![]() |
#5011 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Staraczki 2023
Cytat:
![]() |
#5012 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie jeśli już to bardziej urzekają dziewczynki (niektóre). Chłopcy rzadko kiedy. Ja swojego nie zamierzam wysyłać nikomu na siłę jeśli się pojawi. U mnie 34dc, a okresu wciąż nie ma. Ale to był cykl bezowulacyjny (potwierdzone przez ginekologa), a takie trwają u mnie bardzo długo. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5013 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5014 |
Nawiedzona PeMa
|
Az wam zazdroszczę ze możecie działać w kolejnym cyklu. My jeszcze dobrze nie zaczęliśmy a musimy czekać. No nic, liczę że jeszcze załapiemy się na jakiś cieply czas w przyszłym roku.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#5015 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma co zazdrościć zaczynania dziesiątego, dwudziestego czy jeszcze któregoś cyklu, naprawdę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5016 | |
Nawiedzona PeMa
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#5017 |
Raczkowanie
|
Ja melduję że @ przybył 2 dni przed czasem więc poniedziałek idealny 🤦🏼☠♀️
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#5018 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#5019 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny, melduje sie umierajaca niczym na najgorszym kacu
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#5020 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tego się właśnie obawiam, że dostanę okresu w dzień egzaminu albo w nocy przed, będzie to okres jeden z tych, które chce się przeleżeć, będę kompletnie nie do życia, a będzie trzeba jakoś się zebrać na ten egzamin. ![]() Teraz mniej przeżywam, że nie zdążę się nauczyć, a bardziej to, że dostanę okresu, będzie mnie mdliło, będę się pocić, będzie chciało mi się siku, itp. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5021 |
Zakorzenienie
|
Poniosło nas dziś, mam 16 dc, wczoraj czułam mocno jajnik i zastanawiam się czy coś mogło z tego wyjść 🫢
Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
#5022 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O to jest duża szansa. ![]() ![]() Macie czasem wątpliwości czy na pewno chcecie dzieci? Czasem obserwuję na instagramie dziewczyny, które są załamane nieprzespanymi nocami. Poza tym wiem od znajomych jak to wygląda i czasem macierzyństwo wydaje mi się ciężką harówką. I niby wiem, że chce, ale jak się nieraz głębiej zastanowię to nie widzę siebie takiej uwiązanej do dziecka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5023 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiedziałam, że tak będzie. Wątpliwości nie mam. Na pewno chce dzieci,ale wiem,że jak się pojawi to nasze życie się obróci o 180°. Trochę czuje taką obawę czy sobie poradzimy. Ale wiem,że damy radę. Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#5024 |
Zakorzenienie
|
Ja nigdy nie miałam wątpliwości, że chce dzieci. Czasem ogarnia mnie przerażenie na samą myśl, ale nigdy nie wątpię
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
![]() |
#5025 |
Zakorzenienie
|
Tak na prawdę wszystko zależy od tego jakie dziecko będzie. Jak będzie łatwo obsługowe to nie powinno być tak źle
![]() Mam świadomość,że dziecko to jest w pewnym sensie uwiązanie. Ale dziecko ma też ojca ![]() Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
#5026 |
Raczkowanie
|
Wątpliwości nie mam bo marzę o byciu mamą, ale czasami rzeczywiście mam takie myśli czy sobie poradzimy, jak to teraz będzie wyglądać, nie będzie długiego spania w weekendy, jakiś spontanicznych wypadów bo bobas będzie najważniejszy, ale potem przychodzą myśli że przecież te zmęczenie itd to jest chwilowe wszystko minie a wyrośnie nam taki mały człowieczek któremu będziemy mogli pokazywać świat
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#5027 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale fakt, w pierwszej ciąży miałam wątpliwości jak to będzie, jak damy sobie radę. I nie będę mówić, że to tylko cud, miód i orzeszki. Są cudowne chwile, gdy dziecko przychodzi, przytula się, da buziaka, widać jak bardzo nas kocha. ![]() Cudowne jest patrzenie na rozwój takiego małego człowieka, krew z krwi. ![]() Jednak macierzyństwo ma też mnóstwo minusów. 2 lata nie przespałam całej nocy, jak są choroby, ząbkowanie to jest hardkorowo. My spaliśmy z mężem na zmianę i czuwaliśmy, albo bywały noce że nie spaliśmy w ogóle... Potem te wszelkie skoki rozwojowe, bunty. No, jest wesoło. ![]() I przede wszystkim ogromna odpowiedzialność za życie i rozwój tego małego szczęścia, zastanawianie się czy dobrze robisz, albo odpowiadanie na głupie komentarze rodziny czy obcych ludzi - bo jak zostajesz matką, to często ludzie myślą, że jesteś głupia i potrzebujesz dobrych rad. Ale szczerze? Nie żałuję, życie się zmieniło, ale po prostu jest inaczej. Nie możemy spontanicznie wyjść z domu, czy sobie gdzieś wyjechać, ale spełniamy się w rodzicielstwie, nie wrócilibyśmy do tego co było przedtem. Miłość do dziecka jest nieskończenie wielka. Dlatego jestem pewna, że przejdę wszystkie niedogodności, ale chcę mieć jeszcze jedno dziecko, albo i dwoje. ![]()
![]() |
#5028 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
Mój mi tyle naobiecywał, że sam się będzie zajmował, ale nie ma żadnego doświadczenia z dziećmi i nie wiem czy zdaje sobie sprawę jak to wygląda. Szkoda, że nie można zrobić testu. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5029 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Warto wiedzieć, z czym to się wiąże, ale to nie zawsze musi być smutna harówka i nadal można czasem zrobić sobie spontaniczne wypady, tylko trzeba zabrać jeszcze kogoś ze sobą ![]() Bywa ciężko pewnie, ale w jakiej strefie życia tak nie ma - w pracy, związku czy życiu rodzinnym też są takie długie i ciężkie epizody. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5030 | |
Nawiedzona PeMa
|
Nie żałuję, mimo wszelkich trudności jakie były zwłaszcza z pierwszym dzieckiem nie pomyślałam ani przez moment ze mogło by ich nie być. Po czasie uświadomiłam sobie ze te wszystkie niedogodności to jest tylko chwila z całego naszego życia. Cudowne jest patrzeć jak się rozwijają, jaką maja relacje. Z każdym miesiącem jest łatwiej, co prawda teraz są inne wyzwania ale czas tak pędzi że za chwilę będę miała w domu nastolatków którzy juz tak chętnie nie będą wdrapywali się na kolana i szeptali" kocham ciebie bardzo".
Ale żeby nie było tak słodko, swego rodzaju żałobę za życiem sprzed dzieci też przeszłam, zwłaszcza że mieliśmy dość krótki okres wspólnego życia i mieszkania razem bez większych obowiązków. Ta stracona ostatnio ciąża jeszcze bardziej mi uświadomiła jak bardzo chcę jeszcze raz mieć w domu takiego malucha mimo tego że wiem ile to wyrzeczeń, ale tak jak pisałam to będzie tylko chwila. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#5031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- My jesteśmy ze sobą ponad 6 lat, ponad 2 mieszkamy razem i czasem łapie się na tym,że brakuje mi takiego małego człowieka ![]() Od niedawna tak mam. Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#5032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko niestety nie wszystko to, co robiłam przed dzieckiem, mogę nadal spontanicznie robić. Bo właśnie wymaga to innej organizacji, załatwienia opieki nad dzieckiem itp. Czasem tęsknię za mieszkaniem w Warszawie, za wyjściami na miasto, wracaniem późno w nocy, albo i nad ranem, bez martwienia się o dziecko. ![]() Tylko, że przeprowadziłam się na drugi koniec Polski i nawet gdybym chciała, to nie mam tutaj takich koleżanek, takich jak moje przyjaciółki z Warszawy, ale to osobna kwestia. Teraz w weekend byliśmy na weselu, jedna para z rodziny była z malutką 3 miesięczną córeczką. Jejku nie mogłam się na nią napatrzeć. Mała słodzinka. ![]() O dziwo wcale nie czułam jakiegoś żalu czy złości, mogłyśmy normalnie porozmawiać. Mamy synów w podobnym wieku, więc zawsze miałyśmy tematy do rozmowy. Wspominałyśmy jak jeszcze niedawno na innym weselu siedziałyśmy razem i karmiłyśmy piersią naszych synów, a teraz już tak wyrośli. Małe dzieci ma się tylko przez chwilę, w perspektywie całego życia.
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono." ![]() ![]() ![]() Warto byś tu zajrzał(a), zanim założysz nowy wątek. Dlaczego wątki nie pojawiają się od razu po założeniu? Edytowane przez panna_felicjanna Czas edycji: 2023-10-23 o 19:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5033 |
Rozeznanie
|
No to juz dlugi związek, u nas z mężem szybko poszło bo pozno sie poznaliśmy, dopiero 5 lat na stuknęło a juz dawno po slubie i 1.5 roczne dziecko mamy
![]() Co do wątpliwości to mnie bardziej kieruje mysl, żeby corka miala jednak te rodzeństwo. Ale jak sobie pomyślę o ciazy, wymiotach i porodzie to mnie skreca w środku. Nie wiem czy się odważę rodzic naturalnie czy pojde na łatwiznę i cc, póki co to to mnie stresuje i przeraża ![]() Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#5034 | |
Raczkowanie
|
Staraczki 2023
Cytat:
No to duży plus jeśli lubi podróżować. ![]() Co do wyjść na miasto to u mnie chyba podczas pandemii bardzo się pozmieniało. Wcześniej uwielbiałam spotkania na mieście i siedzenie po nocach. Nie wyobrażałam sobie siedzenia w weekend w domu. A teraz jak tylko mogę to się od czegoś takiego migam. Wole ciepły kocyk i wieczór w domu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5035 |
Zakorzenienie
|
Ja nie miałam wątpliwości na początku starań. Teraz myślę sobie, czy to warto się tyle denerwować, myśleć, mierzyć, liczyć, testować, wydawać pieniądze, przechodzić zabiegi, żeby za jakiś czas w zarzyganym dresie z łupieżem na głowie i worami pod oczami się pytać "i to po to robiłam to wszystko?".
Teraz moje życie zaczyna być nudne, ale jest takie spokojneee... winko przed wolnym dniem, potem spanko w wolny dzień, zero problemów z wycieczkami, imprezami, pracą, eh... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#5036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko my już wcześniej się zraziliśmy w poprzednich związkach, oboje wiedzieliśmy czego szukamy, i że nasz związek to jest to. Nie pomyliliśmy się, bo nadal jest nam ze sobą cudownie.
![]() |
#5037 | |
Raczkowanie
|
Staraczki 2023
Cytat:
Ja też lubię swoje obecne życie. No może poza pracą, ale ją zawsze można zmienić. A tak to mam tyle spokoju na codzień i przede wszystkim jestem odpowiedzialna tylko za siebie. Nie chce mi się robić obiadu to nie robię, chce mi się poleżeć w łóżku do południa to leżę itp. I to jest cudowne. Ale właśnie… czy tak się da całe życie? Czy mnie taki tryb nie znudzi w pewnym momencie? Tego nie wiem. Edytowane przez Izabka Czas edycji: 2023-10-23 o 19:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5038 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przekroczyłyśmy 5 tys. postów.
Zapraszam do kolejnej części naszego wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1290582
#5039 |
Rozeznanie
|
Mi się często zdarza zastanawiać co ja robiłam wieczorami, weekendami przed tym jak nie miałam dziecka i za cholerę nie mogę sobie przypomnieć
![]() O wyjściach, imprezach, wycieczkach to juz dawno zapomniałam bo moja corka ani nie nadaje się na podróżowanie ani nie jest w stanie zostac nawet z mężem na dłużej niż 2h wiec jestem totalnie uwiązana, czasem to potrafi być wkurzające i dołujące. Pocieszam się że za jakiś czas może będzie inaczej Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#5040 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() My jesteśmy razem 9 lat i 3 po ślubie więc już święty czas na powiększenie rodziny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:15.