![]() |
#4981 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Jakoś ostatnio zapominam się wpisać. :P
To dzisiaj było/będzie tak: Śniadanie: Grahamka z masłem, szynką i pomidorem Jogobella bananowa Nektarynka II śniadanie: Kromka chleba z sałatką rybno-majonezową Homo naturalny z oliwkami i papryką Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem Pieczony kurczaczek Puree ziemniaczane Sałata z oliwą potem na deser zjem raczej skromnie, może jabłuszko i jakieś ciasteczko, gdyż w porze kolacyjnej będzie grubsza impreza z domową pizzą, spaghetti, schabem pieczonym w przyprawach i boczku oraz tiramisu :O nie wiem co z tego wybiorę i spożyję, ale pewnie niemało tego będzie ;D
#4982 |
Raczkowanie
|
Ojej, jak misie miło zrobiło
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4983 |
Rozeznanie
|
*R*
Mam do Was pytanko... Planuję dzisiaj ok godziny 19 isc spac bo wstaje ok 1:30 w nocy i wyjezdzam na wakacje ![]() ![]() Pierwsze dwa posiłki wyglądały następująco: I sn (9:00) - serek wiejski lekki 150g + ok 50g jogurtu naturalnego 0% + duzo szczypiorku i rzodkiewki; dwie kromki grachamki z wedlina z kurczaka i rzodkiewka; pół duzej nektarynki II sn (12:00) - serek homo 200g (mój ma 5,5% tłuszczu, zadnego innego nie znalazlam ![]() Czy pierwsze dwa posiłki są ok? Jak powinnam dalej pociągnąć dzisiejszy jadłospis? nie mam za bardzo szans na 5 posiłków ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O losie ![]() A co myślisz np. o daniu chińskim z ryżem i kawałkami piersi z kurczaka? nadaje się na R na obiad? Dziękuję Ci bardzo za ocenkę ![]()
Zapuszczam włosy - codzienna pielęgnacja. Wymarzona długość ? DO PASA ![]() walczę o marzenia Technik ochrony środowiska ? --- zrealizowane![]() Technik farmacji ? --- zrealizowane Lingwistyka stosowana j.angielski + j. hiszpański --- do realizacji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4985 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() uwielbiam, bo masz takie zdrowe podejście i nie myślisz o kawałku ciasta raz na jakiś czas jak o strasznej i okropnej zbrodni ![]() aaa, to tak z tym mlekiem a ja sie zastanawiałam czemu wziełaś łyżke? ;D dobrej zabawy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4986 |
Zadomowienie
|
Ocenicie? U (ale dziś to tyle pewnie tego wyjdzie, że sie bardziej na P nadaje
![]() I (8.30) Głęboki talerz peeełniutki gęstej kaszy manny z orzechami włoskimi, migdałami, bakaliami i cynamonem II(przed 10.00) Ze cztery, pięć ciastek Digestive (już nie pamiętam ;p) i jogurt naturalny Bakoma z musli miodowym (dwie łyzki musli) III(koło 12.00) kolejne dwa ciasteczka, chipsy warzywne fit up IV (16.00) kawałek rybki z kalafiorem, bez węglowodanów na obiad, bo były na deser Deser: dwa kawałki ciasta podwieczorek(17.00) pół kubka owsianki na mleku z orzechami VI (20.00) jabłko. Do d*** ten mój dzisjeszy jadłospis, pod względem regularności posiłków zwłaszcza... ale to u mnie normalne. Mam bardzo niekorzystny nawyk zupełniego niezwracania uwagi na odstpy między posiłkami i nieprzejmowania się tym, że codziennie powinno sie jesc mniej więcej o tych samych godzinach ![]() Ech, powinnam spróbować z tym powalczyć, czy któraś ma jakiś sposób na przyzwyczajenie sie do jedzenia np. obiadów zawsze o 16 (przykładowo) i pamiętanie o tym?
#4987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4988 |
Zadomowienie
|
Aha, no to dzięki za ocenę
![]() ![]() ![]() ![]()
#4989 |
Zadomowienie
|
Poproszę o ocenkę
U IS połówka grahamki z masłem, sopocką i pomidorem; 100g jogurtu naturalnego+duuużo musli+kilka łyżeczek dżemu wiśniowego+wkrojony banan IIS płatki "zdrowy błonnik" ze 100 g( ale one lekkie, to dużo ich było :P tak sobie chrupałam) O: rolada mięsna 3 ziemniaki trochę surówki z marchewki, kapusty pekińskiej i czegoś tam jeszcze :P P: 3 hity pół princessy maxi ze 2 łyżki kremu tofii (uzależnienie? :/) ![]() K: omlet (z 2 jajek) z kremem tofiee i bananem
#4990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4991 |
Raczkowanie
|
RRRedukcja
7.00 Sniadanko: owsianka(2/3 szklanki mleka, ½ wody, 2 lyzki platkow zytnich, pszennych, owsianych) serek homo naturalny, ogor zielony(1/3), pudelko truskawek(250g) 10.00 II Sniadanie: bulka pelnoziarnista, 2 plastry poledwicy drobiowej, 1 lisc salaty, pomidor, 2jablka 13.00 Obiad: 2 nalesniki(maka pszenna 2000, jajko, woda, 2 lyzki mleka) smazone bez tluszczu na patelnii teflonowej z chudym twarogiem(150g) i malinkami 16.30 Podwieczorek: 2jaja na twardo, bulka pelnoziarnista, szczypior i rzodkiewka 20.00 Kolacja: 150g chudego twarogu Podbijam moj jadlospis:P Prosze o ocenke bardzo, bardzo, bardzo ![]()
#4992 |
Wtajemniczenie
|
Meredithgrey przecież ta kolacja czysto białkowa to głupota na U jest
![]() ![]() Tyjemy od nadmiaru kalorii, a nie od tego czy jemy w odpowiednich odstępach, albo czy jemy więcej białka czy węgli. Te zasady to jakieś tam przybliżone wartości i hipotezy, które nie mają jakiegoś większego potwierdzenia, bo każdy człowiek to swego rodzaju indywiduum. Dlatego słuchaj swojego organizmu, a nie tego czy to zgodne z zasadami czy nie ![]() W sumie mój jadłospis nie jest zgodny z żadnymi zasadami i jest mało prawidłowy, ale sama jestem ciekawa jak wygląda jak sie to wszystko rozpisze. Dzisiaj było dziwnie, bo przypałętało mi się jakieś zatrucie i w nocy się męczyłam toteż swoje zachcianki miałam :P "Śniadanie" (ok. godz. 15 ![]() Obiadokolacja (ok. godz. 21) Pierś z kurczaka panierowana, ziemniaczki puree (z masłem i śmietaną) surówka z białej kapusty, trochę rosołu. Po kolacji: (ok. 22.30) 5 kanapek z chleba razowego litewskiego z masłem i dżemem, 2 szklanki mleka. Troszkę mało wyszło, ale to ze względu na to, że późno wstałam i miałam takie dziwne uczucie, że nie chciało mi się jeść, ale jak już zaczęłam to mogłabym jeść i nie kończyć :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4993 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Najpierw było ąłdnie.. 1. 3 łyżki owsianki z jałbkiem, rkomka razowca z polędwica 2. 50g szynki z indyka, cukinie smazona w ciescie nalesnikowym (z mąki 1850, pol jajka) 3... no i tu sie zaczęło szaleństwo... nieprzyzwoite ilości szarlotki i kilka wafelków czekoladowych. Od tej szarlotki to az mnie brzuch bolal z przejedzenia, i nawet nie chce myslec o kaloriach. Ale była pyszna :P:P Od jutra post ![]() Myslicie, ze taki jeden dzien obzarstwa moze rzutowac jakos powazniej na redukcje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4994 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4995 |
Zakorzenienie
|
Swobodne U
Śniadanie: 4 łyżki płatków owsianych błyskawicznych, gotowałam na mleku z dodatkiem cukru brązowego (łyżeczka) i odrobiny masła, a zjadłam z kwaśną śmietaną (też z łyżeczka) i dżemem z owoców leśnych, i kawa z mlekiem, prawie pół na pół II śniadanie: Pancakes jabłkowo-cynamonowe z teflonu, zrobiłam sobie sporą porcję, ale że rodzina patrzyła, moje dobre serce kazało mi się podzielić, no i zjadłam tylko dwa niewielkie, z cukrem pudrem, a do tego jeszcze jogurt naturalny (200g) Obiad: tak sobotnio-domowo, kluski ziemniaczane z dziurką, jajko sadzone, fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą - ostatniej pozycji absolutnie sobie nie żałowałam, bo fasolka chodziła za mną od dawna Podwieczorek: mały kawałek domowego ciasta czekoladowego, lody czekoladowe, waniliowe i truskawkowe Kolacja: cóż, wszystko przede mną, mam leczo, bez mięcha ofc, i mam też ochotę na żółty ser, hm, zobaczymy ![]()
#4996 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie dziś tak (P): Śniadanie: Trzy połówki grahamki - jedna ze smarownym twarogiem z rzodkiewką, druga z masłem i szynką trzecia z masłem i żółtym serem Sałatka z pomidorów i cebulki podlana oliwą z oliwek Dwa kokosowe ciasteczka Kawa z mlekiem II śniadanie: Serek wiejski z ok. 1/3 bananowej Fitelli i bananem KitKat biały Obiad: Zupa cebulowa z grzankami i serem Pieczony kurczak Puree ziemniaczne Mizeria ze śmietaną Deser: Porcja tiramisu Kawa z mlekiem Podwieczorek: Manna z jabłkiem, cynamonem i bakaliami Kolacja: Domowa pizza, chyba będą cztery kawałki: - z tuńczykiem i cebulką - z gorgonzolą, pomidorami i oliwkami - z salami - z szynką ![]()
![]() |
#4997 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję, nie narzekam
![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
#4998 |
Zadomowienie
|
Mój dzisiejszy (U) :
I miska owsianki na wodzie z orzechami, bakaliami, kiwi II przekąska- garść migdałów III trzy ciastka kruche IV rybka, kalafior, sok wielowarzywny, jogurt Bakoma V duuuużo ciasteczek kruchych (z pół paczki, ech, ale raz się żyje ![]() VI przekąska- garść migdałów i orzechów włoskich (garść razem, nie po garści każdych), kolejne dwa ciacha i wafel ryżowy w czekoladzie gorzkiej Tyle jak dotąd, póki co jestem baaaardzo syta, ale nie wiem czy wieczorkiem nie najdzie mnie jeszcze apetyt na coś ![]() Proszę o ocenkę
#4999 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#5000 |
Raczkowanie
|
moje grzeczne (tak myślę
![]() IŚN: - 100 g twarogu półtłustego, 2 łyżeczki śm. 18%, 4 rzodkiewki - 1 duża kromka chleba wieloziarnistego z 1 plastrem żółtego sera, 1/2 jajka na twardo, pomidor - kawa z mlekiem IIŚN: - danio 150g, spora garść orzechów, cynamon jabłko O: - 3 małe naleśniki z kremem:100 g twarogu, 2 łyżeczki dżemu P: - budyń słodka chwila - 3 śliwki, jabłko K: - owsianka:3 łyżki płatków żytnich(owsiane się skończyły) ![]() - znów jabłko (to chyba jakaś obsesja ![]() mam nadziaję, że lepiej, niż ostatnio - szczerze się starałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5001 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5002 |
Zadomowienie
|
Kolacja własnie wjechała na stół
![]() ![]() Ciastek dziś dużo zjadłam uwierzcie mi ![]() ![]()
#5003 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5004 |
Zakorzenienie
|
no cóż, dziewczyny, czas zamknąć V (sic!) odsłonę Naszych Codziennych Jadłospisów
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...68#post8617268 ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.