METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje - Strona 168 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-17, 11:00   #5011
Martina55
Raczkowanie

Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje

Taki z jasniejszych ale nie aż tak bardzo. Sufit bedzie jasniutki szary sciany troche ciemniejsze.

Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta
Martina55 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 11:54   #5012
anciam87
Raczkowanie

Aha, to ja i tak bym wybrała fiolet, może fiolet w różnych odcieniach, pastelowych?

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Ale Cię namawiam jak już urządzisz ten swój pokoik to proszę wyślij koniecznie zdjęcia!
Stary 2011-11-21, 13:27   #5013
Tawua
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anciam87 Pokaż wiadomość
Aha, to ja i tak bym wybrała fiolet, może fiolet w różnych odcieniach, pastelowych?

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Ale Cię namawiam jak już urządzisz ten swój pokoik to proszę wyślij koniecznie zdjęcia!
Fiolet jest śliczny - mi się bardzo podoba taka aranżacja - fioletowa pościel i firany - pięknie!
http://www.dommodelowy.pl/res/doc/13...t_CZE_8609.jpg

A ta lampa wisząca jaka ładna i te lampki nocne ze szkłem mlecznym- znalazłam info, że to Spotline (oj, tak ekskluzywna firma ...ech piękne mają lampy)
Tawua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 20:47   #5014
Martina55
Raczkowanie

Zdecydowałam się jednak na kolor czerwony, zobaczymy jak to wyjdzie. Ściany są już pomalowane i pokój czeka na uzupełnienie dodatkami.

Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta
Martina55 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 11:24   #5015
anciam87
Raczkowanie

Futro na ścianie zrobione! Oto efekty, mam nadzieję, że się Wam spodoba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg futro na ścianie.jpg (39,4 KB, 439 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg futro na ścianie2.jpg (35,1 KB, 325 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg futro na ścianie1.jpg (35,1 KB, 265 załadowań)
Stary 2011-11-24, 16:28   #5016
beatiska
Zakorzenienie

Mam mieszane uczucia, ale do pokoju w takim stylu pasuje. Myślę, że u mnie to kwestia do samego przekonania się do futrach na ścianie
Drogo Cię wyszła ta impreza?
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 18:25   #5017
wisienka_7
Przyczajenie

Fajnie wyszło. Jeżeli to nie problem napisz proszę coś więcej , w jaki sposób to powstało. Jaką metodą zostało zamocowane do ściany?
wisienka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-25, 09:35   #5018
anciam87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
Mam mieszane uczucia, ale do pokoju w takim stylu pasuje. Myślę, że u mnie to kwestia do samego przekonania się do futrach na ścianie
Drogo Cię wyszła ta impreza?
To nie pokój, to przedpokój Na pokój się nie zdecydowałam, stwierdziłam, że może przez to być zbyt "ciężka" atmosfera
Powiem Ci, że bardzo niedrogo! Sama byłam pod wrażeniem!

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Napisane przez wisienka_7 Pokaż wiadomość
Fajnie wyszło. Jeżeli to nie problem napisz proszę coś więcej , w jaki sposób to powstało. Jaką metodą zostało zamocowane do ściany?
najpierw gruntowaliśmy ściany, a później tylko klejenie materiału! Przykleiliśmy specjalnym klejem na bazie butaprenu i... i już!
Dziewczyny-oczywiście to sztuczne futro :P
Stary 2011-11-25, 17:34   #5019
Tawua
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patrycjazdroj Pokaż wiadomość
Sama mam też problem przeprowadzam się do nowego mieszkania w którym będę miała zdecydowanie mniej miejsca niż do tej pory ,zastanawiałam się nad łóżkiem piętrowym dla dzieciaków-co myślicie na ten temat?
Świetny pomysł! Ty zaoszczędzisz na miejscu, a dzieciaki będą miały świtną zabawę Tylko musisz ustalić kto ma spać u góry, a kto na dole ... żeby konfliktu nie było ;P

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Napisane przez anciam87 Pokaż wiadomość
Futro na ścianie zrobione! Oto efekty, mam nadzieję, że się Wam spodoba
Oj...jak dziwnie... nie wiedziałam, że można "futra" użyć do położenia na ściany. Też popieram Twoje dalsze stwierdzenie, że w pokoju byłaby "za ciężka atmosfera"; mogłabyś napisać jak dba się o takie cudo?
Tawua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-26, 06:52   #5020
karola991
Zakorzenienie

hej dziewczyny, przeprowadzamy się ztż niedługo-bardzo niedlugo bo już 1 grudnia do nowego mieszkanka jednak tam umeblowane są tylko kuchnia i łazienka, do dyspozycji mam dwa pokoje, z czego jeden przeznaczam na sypialnię i co do tego koncepcję już mam, ale nie wiem kompletnie jak urządzic pokój dzienny,może któraś z was ma dar do aranżacji wnętrz?
pokoj jest zwykły kwadratowy ok 15m2 wejście jest do niego po lewej do sypialni na dole do kuchni na wprost jest duże okno mam do dyspozycji:
2 fotele ikea typu finki
1szafkę-regał
biórko kanapę
kilka polek do montowania na scianie
i nie wiem ktore meble jeszcze wziąc ze sobą
a te ktore mam to cos takiego
http://www.google.pl/imgres?q=ikea+fotel+finka +be%C5%BC&um=1&hl=pl&clie nt=firefox-a&hs=V2C&sa=N&rls=org.moz illa:pl-PLfficial&biw=1024&bih= 559&tbm=isch&tbnid=ywi0TK 4j1c0FqM:&imgrefurl=http://allegro.pl/ikea-fotel-pello-promocja-najtaniej-finka-i1679106440.html&docid=yJ ZZzckXRgcfSM&imgurl=http://www.ikea.com/PIAimages/38296_PE130209_S4.jpg&w=5 00&h=500&ei=wIrQTv7kMs2d-QbRyMS6Dg&zoom=1
http://www.google.pl/imgres?q=ikea+r...w=1024&bih=559
http://srvimg08.tablica.pl/images_ta...55_1_94x72.jpg tylko ze czerona (ale planujemy kupic z czasem cos ładniejszego)
biurko zwykle malutkie jest wszytskie meble jasne drewno jeszcze mamy taki stolik maly kwadratowy z ikei
nie chce go przytłoczyć ale chcialabym zeby był przytulny-szafa duza na ubrania będzie w korytarzyku więc nie przewiduje szafy juz a pokoju

Edytowane przez karola991
Czas edycji: 2011-11-26 o 06:53
karola991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 00:29   #5021
Iwona_Z
Przyczajenie

Bardzo podobają mi się te kanapy, które pokazała Niuniaczek. Ale ja z kolei mam ostatnio bzika na punkcie ich bardziej szalonych wersji: http://www.swiatrezydencji.pl/styl-zycia/prezenty/wirtualne-zakupy-na-swieta/sofa-romantyczna-prowansja
Dla mnie to niesamowite połączenie - wytworna, jak z salonu rezydencji, a jednocześnie z patchworkiem, który kojarzy mi się z narzutami w mniej wytwornych mieszkaniach. Cudo.
Iwona_Z jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-01, 22:48   #5022
m_moni
Zadomowienie

Dziewczyny ja będę miała kuchnię otwartą na salon. Chciałabym mieć w kuchni czerwone meble i na podłodze szary lub biały gres, a w salonie podłogę merbau. Powiedzcie mi czy Waszym zdaniem podłoga merbau nie będzie się gryzła z tymi czerwonymi meblami?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg moja kuchnia!!!!!!!!!.jpg (51,5 KB, 165 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg merbau do czerwonych mebli.jpg (17,0 KB, 198 załadowań)
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 12:55   #5023
Brook
Zakorzenienie

jak dla mnie moze sie gryzc, ja bym wybrala ciemny braz, ewentualnie jasny

Brook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 21:29   #5024
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
jak dla mnie moze sie gryzc, ja bym wybrala ciemny braz, ewentualnie jasny
Dzięki, też tak myślałam a szkoda, bo strasznie podoba mi się ta podłoga merbau
Stary 2011-12-11, 15:18   #5025
evelynkaa
Przyczajenie

M_moni podłoga merbau może być jak najbardziej. Tylko kuchenne płytki nie robiłabym zbyt zimne i raczej zastosowała neutralny biały gres, wiadomo on nigdy nie jest biały do końca więc na ściany w salonie dobrałabym kolorystycznie złamaną biel. Przy tak dość ciemnej i wzorzystej podłodze możesz się pokusić o białe lakierowane meble do salonu i ewentualne czerwone dodatki typu poduszki na kanapę, lampę ozdobną podłogową. Ważne żeby się wszystko ładnie komponowało i nie było przesadzone
Kolor czerwony to dość odważne posunięcie, czasami też bardzo drażniący kolor na dłuższą metę i warto zastanowić się nad jego odcieniem.
evelynkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 19:13   #5026
evelynkaa
Przyczajenie

O gustach się nie dyskutuje
Stary 2011-12-13, 21:50   #5027
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Dziewczyny już 51 postów temu ktoś powinien założyć II część tego wątku. Nikt tego nie zrobił, więc ja założyłam, proszę.

Treningi
2016: 117/100
2017: 71/100

SekretnyWachlarz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 08:08   #5028
Annna86
Przyczajenie

To prawda taka metamorfoza pokoju nie jest prosta, w końcu będziemy musieli się z nim dobrze czuć przez długie miesiące do kilku lat. Ja swój problem rozwiązałam programem bezpłatnym do projektowania wnętrz. Jest na tyle prosty, że każdy może sobie poradzić z projektem. Znalazłam go na www.planwoanieonline.eu. O tyle jest fajny, że znajdują się w nim prawdziwe produkty, np.; farby Śnieżki, dobrałam kolory wirtualnie i kupiłam identyczne w sklepie. Zaoszczędziłam sporo czasu i byłam zadowolona z efektu. Pozdrawiam!
Annna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 20:52   #5029
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Annna86 Pokaż wiadomość
To prawda taka metamorfoza pokoju nie jest prosta, w końcu będziemy musieli się z nim dobrze czuć przez długie miesiące do kilku lat. Ja swój problem rozwiązałam programem bezpłatnym do projektowania wnętrz. Jest na tyle prosty, że każdy może sobie poradzić z projektem. Znalazłam go na www.planwoanieonline.eu. O tyle jest fajny, że znajdują się w nim prawdziwe produkty, np.; farby Śnieżki, dobrałam kolory wirtualnie i kupiłam identyczne w sklepie. Zaoszczędziłam sporo czasu i byłam zadowolona z efektu. Pozdrawiam!
Dzięki, spróbuję
Stary 2012-01-26, 19:40   #5030
Darkoz
Zakorzenienie

Dot.: Re: urządzam mieszkanko.... pomóżcie :-)

Hej Dziewczyny. Ostatnio spodobał mi się taki wystrój jak w załączniku *.*. Widziałyście gdzieś może jakieś meble albo dodatki, które by pasowały do pokoju w takim stylu? (mam czerwono-kremowe ściany, więc wyszłoby trochę inaczej). Będę wdzięczna za jakieś wskazówki .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pokój.jpg (61,2 KB, 104 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pokój2.jpg (38,2 KB, 114 załadowań)

Edytowane przez Darkoz
Czas edycji: 2012-01-26 o 19:55
Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 00:36   #5031
evelynkaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez SekretnyWachlarz Pokaż wiadomość
Dziewczyny już 51 postów temu ktoś powinien założyć II część tego wątku. Nikt tego nie zrobił, więc ja założyłam, proszę.

Jak widać parę postów wyżej założono już nowy wątek a ten zamknięto, więc żeby się nie myliło zapraszam na tamten..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości