk

---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

Co do pragnienia podczas kp to ja mam straszne. Walę z gwinta równo z małą

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ----------

Siobhan ja zrozumiałam ze Kostka kupuje ją tu
http://www.braciacyba.pl/luska-kakaowa/

---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------

Kostka ile tej łuski pijesz? Jak kakao? Na mleku? Da się ja pić na wodzie czy substytucie mleka?
Napisz mi jak ja przyrzadzasz i na ile te 500g starcza?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-13, 00:11   #4958
justynaw1982
Zadomowienie

BENETTA zdrowka!!!!obyscie szybko doszli do siebie

---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ----------

A no i ja tyz mam juz za sobą ten PIERWSZY RAZ...troche sue stresowalam i bolało ale mimo wszystko było to jedne z najfajniejszych 12min wczorajszego dnia

Stary 2015-01-13, 00:29   #4959
paulina119a
Zadomowienie

JustynaW to super nam się dziś nie udało... nasz prywatny środek antykoncepcyjny nie pozwolił
Stary 2015-01-13, 00:56   #4960
justynaw1982
Zadomowienie

No na szczęście jak kluseczka zaśnie to bite 4-5 godzin W DZIEŃ możemy szaleni robić co chcemy ale jak sue tylko ściemnia młody ożywa i chce sie bawić i na rękach być....moze on jakimś wampiurkiem jest

Stary 2015-01-13, 01:33   #4961
paulina119a
Zadomowienie

A ja zamiast spać to leżę i się gapie jak G śpi świr totalny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-13, 02:23   #4962
eclariss
Rozeznanie

Ja oczywoscie poluzowalam jej pasek i tetre i byla juz po 12 pobudka potem owinelam ja w kocyk wedlug instrukcji w necie ale wszytsko sie poluzowalo i po 2h znow obudzona..teraz znow dalam tetre i pasek.. kurde w necie pisza o owijaniu noworodka i niemowlaka do 3msc a potem juz nie wolno??

Mama mi mowila, ze nas mieli ciasno do 8msc w takich poduszkach duzych i tez zwiazywala ciasno
Stary 2015-01-13, 04:43   #4963
aleska
Raczkowanie

Hej. Wczoraj młody spał od 22 do 5. Normalnie szok. Tylko ja się obudzilam o 2:30 i juz nie spałam. Poszłam spać dopiero po 22. Byłam straszmie pobudzona i jednocześnie senna, a zasnąć za chiny nie mogłam, nawet w dzień jak mlody spał. Objaw po antydepresantach, na szczęście przejściowy.
Dziś juz sobie odespałam.

Dziś mamy planowe szczepienie, ciekawe jak będzie.
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 05:45   #4964
martha330
Zakorzenienie

Aeska pieknie spanie poszlo! A ze szczepieniami dacie rade! Jestem dobrej mysli.

Paulina tez tak mam, ze zamiast isc spac, to patrze sie na picke moja i czekam az sie obudzi np. Chociaz ona malo kiedy twardym snem zasypia.

Oby dzis nie padalo! Chce na spacer! Wczoraj bylysmy. I zmkolysmy nieco, musialam zarzucic taki pokrowiec na wozek, bo rozpadalo sie a my daleko od domu...

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 06:07   #4965
Zanet84
Zakorzenienie

My tez dzis na szczepienie. Ciekaqe czy mala da koncert juz glos i placz ma znacznie donioslejszy....
.
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 06:17   #4966
manieczka1
Zakorzenienie

Powodzenia na szczepieniach
My dzis wracamy od moich rodzicow juz do domku. Wszedzie dobrze, ale w domu najlpiej.
Malego dalej mocno mecza gazy...ehhh bidulek...spac przez to nie moze...tzn zasnal po 21, obudzil sie na karmie nie ok.2, a potem 6.30, ale od 5 juz sie tak meczyl... kiedy to w koncu przejdzie? Tak jak kolki po 3 miesiacach czy dluzej?
23.06.2011
01.06.2013

Edytowane przez manieczka1
Czas edycji: 2015-01-13 o 06:21
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 06:32   #4967
modnisia86
Zadomowienie

Witamz rana :0 Mały zjadł o 18 zamotałm go i obudził sie dopiero o 3 30 na konsumpcje ale sie wyspalam teraz pije kawe a on dalej spi kiedy on bedzie taki duzy jak mała.

I kiedy minie ten witr bo bym na spacer się wybrała a niechce żeby małą owiało z nim samym bym poszła
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 06:33   #4968
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
Słoneczko, sto lat!
Benetta i Kiara zdrówka :tuli:

Ja zdecydowana jestem na Mirenę jak Kasia. Zakładam w lutym. Zrobię jeszcze cytologię i można zakładać. Jak będę po to dam znać.
My w czwartek i też mam stresa. Trzymam za Was kciuki

U nas cycoloenie i cycolenie. Młoda je i śpi. Wybudzam ją co 2-2,5h i doszliśmy do 9 karmień. Co prawda je krótko, ale efekty są bo w 4 dni nabiła 100g moja laktacja nie nadąża, mam takie mega pragnienie, że co karmienie to 0.5l wypijam i niestety nie jest to woda ognista . Apetyt też niestety podskoczył.

Kostka, gdzie te kakaoschale kupujesz? Jak pisałaś, to przepraszam.
Mmmmm. Kakałszale ;-)

[QUOTE=Beata Marcina :0;49731035]
Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że w szoku jestem że Wy liczycie ile karmień, w jakich godzinach spanie, ile czasu spania, jakie przerwy między karmieniami ja tam nic nie liczę, na zegarek nie patrzę, a może powinnam...?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[COLOR="Silver"]
Kasia to może tak naprawdę mało je i mało śpi...

Odnośnie aplikacji to zna któraś taka która można pobrać bez zakładania konta na Google play??? Jakoś nie mogę zaakceptować ich "polityki prywatności". A wogole wkurza mnie ze płaci się kupę kasy za telefon, z którego potem nie można korzystać w pełni bez zgodzenia się na szpiegowanie

benetta

Mała dostała trochę kaski od rodziny i zamówiłam jej karuzele z projektorem i mate. Super są, dzisiaj dzięki tej karuzeli mieliśmy 20 min na seksik a dzięki macie umylam się, ogarnęłam mieszkanie i zrobiłam sniadanie. Najbardziej "działają" na nią światełka. Mała się patrzy na zwierzątka wyświetlane na karuzeli, kot na gwiazdki na suficie, a my mamy wooolneee

U nas też światełka są super, tyle że te choinkowe, które wiszą nad oknem. Co zrobimy po okresie świątecznym?

Cytat:
Ja oczywoscie poluzowalam jej pasek i tetre i byla juz po 12 pobudka potem owinelam ja w kocyk wedlug instrukcji w necie ale wszytsko sie poluzowalo i po 2h znow obudzona..teraz znow dalam tetre i pasek.. kurde w necie pisza o owijaniu noworodka i niemowlaka do 3msc a potem juz nie wolno??

Mama mi mowila, ze nas mieli ciasno do 8msc w takich poduszkach duzych i tez zwiazywala ciasno
Taaaak, moja babcia ciągle zdziwiona, że dziecko luzem, że w sukienkach a nie w becie :-P bo jak mówiła Ania Silesianna dzisiaj w bet lejem
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 07:38   #4969
Kostka09
Zakorzenienie

W koncu siadlam na tablecie a tak tylko na telefonie

Siobhan, Paulina kakałszale kupuje u mnie w malym sklepie , ostatnio braki wiec znalazlam tego importera, musze tam napisac czy maja na stanie i podjechac po zapas.

Ja rano w dwulitrowym garnku zalewam ok. 5-6 lyzek i gotuje, potem dolewam mleka ryzowego, albo smietanki, albo sypie mleko ryzowe w proszku, ale tez chyba zaczne powoli wprowadzac mleko.
W ciagu dnia wypijam 2-3 kubki czasem jeden, potem robie przerwe i pije herbatki.
Pilam na poczatku te luski po porodzie bo juz mi mama do szpitala potem zaczelam pic herbatki a teraz wrocilam do lusek
Zapach to ma mega kakaowy a smak taki lzejszy, tzna mnie to strasznie smakuje ale ja to pije od dziecinstwa wolalam to niz kakao
Same bez mleka lub czegos mlekopodobnego nie smakuja i wedlug mnie nie da sie ich pic...
Ta polkilowa paczka starcza mi na 2-4 tygodnie w zaleznosci jak czesto pije...

Siobhan super, ze malutka zaczela przybierac i wiecej jesc
tam na obroki mozna podjechac i kupic to sa te hale targowe...
Anetka super, ze u was dalej wszystko super

Moje dziecko spalo dzisiaj 7 godzin.. zrobil kupe zjadl i dalej spac A pielucha byla oprocz kupy sucha...

U mnie w koncu od rana slonce Dzisiaj planuje dwugodzinny spacer

Ja tez nie licze karmien ani spania, probowalam jeden dzien ale to bez sensu, potem tylko analizuje czy to dobrze i niepotrzebnie sie stresuje, je kiedy chce i spi jak mu sie chce ale wydaje mi sie, ze na dobe wychodzi max. 12-14 godzin bo w ciagu dnia oprocz spaceru spi maksymalnie 40 minut a najczesciej 15-30 a wstaje 6-7 rano jak mamusia cala ciaze za to tez idzie spac 0 20 jak mamusia prawie cala ciaze

Dziewczyny mam taka sucha skore na calym ciele, ze szok A piety to suchary, juz nie wiem co robic i czym smarowac Mam krem z mocznikiem i nie daje rady...

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2015-01-13 o 07:50
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-13, 07:44   #4970
GoniaaaS
Rozeznanie

Siobhan super ze Malutka tak przybierac zaczela oby tak dalej

Dziewczyny kciuki za szczepienia

Kiedy dzieci zabkowac zaczynają? Moja koleżanka mnie wczoraj zszokowala pamietacie pisalam Wam we wrzesniu ze urodzila i sie rypneli z waga dziecko 4, 5kg wazylo... jej Mala ma juz 3 zabki o0
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 07:48   #4971
Kostka09
Zakorzenienie

Co do motania w bet to nie motam na noc bo jerz lubi spac z raczkami u gory i wybudzal mi sie szybcie i to z placzem a tak sie normalnie przebudza, motam tylko w dzien w taki kocyk welniany on jest dosc elastyczny wiec ruszac raczkami moze ale ma je wzdluz cialka. Nozki zostawiam wolne bo strasznie sie denerwuje jak nie moze kopac nimi wic po prostu nie zawija tego dolnego rogu na ramie.

[B]Dziewczyny[/B] powodzenia na szczepieniach
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 07:51   #4972
Zanet84
Zakorzenienie

Jak tak czytam o tym motaniu i ze Wam tyle spia maluchy....sama mam ochote to wyprobowac...tylko czy na 3miesieczne dziecko to podziala? i czy mozna takie dziecko motac jeszvze no i jak ciasno motac? Raczki maja byc luzniejsze czy tak bardziej ciasno?

My po szczepieniu. Mala sie zaniosla ale smoczus pomogl

Co do suchej skory na lydkach narazie zalecila sprobowac emolientow i jakichs kremow nanobaza, mamabaxa czy jakos tak. Powiedziala ze zmianyy sa poki co male wiec nie upatrywalaby narazie skazy. moze po prostu skora bardziej wrazliwa. No zobaczymy.

Stosuje ktoraz z was kremy ze slowem baza w nazwie ? Nie znam takich....
Stary 2015-01-13, 07:52   #4973
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Kurde w dzien jednak nie bede jej owijac bo spi i spi i teraz ja musze budzic chyba.ze wypracujemy dwie drzemki do poludnia jedna a popoludniu druga to wtedy bede wiazac by trwaly dluzej.

Japinkole wiecie co narobilam..w komodzie nie miescily mi sie ciuszki wieksze i mialam tylko pobizej 56 i 56 i pare 62 a reszte 62 odlozylam do kartona i zapomnialam o tym i myslalam ze niemam ciuszkow w tym rozmiarze i kupilam na all a tu dzis odkrylam pudlo.
Dobre,dobre też bym chciała tak odkryc, że już mam ciuszki

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Eclariss haha to teraz bedziesz stroic mala
Swoja droga chcialabym aby moj tyle spal w dzien ile godzin na dobe Wasze dzieci spia? Moj to tak srednio ok. 10-12...nie wiem czy to duzo czy malo?
10-12 to wg mnie super, moja w dzien spi z 2-3 godziny łącznie plus w nocy od północy do trzeciej-czwartej i od około trzeciej- czwartej piętnaście do 6-7. To w sumie wychodzi podobnie jak u Ciebie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Słoneczko, sto lat!

Moja pchła śpi w dzień 2 x 2 godziny jakoś przy dobrych wiatrach, normalnie w nocy śpi 21-24, potem 24-3, potem 3-6, potem 8-10:30. Większość przerw na karmienie do tego to 40min-1h, i jedna przerwa dłuższa, nawet ponad 2godzinna. I jej pora zależy od tego jak spała w dzień. Jak spała mniej, to przerwa jest jakoś 4-6:30. Jak więcej, to bywa, że od 23 do 3 w nocy nie śpi, ja wykończona, ona wykonczona, nie wiem czy w ogóle da się usystematyzować to spanie? Czy już po prostu nigdy się nie wyśpię?

Je dalej na raty... Cyc jeden, drugi, czasem jeszcze potem butla, wczoraj wyszło mi 11 karmień a ona ma przecież prawie 2 miesiące:/
Moja tez je tak na raty, ale pociesza mnie to, że nie ulewa już tak bardzo. Położna mówiła, że to nawet lepiej, bo przynajmniej więcej do brzuszka trafi w ciągu doby niż gdyby miała jeść rzadziej, a więcej i do tego rzygać

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
Czesc.
Jesteśmy w szpitalu z rsv i zapaleniem oskrzeli. :-( już jest lepiej z synkiem, ja też zdrowialam. A od paru godzin mam zatkane ucho i się boję ze mi zrobi za ucha :-( ☠☠☠☠a. Jak nie urok to sraczka
Duuużo zdrówka!!!!

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Siobhan super ze Malutka tak przybierac zaczela oby tak dalej

Dziewczyny kciuki za szczepienia

Kiedy dzieci zabkowac zaczynają? Moja koleżanka mnie wczoraj zszokowala pamietacie pisalam Wam we wrzesniu ze urodzila i sie rypneli z waga dziecko 4, 5kg wazylo... jej Mala ma juz 3 zabki o0
Nie wiem kiedy zaczynają ząbkować, ale moja mama mówiła mi, że ja w 4 miesiącu zaczęłam i że to chyba dość szybko. dlatego też spodziewam się, że i u mojej niuńki może to się szybko rozpocząć

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 07:59   #4974
Zanet84
Zakorzenienie

Aaa no i mala wazy 5800 przybiera prawidlowo. Niby pediatra powiedziala ze powinna wazyc teraz 5200....to chyba jej chofzilo o wage minimalna
Stary 2015-01-13, 08:20   #4975
benetta
Zadomowienie

Oficjalnie ząbki wychodzą e 6 miesiącu, ale wiadomo, różnie bywa. Synusia zaczął inhalator wnerwiac - dochodzi do siebie

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 08:42   #4976
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Jak tak czytam o tym motaniu i ze Wam tyle spia maluchy....sama mam ochote to wyprobowac...tylko czy na 3miesieczne dziecko to podziala? i czy mozna takie dziecko motac jeszvze no i jak ciasno motac? Raczki maja byc luzniejsze czy tak bardziej ciasno?

Co do suchej skory na lydkach narazie zalecila sprobowac emolientow i jakichs kremow nanobaza, mamabaxa czy jakos tak. Powiedziala ze zmianyy sa poki co male wiec nie upatrywalaby narazie skazy. moze po prostu skora bardziej wrazliwa. No zobaczymy.

Ja przy Jasku mialam nanobaze
Stary 2015-01-13, 08:42   #4977
alekaz1
Zakorzenienie

Witam sie i ja.noc po szcxepieniu dobra. Zjadla o 22 wsrala po 3 potem przed 7 i teraz lezy i cos tam tranuje gadanie.
Stary 2015-01-13, 08:44   #4978
aleska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość

Karp pisze, że niemowlęta lubią być motane do 3-4 miesiąca, a niektóre nawet i do 8
Ja bym spróbowała, z rączkami wyprostiwanymi, a jak się będzie nie podobało, to jedną rączkę zostaeić wolną. Ewentualnie po prostu owinąć bez krępowania.
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-13, 08:46   #4979
ela_86
Wtajemniczenie

My tez dzis szczepienie mamy ake dopiero 13:30.
Az sie stresuje ale bardziej logistyka... pierwszy raz z nia sama gdzies jade.. nie wiem czy wszystko spakowalam i jak to ogarne...
I mam nadzieje ze mala zdrowa i wszystko bedzie ok
Jeszcze musze pedicetamol kupić na wszelki wypadek
Stary 2015-01-13, 08:53   #4980
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Dziewczyny, zauważyłam, że Hipp Bio Combiotik zmienił skład. Powinnam go podawać normalnie, jak skończę dotychczasową puszkę, czy traktować to jako nowe mleko i powoli je wprowadzać?

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

O reeety, przez google szukałam kiedy powinnam pójść z Zośką na szczepienie [nie pamiętam, czy kobieta mówiła, że ma mieć skończone 6 czy 7 tygodni]. I tak sobie po prostu zajrzałam w kalendarz na tej stronie: http://www.ppr.pl/artykul-programy-s...znych-3213.php
'szczepienie przeciwko zakażeniom reowirusowym i zakaźnej anemii kurcząt' i 'szczepienie przeciwko rzekomemu pomorowi drobiu i zakaźnemu zapaleniu oskrzeli' - dopiero po minucie załapałam, co czytam
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości