![]() |
#4951 |
Gang Iren
|
Dot.: Piękne, młode i szalone, czyli 30+ 40+ c.d.
Tak przeglądam, bo właśnie dostałam moje zamówienie. I świetnie się ta książka zapowiada. Może zainteresuje wasze dzieci. Chociaż ja chyba ją przeczytam przed Wiki, bo już doczekać się nie mogę
![]() 20170407_132704.jpg 20170407_132825.jpg 20170407_132904_001.jpg 20170407_132934.jpg 20170407_133149.jpg
#4952 |
Zakorzenienie
|
Super ta książka wygląda Gosiu. Ty ją przez noc przeczytasz, albo w czasie jak dzieciaki będą w szkole
![]() LaMary- pasztety powinny mieć wątróbkę, ale nie muszą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
BAN stały
|
Pasztet jarski dla mnie brzmi jak wódka bezalkoholowe. ..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4954 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() My w domu bardziej wegetarianie ![]() ![]() Bardzo lubimy pasztety z kaszą, ciecierzycą i in. i umiem robić ![]() Gosiu, moje dzieci jeszcze za małe na taką pozycję. Zastanawiałam się przez moment, skąd znam nazwisko. Bo jakoś tak znajomo zabrzmiało. Oczywiście posiłkowałam się Wikipedią ![]() ![]() A o książce przeczytałam raczej niepochlebną recenzję w tygodniku Gość niedzielny . No ale wiemy ![]() ![]() W każdym razie np. moja córa powiedziałaby ( wiem, że tak mniej więcej brzmiałyby jej słowa) - moja pani z religii powiedziała że... i tu rozwinęłaby temat. Nawet ja z nią nie dyskutuję za dużo, bo Pani wie lepiej ![]() Syn już mądrzejszy ale nie chcę jemu mieszać w głowie, na razie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Zakorzenienie
|
LaMary pasztety z ciecierzycą
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4956 |
Zakorzenienie
|
Caffe, burgundowa dotarła przed chwila, jeszcze nie mierzyłam
![]() ![]() W szczecinie wieje i pada, faktycznie. a nowy tk max to - mam wrazenie - wieksza powierzchnia z taka sama iloscia rzeczy ![]() ![]() ![]() U podologa byłam, na razie mam cos do rozsuwania palców i jakas standardowa wkłądke, a jestem umowiona na komputerowe badanie stop i wkładki indywidualne. miałam robione podobne, ale pare lat temu, a stopa się zmienia...Niestety, skłonnosc do haluksów mam po mamie, a budowa mego kręgosłupa tez mi wypacza stopy... Betakaroten zalecają 2-3 tygodnie przed urlopem, tz opala się tez w kraju, to i tu bierze. Pasztet robie z kilku rodzajów mięs: wieprzowiny, swiezego boczku ( no, w sumie tez wieprzowina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Zakorzenienie
|
Pasztety jarskie- pyszne
![]() bardzo lubię pasty jarskie to moje główne menu oststnio zamach w Stocholmie był, aż ręce do tej pory mi drżą a córka po egzaminie w banku była, w centrum mówi że miasto sparaliżowane, nic nie działa do domu ma 10 km, pieszo |
![]() ![]() |
![]() |
#4958 |
Zakorzenienie
|
Anyżkowa współczuję stresu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Zakorzenienie
|
teoretycznie watrobka w pasztecie mogłaby być, ale ja nie lubie i koniec. nie ma
![]() Nie jestem wege, choć zwierzat mi zal i walcze o ich prawa. nie kupuje natomiast cielęciny, jagnięciny, koniny, krolika, dziczyzny...W naszej diecie jest najwięcej nabiału i owoców, miesa mało. LaMary, zaraz przymierze kiecke i mam nadzieje ze MOJE szerokie ramiona będą w niej dobrze wyglądały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4960 |
BAN stały
|
Też mrozimy. Ale my oboje jesteśmy mocno miesni i już.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4961 |
mar_jolka
|
Zwariowal swiat....idzie to w batdzo niedobrym kierunku...
A Dawkinsa b lubie. Jego Ten samolubny gen- jest genialna. Mam tez Bog urojony. Ale jeszcze nie doczytalam do konca Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4962 |
Zakorzenienie
|
przygotowałam wszystko na impreze
![]() ![]() ![]() Mariamalaria, kiełbasy robicie tylko dla siebie, czy tez dla znajomych? samemu chyba się tego nie przeje? |
![]() ![]() |
![]() |
#4963 |
Zakorzenienie
|
Kama wszystko zależy od ilości mięsa. Moi rodzice co kilka m-cy robią i mrożą. Biała domowa
![]() Nie przepadam za domową kiełbasą wędzoną. Ogólnie smak wędzonki to nie mój smak. Sama czynność wędzenia to zupełnie inna sprawa. Przygotowania i wędzenie cały dzień. Pamiętam jedno wędzenie przy siarczystym mrozie, wódka, dobre jedzonko. Oj wszyscy uczestnicy zapamiętali to wędzenie ![]() ![]() Kama myślisz, że mniej jemy bo wiek podeszły? Chyba nie tylko to, ogólnie przecież jemy mniej i wybredniej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4964 |
Zakorzenienie
|
mniej jedzenia schodzi na imieninach, ludzie ci sami, jedzenie podobne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Zadomowienie
|
Zainspirowana Waszymi zabiegami mającymi na celu skracanie włókien kolagenowych przez ich podgrzanie zaczęłam się zastanawiać nad trochę mniej (chyba) inwazyjną, ale też sporo tańszą alternatywą, którą mam niemal "pod ręką". To radofrekwencja z biolaserem od dr Ireny Eris - w urządzeniu Revicore High tech system.
Przyznaję, że peeling kawitacyjny wykonany tym urządzeniem był najskuteczniejszy, jaki dotychczas wykonywałam a inne zabiegi też ponoć niczego s0bie ... Próbowałyście już może - albo ktoś z Waszych znajomych? |
![]() ![]() |
![]() |
#4966 |
Zakorzenienie
|
Dircik, nie miałam, ale radiofrekwencja działa płytko, podobnie jak wiekszosc preparatów z ultradzwiekami, zreszta w opisie eris nie ma zadnych szczegołow...Mysle, ze to takie "głaskanie" raczej, oferowane przez rozne gabinety. Miałam radiofrekwencje, nie widziałam specjalnych rezultatów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4967 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Kawa, Kupiłam nową kawę, cały kg ![]() ![]() Niesmaczna ![]() Dircikowa, ja kocham kwas ![]() ![]() ![]() Zabiegi u Eris to zabiegi uzupełniające dla cer, które nie potrzebują jeszcze większej regeneracji. Chodziłam do Eris ( bo również mam dosyć blisko ) ale też do zwykłej kosmetyczki, która robiła jak żadna przecudowny masaż twarzy i dekoltu. Przestałam, gdy po urodzeniu syna moja cera potrzebowała dużego 'kopa' i zdecydowałam się na mezoterapię bezigłową u Eris. Pierwsza wizyta to peeling i maseczka aloesowa. Peeling polecam każdej bo to dobra droga do uzyskania świetlistej cery. Te domowe to tylko muskanie ![]() Niestety zabieg bezigłowej był nieprzyjemny ( prądy ). Zwłaszcza na czole i przy ustach ( czułam każdy ząb ). Po drugim zabiegu po prostu zrezygnowałam. Zrobiłam sobie przed zabiegami zdjęcia i nie widziałam żadnego efektu. Żadnego. A cenowo w Eris sama wiesz... Oczywiście sam entourage kusi. Białe papusie, biały szlafroczek, kawusia, gdy zażyczysz sobie... To lubię. Ale płacić tylko za to, że czujesz się dopieszczona to dla mnie osobiście za mało. Źle wydane pieniądze to dla mnie jak przerażający sen... Jednak jeśli jesteś przed 40. i nie potzrebujesz większej odnowy to może można się pokusić... Ale chyba lepsza byłaby zwykła mezoterapia igłowa, z tym, że u Eris takiego zabiegu z igłą po prostu nie robią. Jeśli boisz się zabiegów z użyciem igły, bądź uważasz, że te zabiegi nie są Tobie jeszcze potrzebne spróbuj skorzystać z fal radiowych czy ultradźwięków. Kama ma mieć pod koniec kwietnia zabieg to wstrzymaj się i poczekaj na jej wrażenia. Chociaż po ultradźwiękach czeka się od 3 miesięcy do 6 na efekty... Marjolka, R. Dawkinsa znałam/znam bo pisząc kiedyś pracę zaliczeniową bodaj z metodologii albo z antropologii społecznej ![]() ![]() ![]() ![]() I cichutko przyznam, że całej książki wtedy nie przeczytałam ![]() Ale po Twoim wpisie mam ochotę nadrobić zaległości ![]() Mariamalaria, pasztet jarski jak wódka bezalkoholowa ![]() ![]() Dobre ![]() ![]() Upiekłam wczoraj pasztet z czerwonej soczewicy. Kama, dając mniej mięsa na rzecz 'strączków' nie uzyskasz dobrego pasztetu ![]() Moje dzieciaki lubią na szczęście... przynajmniej przemycę trochę warzyw ![]() Aussie, moje dzieci mają 10 i 7 lat ![]() ![]() ![]() Sprzątanie przebiegło sprawnie, no... może z małym zgrzytem. jeden z pracowników chciał być miły i powiedział do mnie myjąc podłogę, że przy okazji ogarnie i wyglansuje ściany ![]() To miał być taki żarcik sytuacyjny ![]() Poważnie, to niestety moje ściany wołają o malowanie. Mam jeszcze na nich graffiti moich dzieci ![]() Miłego... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4968 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wędzilismy wczoraj pierwszy raz. Wcześniej mrozilismy surową. Pieczona w piekarniku była pyszna. Robimy dla siebie, trochę dam na sprobowanie mamie i dwojgu przyjaciołom. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4969 |
Konto usunięte
|
Dla każdej po kawałku na bułkę 😉 Smacznego 🙂
|
![]() ![]() |
![]() |
#4970 |
Zakorzenienie
|
soczewicowy...?
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4971 |
Gang Iren
|
Dzień dobry
![]() LaMary, chętnie się poczęstuję ![]() Piękny, słoneczny dzień u mnie. Większość dnia spędzimy na łonie natury ![]() A od jutra ma być po 12 stopni i deszcz 😏 No, ale póki co, cieszymy się dniem dzisiejszym ![]() Kama, sytuacja nieciekawa. Dziwne, że znajoma nie zadzwoniła i nie dopytała. Ja tak bym zrobiła, bo lubię jasne sytuacje.
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2017-04-09 o 09:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4972 |
BAN stały
|
Też bym na miejscu tej koleżanki zadzwoniła. U mnie się dzień na łonie natury będzie ograniczał do tarasu. Ale za to jutro wycieczka z tż, przyjaciółką i przyjacielem na rzeczone łono. Przyjaciółka bierze kota, jedziemy na krokusy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4973 |
Zakorzenienie
|
Mariamalaria jak na krokusy ?
U mnie wieje, ale dobrze. Miałam ciężkie pranie, typu koce i największe ręczniki plażowe. Wszystko wyschnie na balkonie. Lubicie guinnessa? Za piwem nie przepadam, ale te chyba polubię. |
![]() ![]() |
![]() |
#4974 |
Gang Iren
|
A ja piwo bardzo lubię, ale guinnessa tak sobie.
#4975 |
BAN stały
|
Skrót myślowy. Oglądać krokusy rosnące w dużych ilościach na polanie w górskiej dolinie i barwiące jej powierzchnię na fioletowo. Tyle to znaczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4976 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Gdyby nie babski znany nam argument "głowa mnie boli" to wyglądałoby na zwykłe niedomówienie. Dawno zaplanowane spotkanie byłoby w dobrym tonie grzecznościowo poinformować o spotkaniu, ale osoby, które się znają lata nie powinny mieć z tym problemu. Zresztą głowa panią rozbolała... Piwa nie lubię ![]() Anyzkowa, polecam na obniżenie cholesterolu olej z ostropestu ![]() ![]() Ja kupiłam dzisiaj olej z krokosza firmy Olefarm. Szukałam oleju z wiesiołka a wzięłam przez nieuwagę z krokosza barwierskiego. Wystukałam w google właściwości oleju i... kupiłam ![]() Obiecuje ![]() ![]() Dzisiaj była pierwsza łyżka tego eliksiru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4977 |
Zakorzenienie
|
LaMary, Caffee, suknia burgundowa nie poszerza ramion, ładnie lezy, choc materiał dosc gruby, mięsisty. Wygodna
![]() Zaczełam dzis pisac kartki swiateczne i zorientowałam sie, ze jednak nie mam zapasów ![]() Upiekłam muffinki sernikowe, mniam. Ogladanie krokusów brzmi malowniczo, tylko co z kotem...? tak go puscicie luzem w gorach...? ![]() Ciepełko, a przynajmniej słoneczko. Tz sie opalał, ja przetestowałam obciazniki, nareszcie wracajac do cwiczen. fajne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4978 |
mar_jolka
|
LaMary naprawde polecam ,,Ten samokubny gen'' dla mnie ta ksiazka byl fascynujaca. Przeczytalam jeszcze w zyciu kilka tak fascynujacych i byly to Kobieta bez wstydu i winy, Zdradzony przez ojca, Czlowiek istota spoleczna i ostatnie dwie ktore uwielbiam od kilku lat Tak zwane zlo i Rodzinne gniazdo. Polecam warto po nie siegnac.
Kamlisa...chyba wiem jak sie czujesz...co ja bym zrobila...chyba zadzwonilabym, spotkala sie z ta osoba..moze cos podobnego. Warto cos zrobic z ta sytacja bo bedzie to zalegalo w Tobie miesiacami i wywolywalo powrot stresu wielokrotnie. Dziewczyny...od wrzesnia bede emerytka...czuje sie niepewnie...jakos dziwnie...to ostatnia wazna zmiana w moim zyciu...33 lata pracy do tego17 lat nauki w sumie 50 lat w szkole...hmmm..niby czekalam na to...msm jeszcze wiele planow..ale..tak mi glupio... Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4979 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Jak ja ci zazdroszczę tej emerytury! Nie licząc studiów je dopiero 22 lata. W szkole. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4980 |
Gang Iren
|
Marjolka, a na emeryturze zamierzasz jeszcze pracować?
---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- W Polsce kupiłam sobie taki peeling. I jest to jeden z najlepszych jakie miałam. Skóra jest gładka, nie zostawia tłustej powłoki, ma fajną konsystencję i pięknie pachnie. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ody-scrub.html
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:53.