Próbować do skutku!!!!!!! - Strona 168 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-02, 11:22   #5011
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Próbować do skutku!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
Kindziu ja to mam już 52d.c. ale mam nadzieję, ze mi się owulka przesunela w czasie
*misia* mi juz w 46dc ginka kazął Luteine brać na wywołanie wiec ty nie rób testu z moczu tylko idź na Beta HCG jelsi wyjdzie ze w ciąży nie jestes to idz do ginki niech ci da cos na wywołanie bo to juz jest dośc długo
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-02, 11:29   #5012
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez kindzia1984 Pokaż wiadomość
Przeczytałam artykuł i się troszkę zmartwiłam bo też nie przepadam za lodami ale od jakiegoś czsu piję min. szklankę mleka 3,5%, jem tłuste sery i serki i zamierzam się jakoś zebrać, żeby załatwić od kogoś prawdziwe wiejskie mleko na dostawę Ale mimo tego u mnie nadal nic
Cytat:
Napisane przez jolineczka Pokaż wiadomość
Od dzisiaj zajadam się lodami i piję tłuste mleko! Lody uwielbiam ale mleka nienawidzę Z płodnością nie mam problemów, ale może to pomoże w jej utrzymaniu (na pewno nie zaszkodzi)
Cytat:
Napisane przez KasikB Pokaż wiadomość
Ja też się trochę zmartwiłam, bo z lodami mi nie po drodze
Ale za to myślę, czy nie zamienić mleka 1,5 proc. na tłustsze. Od kilku lat codziennie na śniadanie jemy płatki więc może warto pomyślec o zmianie?

Tak mysle i myslę, muszę się chyba z Pingwinkiem skonsultować, bo od jakiegoś czasu jestem na pingwinkowej diecie, jem dużo białka, nabiał tylko hudy - twarogi, serki wiejskie light, duzo owoców i warzyw, orzechy, zdrowe tłuszcze w postaci oliwy z oliwek i Omega3.
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-02, 11:41   #5013
kindzia1984
Wtajemniczenie

Cytat:
Kindziu ja to mam już 52d.c. ale mam nadzieję, ze mi się owulka przesunela w czasie
Jeny, jak Ty to znosisz. Nie korci Cię, żeby coś z tym zrobić?
Cytat:
Napisane przez Madziorka Pokaż wiadomość
zaraz ide do gina na usg sprawdzić czy zastrzyk zadziałał i czy jejeczko pękło
trzyamy kciukasy

Nowosądeczanki
Nasze pragnienia zawsze się modlą,
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]
kindzia1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-02, 12:38   #5014
*misia*
Zakorzenienie

Kindziu korci mnie i to bardzo, ale dopiero w poniedziałek pójdę na betę i to tylko wtedy gdy nadal będę miała temp w okolicy 36,8 36,9, robiłam dwa testy jeden w poniedziałek drugi dwa tygodnie temu w piatek oba wyszły negatywne, ale moze dopiero teraz cos sie dzieje.
Nikitko wiem, ze to już bardzo długo, ale doktorowa mnie ostrzegała, ze tak też może być po półrocznym leczeniu. A czy wiesz moze jakie są normy tej bety???
Stary 2007-03-02, 12:47   #5015
kindzia1984
Wtajemniczenie

Kochane moje życzę słonecznego, wiosennego, spokojnego i owocnego weekendu

Nowosądeczanki
Nasze pragnienia zawsze się modlą,
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]
kindzia1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-02, 12:54   #5016
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Cześć Aguś Nie bociany nie przyleciały bo wypięliśmy się na nie ale za to mamy już jedną fasolkę z kapusty
wiem ale w końcu wiosna niedługo to może boćki przylecą

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-02, 13:30   #5017
alexmis
Raczkowanie

Cytat:
Ta decyzja ratuje mi życie. Ja żyję myślą, żeby mieć dziecko.
Zawsze chciałam mieć dużą rodzinę i nie zrezygnuję z tego. Jestem chyba typową Matką-Polką, która chcę się poświęcic dla dzieci i męża.

