![]() |
#4981 |
Raczkowanie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
A jesli okaze sie ze jest w ciazy a wezmie do konca opakowania reszte tabletek to moze cos sie stac dzidziusiowi?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4982 |
Raczkowanie
|
od srody przyjmuję antybiotyk, wynika z tego, ze przez czas antybiotykoterapii jak i 7 dni po jak mówi ulotka jest nie do końca zachowana ochrona przed ciażą i trzeba stosować dodatkowe zabezpieczenie...
Ale kurczę, no nie wiem... jakoś nie mam zaufania do, np. gumek i czy któraś z Was też tak miała, że się obawiała wtedy nawet z gumką? Bo się tak zastanawiam, czy tylko ze mnie taka hmm... lekka "panikara" xD
![]() |
#4983 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A tak na serio to myślę że nie masz się czego bać ![]() Edytowane przez frozenstrawberries Czas edycji: 2009-11-15 o 22:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapomnięcie tabletki w 1 tygodniu jest właśnie najbardziej ryzykowne. W dodatku koleżanka nie wzięła jej w ogóle i jak rozumiem współżyła. Istnieje więc prawdopodobieństwo zajścia w ciążę. Niech zrobi test ciążowy. A co to ma niby być? Tabletkowa aborcja? (bo sorry, ale tak brzmi). W momencie jak test pokaże, że jest w ciąży to odstawia tabletki i idzie do ginekologa. Bez kombinowania. Zresztą jeśli cały czas regularnie uprawia seks, to test będzie wiarygodny 14 dni od ostatniego stosunku.
![]() |
#4985 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() tylko ciekawiło mnie czy własnietylko ja tak panikuję xP
![]() ![]() |
![]() |
#4986 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawet w ulotce jest napisane tak: Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4987 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tez lykałam antybiotyk, w ciagu kolejnych 7 dni celibat absolutny :P Teraz niby wszystko jest dobrze, ochrona pewnie się odnowiła, ale jakis mam taki niepokój.. wiec zarzadzilam celibat. Wiem, ze wg tego co mowi ulotka, i wg tego co nie jedna Yazowiczka na tym forum wypróbowała - niesłusznie, ale celibat nadal obowiazuje, ale to raczej dla mojego zdrowia psychicznego :P No i TŻ może się stęskni bardziej :P ^^
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4988 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4989 |
Przyczajenie
|
hej
biore tabletki yaz. w dniu wypadajacym przy mniej wiecej 21 tabletce zdarzylo mi sie zwymiotowac. nie bralam zadnych dodatkowych tabletek, tylko przyjmowalam az do 3 pigulki placebo. dzis wypadl mi okres, tylko ze jeden dzien wczesniej niz powinien. nigdy tak nie mialam, okres zaczynal mi sie ZAWSZE przy pierwszej rozowej tabletce. przyzwyczailam sie, ze biore pierwsza tabletke zawsze pierwszego dnia okresu. co robic - wziac dzis placebo, czyli ostatnia tabletke z blistra ktory wlasnie mi sie konczy czy od razu przejsc juz dzis do nastepnego blistra? dzieki ogromne za odpowiedz! |
![]() ![]() |
![]() |
#4990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokończ placebo i dopiero zacznij nowe opakowanie - krwawienie czasem może zmienić swój dzień 'przyjścia' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4991 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4992 |
Raczkowanie
|
witam!
biore tabletki yaz juz pol roku, miesiaczka po tych tabletkach jest o polowe slabsza a ogolnie zawsze mialam bardzo mocno. jest taka sprawa w srode rano (czyli juz 7dni) dostalam okres i mam strasznie mocno ;/ troche obrzydliwie zabrzmi ale ze skrzepami taki mocny okres to ja mam tylko drugiego dnia ;/ a tampon przecieka mi juz po 2godz ;/ nie wiem co jest? czy moze przeziebienie ma wplyw na miesiaczke? (juz miesiac choruje) czy moze wplyw ma sex? bo po 2 miesiacach widzialam sie z moim chlopakiem(zwiazek na odleglosc, ale juz nie) ;] pozdrawiam z gory dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4993 |
Raczkowanie
|
Witam kochane Wizażanki, dawno mnie tu nie było
![]() Nie znalazłam tego na forum, jeśli temat będzie w złym miejscu to przepraszam. Biorę leki głównie ziołowe i chciałam się upewnić że nie wpłyną jakoś negatywnie na tabletki. Gdyby ktoś coś wiedział na ten temat to będę wdzięczna ![]() W składzie mają m.in. koci pazur, kaprylan magnezu (magnez?), kora Pau D'Arco (?), bylica piołunu. No wiem, takie dziwne rzeczy mi lekarz pozapisywał. P.S. A YAZ biorę już chyba 8 miesiąc i jest super, jestem zachwycona ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#4994 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a czy któraś z Was miała biegunkę podczas stosowania Yaz?? mnie męczy praktycznie od samego początku i to prawie codziennie
![]()
#4995 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4996 |
Zakorzenienie
|
tabletki biorę ok 21 a rano mam biegunkę
![]()
#4997 |
Raczkowanie
|
nynka87 ja mam biegunke
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie nie było okresu bo wcześniej stosowałam minipigułki. Ale obserwując swój organizm miałam wrażenie że tabletki działają bo bolały mnie piersi i wydzielina z pochwy się zmieniła ale już nie wiem sama co mam myśleć ![]() ![]()
![]() |
#4999 |
Raczkowanie
|
Wlasnie mnie tez piersi bola, wogole wydzieline z pochwy mam taka lekko zabarwiona na czerwono.. :/ chyba te tabletki mi nie podeszly w piatek pojde do ginekologa zapytac sie czy to normalne.. wczesniej bralam Cilest i bylo wszystko ok.. mam nadzieje ze w ciazy nie jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5000 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5001 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#5002 |
Raczkowanie
|
a czas na wizytę u ginekologa masz zarezerwowany? Może to być spowodowane tym, że nowe tabletki, albo po prostu nie służą Tobie. Ale najlepszą opinie jednak będzie mógł wyrazić tylko ginekolog.
![]() |
#5003 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#5004 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a) od lekarza, bo są różni, mój mi przepisał yaz bo to moje pierwsze tabletki a mam 18 lat więc zważając na to mniejsza dawka na jeden raz hormonu jest lepsza niżeli jak w tabletkach 21/7. A poza tym mi bardzo dobrze puki co służą, no i są jak najbardziej wygodne. b) lekarz nawet jak jest "przekupiony" jak to wszyscy mówią (oczywiście dobry lekarz) to mimo wszystko ma na względzie zdrowie pacjentki, której nie chce stracić, bo za nią też kasę dostaje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5005 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#5006 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5007 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowe tabletki YAZ zamiast Yasminelle ...
Witajcie dziewczęta
![]() Kupiłam dziś pierwsze opakowanie Yaz. Za kilka dni rozpocznę stosowanie pigułek. Odwiedziłam kilka aptek (aczkolwiek nie wszystkie) i najtaniej znalazłam za 39zł. Zazdroszczę szczęściarom, które nabyły Yaz za 35zł i mniej- bo z wątku wynika, że są tutaj takie ![]() Ulotka przeczytana od deski do deski. Zrozumiałam wszystko, jak sądzę i póki co nie mam żadnych pytań. Mam nadzieję, że ominą mnie uciążliwe skutki uboczne takie jak długotrwałe plamienia czy pogorszenie cery/wysypka. Ale to się dopiero okaże po pewnym czasie od rozpoczęcia stosowania. Zastanawia mnie fakt, czemu służą ciągle powtarzające się pytania (przez co wątek jest bardzo długi i przebrnięcie przez niego zajęło mi ok. 2 tyg), skoro na dobrą sprawę 99% odpowiedzi zawiera ulotka. Ale bez czepiania się ![]() Będę w miarę możliwości udzielała się na forum i pisała, w jaki sposób mój organizm reaguje na Yaz. Pozdrawiam serdecznie ![]()
![]() |
#5008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po prostu zwykłe lenistwo, a potem oburzenie że my sie burzymy ze setny raz to samo i pomóc nie chcemy ![]() Powodzenia z Yazem ![]()
![]() |
#5009 |
Raczkowanie
|
Cześć.Mam taki problem.Zażywam tabletki Yaz od trzech miesięcy. przez pierwszy mieśiąc było wszystko wporządku. przy drugim mieśiącu okres trwa już 10dni!czy to jest normalne?Lekarz mówił ze po tabletkach okres będzie krótrzy i mniej bolesny a jest jeszcze gorzej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5010 |
Raczkowanie
|
W aptekach Kwiaty Polskie są za 35zł, ja kupuję.
No nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie? ![]() "Biorę leki głównie ziołowe i chciałam się upewnić że nie wpłyną jakoś negatywnie na tabletki. Gdyby ktoś coś wiedział na ten temat to będę wdzięczna ![]() W składzie mają m.in. koci pazur, kaprylan magnezu (magnez?), kora Pau D'Arco (?), bylica piołunu. " |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.