|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wzajemnie się wspieramy - my, Aniołkowe Mamy. Zapraszamy :-)
Ja ci dam na stare lata 😈 na naukę nigdy nie jest za późno
Wysłane z mojego SM-T235 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4952 |
Zadomowienie
|
Ukojenie- mniam 😀 my mieliśmy drożdżówki z jagodami, ale już tylko wspomnienie po nich zostało...
Dot- ale fajnie 😊 zawód bardzo potrzebny, szczególnie u nas.. ja jakbym nie bała się krwi to zostałabym położną... Ale wiecie- mam takie małe marzenie, żeby rozwijać się terapeutyczne i kiedyś zajmować się zawodowo m.in. niepłodnością albo tematem poronień. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
#4953 |
Zakorzenienie
|
Ukojenie jak samopoczucie? Odliczanie godzin rozpoczete?
![]() Inezz najlepiej nie planowac a zobaczyc co los przyniesie i coz cieszyc sie sobą bez spiny a nuz sie uda ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4954 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niby odliczam ale tez mysle o poniedzialku pod katem taty bo ma miec wyniki i sie martwie bardzo. Sama pewnie najwiekszego stresa zlapie w noc z pon na wt. Takie planowane cc to jednak nie dla mnie. Ale z drugiej strony zaklinam Kube ,zeby wysiedzial grzecznie do tego wtorku . No babie / mamie nie dogodzisz ![]() A jak u Was ?? Jakas poprawa z kp ? Jak zoltaczka ? Inez fajne plany ![]() No i gratuluje rozwoju i ilosci pracy ![]() Dot no jagodzianki to pychota temat. Ja dzis sobie nie odmawiam, juz dwa ogromne kawaly ciasta zjadlam a co ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4955 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4956 |
Konto usunięte
|
Za tobą lata na studia? No to przecież już jedne studia masz skończone
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4958 |
Konto usunięte
|
Zawsze będziesz miała o jeden zawód więcej
![]() ![]() |
![]() |
#4959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie hm. Po-raż-ka. nie potrafie przystawic malego, piersi mam nabrzmiale i bolace (po suszy przychodzi nawał, ja narzekalam? No to mam)siedze i odciagam bo maly pomemła chwile i wypluwa. Jak juz ma pic butle to dobrze ze chociaz z moim mlekiem. pierwsza kąpiel to masakra. synus sie darł, my totalnie niezorganizowani i podenerwowani. A ja głupich bodziaków zalozyc niepotrafię. Żal. A do tego wydaje mi sie ze maly zżólkł znowu ![]() Mam chwile zalamania, siasc i ryczec sie chce...
12.06.2010 "A potem świat znowu zaczął istnieć, ale istniał zupełnie inaczej.." Pamiętaj: kiedy znów zdziczeję, Odrzyj mnie z wichrów i ugłaskaj! Edytowane przez reniferek01 Czas edycji: 2016-07-16 o 19:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4960 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do kąpieli to się nie przejmuj, mój dzisiaj tak się darł, że dziwię się teściom że nie przylecieli sprawdzić czy przypadkiem nie obdzieram go ze skóry ![]() mój mąż pojechał dzisiaj wcześniej na nockę do pracy i młody od jego wyjścia o 14 do tej pory spał 3 razy po 10 minut, jest tak marudny i niespokojny jak nigdy, do tego przy cycku co godzinę półtorej... nic tylko ręce załamać, a tu cała noc przed nami, mam nadzieję, że będzie spokojna bo jak na razie dzisiejsze popołudnie jest najgorsze od naszego wyjścia ze szpitala ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4961 |
Konto usunięte
|
ja się staram nadal trzymać w mojej diecie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4962 |
Zakorzenienie
|
Renifer nikt nie jest od razu wprawiony w obsługę niemowlaka. Mój też się darł przy kąpieli bo dla niego to tez stres i nowość, ba on się darl przy rozbieraniu, ubieraniu, przewijaniu, niedotykalski strasznie był... Wszystkiego się nauczysz, do dziś pamiętam na sobie wzrok pielęgniarek przy moim nieudolnym ubieraniu Szymka po badaniu...
A kp to ja dawałam strzykawka odrobinę wody /mleka żeby poczuł ze leci i dzięki temu łapał. No i możesz zmieniać piersi non stop, niby powinno się z jednej nakarmić, potem z drugiej ale czasem dziec chce się tylko napić tej wodnistej części mleka i woli z drugiej. Ukojenie to już?? Matko, pamiętam Twoje przygody szpitalne, ta bezradność lekarzy a tu proszę, jak pięknie donosilas ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4963 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co ostatnia wizyte mialam w 36 tygodniu i wtedy lekarz mi mowil o wadze 2800 wiec plus minus 500 ![]() Tak lekarz celowal ,ze maks 3400 bedzie mial , zobaczymy czy trafil ![]() I co najlepsze w pon 39 tydzien zaczynamy a oprocz delikatnych skurczy echo . Donosilam ale wg lekarza tylko szew trzyma wszystko bo szyjki juz nie ma od jakiegos miesiaca ![]() I pelen szacun i za trzymanie diety i za powalajacy wynik spadku wagi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na pewno z czasem bedzie lepiej a co do placzu przy kapieli nasz tez tak mial na poczatku ale u niego ewidentnie to byl problem roznicy temperatur mimo urodzenia w lipcu. Jak dopasowalimy cieplote wody i otoczenia to kapiel byla przyjemnoscia. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4964 |
Zakorzenienie
|
Reniferek spokojnie
![]() Ukojenie juz sie nie mogę doczekać Kubusia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4965 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chociaz sama nie wiem czy nie bardziej sie jednak denerwuje. Cala ja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4966 |
Zakorzenienie
|
Reniferku tak jak ukojenie pisze. Czasem temperatura wody ma znaczenie. Sprobuj raz cieplejsza 38 a raz chlodniejsza i zobacz, moze pomoze
![]() Ja tez mialam problem z ubieraniem malego i wolalam meza na poczatku, zeby go ubieral bo on ogarnial to zdecydowanie lepiej ![]() ![]() ![]() ![]() Co do kp to ja sie nie wypowiadam. Ale dziewczyny tu pomoga na pewno ![]() Ew jedyne co moge to moze sprobuj kapturki na brodawki. U mnie maly nie lapal i nie lapal a nagle zaczal lapac. I przezywalam jak pielegniarka mi poradzila przystawiac "az w koncu zalapie" a tu sie okazalo ze to prawda. To byla jedyna porada laltacyjna jaka w zyciu mialam i zadzialala ![]() Ukojenie to juz?! Matko jak te dni leca. Juz polowa lipca. Kiedy to zlecialo?! Nasz Bobek ma juz 7 tygodni ![]() Trzymam kciuki zeby Kubus wysiedzial i zeby wyniki Twojego tatu byly dobre. Najlepsze jak to mozliwe ![]()
![]() |
#4967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My dziś bylismy na 5godzinnym spacerze ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Reniferek nam położna jeszcze mowila ze mozna wlozyc na dno wanienki pieluszke, ktora imituje trochę plączącą się pępowine. Ponoc tez to pomaga przy kąpaniu. Nas akurat ten problem omija, bo Nasza Mala uwielbia kąpiele, niezależnie od tego czy woda ma 36 czy 39 stopni ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4968 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj powitalam 20 tydzien, polowa za mna. Kiedy to zlecialo??
![]()
#4969 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4970 |
Zakorzenienie
|
#4971 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4972 | ||
Zadomowienie
|
Super!!! Połowa za Wami
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ukojenie ojej to już za 2 dni! Ja jutro o 16 mam wizytę ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4973 |
Konto usunięte
|
muff często lekarze jeszcze na tym etapie nie chcą podawać płci
a czy widać czy nie zalezy od wielu czynników: sprzetu doświadczeniu lekarza ułożeniu dziecka i pewnie wielu innych |
![]() ![]() |
![]() |
#4974 |
Zakorzenienie
|
Muffi moze byc widac ale moze byc to bledne. U nas na tym etapie Mikolaj byl Hanią
![]() ![]()
![]() |
#4975 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A Szymek faktycznie nie moze chociaz ja caly czas widze ,ze dla niego to totalna abstrakcja ![]() bedzie szkola zycia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki ,zebys sie dowiedziala. Co do prezentu dla solenizanta ![]() Niezle bogate towarzystwo ![]() Witam niedzielnie , zaraz bede sie ogarniac i dopakowywac ostatnie rzeczy do torby , ostatnia noc w domu . Jestem przerazona szczerze mowiac. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Zakorzenienie
|
Ja tez dostałam samochód na 18stke
![]() 10letnią kanciatą corse ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4977 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nawet nie chce myslec co ten chlopak na slub dostanie bo mniej niz dom 200 m2 to chyba wstyd ![]() Ja bardzo ale to bardzo chce uniknac takich prezentow dla moich dzieci na wazne okazje. Zadnych cudow od komuni poczawszy , i nawet gdybym miala kase na takie cuda to swiadomie bym tego dziecku nie zrobila ![]() ![]() Chcialam poinformowac ,ze skonczylo mi sie konto premium na belly ( nie oplacane nigdy w zyciu ![]() Czyli faktycznie juz koncowka ciazy ![]() Edytowane przez ukojenie Czas edycji: 2016-07-17 o 11:14 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4978 |
Zakorzenienie
|
Jak wlaczyc wersje pro belly?
#4979 |
Konto usunięte
|
Wg mnie ten młody nie będzie miał szacunku dla kasy
Moja koleżankakoleżanka za młodu obracał się przez chwilę w takim kasiastym towarzystwie i niestety w większości ludzie wplatali się w różne nałogi nie mają trwałych związków a ktoś co miał mniej niż oni był dla nich nikim Tak że ja uważam że takie prezenty nie są dobre. Inwestycja w edukację dziecka rozwój jego zainteresowań ok ale takie zabawki to może jakieś leczenie wurzutow sumienia ze auto zamiast czasu dla niego Wysłane z mojego SM-T235 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4980 |
Konto usunięte
|
Zawsze jak widzimy tego typu auto to mój tz się zastanawia skąd na to pieniądze i dochodzi do wniosku że z etatu to raczej nie jest
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:59.