|
|
#5011 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
ej dziewczyny ktoś, kiedyś, coś wspominał o jakiejs tabelce żywienia czy cóś
. macie gdzies linka do tej tabelki??a zuzka dostała swoja pierwszą skarbonke świnke. mam nadzieje że sie jej spodoba wrzucanie pieniążków do świnki jak bedzie starsza, bo ja tez maiłam od mamy skarbonki ale z wrzucaniem do nich kaski u mnie była lipa .zuza właśnie przeczytała mi ulotke co jest na mydle .
|
|
|
|
#5012 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#5013 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#5014 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę Dario
http://www.nutricia.com.pl/klub_schemat_zywienia.php |
|
|
|
#5015 |
|
Rozeznanie
|
dzieki płatku
a wieczorem to tak 100ml kaszki i to nie zawsze a macie sposób co by tu zrobic żeby w nocy chciała pic herbatke albo soczek?
|
|
|
|
#5016 |
|
Zakorzenienie
|
Dario mój Mati też nie przepada za tą zwykłą kaszką
nieraz nawet nie wypije 100ml.Ja jak oduczałam go wcześniej od picia mleka w nocy to dwóch nocach już się przyzycził do herbatki czy wody, poprostu musisz za każdym razem podawać herbatkę, nawet jak będzie płakała za mleczkiem. Soczku raczej w nocy nie podawaj bo się przyzwyczai i nie będzie chciała pić wody ani herbaty. |
|
|
|
#5017 |
|
Zadomowienie
|
Ojej... popatrzyłam na tabelkę żywienia
. Natalka je tylko raz mleko - 220 ml i wieczorem kaszkę na mleku 180 ml. Mam nadzieję, że to nie za mało. Tam są w sumie az 4 posiłki mleczne, a 4 posiłki to Natka zjada w ciągu całego dnia + soczek i herbatka.A z Kacperka, a raczej Kacpra to niezły klok...to chyba genetyczne ![]() Agiko, a odkurzacza nie wkleję, bo go jeszcze nie mam, lekarz kazał zakupić, ale jeszcze tego nie zrobiłam bo sie zastanawiam czy kupić czy nie. Na razie radzę sobie gruszką, choć przyznam szczerze z marnymi skutkami
|
|
#5018 |
|
Zakorzenienie
|
Kostko a fridą próbowałaś?
W jednej gazecie wyczytalam, że po 10miesiącu można już podawać chlebek z wędlinką. |
|
|
|
#5019 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#5020 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko że teraz nie mam czasu na czytanie ![]() Tak serio to życia mi nie starczy żeby przeczytać wszystko co mnie interesuje.
|
|
#5021 |
|
Rozeznanie
|
Joasiu to poprostu dzień jest dla ciebie za krótki
.zuzek wypił 10ml mleka . może jutro bedzie więcej Agiko Kostko a czy to 2 dni nie zostały?
|
|
|
|
#5022 |
|
Wtajemniczenie
|
kobietki ale wy sie opisalyscie. wczesniej weszlam i wszystko przeczytalam teraz cos moze skrobne.
co do odkurzacza do odsysania wydzielinki z noska to widzialam ulotke jak bylam z Wiktoria na kontroli. dla mnie to bardzo dziwny pomysl i nie wiem co by sie musialo dziac zebym to uzyla. dla mnie to za silne dla malutkiego noska. a czy czasem nie jest tak ze lekarz chce wypromowac i sprzedac wiecej tych wynalazkow. bo one weszly dopiero niedawno na rynek. jak ktoras wyprubuje to prosze o relacje. co do tesciowych to ja slowa zlego na moja powiedziec nie dam. wiecej moge napsioczyc na moja matule. tesciowka skrzywdzic mnie nie da, a jak TZ sie czasem wymadrza to ona go do pionu a jak na mnie narzeka to jeszcze gotowa drewniana lycha przez garb przelozyc. widzi ile ja sie nalatam za Wiktoria i jaka ona jest wymagajaca i nie da sie komus do mnie przyczepic. a pozatym widzi ze dla mnie dziecko jest na pierwszym miejscu i potrzeby Wiktorii sa najwazniejsze i dlatego ona szanuje mnie a ja ja. podkarmia Wikule ale niczym brudzacym ani niebezpiecznym za to moja matula kupila lizaka w ksztalcie serduszka ktory Wikula wepchnela sobie do buzi i w buzi rozsypal sie na drobne kawalki. zrobilam awanture i teraz tylko z czyms jadalnym dla takiego dziecka podchodzi.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
|
|
|
#5023 |
|
Zakorzenienie
|
Agiko co z Kamilkiem pisz bo zaczynamy się poważnie martwić
.Dla mnie lizak i landrynek to naprawde głupi pomysł by dać takiemu małemu dziecku, łatwo może się tym udławić Joasiu jak Julka będzie biegać po dyskotekach to Ty czekając na nią po nocach będziesz czytała książki a ile nowości przez ten czas się nazbiera .
|
|
|
|
#5024 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla nasześ ślicznej Oliwki dużo zdrówka i radości
|
|
|
|
#5025 |
|
Zadomowienie
|
Agiko -- jak Kamilek ??
Oliweczko -- duży buziak odemnie i Mateuszka Pozdrawiam |
|
|
|
#5026 |
|
Zakorzenienie
|
Ch_ago Mateuszek już całkowicie zdrowy?
|
|
|
|
#5027 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Gorące wirtualne buziaki dla Oliwki Prosimy o wklejenie 10 miesięcznych uśmiechów Kamilek, męczył się wczoraj bardzo CO nas bardzo martwiło. Zastanawialiśmy się nawet nad pogotowiem. Zwłaszcza, że nasłuchałam się wczoraj w TV o dziecku, które zmarło na sepsę, bo pogotowie zignorowało jedyny objaw -wysoką gorączkę. Dopiero o 3 w nocy mu zeszła, obudził się, bo chyba zmarzł. Nakryłam go wieczorkiem tylko cienkim kocykiem. Czyli temperatura mi spadła po podaniu 4 dawek leku, okładów na głowę i kąpieli. Wykąpałam go w wodzie o 1 stopień niższej niż ciałko. Dziś rano nie miał temperatury, uff. Ale pojawił się gęsty, zielony katar. Innych objawów brak. Idziemy na 10.15 do lekarza. Ale u nas taka pogoda : wieje, że drzewa zgięte w pół i do tego taki deszcz zacina, że porażka. Jak tu wyjść? Szaro buro .Kostko może spróbuj z Fridą. Ja na początku też chwaliłam sobie gruszkę, ale po przejście na Fridę nie ma porównania. Ściąga bardzo dobrze. Jedyne co to to, że muszę czasem na siłę, ale tak samo było z gruszką. Idę się ubierać. Potem napiszę co dalej
|
#5028 |
|
Zakorzenienie
|
Biedny Kamilek
.
|
|
|
|
#5029 |
|
Zakorzenienie
|
Boze dziewczyny przeraził mnie ten schemat zywienia - Oliwka prawie wcale mleka nie dostaje - sztucznego pic nie chce, mojego possie pół minuty i koniec, boje sie ze mi sie odwapni czy cos
.A wazylismy ją wczoraj - wazy 8800, to chyba niemało co nie? |
|
|
|
#5030 |
|
Zadomowienie
|
Niestety nie
Cały czas ma katar i kaszel, charczy mu i furczy, wydzielina nie może się oderwać Robimy inhalacje i oklepywanie i jakiś tam syropek na odrywanie i bioparox do noska ale poprawa znikoma ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#5031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiulko oglądałam ostatnio program dla rodziców na tvn style i tam babka mówiła, że jeżeli dziecko nie chce pić stucznego mleka, a je już odbiadki, kaszki, deserki itd to mamy go nie zmuszać bo tam zawiera się też odpowiednia ilość wapnia |
|
|
|
|
#5032 |
|
Zadomowienie
|
Agiko -- ucałuj Kamilka
Kurcze, czemu nie mogę dodać kilku zdjęć naraz Wcześniej była popołudniowa drzemka a teraz oglądanie teletubisiów a raczej wchodzenie w telewizor ![]() Czy Wasze szkrabiki też tańczą ?? Bo Muszek jak tylko jakąś muzyczkę usłyszy od razu macha główką, kuca na nóżkach i prostuje, klaszcze i macha całym ciałkiem No tańcerz jak się patrzy ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#5033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mateuszek wygląda tak niewinnie i uroczoch_ago nie myślałaś o kolejnej wizycie u lekarza może źle ma dobrane leki .
|
|
|
|
|
#5034 |
|
Zadomowienie
|
Kasiulko -- oglądałam ten sam program co płatek więc nie masz co się martwić
Ja nie sugeruję się do końca schematami, na przykład gluten dawałam już chyba w 8 miesiącu i daję już serka popróbować.Pozdrawiam |
|
|
|
#5035 |
|
Zakorzenienie
|
Mati też tańczy
. Słuchajcie pogryzł mi całe łóżeczko jak nic do sprzedaży już nie pójdzie |
|
|
|
#5036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A gryzie też wszystko - róg od ławy pogryziony i łóżeczko również ale to jeszcze tak znośnie, prawie nie widać Często jak wampirek, z szelmowskim uśmiechem, wgryza się w nasze stopy, w kable, no co mu się nawinie pod rękę ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#5037 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiulko, ta tabelka to taka umowna jest
Co do mleka to opinia jest bardzo podzielona, ja mysle tak jak Płatek, jak Oliwka je jogurt, serek, to wystarczy Jest takie wątek o mleku na wizażu nie chce mleka Ch_ago Zdjęcie Mateuszka bossskie ![]() Sprawa: ręczniki na kaloryferach, kiedyś przeczytałam tu na forum taką opinię, którą jednak warto przemyslec w tym wypadku- może ręcznik, oczywiście wcześniej prany? jest przyczyną katarku typu alergicznego? Można to wytłumaczyć w ten sposób, że proszek, którego przecież nie da sie absolutnie wypłukać z materiału, pod wpływem nagrzanego kaloryfera paruje i zalega w powietrzu. Moje dzieci tak reaguja na wszelkie płyny do płukania.
|
|
#5038 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny
Agiko gdyby nie ten katarek pomyslalabym ze to trzydniowka. no ale mam nadzieje ze lekarka powie co sie dzieje. u nas wieje tak strasznie ze az strach. z domu sie nie ruszam z Wiktoria, dobrze ze wczoraj kupilam produkty na obiad wiec mam z glowy. najserdeczniejsze zyczenie dla Oliwki. moc
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
|
|
|
#5039 |
|
Rozeznanie
|
Ch aga to zdjęcie jak ma pupcie do góry
. ch aga tylko sie nie gniewaj ale może wy macie za gorąco w mieszkaniu, bo piszesz że chodzisz w bluzce na ramiączkach i może Mateuszek jest troche przegzany?? wiec wyjście na dwór, mały wiatr i łapie katar?? u nas tez panele w sypialni a wsalonie i reszcie chałupy kafelki, zuza raczkuje i ma zimne łapki ale nic jej nie jest.Płatku to przecież on biedny tak musi cierpiec, że pogryzł łóżeczko Agika zapytaj o zatoki bo skoro jets zielony katar a ząbki idą Kamilkowi(Które to?górne?)chociaż teraz to juz nie weim czy to ma byc zielony katar czy żółty .ja zuzce mam dla zuzki syropek prawoslazowy, moja mam dzieciom tez daje ten syropek i daje dobre efekty. |
|
|
|
#5040 |
|
Zakorzenienie
|
Mariqo dzięki za link
DZiewczyny dziekuje za życzonka , taka ze mnie wyrodna matka ![]() Zdjec aktualnych nie mam, wklejam wiec sprzed 2 tygodni z Sylwestra, pokazałabym i swoją paszcze w drodze wyjatku, ale troche sie boje bo z pracy pisze, moze sie urwe w weekend do starej chałupy na internet to cos wkleje .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

. macie gdzies linka do tej tabelki??
świnke. mam nadzieje że sie jej spodoba wrzucanie pieniążków do świnki jak bedzie starsza, bo ja tez maiłam od mamy skarbonki ale z wrzucaniem do nich kaski u mnie była lipa
.

ale grubas co?
a wieczorem to tak 100ml kaszki i to nie zawsze
. Natalka je tylko raz mleko - 220 ml i wieczorem kaszkę na mleku 180 ml. Mam nadzieję, że to nie za mało. Tam są w sumie az 4 posiłki mleczne, a 4 posiłki to Natka zjada w ciągu całego dnia + soczek i herbatka.

.