Planowanie ciąży cz. 4 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-14, 21:29   #4951
Ahoy
Wtajemniczenie

Planowanie ciąży cz. 4

Dziewczyny, Wy tez tak macie, ze sutki bolą i są masakrycznie wrażliwe po dupku? Zaraz wezmę nożyczki i je sobie ciachne, albo wyskoczę przez okno

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-11-14, 21:32   #4952
malawrednioszka
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie ciąży cz. 4

Ahoy po dupku tez tak mialam. Dodatkowa dawka progesteronu :p

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
malawrednioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-14, 21:34   #4953
Ahoy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malawrednioszka Pokaż wiadomość
Ahoy po dupku tez tak mialam. Dodatkowa dawka progesteronu :p

Już go kiedyś brałam i tak nie reagowałam :P gdybym wiedziała to bym poprosiła o stara, poczciwą luteinke

Stary 2016-11-14, 21:37   #4954
malawrednioszka
Zakorzenienie

Ahoy organizm sie zmienia jak trza brac to bier !

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
Stary 2016-11-14, 21:49   #4955
Ahoy
Wtajemniczenie

No toć biere to pomarudzic już sobie nie można?

Stary 2016-11-14, 22:21   #4956
PatiPee
Zakorzenienie

Ahoy ja juz nie pamiętam jak to było bez dupka czy lutki
Co prawda na początku 3 tab. Luteiny i 3 Dupka to był hardcore teraz już tylko dwie dupka zostały :P także już nie pamiętam czy coś jest inaczej a co jest objawem ciążowym. Hah wiem tylko, ze sutki zrobiły się czerwone i stanowczo bardziej wrażliwe. Żyły Też wylazly, ale dopiero w drugim trymestrze :P
Stary 2016-11-14, 23:43   #4957
Lela23
Zadomowienie

Hej. Dziewczyny mam pytanie. Mam problemy z @ tzn przez nadmierny stres @ mi się zatrzymuje. Jeśli biorę duphaston na wywołanie To @ przychodzi na czas. Lekarz powiedział że mam dupka brać od 16-25 dnia cyklu. Chcemy się starać z mężem o maleństwo. Jestem świezynka w temacie tych tabletek na dłuższą metę. Czy to jakoś pomoże? Czy jak ? No i podstawowe pytanie czy po dupku się przytyje, nie należę do szczuplutkich i wiecej kg nie chciałabym. Pozdrawiam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-14, 23:46   #4958
Siva5
Zadomowienie

Ahoy tez tak mialam
A poza tym to co u ciebie?

Klaudia, PatiPee jak się czujecie?

Gr8ania zgadzam sie! Co i ciebie?jak zdrowko?

A ja od wczoraj mam problem..bardzo mnie boli jedna piers a konkretnie od sutkiem strasznie rwie,promieniuje, schidlam przez stres i w ogole ich nie mam a tu jeszcze tak dziwnie boli jak nigdy,przed okresem to po prostu bolą a tu w jednym miejscu..az mysl mi przeszla "boze moze to rak"? Oj glupia wiem.. w pn mam wizyte wstepnie zaklepana i mialam ja odwolac,ale chyba zostawie i wezme skierowanie na usg piersi. A poza tym koncza mi sie leki na infekcje ale jakos nie widze calkowitej poprawy wiec tak czy siak dobrze ze nie odwolywalam wizyty u mojego gina. Choc myslalam ze juz sie obedzie..no nic. Jak trza to trza
Dodam ze brzuch tez mnie boli,skurcze mam od kilku dni. @ sie zbliza..wrrr
Oby nie za wczesnie tylko tak jak nalezy.
Buziaki dziewczynki!

Aniołek[*] 7tc, 07.2016
Siva5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 00:06   #4959
malawrednioszka
Zakorzenienie

Ahoy dooobra dziewczynka !
Pati ja juz niie biore dupka
Siva, Ty to sie dlugo nie oddzywasz, ale jak 'uwalisz' posta to od A do Z a dziekuje doobrze sie czuje a Ty ta piers to miej na uwadze i nie stresuj sie na zapas! !

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
Stary 2016-11-15, 00:49   #4960
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siva5 Pokaż wiadomość
Ahoy tez tak mialam
A poza tym to co u ciebie?

Klaudia, PatiPee jak się czujecie?

A ja od wczoraj mam problem..bardzo mnie boli jedna piers a konkretnie od sutkiem strasznie rwie,promieniuje, schidlam przez stres i w ogole ich nie mam a tu jeszcze tak dziwnie boli jak nigdy,przed okresem to po prostu bolą a tu w jednym miejscu..az mysl mi przeszla "boze moze to rak"? Oj glupia wiem.. w pn mam wizyte wstepnie zaklepana i mialam ja odwolac,ale chyba zostawie i wezme skierowanie na usg piersi. A poza tym koncza mi sie leki na infekcje ale jakos nie widze calkowitej poprawy wiec tak czy siak dobrze ze nie odwolywalam wizyty u mojego gina. Choc myslalam ze juz sie obedzie..no nic. Jak trza to trza
Dodam ze brzuch tez mnie boli,skurcze mam od kilku dni. @ sie zbliza..wrrr
Oby nie za wczesnie tylko tak jak nalezy.
Buziaki dziewczynki!

A to nie nerwoból? Miałam takie i opisalabym je tak samo jak Ty.

W ogóle jest prawie 2 w nocy a ja spać nie mogę

Stary 2016-11-15, 06:16   #4961
gr8ania
Moderator

Cytat:
Napisane przez Siva5 Pokaż wiadomość
ufff czyli może nie jestem taka zrzęda straszna
u mnie cały czas stan zawieszenia- we wtorek idę do szpitala, w środę operacja i pewnie min pół roku przerwy w staraniach
a z Twoją piersią- dobrze, że idziesz do lekarza, okaże się pewnie, że faktycznie nerwoból albo inna duperelka, ale będziesz spojojniejsza
Stary 2016-11-15, 06:50   #4962
Alicja z Krainy Czarów
utknęła w Króliczej Norze

Mi uwagi innych osób nie przeszkadzają, wydaje mi się, że pisane są w dobrej wierze, ale rozumiem że nie każdemu odpowiadają.

Ahoy współczuję dolegliwości związanych z dupkiem , ale w sumie zamiast narzekać trzeba się przyzwyczaić do nieprzyjemnych dolegliwości, coby się zahartować przed kolejnymi, takimi jak zawroty głowy, poranne (a raczej całodzienne) mdłości i inne uroki efektów, które miejmy nadzieje staną się efektem finalnym do którego doprowadzi stosowanie dupka

siva trzymam kciuki aby z piersią to nie było nic poważnego.
Co do nerwobóli - ja miałam, to taki kujący ból z wnętrza piersi, żadne boki, doły, góry tylko centralnie od środka.

a tak w ogóle to życze Wam wszystkim miłego dnia

mnie zaraz czeka skrobanie auta
Stary 2016-11-15, 06:53   #4963
Sysia9696
Przyczajenie

Zrobilam wlasnie pink test i wyszedl negatywny... moze test niewiarygodny albo zawsze regularna miesiaczka robi sobie żarty i za nie dlugo przyjdzie...

Sysia9696 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 07:34   #4964
Arya90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gr8ania Pokaż wiadomość
Dziewczyny- nie żebym chciała wyjść na jędzę czy zrzędę, ale proszę- nie doszukujcie się na siłę objawów w stylu, że ktoś gdzieś kiedyś tak napisał i był w ciąży. Idąc tym tropem, to moja koleżanka miała katar i okazało się, że była w ciąży, więc skoro ja mam katar to też może jestem...
To samo chciałam napisać. Mam wrażenie że niektóre osoby we wszystkim widzą ciążę. 😊

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 07:45   #4965
ania9o
Zakorzenienie

Popieram G8anie, u mnie do 8tc ciąży nie było żadnych objawów poza bólami podbrzusza jak na @. Więc nie nakręcajcie się zbytnio. Tak jak ktoś wyżej napisał, jednym objawem ciąży jest brak @ i oczywiście pozytywny test.

Rozumiem Was bo sama się tak nakręcałam ale już psychicznie mnie to wykańczało i odpuściłam a po dwóch miesiącach byłam już w ciąży. Tak naprawdę najbardziej pomoże Wam cierpliwość i spokój. Życzę Wam jak najlepiej i wysyłam ciążowe fluidy

Wysłane z Lumia za pomocą Tapatalk
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 07:52   #4966
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sysia9696 Pokaż wiadomość
Zrobilam wlasnie pink test i wyszedl negatywny... moze test niewiarygodny albo zawsze regularna miesiaczka robi sobie żarty i za nie dlugo przyjdzie...

Misia, jak chcesz miec pewnosc idz na bete.

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Popieram G8anie, u mnie do 8tc ciąży nie było żadnych objawów poza bólami podbrzusza jak na @. Więc nie nakręcajcie się zbytnio. Tak jak ktoś wyżej napisał, jednym objawem ciąży jest brak @ i oczywiście pozytywny test.

Rozumiem Was bo sama się tak nakręcałam ale już psychicznie mnie to wykańczało i odpuściłam a po dwóch miesiącach byłam już w ciąży. Tak naprawdę najbardziej pomoże Wam cierpliwość i spokój. Życzę Wam jak najlepiej i wysyłam ciążowe fluidy

Wysłane z Lumia za pomocą Tapatalk

Mam wrazenie, ze nie pamieta wółnjak cielęciem był. Jakzda z forumowiczek przy pierwszych staraniach sie nakrecala- no nie uwierze ze nie! kazdy na swoj sposob musi to przetrwac.
No ale juz, dwa glebokie wdechy i sie nie nakrecam:p
pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 08:04   #4967
malawrednioszka
Zakorzenienie

Pestycyda nie mowie ze tak nie bylo ale starania o dziecko nie moga przyslonic całego zycia i to nie jest tak ze ooo jakie madre bo sa w ciazy wszystkie od tego samego punktu zaczynalysmy ale uwierzcie ze stres w niczym nie pomaga ! A cos w tym musi byc jak dziewczyny zaszly od razu jak naprawde calkowicie odpuscily przykre to jest jak na fb grupach staraczkowych czytam wpisy typu "dzis 16dc, kreski na tescie owu blade, czy mam sie kochac czy dac spokoj mezowi ?'

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
Stary 2016-11-15, 08:05   #4968
Serenely
Zakorzenienie

Wiecie co... Jak ktoś ma od dwóch miesięcy straszne bóle, już nie mówiąc o innych dolegliwościach, to wizja ciąży jest w tym momencie bardziej pocieszająca niż dołowanie się, że znowu utworzyło się jakieś cholerstwo na jajniku, przez które może w tym miesiącu jednak w końcu trafię na ten SOR. Boję się przyszłego tygodnia, bo nie wiem co mnie czeka. To nie jest doszukiwanie się na siłę, a jedynie próba wytłumaczenia stanu swojego zdrowia, które podupadło nagle z dnia na dzień. Wolę sobie marzyć, że to może do innego, bo podnosi mnie na duchu, daje mi zapomnieć o tym co przeszłam.

Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 08:31   #4969
gr8ania
Moderator

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
Wiecie co... Jak ktoś ma od dwóch miesięcy straszne bóle, już nie mówiąc o innych dolegliwościach, to wizja ciąży jest w tym momencie bardziej pocieszająca niż dołowanie się, że znowu utworzyło się jakieś cholerstwo na jajniku, przez które może w tym miesiącu jednak w końcu trafię na ten SOR. Boję się przyszłego tygodnia, bo nie wiem co mnie czeka. To nie jest doszukiwanie się na siłę, a jedynie próba wytłumaczenia stanu swojego zdrowia, które podupadło nagle z dnia na dzień. Wolę sobie marzyć, że to może do innego, bo podnosi mnie na duchu, daje mi zapomnieć o tym co przeszłam.

Serenely- przepraszam, ale jakbym od dwóch miesięcy miała straszne bóle, to internet byłby ostatnim miejscem, gdzie szukałabym diagnozy...
ja również boję się przyszłego tygodnia, czeka mnie operacja, nie wiem czy uda się zostawić jajnik czy pójdzie pod nóż. Wierzę w mojego lekarza i wolę słuchać jego niż dr google

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-15, 08:32   #4970
pestycyda
Zakorzenienie

Ja nie jestem na zadnej grupie na fb, w ogole z nikim o tym nie gadam, tylko tu sie moge wyżalic. Bo nawet jak zaczne swirowac to mnie ktos w pupa kopnie
Stary 2016-11-15, 08:39   #4971
gr8ania
Moderator

ag
Cytat:
Pestycyda nie mowie ze tak nie bylo ale starania o dziecko nie moga przyslonic całego zycia i to nie jest tak ze ooo jakie madre bo sa w ciazy wszystkie od tego samego punktu zaczynalysmy ale uwierzcie ze stres w niczym nie pomaga ! A cos w tym musi byc jak dziewczyny zaszly od razu jak naprawde calkowicie odpuscily przykre to jest jak na fb grupach staraczkowych czytam wpisy typu "dzis 16dc, kreski na tescie owu blade, czy mam sie kochac czy dac spokoj mezowi ?'
to jest strasznie przykre... mam wrażenie, że ci mężowie są traktowani trochę jak samce rozpłodowe...

czytałam ostatnio "zamek z piasku" Magdaleny Witkiewicz- książka trochę w temacie starań i ich wpływu na związek- baaaardzo polecam
Stary 2016-11-15, 08:50   #4972
malawrednioszka
Zakorzenienie

gr8ania trzymam kciuki zeby zabieg odbyl sie pomyslnie nie lubie slowa operacja.. Wierze w to ze bedzie dobrze !
Ja nigdy mojego meza tak nie traktowalam jak reproduktora..

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
Stary 2016-11-15, 08:50   #4973
migotka1010
Zakorzenienie

GG do migotka1010

Gratuluje tym, ktorym juz sie udało

A ja mam pytanie z innej beczki. Czym dezynfekujecie swoj termometr? Ja uzywam spirytusu i tak sie zastanawiam, czy czasem go nie psuje ;( mam ten elektryczny polecany przez Was

[...] i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę [...]

Od jutra się uczę!
migotka1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 08:56   #4974
Serenely
Zakorzenienie

Grania, ależ ja jestem pod kontrolą lekarza, ba! Robię regularnie USG, jutro kolejne badania hormonów. Proszę nie zarzucaj mi, że leczę się przez Google'a, podczas gdy opisałam w tym wątku całą swoją historię. Nie jestem taką desperatką, która nie chodzi do lekarza, bo myśli że Internet wie lepiej, o nie. Badania z krwi robię jutro, kolejna wizyta u lekarza czeka mnie w czwartek. Może się dowiem czegoś więcej. A Tobie życzę, żeby wszystko poszło po Twojej myśli, bo chyba nie ma nic gorszego niż operacja.

Stary 2016-11-15, 08:59   #4975
gr8ania
Moderator

Cytat:
gr8ania trzymam kciuki zeby zabieg odbyl sie pomyslnie nie lubie slowa operacja.. Wierze w to ze bedzie dobrze !
Ja nigdy mojego meza tak nie traktowalam jak reproduktora..
a ja nie twierdzę, że traktowałaś
ostatnio gdzieś na forum czytałam właśnie opowieści dziewczyny, która pozwalała mężowi na przytulanki tylko w te dni kiedy mieli szanse na ciążę... zero spontanicznego sexu... o takie przypadki mi chodzi
Stary 2016-11-15, 09:01   #4976
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Mam wrazenie, ze nie pamieta wółnjak cielęciem był. Jakzda z forumowiczek przy pierwszych staraniach sie nakrecala- no nie uwierze ze nie! kazdy na swoj sposob musi to przetrwac.
No ale juz, dwa glebokie wdechy i sie nie nakrecam:p

Wróć do mojej wypowiedzi i przeczytaj ją jeszcze raz bo widzę, ze nie przeczytałaś wszystkiego co napisałam. Z resztą wcale nie muszę Was uspokajać i mówić że stres i ciągłe myślenie o ciąży nie ułatwia zajścia w tą ciążę. Jak dla mnie to możesz robić co chcesz, nawet w 16dc test ciążowy i nic mi do tego. Skoro moja rada podsumowana jest"nie pamięta wół jak cielęciem byl" to po co w ogóle na to forum wchodzisz skoro czyjeś słowa otuchy tak odbierasz.
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 09:03   #4977
gr8ania
Moderator

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
Grania, ależ ja jestem pod kontrolą lekarza, ba! Robię regularnie USG, jutro kolejne badania hormonów. Proszę nie zarzucaj mi, że leczę się przez Google'a, podczas gdy opisałam w tym wątku całą swoją historię. Nie jestem taką desperatką, która nie chodzi do lekarza, bo myśli że Internet wie lepiej, o nie. Badania z krwi robię jutro, kolejna wizyta u lekarza czeka mnie w czwartek. Może się dowiem czegoś więcej. A Tobie życzę, żeby wszystko poszło po Twojej myśli, bo chyba nie ma nic gorszego niż operacja.

wiem, że jesteś pod kontrolą lekarza, ale sama też piszesz, że szukasz w necie diagnozy na niektóre swoje dolegliwości. Odpuść dziewczyno, bo osiwiejesz jeśli ufasz lekarzowi, to pamiętaj że on wie co robi wierzę w to, że jeszcze chwila i wszystkie tu będziemy się cieszyły maluchami, ale pamiętajmy przy okazji, że ciąża nie może przesłaniać nam całego świata
Stary 2016-11-15, 09:06   #4978
Serenely
Zakorzenienie

Czytam, ale się nie diagnozuję. Jak człowiek jest bezsilny to chwyta się wszystkiego. Nie obstawiam na 100% ani ciąży, ani torbieli. Może dolega mi teraz coś innego. Nie wiem. Dzisiaj brzuch mnie boli o wiele mniej, rano lekko zakłuł jajnik i to wszystko - nie odzywa się na razie. Wszystkie musimy swoje odczekać. Bez lekarza na pewno nie da rady.

Stary 2016-11-15, 09:14   #4979
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Wróć do mojej wypowiedzi i przeczytaj ją jeszcze raz bo widzę, ze nie przeczytałaś wszystkiego co napisałam. Z resztą wcale nie muszę Was uspokajać i mówić że stres i ciągłe myślenie o ciąży nie ułatwia zajścia w tą ciążę. Jak dla mnie to możesz robić co chcesz, nawet w 16dc test ciążowy i nic mi do tego. Skoro moja rada podsumowana jest"nie pamięta wół jak cielęciem byl" to po co w ogóle na to forum wchodzisz skoro czyjeś słowa otuchy tak odbierasz.

Napisalam to troche zartobliwie. Nie chcialam Cie ani nikogo obrazic czy urazic. Pisalas zeby sie nie stresowac bo to niczego nie ulatwia i tu sie zgadza,. Takze ten... Zasiadł mnie moj mały kot i probuje wejsc do rekawa szlafroka- odstresowanie lvl hard!
Stary 2016-11-15, 09:37   #4980
Arya90
Zakorzenienie

Trzymam kciuki za wszystkich i polecam luz 😊 sama choruję szanse na ciążę mam podobno marne. Dziecko chce bardzo ale nie przesłania mi to wszystkiego. Trzeba żyć bo na dziecku życie się nie kończy.

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości