Mamy październikowe 2018 cz. II - Strona 168 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-06-18, 11:04   #5011
krysztalek88
Zadomowienie

Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II

Cytat:
Napisane przez xxboo Pokaż wiadomość
Mnie właśnie przeraża cały ten proces po wyjściu ze szpitala, w sensie ogarnięcie dokumentów do macierzyńskiego (nie wiem co i jak bo mnie wygasa umowa z dniem porodu) i cały ten etap rejestrowania malucha w poradni (po prostu idę z numerem pesel i mówie ze chce zapisać dziecko?) potem umawiają mnie na wizytę u pediatry i on bada malucha i wystawia te skierowanie na usg bioderek ? A to wszystko da się realnie załatwić do 3 tygodni ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
U mnie większość ogarnął mąż. Jeśli chodzi o PESEL to musisz zgłosić w USC odpowiednim dla MIEJSCA PORODU. Ja urodziłam w Żorach i tam mąż musiał zgłosić mimo, że tam nie mieszkam. Jak masz już PESEL musisz wyrobić kartę nfz i wtedy możesz iść do lekarza.

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-06-18, 11:36   #5012
mwmwm91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Ja mam okropne parcie na pęcherz. Co chwilę chodzę do łazienki i bardzo mnie to denerwuje.
W ogóle to dziwne, że na takim etapie już ułożone główka w dół? Lekarz nie kazal Ci się oszczędzać?
Ja też mam silne parcie na pęcherz, co chwilę bym latała, czasem jak pójdę to bardzo mało ze mnie wylatuje, no ale pójść muszę... Najpierw myślałam, że może coś nie tak z pęcherzem, ale jednak to jest inne parcie niz przy infekcji, przy infekcji załatwienie się nie przynosi ulgi, a tu jednak jest lepiej po, tylko po prostu szybko się z powrotem wypełnia... I też mam wrażenie, że zależnie od położenia dziecka czasem mieści mi się więcej, czasem mniej.

A co do ułożenia, to mój też był na ostatnim USG głową do dołu i z tego co rozmawiałam z ciężarną koleżanką u niej w 22tyg też

Cytat:
Dokładnie. Ja miałam baldachim bo tak mi się chciało a tylko musiałam go często prac bo ciągle coś się osadzalo na nim. Jedyne co to słońce córki nie razilo (słoneczny pokój) a jakoś rolety ciężko nam się zebrać by kupić :/
Właśnie ja z tego powodu chcę ograniczyć wszelkie gadżety okołołóżeczkowe (ochraniaczy też nie planuję) + czytałam, że to wszystko zwiększa ryzyko SIDS.

Cytat:
Napisane przez So_close Pokaż wiadomość
Ja też czytałam o tej suchej pielęgnacji i to na medycznych blogach. Tak zamierzam robić, ale kupię coś do pępka na w razie czego, albo jakby mi jednak zlecono inaczej

Wysłane z mojego HTC6535LVW przy użyciu Tapatalka
Bardzo jestem ciekawa co powiedzą u nas w szkole rodzenia, mamy mieć za 2-3tyg. o pielęgnacji noworodka.

Cytat:
Napisane przez krysztalek88 Pokaż wiadomość
U mnie większość ogarnął mąż. Jeśli chodzi o PESEL to musisz zgłosić w USC odpowiednim dla MIEJSCA PORODU. Ja urodziłam w Żorach i tam mąż musiał zgłosić mimo, że tam nie mieszkam. Jak masz już PESEL musisz wyrobić kartę nfz i wtedy możesz iść do lekarza.

U nas w przychodni mówili, żeby przyjść jak najszybciej po wyjściu ze szpitala, nawet jak dziecko jeszcze nie ma PESELu, że w dokumentach na początku będzie PESEL mamy, a potem to zmienią.
mwmwm91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-18, 11:49   #5013
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mwmwm91 Pokaż wiadomość
Ja też mam silne parcie na pęcherz, co chwilę bym latała, czasem jak pójdę to bardzo mało ze mnie wylatuje, no ale pójść muszę... Najpierw myślałam, że może coś nie tak z pęcherzem, ale jednak to jest inne parcie niz przy infekcji, przy infekcji załatwienie się nie przynosi ulgi, a tu jednak jest lepiej po, tylko po prostu szybko się z powrotem wypełnia... I też mam wrażenie, że zależnie od położenia dziecka czasem mieści mi się więcej, czasem mniej.

A co do ułożenia, to mój też był na ostatnim USG głową do dołu i z tego co rozmawiałam z ciężarną koleżanką u niej w 22tyg też

Właśnie ja z tego powodu chcę ograniczyć wszelkie gadżety okołołóżeczkowe (ochraniaczy też nie planuję) + czytałam, że to wszystko zwiększa ryzyko SIDS.

Bardzo jestem ciekawa co powiedzą u nas w szkole rodzenia, mamy mieć za 2-3tyg. o pielęgnacji noworodka.

U nas w przychodni mówili, żeby przyjść jak najszybciej po wyjściu ze szpitala, nawet jak dziecko jeszcze nie ma PESELu, że w dokumentach na początku będzie PESEL mamy, a potem to zmienią.

Pesel nie wydają na miejscu ? W sensie razem z aktem urodzenia ?

Ja to przez internet będę załatwiać akurat ale myślałam ze to za jednym zamachem wszystko się ogarnia .... Boże czarna magia ;D

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-18, 11:52   #5014
krysztalek88
Zadomowienie

Cytat:
Pesel nie wydają na miejscu ? W sensie razem z aktem urodzenia ?

Ja to przez internet będę załatwiać akurat ale myślałam ze to za jednym zamachem wszystko się ogarnia .... Boże czarna magia ;D

Tak z aktem urodzenia, ale w Urzędzie stanu cywilnego. Jeśli można online to super. Ja się aż tak nie zaglebialam.

Stary 2018-06-18, 11:53   #5015
lykki
Zadomowienie

Cytat:
Mnie właśnie przeraża cały ten proces po wyjściu ze szpitala, w sensie ogarnięcie dokumentów do macierzyńskiego (nie wiem co i jak bo mnie wygasa umowa z dniem porodu) i cały ten etap rejestrowania malucha w poradni (po prostu idę z numerem pesel i mówie ze chce zapisać dziecko?) potem umawiają mnie na wizytę u pediatry i on bada malucha i wystawia te skierowanie na usg bioderek ? A to wszystko da się realnie załatwić do 3 tygodni ?

Ja mam umowę do końca roku, ajajaj, pewnie nie przedłużą Chciałabym kiedyś tam wrócić, wtedy jak się uda, to pewnie umowa od początku Nie wiem jak to jest wtedy z dokumentami i zasiłkiem?
lykki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-18, 11:54   #5016
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Tak z aktem urodzenia, ale w Urzędzie stanu cywilnego. Jeśli można online to super. Ja się aż tak nie zaglebialam.

Można od 1 czerwca. Patrzyłam już jest ta opcja dostępna w ePUAP

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez lykki Pokaż wiadomość
Ja mam umowę do końca roku, ajajaj, pewnie nie przedłużą Chciałabym kiedyś tam wrócić, wtedy jak się uda, to pewnie umowa od początku Nie wiem jak to jest wtedy z dokumentami i zasiłkiem?

No właśnie ja nic nie wiem jak to z zusem jest pewnie bliżej porodu będę dzwonić żeby mi łopatologicznie powiedziała co i jak

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-18, 11:55   #5017
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:

Peselu i tak od razu nie dostaniesz. Ja córkę w szpitalu zgłaszałam do jakiej przychodni będzie należeć aby stamtąd położna do mnie przyszła. W urzędzie to mąż rejestrowal córkę ale oczywiście musiałam jemu wszystko napisać aby mi jakiegoś babola nie walnal w imieniu czy coś. Pediatra to z położna przyszedł do mnie na wizytę na patronaz i wtedy też skierowanie dostałam.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-06-18, 11:57   #5018
lianeska
Zakorzenienie

kobiety help, dalej mam problem z wozkiem.. do srody mam czas na zmiane koloru, wybralam ostatni na zdjęciu jasny, tż chce czarny-niestety gondola jest czarna i nam odradzali mowiac, ze dzieciak sie bedzie smażyl plus może się wybarwiac kolor i siersc psa bedzie widoczna..

ale cos mnie "meczy" mysl,ze jasny wozek to tez nie fajnie..bo zaraz bedzie upackany
macie doświadczenie z wozkami,mozecie podpowiedziec cos?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 35649118_10217122008308072_8502470945976352768_n.jpg (55,4 KB, 46 załadowań)

ℒℴѵℯ ..
lianeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-18, 11:59   #5019
krysztalek88
Zadomowienie

Ja bym wzięła ciemny siwy... na czarnym będzie widac kurz i jasny brud i to bardzo. Ten siwy jest taki właśnie neutralny.
Cytat:
Napisane przez lianeska Pokaż wiadomość
kobiety help, dalej mam problem z wozkiem.. do srody mam czas na zmiane koloru, wybralam ostatni na zdjęciu jasny, tż chce czarny-niestety gondola jest czarna i nam odradzali mowiac, ze dzieciak sie bedzie smażyl plus może się wybarwiac kolor i siersc psa bedzie widoczna..

ale cos mnie "meczy" mysl,ze jasny wozek to tez nie fajnie..bo zaraz bedzie upackany
Stary 2018-06-18, 12:00   #5020
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:

A ten ciemno szary nie?

Stary 2018-06-18, 12:03   #5021
lianeska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym wzięła ciemny siwy... na czarnym będzie widac kurz i jasny brud i to bardzo. Ten siwy jest taki właśnie neutralny.

nie ma ciemnego siwego, jest tylko jasny ten przedostatni to brąz.

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
A ten ciemno szary nie?
on tak na zdjeciu wyglada a to braz;(

ℒℴѵℯ ..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-06-18, 12:03   #5022
krysztalek88
Zadomowienie

Cytat:
nie ma ciemnego siwego, jest tylko jasny ten przedostatni to brąz.
A wygląda jak ciemny siwy.

Stary 2018-06-18, 12:03   #5023
lianeska
Zakorzenienie

Cytat:
A wygląda jak ciemny siwy.

widzielismy go na "żywo", moze jeszcze raz dopytam czy to na bank te same, bo w smyku jak nam babka pokazywala sama mowila,ze brąz

http://zakupy.tobisklep.pl/p/2/10200...jne-wozki.html o cos takiego jak tu

ℒℴѵℯ ..

Edytowane przez lianeska
Czas edycji: 2018-06-18 o 12:11
Stary 2018-06-18, 12:19   #5024
wuncek
Rozeznanie

Od czerwca można rejestrować dziecko w dowolnym usc, także tyle lepiej
Generalnie zanim wyszłam ze szpitala, Mała miała PESEL i była zapisana w ośrodku zdrowia (bez potwierdzenia nie wydadzą wypisu dziecka), także tż wszystko załatwił w jeden dzień
wuncek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-18, 12:28   #5025
krysztalek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wuncek Pokaż wiadomość
Generalnie zanim wyszłam ze szpitala, Mała miała PESEL i była zapisana w ośrodku zdrowia (bez potwierdzenia nie wydadzą wypisu dziecka), także tż wszystko załatwił w jeden dzień
O widzisz! Nie wiedziałam

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
widzielismy go na "żywo", moze jeszcze raz dopytam czy to na bank te same, bo w smyku jak nam babka pokazywala sama mowila,ze brąz

To taki brąz nie brąz .... Nawet ładny. Ciekawe jak na żywo wygląda.

Stary 2018-06-18, 12:32   #5026
mwmwm91
Raczkowanie

Cytat:

Patrząc na siostrzenicę i jej wózki to najlepsze są takie melanżowe, jeśli jest zupełnie gładki kolor to widać brud. Jeśli ten ostatni jasnoszary jest taki melanżowy to jeszcze bym się zastanowiła, jeśli jest gładki, to raczej za jasny, przynajmniej na tym zdjęciu w katalogu... W spacerówce ważny jest kolor tej wkładki w środku, to tam wkładasz dziecko wracając z placu zabaw itp. a może być naprawdę brudne, albo dajesz coś do picia i się rozlewa, coś do jedzenia i się kruszy. Z tego co tu patrzę to tylko dwa kolory mają ciemną wkładkę w środku, ja bym w takiej sytuacji chyba wzięła czarny (chyba, że ten jasnoszary jest na żywo choć trochę ciemniejszy i taki melanżowy)... W czarnej gondoli dziecko się nie spali, rodzimy w październiku, słońca to będzie jak na lekarstwo raczej już
Ale ten "brąz nie brąz" też mi się podoba, tylko kwestia wkładki w środku.
W ogóle ładny wózek

Cytat:
Napisane przez wuncek Pokaż wiadomość
Wow, to musiała szybka akcja być U nas położna pokazywała jak wypełniać te dokumenty w przychodni i cały czas podkreślała "jak dziecko nie ma jeszcze PESELu, to PESEL mamy" Więc założyłam, że można się z tym do momentu zgłoszenia do przychodni nie wyrobić. Zależy pewnie jeszcze jak długo jest się w szpitalu i w jakim stanie, pewnie jak będzie ze mną bardzo źle, to mąż będzie ze mną siedział od rana do nocy i nic nie załatwi.
Jeśli chodzi o formalności to mamaginekolog ma fajny post "Noworodek w domu", gdzie na początku są opisane te pierwsze konieczne czynności do wykonania, nie wiem czy tam jest wszystko, ale to jakiś początek
Ja się trochę martwię, że tego wszystkiego nie ogarnę, ale pocieszam się, że skoro cały kraj jakoś sobie daje radę i w sumie na każdym kroku dostaję instrukcje (tak jak właśnie byliśmy się zapisać do szkoły rodzenia, to położna od razu pokazała jak zapisać dziecko do przychodni), to powinno się udać

Edytowane przez mwmwm91
Czas edycji: 2018-06-18 o 12:37
mwmwm91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-18, 12:40   #5027
bambusiek
Zakorzenienie

Ja moją pediatrę pytałam o zgodę na dopisanie dziecka wcześniej, potem tylko po wyjściu ze szpiyala dzwoniłam się umòwić kiedy przyjdzie na wizytę domową i wtedy była w ciągu tygofnia i wystawiała skierowanie na badanie bioderek. Ze szpitala miałam jeszcze do kardiologa dziecięcego u obojga i otolaryngologa, ale to z racji wcześniactwa u còry.

Byłam na zakupach iwyobraźcie sobie, że w jednym sklepie mi facet wyjął z ręki koszyk i wypakował przed swoimi zakupami... a był z malutkim dzieckiem w foteliku... szok
I spotkałam sąsiadkę położną - zachwycała się moim brzuszkiem
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-18, 12:43   #5028
chupacabra88
Zadomowienie

Wystawiłam pakę ciuszków po synku. Głównie 68-74. Ciuszki wyjściowe. Dużo Hm, ale też Zara, Obaibi, Carter's, Ralph Lauren, Early Days. Cena dużo poniżej wartości bo chcę szybko sprzedać i zrobić miejsce dla Nelki Jakby któraś była zainteresowana zapraszam --> https://www.olx.pl/oferta/wyprawka-d...8-IDw8i0p.html

Wystawiłam też śpiworki do spania

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-18, 12:48   #5029
bambusiek
Zakorzenienie

Dubel :/
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-18, 12:58   #5030
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:

na zdjęciu na brzydki kolor to nie wygląda, całkiem spoko.

Stary 2018-06-18, 13:04   #5031
lykki
Zadomowienie

Ja słyszałam same pozytywne opinie o czarnych wózkach - czemu myślicie, że będzie na nich wszystko widać? Nie słyszałam, żeby się mocno kurzył. Na szarym też będzie widać np. jak rozleje się soczek czy coś Może okruchów będzie mniej widać. Macie jakieś sprawdzone opinie kogoś kto miał ciemny wózek? Czy tylko tak ludzie mówią, bo im się wydaje? Moja koleżanka ma czarny wózek i sobie chwali.
Stary 2018-06-18, 13:37   #5032
lykki
Zadomowienie

W końcu mam telefon i mogę podesłać fotki co tam kupiłam Mogę polecić na allegro DOLCE_SONNO, niedrogie i dość fajne rzeczy mają Przesyłam część bodziaków i półśpiochów, które zamówiłam (wszystkie się nie zmieszczą ). Jeszcze przyjdą mi jednolite kaftaniki i półspiochy w granatowym i szarym kolorze, ale od innego użytkownika, jak będzie spoko, to polecę. A na drugiej fotce bluzy, sweterki i spodnie z komisu obok mnie, za całość na fotce zapłaciłam całe 60 zł Najlepsza jest ta szara bluza z misiowymi uszkami Trochę słabo widać na tej szarej pościeli, ale tak to mniej więcej wygląda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dolce sono.jpg (185,4 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg komis.jpg (210,3 KB, 57 załadowań)

Edytowane przez lykki
Czas edycji: 2018-06-18 o 13:38
Stary 2018-06-18, 13:54   #5033
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
W końcu mam telefon i mogę podesłać fotki co tam kupiłam Mogę polecić na allegro DOLCE_SONNO, niedrogie i dość fajne rzeczy mają Przesyłam część bodziaków i półśpiochów, które zamówiłam (wszystkie się nie zmieszczą ). Jeszcze przyjdą mi jednolite kaftaniki i półspiochy w granatowym i szarym kolorze, ale od innego użytkownika, jak będzie spoko, to polecę. A na drugiej fotce bluzy, sweterki i spodnie z komisu obok mnie, za całość na fotce zapłaciłam całe 60 zł Najlepsza jest ta szara bluza z misiowymi uszkami Trochę słabo widać na tej szarej pościeli, ale tak to mniej więcej wygląda
Śliczne też miałam taka bluzę dla.synka. wyglądał obłędnie

Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
Stary 2018-06-18, 13:55   #5034
Tenebre
Rozeznanie

Cytat:
Ja słyszałam same pozytywne opinie o czarnych wózkach - czemu myślicie, że będzie na nich wszystko widać? Nie słyszałam, żeby się mocno kurzył. Na szarym też będzie widać np. jak rozleje się soczek czy coś Może okruchów będzie mniej widać. Macie jakieś sprawdzone opinie kogoś kto miał ciemny wózek? Czy tylko tak ludzie mówią, bo im się wydaje? Moja koleżanka ma czarny wózek i sobie chwali.
Ja generalnie jestem miłośniczką rzeczy czarnych, ubrań, dodatków, wszystkiego. Wydaje mi się, że to przyciąganie kurzu to bardziej kwestia rodzaju materiału niż samego koloru, na jednych rzeczach od razu wszystko widać, a na innych nic, mimo że kolor ten sam. Też chciałam czarny wózek i gdyby nie to, że trafił nam się okazyjnie ciemnoszary z ciemnofioletowym to na pewno właśnie czarny byśmy kupili.

W ogóle witam się po nieprzespanej nocy, jakoś ostatnio ciężko mi zasnąć, jeszcze mały intensywnie się wierci właśnie w nocnych godzinach.

Teraz przekopuję internet w poszukiwaniu kanapy, ciężko mi to idzie. Zauważyłam, że odkąd jestem w ciąży łatwiej mi się rozstać ze starymi rzeczami i ubraniami bez sentymentu, TŻ już chyba pół zawartości naszego mieszkania wyrzucił po moich porządkach, za to trudniej mi wybrać jakieś nowe rzeczy, do wszystkiego znajduję jakieś "ale".
Tenebre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-18, 14:05   #5035
Mila 23
Rozeznanie

Ok zaczęła się u mnie faza tycia. Muszę chyba na słodycze uważać.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie
Mila 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-18, 14:06   #5036
chupacabra88
Zadomowienie

Zapraszam na kawę IMAG3538.jpeg

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
Stary 2018-06-18, 14:09   #5037
lykki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mila 23 Pokaż wiadomość
Ok zaczęła się u mnie faza tycia. Muszę chyba na słodycze uważać.

U mnie było to samo i przez tydzień nie jadłam słodyczy i od razu mniej na wadze, myślę, że to tez gromadzenie się wody, nie tylko sam tłuszcz Też się przejmowałam, teraz to olałam

Cytat:
Napisane przez Tenebre Pokaż wiadomość
Ja generalnie jestem miłośniczką rzeczy czarnych, ubrań, dodatków, wszystkiego. Wydaje mi się, że to przyciąganie kurzu to bardziej kwestia rodzaju materiału niż samego koloru, na jednych rzeczach od razu wszystko widać, a na innych nic, mimo że kolor ten sam. Też chciałam czarny wózek i gdyby nie to, że trafił nam się okazyjnie ciemnoszary z ciemnofioletowym to na pewno właśnie czarny byśmy kupili.

W ogóle witam się po nieprzespanej nocy, jakoś ostatnio ciężko mi zasnąć, jeszcze mały intensywnie się wierci właśnie w nocnych godzinach.

Teraz przekopuję internet w poszukiwaniu kanapy, ciężko mi to idzie. Zauważyłam, że odkąd jestem w ciąży łatwiej mi się rozstać ze starymi rzeczami i ubraniami bez sentymentu, TŻ już chyba pół zawartości naszego mieszkania wyrzucił po moich porządkach, za to trudniej mi wybrać jakieś nowe rzeczy, do wszystkiego znajduję jakieś "ale".

Też mi się wydaje, że to bardziej kwestia materiału niż koloru właśnie

Ja w ciąży zrobiłam się bardziej niezdecydowana za to

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Zapraszam na kawę Załącznik 7569611

Cytat:
Śliczne też miałam taka bluzę dla.synka. wyglądał obłędnie

Już jadę! No te ciuszki są słodkie, ciekawe czy będą praktyczne, najwyżej porobię fotki bobasa i zdejmę, ale sesja będzie
Stary 2018-06-18, 14:10   #5038
Angela_B
Raczkowanie

Dziewczyny pojechałam na IP.
Na szczęście zadzwoniłam do siostry czy znajoma od szwagra jest dzis w pracy i sie udalo bo mnie ona przyjęła. Zostałam w szpitalu.. poki co chyba do czwartku. Dostalam kroplowke z magnezem i zastrzyk nospy i jakies sterydy tez w zastrzyku. Podobno są 4 zastrzyki i do dla dziecka jest ale nazwy nie pamiętam co to było. Mam leżeć i odpoczywać ale spoko bo dostalam salę vipow czyli pojedyncza wiec nie jest zle ważne żeby z maluszkiem bylo wszystko dobrze.

Angela_B jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-18, 14:13   #5039
Mila 23
Rozeznanie

Cytat:

Aha to .jednak mimo wszystko bym sobie nie dopuściła
Haha
Pięknie wygląda

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Ja tez mam wózek ciemny grafit
I teraz są takie materiały ze mozna przetrzec i na mokro podeprac

Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie
Mila 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-18, 14:32   #5040
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się wydaje jeśli chodzino sam kurz, iż to też kwestia "nasilenia kurzenia". U mnie w mieszkaniu po jednym dniu mam tyle kurzu co u mamy w domu po całym tygodniu. Gdy raz w tygodniu tylko zetre czy odkurze to normalnie po podłodze można spotkać tzw kotki i denerwuje mnie to okropnie ile się człowiek tego nawdycha w takim razie. Więc już widzę jakby ten czarny wózek u mnie wyglądał skoro na białych meblach czy umywalce to się rzuca w oczy
Cytat:

Takie rzeczy mi tu wstawiać gdy ja dziś miałam mieć silną wole i nie ruszać słodyczy, oczywiście wytrwałam do obiadu po zawołały mnie dwa ciasteczka a babcia mnie tu od rana jeszcze ciastem z jagodami kusi..

Dziewczyny w temacie wyprawek SZCZOTKA. Lepiej wybrać taką z naturalnym włosiem czy ze sztucznym? Jakie macie doświadczenia?

GONDOLA czy do niej też jest potrzebny jakiś dodatkowy materacyk? Przeglądalam dziś tego poelcanego na forum użytkownika na allegro (okazało się że już raz robiłam u niego zakupy ale przez sklep internetowy a tam nazywa się po prostu inaczej ) spotkałam u niego właśnie materac taki cienki materac do gondoli?

Jak aplikacja podaje wybiła mi dziś 100dniówka zaczynam powoli się obawiać, wyprawkowo poza ubrankami nadal jestem w lesie.. więc trzeba sprężyć się troszkę z tą wyprawka..

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości