Uniwersytet Łódzki część II - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-27, 20:20   #4981
casus_belli
Zadomowienie

Dot.: Uniwersytet Łódzki część II

Nie wiem, czy to formalnie obowiązkowe czy nie, ale to bez znaczenia. Nas jest na specce ok. 15 os. więc raczej być trzeba i tak. A żeby było fajniej, to przedmiot w języku obcym
casus_belli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 21:31   #4982
serenavanderwoodsen
Zadomowienie

GG do serenavanderwoodsen

Cytat:
Napisane przez maacieek Pokaż wiadomość
Tak to wyglądało rok temu. Cała ta potańcówka z przemowami itp. po czym na koniec ktoś powiedział, że są spotkania z opiekunami z sali XY, rozdanie legitymacji i krótkie przemówienie opiekuna, że będzie spotkanie, że bla bla.
Spokojnie możesz podejść do dziekanatu w trakcie powinny być otwarte. Jak nie załatwiałaś wcześniej dokumentów to podpisujesz umowę, pytają się pewnie o język, dają legitkę jak będą mieć i koniec.
Nie dłużej jak 5 minut nie licząc kolejek, ale że u ciebie mało osób...
No u nas nie było umów jeszcze, a byłam ostatniego dnia zanoszenia tych potwierdzeń i chyba też ta babeczka wspomniała, że właśnie będzie można umowę podpisać (ale serio, mówiła tak cicho, że wiedziałam o czym mówi tylko dlatego że wiedziałam co mniej więcej ma mi do powiedzenia, bo docierały do mnie słowa klucze "umowa" "legitymacja" "inauguracja" "opłaty" ). U mnie język jest w drugim semestrze dopiero, no chyba że już na przyszły pytają . Dzięki .

Cytat:
Napisane przez casus_belli Pokaż wiadomość
Przedmiot x mam pół semestru, ale godzinowo jest jak cały semestr. Więc mam 4h 15min. zajęć pod rząd. Pewnie będzie z 15min. przerwy, ale to nie zmienia faktu, że ja tam zakwitnę normalnie
Ja mam w piątki od 9:45-14:50 jeden przedmiot, ale wykłady i ćwiczenia. I właśnie tak nawalone, ale w listopadzie nie mamy. No i to jedyny egzamin jaki mam, reszta to zaliczenia .
serenavanderwoodsen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 23:40   #4983
casus_belli
Zadomowienie

Z zaliczeń też się cieszyłam po uamowskich "byle przepchnąć",a tu zonk. Nie dość, że mi się liczą do średniej, to jeszcze jak prowadzący małpa, to robi problemy z drugimi terminami, zwolnieniami itp.
Stary 2014-09-28, 08:49   #4984
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

ja w większości nie widzę różnicy między egzaminem a zaliczeniem wielkość materiału bardzo często ta sama.
edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 08:54   #4985
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez edyta508 Pokaż wiadomość
ja w większości nie widzę różnicy między egzaminem a zaliczeniem wielkość materiału bardzo często ta sama.
U mnie tak samo.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 12:07   #4986
dobrusia8e
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez edyta508 Pokaż wiadomość
U mnie też Jest taki jeden, który prowadzi przedmioty praktycznie tylko kończące się egzaminem i nie ma opcji żeby się zgodził na zerówkę albo trzeci termin

PM 2020
dobrusia8e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 12:49   #4987
casus_belli
Zadomowienie

Eee...akurat tylko 2 terminy to norma. Chamskie jest, teoretycznie zgodne z regulaminem, wysyłanie na komisa za nieobecność na zaliczeniu POMIMO zwolnienia lekarskiego. Z egzaminami takich cyrków nie ma.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-28, 13:05   #4988
dobrusia8e
Zadomowienie

U nas nie ma "komisa" więc nie ma gdzie wysłać :P

PM 2020
dobrusia8e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 13:19   #4989
serenavanderwoodsen
Zadomowienie

No ja w sumie na tamtych studiach jeszcze przed sesją odeszłam, ale wiem, że 'zaliczenia' też często wymagały przyswojenia dużej ilości materiału.
Ale tutaj patrzyłam na usosie niektóre przedmioty i często widzę jakieś złożone systemy oceny, że jakieś punkty za aktywność, ileś procent to jakiś multiple test i ileś procent pyt.opisowe albo jeszcze jakieś inne projekty czy eseje.
Przyjrzałam się teraz temu i yay, minusowe punkty za nieobecność ^^.

Edytowane przez serenavanderwoodsen
Czas edycji: 2014-09-28 o 13:30
Stary 2014-09-28, 13:50   #4990
casus_belli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dobrusia8e Pokaż wiadomość
U nas nie ma "komisa" więc nie ma gdzie wysłać :P
Egzaminy komisyjne są na każdym wydziale, po prostu różnie podchodzą do sprawy tego, kiedy on przysługuje.
Stary 2014-09-28, 16:02   #4991
Agata0191
Przyczajenie

Troszkę z innej beczki Pomóżcie! Staram się o stypendium socjalne i dostałam pismo ws. uzupelnienia dokumentów. I moje pytanie brzmi czy muszę odesłać im też to pismo co mi przysłali. Tam jest oświadczenie, że mam wpisać kiedy i gdzie otrzymałam powiadomienie i miejsce na mój podpis.
Agata0191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 17:34   #4992
maacieek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agata0191 Pokaż wiadomość
Troszkę z innej beczki Pomóżcie! Staram się o stypendium socjalne i dostałam pismo ws. uzupelnienia dokumentów. I moje pytanie brzmi czy muszę odesłać im też to pismo co mi przysłali. Tam jest oświadczenie, że mam wpisać kiedy i gdzie otrzymałam powiadomienie i miejsce na mój podpis.
No to skoro jest tam jakieś oświadczenie i miejsce do wypełnienia i podpisu to raczej pasowałoby to im oddać
And had a really, really, really good time
Take my hand, let's have a blast
And remember this moment for the rest of our lives
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 21:32   #4993
Zaglada221
Przyczajenie

witam, jutro jade zalatwiac papiery do stypendium... to zaswiadczenie o dochodach i skladkach ma byc za jaki czas? ostatnie 12 miesiecy? 6 miesiecy? czy moze caly poprzedni rok? sorki, ale jestem zielona w tych sprawach. pozdrawiam
Zaglada221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 21:37   #4994
serenavanderwoodsen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zaglada221 Pokaż wiadomość
witam, jutro jade zalatwiac papiery do stypendium... to zaswiadczenie o dochodach i skladkach ma byc za jaki czas? ostatnie 12 miesiecy? 6 miesiecy? czy moze caly poprzedni rok? sorki, ale jestem zielona w tych sprawach. pozdrawiam
<kliknij...
Stary 2014-09-29, 07:02   #4995
pffe
BAN stały

Na stronie COS masz dokładnie wszystko opisane

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-29, 08:26   #4996
_Tola
Raczkowanie

Hej, a czy ktoś z was brał kredyt Studencki? Jak to jest teraz z oprocentowaniem i do kiedy można składać wnioski itp?
_Tola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 09:42   #4997
Aiji_
Raczkowanie

Podpinam się do pytania o kredyt, ciekawi mnie on... Ktoś może korzysta z tego dobrodziejstwa?

A z innej beczki: wiecie może, kiedy ma być najbliższe zebranie komisji przydzielającej miejsca w DS? Na grupie Lumumbowo na facebooku są najróżniejsze opinie - od 5.10 do 10.10 - jakby nie patrzeć, 5 dni bez dachu nad głową to jednak różnica :P Dziś odpisała mi babeczka z COSu i jeszcze inna wersja - że najprawdopodobniej w tym tygodniu (co byłoby piękne, nie powiem). Słyszeliście może o jeszcze innych datach?
Aiji_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 11:49   #4998
casus_belli
Zadomowienie

Czekam na dokładnie to samo. Dziś dzwoniłam, ale nic konkretnego się nie dowiedziałam.
Stary 2014-09-29, 13:15   #4999
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Aiji_ Pokaż wiadomość
Podpinam się do pytania o kredyt, ciekawi mnie on... Ktoś może korzysta z tego dobrodziejstwa?

A z innej beczki: wiecie może, kiedy ma być najbliższe zebranie komisji przydzielającej miejsca w DS? Na grupie Lumumbowo na facebooku są najróżniejsze opinie - od 5.10 do 10.10 - jakby nie patrzeć, 5 dni bez dachu nad głową to jednak różnica :P Dziś odpisała mi babeczka z COSu i jeszcze inna wersja - że najprawdopodobniej w tym tygodniu (co byłoby piękne, nie powiem). Słyszeliście może o jeszcze innych datach?
Ja słyszałam wersję, że pierwszy tydzień października.

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Napisane przez _Tola Pokaż wiadomość
Hej, a czy ktoś z was brał kredyt Studencki? Jak to jest teraz z oprocentowaniem i do kiedy można składać wnioski itp?
Wnioski składa się od stycznia, czyli po 1 semestrze, musisz mieć dwóch poręczycieli o innym nazwisku (czyli nie może to być rodzina), spłacać zaczynasz dopiero 2 lata po zakończeniu studiów. Tyle pamiętam, jak rok temu się dowiadywałam, ostatecznie nie wzięłam więc nie wiem jak to z %%.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-29, 14:06   #5000
Agata0191
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Zaglada221 Pokaż wiadomość
Za ostatni rok, czyli 2013.

Edytowane przez Agata0191
Czas edycji: 2014-09-29 o 14:08
Agata0191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 15:37   #5001
serenavanderwoodsen
Zadomowienie

No i miałam wycieczkę do Łodzi i z powrotem a legitymacji nie ma, eh .
Stary 2014-09-29, 16:00   #5002
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez serenavanderwoodsen Pokaż wiadomość
No i miałam wycieczkę do Łodzi i z powrotem a legitymacji nie ma, eh .
Nie rozumiem co w tym dziwnego? Na inauguracji Wam dadzą a poza tym istnieje coś takiego jak telefon, wystarczy najpierw zadzwonić do dziekanatu
Stary 2014-09-29, 16:09   #5003
serenavanderwoodsen
Zadomowienie

Dzisiaj była na WZ inauguracja.
Stary 2014-09-29, 16:26   #5004
pffe
BAN stały

I nie powiedzieli Wam kiedy możecie przyjść po legitymacje? Jakoś mi się wierzyć nie chce
Stary 2014-09-29, 17:03   #5005
serenavanderwoodsen
Zadomowienie

Chodzi mi o to, że pojechałam w tę i z powrotem i wydałam 12 zł na przejazd w sumie bez sensu...
Stary 2014-09-29, 17:18   #5006
pffe
BAN stały

Cytat:
Chodzi mi o to, że pojechałam w tę i z powrotem i wydałam 12 zł na przejazd w sumie bez sensu...
No i w zasadzie co z tego? Większość studentów codziennie przyjeżdża, nie raz na bezsensowne wykłady i też mówią, że tracą pieniądze i czas na dojazd.
Stary 2014-09-29, 17:25   #5007
serenavanderwoodsen
Zadomowienie

Jezu, dobra, let it go already.
Stary 2014-09-29, 17:25   #5008
fioletowystorczyk
Raczkowanie

Cytat:

Znam ten ból. Ja miałam tak w sierpniu, też coś załatwiałam, ale już nie pamiętam dokładnie jak to było Wiem, że to też była taka wycieczka na darmo. Ja mam inauguracje jutro, ciekawe czy będą mieli legitymację, ja nie mam aż takiego ciśnienia, bo w sumie płacę za busa do domu 1 zł mniej więcej korzyści z tego nie będę miała. Postanowiłam, że na rozpoczęcie pójdę w spodniach i białej bluzce, może dziewczyny wyglądają mniej elegancko i oficjalnie w takim zestawie, ale w autobusach będzie wygodniej i praktyczniej dla mnie, mam nadzieję, że nie będę jedyna Ale dobra przeżywanie takich drobnostek to trochę lipa. Powinnam się zainteresować poważniejszymi sprawami, aczkolwiek chyba martwię się wszystkim naraz nawet takim bzdurami.
fioletowystorczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 17:30   #5009
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez fioletowystorczyk Pokaż wiadomość
Znam ten ból. Ja miałam tak w sierpniu, też coś załatwiałam, ale już nie pamiętam dokładnie jak to było Wiem, że to też była taka wycieczka na darmo. Ja mam inauguracje jutro, ciekawe czy będą mieli legitymację, ja nie mam aż takiego ciśnienia, bo w sumie płacę za busa do domu 1 zł mniej więcej korzyści z tego nie będę miała. Postanowiłam, że na rozpoczęcie pójdę w spodniach i białej bluzce, może dziewczyny wyglądają mniej elegancko i oficjalnie w takim zestawie, ale w autobusach będzie wygodniej i praktyczniej dla mnie, mam nadzieję, że nie będę jedyna Ale dobra przeżywanie takich drobnostek to trochę lipa. Powinnam się zainteresować poważniejszymi sprawami, aczkolwiek chyba martwię się wszystkim naraz nawet takim bzdurami.
U mnie większość dziewczyn była w spodniach, nie masz się czym przejmować

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Jezu, dobra, let it go already.
Przeżywasz jak mrówka okres. Jeszcze nie raz będziesz tak chodzić na darmo.
Stary 2014-09-29, 17:33   #5010
fioletowystorczyk
Raczkowanie

Mówisz ? To może wcale nie będę dziwnie tam wyglądała
fioletowystorczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości