|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4981 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Olivka co jakis czas mnie kopie to najcudowniejsze uczucie w moim zyciu cos wspanialego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4983 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja niedługo wybywam także założyłam już nowy wątek
![]() Jak przekroczymy 5000 to zapraszam tutaj ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=45675271 #post45675271 |
![]() ![]() |
![]() |
#4984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez nie moglam sie doczekac ![]() Moj Tz zazdrosny bo on tez chcialby poczuc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4985 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() poczuje już nie długo. Jak mnie dzidzia na początku kopała to mu mówiłam żeby położył rękę ale nic nie czuł teraz jak już kładzie to czuje. Myślę że już nie długo będziesz mocniej czuła i tż już poczuje |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak wyszedl z gabinetu to powiedzial ' ja predzej niz gienkolog zauwazylem ze to dziewczynka ' taki dumny jest ![]() Wczoraj wieczorem powiedzial mi ze sie boi, w sensie nie tym ze bedziemy mieli malenstwo ale tym ze to wlasnie dziewczynka i ze chcialby byc dla niej wspanialym ojcem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4987 | ||||
Rozeznanie
|
Wróciłam z fitnessu dla ciężarnych, zjadłam pyszny obiadek, słońce świeci i jest mi dobrze.
[QUOTE=mamuska11;45672735]Pierwsze pol roku jest najgorsze bo wszystko sie wydaje inne obce i jeszcze trudności językowe na poczatku.....tobie bedzie o tyle ciężej ze nie pracujesz i nie masz styczności na codzień z ludźmi i obcym językiem dlatego radzę ci jak najwiecej wychodzić z domu moze zapisać sie na jakiś kurs językowy albo jakies zajęcia dla ciężarnych....ja sie zaklimatyzowalam po kilku miesiącach ale dopiero wtedy kiedy odizolowalam sie od Polaków i zaczęłam pracować tylko z Anglikami wtedy nauczyłam sie języka lepiej i poznałam ich kulturę i szczerze to nie wyobrażam sobie powrotu do Polski dobrze mi jest tutaj czuje sie jak w domu ![]() Ja wiem ze tobie cieżko bo nie masz rodziny przy sobie ale pomysl ze z Niemiec jest niedaleko do Polski urodzisz to będziesz z mała mogła częściej jeździć do mamy, a masz prawo jazdy? Jeśli nie to moze pomysl zeby zrobic sobie to naprawdę sie przydaje szczególnie z małym dzieckiem, spróbuj sie trochę uniezależnić od swojego Tż to naprawdę duzo daje.....a szczerze to nie licz na to ze on kiedykolwiek wróci do kraju mowię ci to naprawdę szczerze bo sama wiem jak to jest mieszkać długo na obczyźnie i to naprawdę byłoby dla niego tak samo trudne jak dla ciebie zaklimatyzowanie sie w Niemczech a skoro on ma tam prace i macie jakies lepsze perspektywy niz w Polsce to naprawdę warto, moze spróbuj znaleść na jakiejś stronie czy forum Polki z twojego miasta i sie zapoznac z kimś bedzie łatwiej ![]() Zgadzam się całkowicie. Trzeba wyjść do ludzi, znaleźć nowe znajomości. Ja jednka bym skorzystała i poszła na kurs j. niemieckiego. Myślę, że tam mogłabyś poznać nowych ludzi, nawiązać kontakty, umówić się do kawiarni itp. Masz jeszcze 4 m-ce żeby pouczyć się niemieckiego. Masz powód (dogadać się w aptece, u lekarza), masz czas, a za kurs płaci państwo. Wykorzystaj to. Takie kusy nie trwają cały dzień, a zawsze pretekst do wyjścia z domu ![]() Cytat:
Ja jestem już długo na L4, ale mam wypełniony dzień. Chodzę na fitnes, na angielski, jak mam siłę to spotykam się ze znajomymi, ide do kina, robię wkońcu obiady i mogę się zdrowo odżywiać (już nie ma argumentów, że brak czasu), mogę czytać itd. Oczywiście brakuje pracy i ludzi, ale nawiązałam nowe znjomości z mamai z przedszkola mojej córki i spotykam się z nimi. Jest fajnie. Póżniej już nie bedzie tyle czasu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze jak ja nie lubię tego zabobonu. Dyskryminacja dziewczynek na dzień dobry. Ja nie miałam i nie mam pryszczy. [QUOTE=chilanes;45674619]Ja dziś po endokrynologu, jednak wszystko jest w porządku i niepotrzebny był ten stres. Do tego glukoza po 75g, wyniki w poniedziałek razem z wizytą u gina, mam nadzieję, że tym razem ominie mnie cukrzyca ciążowa ;/ Byłaś chora na cukrzyce ciążową, miałaś dietę i czy też insulinę. Mam nadzieję, że mnie też opinie. Robię wszystko co mogę żeby się zdrowo odżywiać, ale ostanio jestem bardziej głodna niż zwykle ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4988 |
Zakorzenienie
|
Ech, jak słońce się pokazało, to od razu chce się żyć. Zbieram się powoli, jadę po męża do pracy i idziemy gdzieś na fajny obiadek i spacer, a potem opera
![]() ![]() Wiecie co, ja zaczynam wierzyć w to, że mózg kobiety w ciąży się zmniejsza... jestem taką pierdołą ostatnio, że po prostu szkoda gadać. Jęczałam Wam tu w środę, że przegapiłam bezpiecznego malucha w Warszawie, wysłałam tżtowi z podpisem: patrz, jakie fajne, dałam ciała, nie pójdziemy. Przy czym on po 3 sekundach odkrył, że w sobotę są te warsztaty w Pruszkowie, jakieś 10 km od Warszawy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4989 |
Zadomowienie
|
zuken jak chcesz zrobić żeby tylko kliknąć na słowo i odprowadzało Cie do linku to zrób tak:
[URL="https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/Ciaza/Kalendarz-ciazowy/1-tydzien-ciazy"]kalendarz ciąży tydzień po tygodniu[/ URL] skasuj spację po [/ (przed URL) i powinno Ci się tak zrobić kalendarz ciąży tydzień po tygodniu Edytowane przez 88natka Czas edycji: 2014-03-20 o 14:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4990 |
Rozeznanie
|
Zuken, bardzo ładnie to zrobiłaś.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4991 |
Raczkowanie
|
No i pupa blada! Cytowanie poszło w las
![]() Trudno. Zaczarowana jest tyle kursów online. Troszkę mobilizacji i chęci wystarczy, żeby się nie martwić taką sytuacją że nie pójdziesz do apteki i nie kupisz dziecku na szybko jakiegoś leku. Jak TŻ wraca z pracy to możecie SZWABIĆ ... to też wyjdzie Ci tylko na dobre. Wiem wiem gadać się fajnie gada... szczególnie komuś. Ja od poniedziałku czuję już dosyć regularnie. Rano jak otworzę oczęta to Bobasek szaleje ... po śniadaniu też. Wieczorem ok 20 też się zaczyna uaktywniać. No i teraz po obiadku też czuję, że się przeciąga w brzuszku. WSPANIAŁE UCZUCIE! Nareszcie czuję, że jestem w ciąży... tak fizycznie..namacalnie i tego uczucia mi nikt nie zabierze. Czuję pod moim sercem MOJE DZIECKO ! ![]() Mój mąż nic nie czuje jak przykłada rękę. Ale to chyba przez moje łożysko na przedniej ścianie. Ja w sobotę zaczynam 22 tydzień i wyraźne ruchy, których się nie da pomylić z niczym innym czuję od tygodnia? może półtora.... ale takie prawdziwe prawdziwe ruchy. Nie przelewania ani bulgotanie.
#4992 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem roztargniona, ciągle czegoś zapominam lub gubię. TO nie jest dla mnie typowe. Weekedn się zbliża jak fajnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mialam isc do szkoly rodzenia ale moj Tz zalatwil ze szkola rodzenia przyjdzie do mnie w czerwcu ![]() Pani polozna ktora prowadzi te zajecia powiedziala ze z tlumaczeniem przy takiej duzej grupie ludzi bedzie niewygodnie wiec zrobi to u mnie w domu i wszystko wytlumaczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4994 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4995 |
Zadomowienie
|
Śliczne a ta sukieneczka po prostu urocza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4996 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wywiesiłam pranie na dworze. Ale siedzieć samej mi się nie chcę i wróciłam żeby się położyć.
![]() |
#4997 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy któraś z was przeglada forum na telefonie i działają jej zdjęcia? Bo mi się nie wyświetlają zdjęcia waszych łupów i mnie to strasznie wkurza !!! Tym bardziej, że w ustawieniach mam włączone zdjęcia...
![]() ![]() |
![]() |
#4998 | |
Zakorzenienie
|
u nas było tak samo
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4999 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5000 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#5001 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kiedy ledwo wstaję z łóżka do wc to nie mam wątpliwości, że powinnam być na zwolnieniu(np.wczoraj i przedwczoraj), a jak mam jeden dzień lepszy np. dziś (bo zaliczę spacer i zrobię obiad) to brakuje mi pracy i czuję się winna dobrego samopoczucia Głupie co? ![]() Dostaję 100% średniej z ostatnich 12m-cy. Po 1, 5 roku pracy, na "chwilę" przed zwolnieniem dostałam 2 podwyżki z których skorzystałabym tylko pracując. Na zwolnieniu średnia z wcześniejszych wypłat brrrr. Liczyłam że popracuję do 6-7miesiąca ![]() Mdleję i tracę świadomość od b.niskiego cisnienia, zapachów w sklepie, też w klimatyzowanych pomieszczeniach typu centrum handlowe, supermarkety (yyyyy?!). Najgorzej, że po takim "epizodzie" zdycham na kanapie przez parę godzin nie wiedząc co się dzieje wokół. Cere na buzi mam znośną, ale na brzuchu (?!), plecach i dekolcie wyglądam jak zasiane pole uprawne ![]() Niech Tż wraca z pracy, chcę na spacer na to słońce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5002 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() Muszę nadrobić, bo ostatnio coś nie miałam czasu do Was zajrzeć. Chciałam tylko teraz napisać, że we wtorek miałam połówkowe i jest wszystko dobrze ![]() ![]() ![]() ![]()
#5003 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5004 |
Zakorzenienie
|
Link do Waszej nowej odsłony wątku:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=750334 Ten pozwalam sobie zamknąć ![]() życzę udanych rozmów! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.