Moja znajoma wczoraj powiedziala mi ze jestem jedyna kobieta jaka zna ktora tak pragnie dziecka i poswiecenia dla meza i dzieciaczkow. Widze ze nie jestem sama i wiecej jest takich kobiet. A juz myslalam ze sie urwalam z ksiezyca.

Edytowane przez Madziorka
Czas edycji: 2007-03-02 o 14:26
alexmis jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-03-02, 14:08   #5018
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Kindziu korci mnie i to bardzo, ale dopiero w poniedziałek pójdę na betę i to tylko wtedy gdy nadal będę miała temp w okolicy 36,8 36,9, robiłam dwa testy jeden w poniedziałek drugi dwa tygodnie temu w piatek oba wyszły negatywne, ale moze dopiero teraz cos sie dzieje.
Nikitko wiem, ze to już bardzo długo, ale doktorowa mnie ostrzegała, ze tak też może być po półrocznym leczeniu. A czy wiesz moze jakie są normy tej bety???
*misia* znalazłam w necie
Przykładowe normy
Tygodnie ciąży
poziom beta hcg
3
5-50 mIU/ml
4
5-430 mIU/ml
5
19-7340 mIU/ml
6
1000-56000 mIU/ml
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-02, 14:16   #5019
*misia*
Zakorzenienie

Kurcze pytam się Nikitko bo ja też w necie znalazłam dwie różniące się od siebie normy, ale niestety mam je w domku wiec nie mogę ich spisać i chciałam je jeszcze porównać z innymi by się dowiedzieć które są poprawne.
Stary 2007-03-02, 14:30   #5020
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
wiem ale w końcu wiosna niedługo to może boćki przylecą
wiosna niedlugo wiec w koncu kapustki obrodza
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-02, 14:32   #5021
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

właśnie wróciłam od ginki ,zastrzyk zadziałał i jajeczko pękło mam teraz brać przez 10 dni duphaston a potem zrobić test ciążowy, ale jakoś nie chcę mi się wierzyć że się uda to nie możliwe, Tż musi podleczyć sobie plemniczki i wtedy pewnie się uda, gin powiedziała że jak się nie uda to między 3 a 5 d.c mam się u niej pojawić wtedy zaczniemy działać aby w przyszłym cyklu było więcej pęcherzyków, tylko niewiem jak mamy to zrobic przeciez bede miała wtedy @? co o tym myślicie?
Madziorka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-02, 14:33   #5022
Kancia
Zakorzenienie

*misia* najlepiej zapytac na miejscu w labolatorium

dziewczynki nie przejmujcie sie ja tez nie jestem typem karierowiczki a domatorki chętnie spedzałabym zycie w domu z dzieciakami niz w pracy ale wyjscia nie mam i pracowac musze
Stary 2007-03-02, 14:39   #5023
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
właśnie wróciłam od ginki ,zastrzyk zadziałał i jajeczko pękło mam teraz brać przez 10 dni duphaston a potem zrobić test ciążowy, ale jakoś nie chcę mi się wierzyć że się uda to nie możliwe, Tż musi podleczyć sobie plemniczki i wtedy pewnie się uda, gin powiedziała że jak się nie uda to między 3 a 5 d.c mam się u niej pojawić wtedy zaczniemy działać aby w przyszłym cyklu było więcej pęcherzyków, tylko niewiem jak mamy to zrobic przeciez bede miała wtedy @? co o tym myślicie?
Madziorko, ja miałam tak samo z duphastonem w ubiegłym cyklu, tylko u mnie jajeczko samo pękło.
I tak samo jak ty mam isc w 3-4dc do gina Tez się zastanawiam jak, bo bede miała @ (o ile w ciąże nie zajde).

Dzis jest u mnie 15dc i tak samo jak w zeszłym cyklu na tescie owu pokazała sie jasna kreska, ciut tylko jasniejsza od kontrolnej, mam nadzieje ze jutro pokazą się juz dwie grube ciemne krechy
Stary 2007-03-02, 14:41   #5024
bb-m
Rozeznanie

*misia* jak zrobisz badanie, to do wyniku dostaniesz normy, labolatoria uzywają róznych jednostek.

Mardziorka ja kilka razy byłam u dr S jak miałam @, da się przeżyć, po usg dostaniesz wkładke żeby nic nie pokapało. Dla nich to chleb powszedni, nie masz się czym stresowac.
Dr pewnie gdyby się nie udało da Ci clo, a clo zwieksza szanse na ciąże mnogą
bb-m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-02, 14:47   #5025
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka
Próbować do skutku!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
Madziorko, ja miałam tak samo z duphastonem w ubiegłym cyklu, tylko u mnie jajeczko samo pękło.
I tak samo jak ty mam isc w 3-4dc do gina Tez się zastanawiam jak, bo bede miała @ (o ile w ciąże nie zajde).

Dzis jest u mnie 15dc i tak samo jak w zeszłym cyklu na tescie owu pokazała sie jasna kreska, ciut tylko jasniejsza od kontrolnej, mam nadzieje ze jutro pokazą się juz dwie grube ciemne krechy
Tym testom to nie ma co ufać ja mam dzisiaj 16 d.c, jajeczko miałam w 14.d.c a dzisiaj juz go nie mam czyli owu była dwa dni temu a testy nawet jej nie pokazały, zresztą odkąd je robie czyli 4 cykl nie pokazały ani razu II kresek, a ginka mówi że wszystko u mnie w porządku.

jak miałaś brać ten duphaston, 1xdziennie 1 tabl, czy 2 razy dziennie po jedenej tabletce i przez ile dni ?

Cytat:
Napisane przez bb-m Pokaż wiadomość

Mardziorka ja kilka razy byłam u dr S jak miałam @, da się przeżyć, po usg dostaniesz wkładke żeby nic nie pokapało. Dla nich to chleb powszedni, nie masz się czym stresowac.
Dr pewnie gdyby się nie udało da Ci clo, a clo zwieksza szanse na ciąże mnogą
a co to jest clo? i po co je się bierze ?

Czas edycji: 2007-03-02 o 14:49 Powód: post pod postem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-02, 14:54   #5026
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Tym testom to nie ma co ufać ja mam dzisiaj 16 d.c, jajeczko miałam w 14.d.c a dzisiaj juz go nie mam czyli owu była dwa dni temu a testy nawet jej nie pokazały, zresztą odkąd je robie czyli 4 cykl nie pokazały ani razu II kresek, a ginka mówi że wszystko u mnie w porządku.

jak miałaś brać ten duphaston, 1xdziennie 1 tabl, czy 2 razy dziennie po jedenej tabletce i przez ile dni ?

a co to jest clo? i po co je się bierze ?
W tamtym cyklu testy pokazały owu, ale kupiałm normalne w aptece. Poza tym chodziłam na monitoring i lekarz powiedział kiedy mam robić testy, kiedy najprawdopodobniej bedzie owu, moge jeszcze zrobić badanko LH, ale wg moich wyliczen, jest tak samo jak w porzednim cyklu, działanka są , plemniczki są żywotne, wiec powinny przezyc do owu. A u mnie owu wystepuje ok 17dc.

Duphaston brałam 2x1 tabletkę dziennie do @.
Stary 2007-03-02, 15:05   #5027
celka2000
Zakorzenienie

hej, bylam dzis u dermatologa w zwiazku z moimi bablami, ktore sie pojawiaja i znikaja. Dermatolog powiedziala ze to moze byc zwiazane z ciaza - burza hormonow itp. Ze to pokrzywka i zebym ginekologowi powiedziala na wizycie. Ze poki nie jest bardzo uciazliwe ze sie tego nie leczy (zwlaszcza w ciazy). Chyba mnie uspokoila Bo sie juz balam ze to jakas choroba zakazna czy cus...
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-02, 15:08   #5028
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
hej, bylam dzis u dermatologa w zwiazku z moimi bablami, ktore sie pojawiaja i znikaja. Dermatolog powiedziala ze to moze byc zwiazane z ciaza - burza hormonow itp. Ze to pokrzywka i zebym ginekologowi powiedziala na wizycie. Ze poki nie jest bardzo uciazliwe ze sie tego nie leczy (zwlaszcza w ciazy). Chyba mnie uspokoila Bo sie juz balam ze to jakas choroba zakazna czy cus...
no to dobrze ze to nic poważnego
Stary 2007-03-02, 15:14   #5029
bb-m
Rozeznanie

Madziorka ja tylko przypuszczam, że dostaniesz clo. Clo to jest clostilbegyt, lek który zwiększ ilość pęcherzyków, ale dokładnie jak się go stosuje itp to poczytaj na bocianie, ja sie na tym nie znam bo nigdy tego nie brałam.
bb-m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-02, 15:16   #5030
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez bb-m Pokaż wiadomość
Madziorka ja tylko przypuszczam, że dostaniesz clo. Clo to jest clostilbegyt, lek który zwiększ ilość pęcherzyków, ale dokładnie jak się go stosuje itp to poczytaj na bocianie, ja sie na tym nie znam bo nigdy tego nie brałam.
dzięki
Stary 2007-03-02, 15:17   #5031
m@gd@len@
Zadomowienie

GG do m@gd@len@ Send a message via Skype™ to m@gd@len@

Cytat:
Napisane przez Nikita_Wawa Pokaż wiadomość
Madziorka nie invitro nie chcemy
zreszta rozpoznanie azoospermi jeszcze nie oznacza kropki nad i lekarz powie co trzeba zrobic zeby zdiagnozowac czemu jest azoospermia moze nasieniowody sa nie drozne moze sa jakies zylaki czy cos dopiero potem cos bedzie sie robic wiec narazie to nie koniec walki
Nikita trzymam kciukasy żebyście wygrali. życzę Wam tego z całego serca.

Cytat:

Magdalenko i jak skusiłaś się na zrobienie testu?
nie, nie zrobiłam testu. czuję, że jednak nic z tego nie wyszło

Cytat:
Napisane przez milunia ania Pokaż wiadomość
Wita WAs po przerwie, zrobilam biopsje guzka na tarczycy i okazalo sie tzn. endokrynolog odczytal wynik ze to guzek pęcherzykowy i powiedzial ze lecze trwac bedzie ok. 1 rok.
Co do przepisanych leków to przepisal mi Euthyrox N25 i co gorsze CONCOR Cor 1,25(co jest zabronione w ciąży ( a jeszcze nie jestem w ciązy) i to jest lek na leczenie niewydolności serca z ograniczoną czynnością skurczową komór) Czy to właściwy lek na chorą tarczyce ???? wlasciwie nie robilam zadnych innych badan, on nie zlecił, i niewiem czy mam niedoczynność czy nadczynność i niewiem co robic czy isc do innego lekarza. Czy ten Concor jest pomocny przy Euthyrox-ie, czy to calkiem cos innego
czy moge w tym wypadku myslec o dziecku czy lepiej uwazac zeby nie zajść..., z nim na te tematy nie rozmawialam, blagam pomózcie jestem calkiem rozbita...
ja znalazłabym ginekologa - endokrynologa i do niego udałabym się po poradę. życzę powodzenia

u mnie dziś 25 dc. czuję się zmęczona, spać mi się chce. brzuch mnie nie boli wcale a wcale. piersi dosyć tak, najbardziej po bokach. dzisiejsza poranna temp 37,1. test zrobię dopiero jesli w pniedziałek rano temp będzie conajmniej 37,1
idę sobie kawkę zrobić.
miłego popołudnia życzę.
Stary 2007-03-02, 16:03   #5032
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Kochane moje życzę słonecznego, wiosennego, spokojnego i owocnego weekendu
kindziu, tobie też życzę miłego i owocnego weekendu
Stary 2007-03-02, 17:03   #5033
KasikB
Rozeznanie

GG do KasikB

Cytat:
Tak mysle i myslę, muszę się chyba z Pingwinkiem skonsultować, bo od jakiegoś czasu jestem na pingwinkowej diecie, jem dużo białka, nabiał tylko hudy - twarogi, serki wiejskie light, duzo owoców i warzyw, orzechy, zdrowe tłuszcze w postaci oliwy z oliwek i Omega3.
TŻ był juz na zakupach i kupił mleko 3,5 proc. Zgodnie z moim życzeniem, jak się dowiedziałam Pokazałam mu artykuł i powiedział, ze mleko może być ale lody niezbyt

Cytat:
W tamtym cyklu testy pokazały owu, ale kupiałm normalne w aptece. Poza tym chodziłam na monitoring i lekarz powiedział kiedy mam robić testy, kiedy najprawdopodobniej bedzie owu, moge jeszcze zrobić badanko LH, ale wg moich wyliczen, jest tak samo jak w porzednim cyklu, działanka są , plemniczki są żywotne, wiec powinny przezyc do owu. A u mnie owu wystepuje ok 17dc.

Duphaston brałam 2x1 tabletkę dziennie do @.
Ja kupiłam testy owu na Allegro jeszcze przed operacją. Nie wiem czy się przeterminowały czy mi się poprzestawiało, ale robiłam test w okolicach gdy była owu ale nic nie pokazały. W końcu się zdenerwowałam i stwierdziłam, ze pójdę na żywioł

http://www.suwaczek.pl/cache/090aadb4fe.png
KasikB jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-02, 18:42   #5034
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:

Ja kupiłam testy owu na Allegro jeszcze przed operacją. Nie wiem czy się przeterminowały czy mi się poprzestawiało, ale robiłam test w okolicach gdy była owu ale nic nie pokazały. W końcu się zdenerwowałam i stwierdziłam, ze pójdę na żywioł

ja też swoje kupiłam na Allegro i przez 4 cykle nie pokazały w ogóle owu, a ginka powiedziała że ze mną wszystko ok. Tylko niepotrzebnie wydałam kase bo kupilam ich 60 szt, także jak narazie odechciało mi się testów owu
Stary 2007-03-02, 18:44   #5035
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
ja tez miałam testy z allegro, moja kolezanka tez i nic nie pokazały, a na tych z apteki jeszcze sie nie zawiodłam
Stary 2007-03-02, 18:49   #5036
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
ja tez miałam testy z allegro, moja kolezanka tez i nic nie pokazały, a na tych z apteki jeszcze sie nie zawiodłam

może wypuścili jakąś trefną partię normalnie jestem na nich wściekła, zaraz chyba napiszę emila do sklepu starania.
Stary 2007-03-02, 18:51   #5037
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
może wypuścili jakąś trefną partię normalnie jestem na nich wściekła, zaraz chyba napiszę emila do sklepu starania.
albo są felerne albo mnie czułe, więc też felerne
to dziwne, zeby tyle testów było do
z koleżanką też kupowałyśmy w sklepie starania.
Stary 2007-03-02, 19:13   #5038
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka
Próbować do skutku!!!!!!!

Dziewczyny, czytałyście może artykuł w twoim stylu o małzeństwach które maja takie same problemy jak my?? troszkę dał mi do myślenia.

Cytat:
albo są felerne albo mnie czułe, więc też felerne
to dziwne, zeby tyle testów było do
z koleżanką też kupowałyśmy w sklepie starania.
ciekawa jestem czy jest więcej poszkodowanych, może złożymy reklamacje, co o tym myślisz ????

Czas edycji: 2007-03-02 o 19:16 Powód: post pod postem
Stary 2007-03-02, 19:17   #5039
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
[B]Dziewczyny,[/b] czytałyście może artykuł w twoim stylu o małzeństwach które maja takie same problemy jak my?? troszkę dał mi do myślenia.

ciekawa jestem czy jest więcej poszkodowanych, może złożymy reklamacje, co o tym myślisz ????
nie czytałam artykułu

a co do reklamacji to czemu nie??
Stary 2007-03-02, 19:19   #5040
jolineczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, czytałyście może artykuł w twoim stylu o małzeństwach które maja takie same problemy jak my?? troszkę dał mi do myślenia.

Artukułu nie czytałam, ale może warto kupić Twój Styl. Zaraz jadę do sklepu to zobaczę.

Ja też nie jestem zadowolona z testów owu kupionych przez internet! W ogóle nie wykazałay mi owulacji chociaż u ginekologa widziałam piękny pęcherzyk!
jolineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości