Aparaty ortodontyczne cz.II - Strona 168 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-08, 22:54   #5011
kasiek87
Kokon pro

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

hyh dzieki dziewczyny znajac moje zeby to i tak sie rozjada :P hm widze ze jak zwykle na zdjeciu skopalam sobie os symetrii ah te moje zdolnosci :P w ogole mam cale usta poobcierane boje sie poranka bo jak sie wbija wargi w zamki to ja nie wiem powiem wam ze okropna roznica pomiedzy posiadaniem gumek i nieposiadaniem strasznie wystajace te zamki szorstkie uwierajace i w ogole ble juz mam rany wosku prawie wcale wizyte za 2 tyg chyba ze cos sie zacznie psuc to wczesniej mam przyjsc :P a wiem ze bede rownac jedynki u gory bo jedna jest bzidka :P a orto powiedziala ze da sie to zrobic i na dole jedynki i dwojki pojda pod szlif bo z racji tego ze czesc stala a czesc lezala to sa nierowno poscierane i mi sie nie podobaja ja widze ze dzis to nasz wspolny meczenski dzien ^^ laczmy sie w bolu

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 23:09   #5012
emeczka
Wtajemniczenie

madziaa189 dziękuję bardzo w imieniu zębów

Maricken - morderca wiejskich serków
hihi a rozmoknięte płatki są dobre na wszystko mam nadzieję że nie będzie Cię bolało ich jedzenie!

blancca racja!!! zapomniałam o gerberkach! uwielbiam je te warzywne są pyszne, szczególnie indyk z warzywami i bogracz. no pychotka jak już się wam sprzykrzy jedzenie innych papek, warto sięgnąć po takie rzeczy i jedzenie nie boli

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 23:17   #5013
poldzia89
Zadomowienie

kasiek wiem co czujesz wczoraj miałam bardzo długą wizytę!! bo miałam przeklejany ten zamek na jedynce i w ogóle takie tak!! i nie miałam łuku przez 20 minut to jakoś tak mi dziwnie było i jak zamknęłam usta to czułam sie jakoś tak dziwnie i jakoś mnie raniły te zamki, i jakieś duże sie właśnie wydawały!! ten drut jakoś to zmienia....

Daje moje fotki :P
1. zęby ogólnie (wiadać ze ta jedynka nie jest jeszcze na prosto z innymi ząbkami
2. zęby przed wizyta
3. zęby po wizycie!! 1 dzień dosłownie aż mnie zamurowało
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04021.JPG (40,9 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03489.JPG (40,2 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04110.JPG (52,6 KB, 52 załadowań)

poldzia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-09, 00:16   #5014
karolinusienka
Zakorzenienie

smv sto lat stolat
mnie tez zabiska pobolewaly ale nie az trak bardzo jak was bidulki trzymajta sie dobrze

ja mam wizyte dopiero za 2 tygodnie a mi sie szpara miedzy jedynkami zrobila...z dnia na dzien coraz wieksza i wieksza co to bedzie jak pojde na wizyte bedzie miala co orto robic - kolejna szpara do zamkniecia

ja tez mam rozowe gumeczki teraz sobie mysle, jakie tu sobie kolorek zafundowac i myslalam nad: morski, malinowy albo sliwka. moze jakis jasny sobie zafunduje ale te kolorki co ma orto (a ma ich od cholerci i jeszcze wiecej) nie odpowiadaja mi hehe trzeba poszperac na symulatorze a wiec do dziela

kolorowych ...

edit: wlasnie policzylam ile mcy juz aparacik nosze: rowniutke 8 szok...myslalam, ze krocej hehe a tutaj juz 8 miesiac mija taka moja prywatna rocznica
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-09, 07:07   #5015
smv
Zakorzenienie

dzieki dziewczynki!

masakra cala noc nie spalam, budziilam sie co chwila, bralam tabl przeciwbolowe, zdechnac idzie;(
ale powtarzam obie-tak ma byc i na koncu bedzie pieknie!
Stary 2008-02-09, 11:29   #5016
MrUfKa87
Raczkowanie

GG do MrUfKa87

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
dzieki dziewczynki!

masakra cala noc nie spalam, budziilam sie co chwila, bralam tabl przeciwbolowe, zdechnac idzie;(
ale powtarzam obie-tak ma byc i na koncu bedzie pieknie!
smv ja sie zawsze pocieszam ze jak nie boli to nie dziala i to mi poprawia humor, no ale wiem ze to nie takie proste

a ja wczoraj mialam ogromniasta szpare miedzy trojka a czworka a dzis juz jej nie mam malymi kroczkami cos sie tam jednak dzieje z tymi zebiskami
Stary 2008-02-09, 12:04   #5017
p4trycja
Raczkowanie

poldzia89 woooow niesamowite po jednym dniu... ojj tez mam problem z jedynkami (jedyny i największy) i tez chce mieć tak !!! no ale nawet jeszcze nie mam aparatu ;p ps. ładniutkie gumeczki różowe
Stary 2008-02-09, 12:54   #5018
kasiek87
Kokon pro

ha a mi sie zamknely te dwie glupie szparki co prawda zeby bola :P ale co tam mam nadzieje ze sie zeby nie rozejda

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2008-02-09, 13:17   #5019
papryka85
Zakorzenienie

Jaaaa dziewczyny masakra jakaś!!! Tyle cierpiących jednocześnie jeszcze tu chyba nie było(chociaż ja też cierpię, bo mnie choróbsko rozkłada, a w środę mam orto i nie ma opcji, żeby mi wizyta przepadła!!!!NIE NIE NIE ) musi mi wymienić chociaż ten ohydny pomarańczowy już łańcuszek na srebrny-obiecała takowy zamówić. A wymieniła mi go niecałe dwa tyg temu, a ja kawy przez ten czas wcale, wino mi proponowali-nie piłam...dwa razy musiałam zjeść gulasz, ale tu wykrętów nie było, ale zjadłam niedużo i zaraz poszłam wyszorować zęby...ale i tak się zabarwił jakby nie było go tak dużo i jeszcze nie byłby na górnych przednich zębach, to do przeżycia, ale niestety tak właśnie jest i widać go bardzo, wstrętniy, wstyd się uśmiechać tak się kurde nie da! dlategóż mam obiecany srebrny łańcuszek i umówioną wizytę kontrolną na TĘ ŚRODĘ i niech przeziębienie idzie w pi(&^%$#@%^&*( wyprę go siłą mojego umysłu

kasiek87 jak raz miałam zdjęte łuki na tydzień, to orto założyła mi gumki na zamki, bo mówiła, że strasznie obcierają te dinksy o które się zahacza ligatury, więc wierzę, że Cię załatwiły a łuk czworokątny też mam od dobrych kilku miesięcy na dole, ale mam też ten zwykły łuk i gumki, tak że zadrutowana jestem solidnie emeczka Ty masz chyba podobnie?

poldzia87 znam to-ja mam efekty już jak wychodzę z gabinetu-patrzę w lustro w łazience, a tam już coś się delikatnie przesunęło, przyjeżdżam do domu-już jest ewidentna zmiana, a po nocy to już właściwie porobione nie no jeszcze boli i się przesuwa, ale największe efekty obserwuję w ciągu tych pierwszych kilku, kilkunastu godzin moja zębiska są bardzo "podatne" Kiedyś orto chciała aktywować łuk przy siódemce na dole, ale jak zaczęła podkręcać łuk, to usłyszałam-"O Boże! jak ten ząb się rusza!Nie nie, na razie damy spokój, za dużo tego dobrego..." i nie kontynuowała, stwierdziła, że musi się troszkę "usadowić" w nowym miejscu

jejku laski umrę jak mnie rozłoży, dopiero byłam na L4 szef się NIE wkurzy, ale o radość też go to nie przyprawi a mnie to już wcale, chcę pracować i iść do orto, nawet do dentysty wybierałam się w tym tygodniu

ożesz...alem się rozpisała...

Edytowane przez papryka85
Czas edycji: 2008-02-09 o 13:22 Powód: dopisek
papryka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-09, 13:24   #5020
emeczka
Wtajemniczenie

zgadza się, też mam tak pooplatane zęby jak kasiek, ale do tego mam i drut, i gumki wersja full wypas widzę że nie tylko ja przeziębiona chodzę... na szczęście udało mi się w miarę szybko pozbyć gorączki, teraz tylko pozostało zwalczyć katar. Ciężkie życie aparatek

smv trzymaj się kobieto! z każdym dniem będzie lepiej

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-09, 13:28   #5021
lolitaj
Raczkowanie

smv spóznione zyczonka urodzinowe śle

Dzisiaj uzupełniłam zapasy kupiłam sobie 7 kiśli i 4 budynie (Słodki kubek Gellwe ) ... kasza manna (bananowa) sprobować nie zaszkodzi pojde do sklepu

Kupiłam także irygator eh poszło sobie dalllleeekooo 280 zł.... śmieszne uczucie jak tak ta woda "pryska". Tata mi go zamontuje nad umywalką

Co do bolu... juz sie przyzwyczaiłam ze boli bo boleć musi ehhh strasznie mi sie jedynka skrzywiła no nic zobaczymy za kilka tygodni co sie bedzie działo.

Jak wstałam rano to zaczyłam sie śmiać.... pisałyście ze snią wam sie "koszmary" dotyczące aparatów... tak tak mi tez sie śniło..ze poodpadały mi zamki do piątek i podeszałm do lustra patrze nie ma... ide w strone łóżka a one tam leża... taka kupa ich tam jest ze hej.. ja panika chce do orto..a okazuje sie ze mnie nie przyjmie bo nie ma miejsc.. i sie obudziłam i sprawdziłam czy mam wszytkie zamki.. hmn.. co za sen lol

Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić.
Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć.
Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem.

19.08.09 prawko
01.10.09 studentka
lolitaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-09, 14:55   #5022
karolinusienka
Zakorzenienie

dziendoberek
a ja juz myslalam, ze jestem jakas dziwna i mi sie snia tylko horrory zwiazane z aparatem hehe ostatnio snilo mi sie, ze mi zamki z polowy aparatu odpadly i zbieralam je, jeden po drugim, z ziemi i trzymalam w rece rano jak sie obudzialam to mnie tak dziwnie cala dlon bolala, musialam niezle sciskac w nocy "te zamki"

ja na szczescie juz zdrowiutka jestem chorubsko poszlo precz dzisiaj bylam pierwszy dzien w pracy po 2 tygodniowym zwolnieniu....ehh...te klimaciki

milego dnia zycze
Stary 2008-02-09, 15:14   #5023
kasiek87
Kokon pro

ja dalej chora jestem ;( za tydzien wizyta u alergologa prawdopodobnie testy juz nie wyrabiam ztym katarem i swedzacymi oczami :P alergia mi sie poglebia a dopadla mnie 2,5 roku temu szkoda gadac grr mam nadzieje ze nie bede na zbyt wiele rzeczy uczulona bo juz teraz malo co moge jesc wachac i dotykac :P zeby mnie w sumie nie bola swiezy chlebek pogryzlam rano co prawda sa odretwiale i je czuje ale daje rade ^^

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2008-02-09, 15:18   #5024
smv
Zakorzenienie

lolitaj dzięki serdeczne

oj kobitki ale nam sie pochorowało, nacierpiało:0
ja teraz mam tez czworokątnu drut i boli okropelnie, ale boli chyba mnie bardziej ta cholerna separacja na dole..do piatku sie nacierpie;]

kasiek wspolczuje alergii...moze to wina pogody?pogoda szaleje to i natura zaczyna swirowac i 'puszczac sie' za szybko.bedzie oki!

zdrowieicie mi i prostujcie sie nam wszystkim zeby!)
Stary 2008-02-09, 15:25   #5025
kasiek87
Kokon pro

ja podobno dostalam alergii na tle stresu i tak sie trzyma mnie i poglbeia z czasem coraz wiecej alergenow coraz mniej dzialajacych lekow :P ale co tam trzeba byc twardym nie mietkim

a mi powrocila nadzieja ze pozbede sie druciaka bo szpary sie zamknely i jak zeby sie tak beda trzymac to byloby super po delikatnej korekcji ustawienia jedynki

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2008-02-09, 15:28   #5026
smv
Zakorzenienie

heh mi sie wydaje ze ja tez bede miec ekscesyz moja jedynka. jak stoi tak stoi i zaden bicz nie chce jej ruszyc.jest o jkais 1 mm cofnieta i nic..no ale przede mna dłuuuga droga więc;
Stary 2008-02-09, 16:54   #5027
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

A mnie dziś tak boli czaszka - czaszka nie głowa że nie mogę już Czoło mam zimne (więc to nie ból głowy) ale czaszkę czuję taką jakby naciągniętą brr. Wzięłam ibuprom i póki co nie boli yh. Mój tż się dziś spisał! Zmiksował mi zupę na obiad hyhy I zrobił puree z ziemniaków - i zjadłam bez bólu Więc puree też polecam
Stary 2008-02-09, 16:57   #5028
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
ja dalej chora jestem ;( za tydzien wizyta u alergologa prawdopodobnie testy juz nie wyrabiam ztym katarem i swedzacymi oczami :P alergia mi sie poglebia a dopadla mnie 2,5 roku temu szkoda gadac grr mam nadzieje ze nie bede na zbyt wiele rzeczy uczulona bo juz teraz malo co moge jesc wachac i dotykac :P zeby mnie w sumie nie bola swiezy chlebek pogryzlam rano co prawda sa odretwiale i je czuje ale daje rade ^^
ja tez mam alergie (narazie jeszcze nie stwierdzona, bo nie mialam testow , ale mam ). i mam wlasnie pytanko do ciebie. jak zalatwilas skierowanie na testy? a moze prywatnie idziesz? bo mi zaden lekarz nie chce dac;/ dziwne
aaa juz zaczelo cos pylic wiec uwazaj. ja tez mam gila do pasa. swedzenie oczu zaczyna mi sie tak na przelomie maja/czerwca
aaa i tak OT to jak sie ma alergie pylkowa to po jakims czasie mozna "zalapac sie" na pokarmowa wiec czym predzej lec do alergologa

pedze umyc zebole bo po obiadku jestem i tak mi brudno hehe nie ma to jak poslizg na zabkach po umyciu
Stary 2008-02-09, 21:02   #5029
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
ja tez mam alergie (narazie jeszcze nie stwierdzona, bo nie mialam testow , ale mam ). i mam wlasnie pytanko do ciebie. jak zalatwilas skierowanie na testy? a moze prywatnie idziesz? bo mi zaden lekarz nie chce dac;/ dziwne
aaa juz zaczelo cos pylic wiec uwazaj. ja tez mam gila do pasa. swedzenie oczu zaczyna mi sie tak na przelomie maja/czerwca
aaa i tak OT to jak sie ma alergie pylkowa to po jakims czasie mozna "zalapac sie" na pokarmowa wiec czym predzej lec do alergologa

pedze umyc zebole bo po obiadku jestem i tak mi brudno hehe nie ma to jak poslizg na zabkach po umyciu

oj ja sie nawalczylam o skierowanie od lek rodzinnego do laryngologa ze to nie zwykly katar jest i od laryngologa dopiero do alergologa co tam ze lekarz rodzinny przepisuje mi leki od 2 lat " na oko" "ale po co pani testy"

yh hm ja mam alergie na pylki na pewno trawy, roze co sie okazalo ostatnio kiedy dostalam od TŻta i momentalnie zalzawienie kataaaaar taaki i kichanie co 5 s ;( mam alergie pokarmowa tez juz i mam kontaktowa, przestestowalam wiekszosc proszkow do prania, plynow do plukania, kremow, balsamow itd bo na wiekszosc reaguje wysypka yh
jak mowie moja to alergia nabyta nie wrodzona i ciagle sie poglebia mialam juz zmieniane leki teraz jestem msc juz bez bo czekam na wizyte u alergologa yh yh ale co tam dam rade ^^ ogolnie to mam sporo ciekawych dolegliwosci haha co tam ze lat niespelna 21 a moglabym juz z babciami sie licytowac hyh najsmiesznijeszy jest swiatlowstret ^^ ale to nie watek o tym

a ty musisz najpierw tez isc do laryngologa musisz wyraznie zazadac skierowania od rodzinnego inaczej nic nie zdzialasz i bedziesz sie meczyc niepotrzebnie jakby co to i tak pewnie bede tu marudzic po testach jak masz jakies pyt dotyczace lekow czy innych takich to pw

a wracajac do tematu to boli mnie lewa strona u gory ;( chlip chlip

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2008-02-09, 21:25   #5030
sirgunia
Raczkowanie

dziewczynki mam do was pytanie. nosze aparacik dopiero od 2 tygodni.na dolnych zebach i niestety ale widze ze zaczynaja mi zolknac ? czy to normalne? jak temu zaradzic? szoruje je, plucze plynem, mam nawet taka mala szczoteczke a i tak zolkna..
sirgunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-09, 22:26   #5031
m_isiaczek
Przyczajenie

na początek jestem tu nowa...
też będę nosiła aparat raczej stały
nie byłam jeszcze u ortodontki
bo na początek muszę wyleczyć kilka zębów...
no ale wracając do tematu mam zły zgryz
nie tak bardzo jak to niektórzy mają ale jest i
przez ten zgryz seplenię ...
i nie wiem jak wogóle wyglądają takie
wizyty u ortodontki
jak się przygotować na pierwszą wizytę?
napiszcie proszęę
z góry dziękuję
m_isiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-09, 23:00   #5032
ddaarroottkkaa
Przyczajenie

Czesc wszystkim. Niedługo (bo w środę) dołącze do Waszego grona aparatek Przeczytalam prawie wszystkie strony tego watku i musze przyznać ze stąd dowiedzialam sie wiele wiecej niz z jakiś stron www. Pozdrawiam
ddaarroottkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-10, 01:34   #5033
karolinusienka
Zakorzenienie

kasiek87 dziekuje wiedz mi,ze ja juz sie mecze;/ powinnam dostac skierowanie ze wzgledu na moja chorobe na ktora cierpie ale nikt sie nie kwapi, a jak prosze, to slysze a po co, z moim skierowaniem nic pani nie zadziala i takie tam niestety nie moge przyjmowac lekow typu alertec, bo na wiekszosc jestem uczulona:/ tez juz mam pokarmowa

moje zabki dzisiaj sa grzeczne i dobrze sie sprawuja tfu tfu

m_siaczek zapraszam do blogow forumowiczek (linki w podpisie) tam jest wszystko napisane co i jak na pewno na 1 wizyte powinnas miec zdjecie szczeki i kaske i wyleczone zeby (najelpiej 1dynki, 2jki, 3jki,6tki,7tki,8ki) o 4kach i 5kach nie mowie, bo moze bedziesz musiala miec wyrwane, wiec po co wydawac kaske na leczenie jak mozna wyrwac chorego i tyle co do wygladu wizyty to poczytaj na blogach ale niczym sie prawie nie roznia niz wizyty u dentysty (tylko ze nie ma borowania i takich tam )

kolorowych zycze ide lulkac
Stary 2008-02-10, 11:06   #5034
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emeczka Pokaż wiadomość
zgadza się, też mam tak pooplatane zęby jak kasiek, ale do tego mam i drut, i gumki wersja full wypas widzę że nie tylko ja przeziębiona chodzę... na szczęście udało mi się w miarę szybko pozbyć gorączki, teraz tylko pozostało zwalczyć katar. Ciężkie życie aparatek

smv trzymaj się kobieto! z każdym dniem będzie lepiej

emeczka to masz zęby poplątane jak ja, a nie jak Kasiek ja też mam czworokątny, do tego zwykły i gumki i tak już od paru miesięcy

kasiek87 i karolinusienka
współczuję Wam ehhh trudno jest trafić na lekarza, który na prawdę dobrze zająłby się pacjentem(nie mówię o mojej orto i dentyście no i pewnie większości Waszych )

ja się też posypałam dopadła mnie najpewniej grypa(na zwykłe przeziębienie to nie wygląda, ale dowiem się jutro u lekarza)...Nici z wizyty u dentysty w piątek no i zapewne z wizyty u orto w środę chociaż jak będę się lepiej czuła to może podejdę chociaż na wymianę tego łańcuszka, bo po tych wszystkich domowych miksturkach-herbatkach, syropie buraczanym, to wygląda on teraz...no pomarańcz z lekką nutką brązu dramat bosh pewnie znów tydzień zwolnienia jak nic mój szef to ma do mnie cierpliwość...

trzymajcie się dziewczyny-wszystkie którym coś dolega damy radę...ja spadam na rosół i do leżenia znów
Stary 2008-02-10, 11:11   #5035
m_isiaczek
Przyczajenie

akurat wyrywać chyba będę tylko ósemkę bo zaczyna rosnąć i bardzo mi już przeszkadza bo wyrasta krzywo .. ale dzięki za rade czytałam trochę już po blogach różnych...
a tak poza tym moja koleżanka ma mieć jutro ściąganą górę aparatu i nie wie jak to będzie wyglądać może wiecie jak to będzie wyglądać??
Stary 2008-02-10, 11:32   #5036
smv
Zakorzenienie

oj dziewczynki cos sie za bardzo pochorowalyscie
a ja wiem dlaczego!
troche cieplej sie zrobilo to gdzies kurtki rozsuniete i choroba gotowa
zdrowiec mi!

a mnie juz zabki mniej bola aczkolwiek wciaz jem tylko jogurty,
kupilam dzis w Biedronce duza kasze manne na mleku o smaku bananowym, kocham jąąąąąąąąąą)

milej niedzieli!
Stary 2008-02-10, 13:14   #5037
poldzia89
Zadomowienie

m_isiaczek: niech koleżanka sie nie martwi!! to nie jest wcale takie straszne ... najpierw orto zdejmuje drut potem odkleja zamek takimi specjalnymi szczypcami!! i potem specjalnym urządzeniem czyści zęby z kleji i innych substancji nie pożądanych hhee nie jest źle

poldzia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-10, 14:25   #5038
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
kasiek87 dziekuje wiedz mi,ze ja juz sie mecze;/ powinnam dostac skierowanie ze wzgledu na moja chorobe na ktora cierpie ale nikt sie nie kwapi, a jak prosze, to slysze a po co, z moim skierowaniem nic pani nie zadziala i takie tam niestety nie moge przyjmowac lekow typu alertec, bo na wiekszosc jestem uczulona:/ tez juz mam pokarmowa

mowie musisz rodzinny-> laryngolog->alergolog ;]
mi takie leki nie pomagaja mialam na samym poczatku zyrtec ale on zamula i na mnie nie dzialal . dostalam telfast 120 i w koncu porzadny lek jak za mala dawka to jest 180 jeszcze na katar spray do nosa flixonase stosuje 2 lata nie uodpornilam sie niego i nie podraznia sluzowki co jest wazne jesli nie chce sie miec non stop krwotokow ;] hm pokarmowa ( calkowita nietolerancja bialek nie tylko mleka krowiego ale tez koziego itd a sojowego blee nie cierpie i pic nie bede) to tylko czasem tesknie za mizeria i smietana, ktorej czasem nie potrafie sobie odmowic co konczy sie zwijaniem sie z bolu ale coz :P no i czasem jakies serki czy lody zwykle mi sie marza :P

co do zebow u mnie juz lepiej choc lewa strona nadal boli ale myslalam, ze bez druta zaraz zeby sie powyginaja pokrzywia znow a do tej pory (tfu tfu) jeszcze stoja jak staly ;]

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2008-02-10, 15:38   #5039
m_isiaczek
Przyczajenie

aha ona się obawia że przy czyszczeniu kleju może zniszczyć się jej szkliwo ?
Stary 2008-02-10, 15:53   #5040
smv
Zakorzenienie

nom w zasadzie przy zakladaniu aparatu szkliwo juz jest naruszone bo zeby sa wytrawiane, czyli takim czyms kwasnym smaruje orto zabki przed zalozeniem aparatu (ni wiem na 100% czy to prawda, móie co mówi mi brat który jest technikiem protetykiem-to mu wierze;D)

m_siaczek bedzie oki ehhe

a poza tym to niesamowicie mnie dzisiaj bola jedynki, pomijam fakt ze wszytskiezeby mnie bolą, ale jedynki wlasnie zaczęły niesamowicie bolęc po 1,5 godzinej drzemce:P

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości