Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007 - Strona 168 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-06-04, 16:44   #5011
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin
Dot.: Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007

Włacznie TVP2!!!!! Leci program o rywalizacji wśród rodziców dzieci. hehehe

Dopisek: Niezły ten program... hehehe i w sumie całkowita racja, chociaż troszke może przesadzona.

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 17:36   #5012
Patrilla
Zakorzenienie

Talking Dot.: Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007

Kancia panowie tacy gejowo ukierunkowani i wszyscy obrzezani
paskudny w galerii7 z ciałka fajny z galerii 18 - ale nie ta buźka
moja córcia sie pewno czerwieni
Kanciu dzięki za opis choróbska
Stary 2007-06-04, 17:57   #5013
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin

Też sobie pooglądałam. hehehe

A widziałyście ten program na TVP2? Nieźle sie uśmiałam.

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 18:08   #5014
minisia
Zakorzenienie

Właśnie wróciliśmy z Ikei i jestem niezadowolona, bo nic nie kupiliśmy Chcieliśmy jakieś fajne obrazki do pokoju Hani, ale nic kompletnie fajnego nie było - poprostu nic - jedno wielke zero
Potem pojechaliśmy jeszcze do Silesii i tam poszliśmy na obiad do restauracji, potem na ogólne zakupy i mam troche dość

Moje ostatnie sny opierają się na sexie, sexie i jeszcze raz sexie

Kancia fajna ta stronka A w galerii 21 to pedały Mi się najbardziej podoba z galerii 11 i 24, ale oprócz buzi Kurcze Kancia ja to juz całkiem do głowy dostane jak ty mi tu będziesz takie rzeczy posyłać

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png

Edytowane przez minisia
Czas edycji: 2007-06-04 o 18:41
minisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 18:39   #5015
kasia_mw
Zadomowienie

GG do kasia_mw Send a message via Skype™ to kasia_mw

Ja też byłam w Biedronce. Kupiłam 2 rampersiki, 3 body, zielony kocyk i poszewkę na podusię, śliniaki, torebki na pieluchy, podkład, waciki i patyczki higieniczne, ale zaszalałam. Mąż stał mi nad głową i pośpieszał, gdybym dłużej stała pewnie wzięłabym mniej tego.

Dałam czadu, pozmywałam podłogi i czekam na moich rodziców. Zaraz porobię jakieś sałatki.
Stary 2007-06-04, 19:44   #5016
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

shem nie ogldalam bo bylam u gina.. a szkoda bo lubie ogladac takie programy

no a od gina wracam z takimi oto informacjami. dostalam essentiale forte i jak do piatku mi swedzenie nie przejdzie to dostane od niego inny lek za to bardzo drogi bo okolo 150zl wiec mam nadzieje ze przejdzie po tym.. w piatek ide do niego do kliniki bo tam ma lepszy sprzet bedziemy robili KTG i dokladnie sobie tez mlodego obejrzymy.. poza tym bedzie to wizyta bezplatna (wow!!!!!)

ps. mam odstawic natychmiast fenoterol.. nie wiem.. moj gin go nie lubi strasznie

kancia galeria mnie rozwalila.. kolo z galerii 11 na schodach sobie lezy jakby byl na jakiejs dobrej imprezie schlal sie zlecial ze schodow i tak usnal
dobra zawolam TZ.. a niech wie ze nie tylko on sobie bedzie dupcie ogladal w necie.. ja tez

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 19:50   #5017
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

GRATULACJE DLA DYTY!!

Ale fajnie, że wreszcie coś się bujnęło!!

Mi dziś chyba odszedł ten czop śluzowy. To taka galaretowata substancja, bezbarwna i bezzapachowa. Ale poza tym nic się nie dzieje.

Byłam dziś też w biedronce i kupiłam paklanki i podkłady do przewijania. A teraz idę odprowadzić auto na parking i później zajrzę.

ps. Katia, proszę nie pisz pokemonami. Za duże dziewczynki z nas

EDIT: Dyta, Paslik przesyła również gorące uściski!!

Szefowa wydziału ds. niemożliwych

Edytowane przez Xantia
Czas edycji: 2007-06-04 o 20:18
Xantia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 19:54   #5018
kropka241
Zakorzenienie

xantia napisz pozniej jak sie czujesz.. no i jak myslisz?? dzis w nocy sie rozsypiesz??

dziewczyny czerwcowki powiedzcie mi kochane.. Boicie sie?? ze to juz..

Stary 2007-06-04, 20:26   #5019
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Czuję się jak zwykle , czyli mi ciężko. Poza tym nic. Żadnych skurczów, Mała sie rusza tak, jak wcześniej, generalnie bez zmian.

Jakoś nie boję się porodu, za to boję się że jak wrócę do domu ze szpitala to nie będę wiedziała co z tym dzieckiem zrobić . Już nawet Paslik się pytałam co się z takim małym dzieckiem robi ale niewiele mi rozjaśniła.

Poza tym zamówiłam sobie chustę do noszenia. Stwierdziłam, że będzie mi przydatna. Ale znalazłam taką jak Bebelulu tylko o prawie połowę tańszą na medimar.pl. Trochę mi było szkoda kasy na Bebelulu, bo one kosztują ok. 180 zł. Oglądałam też na chusta.pl po 45 zł, ale te są wg mnie niepraktyczne bo trzeba wybrać rozmiar pod konkretną osobę i w końcu znalazłam tą za 119 zł. Jest ze sztruksu, ja wzięłam w kolorze oliwkowym. Można ja regulować i na długość i na szerokość. Wiele mam chwali je sobie, mam nadzieję że będzie to udany zakup.

Stary 2007-06-04, 20:40   #5020
kropka241
Zakorzenienie

fajna ta chusta
ciekawe czy bym wiedziala jak takiego malutkiego noworodka tam ulozyc.. ech.. wszystkiego sie bede uczyla..

ps. poza tym zapowiada sie ze tez bede miala cesarke i mlody bedzie z nami troche wczesniej niz sie spodziewalismy.. koniec lipca poczatek sierpnia bo zapomnialam napisac wczesniej

Stary 2007-06-04, 20:53   #5021
magma_29
Raczkowanie

Xantia jak odejdzie czop to może potrwać od tygodnia do 24 godzin to zależy
fajnie by było jak byś miało to już zgłowy życze ci tego i nnym zniecierpliwionym mamą też i sobie oczywiście
magma_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 20:59   #5022
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

dyta. Serdeczne, gorące gratulacje !!! Wiedziałam, że się "rozsypiesz" od mojej ostatniej wizyty, a nie mówiłam... Buziaczki dla Ciebie, i Waszej śicznej dziewczyneczki, duża panienka,

No to która następna??? Pewnie do mojej następnej wizyty kolejna "ciężarówka" się rozsypie.

Byłam wczoraj u znajomych na kawce, kolacyjce, itd. Oni maja syna, 3,5 letniego, i dostałam od nich dwie walizki ciuszków, takie ogromniaste, jak na kilkumiesięczne wczasy, szok. Rozmiary od 52- 104, w sumie kilkaset sztuk. Chyba już nic więcej kupować nie muszę dla Maksymilianka.

A co najlepsze, to nie wiem, jak my z tymi wszystkimi rzeczami zabierzemy się do Polski, niby jedziemy tylko w dwóch i wracamy nie małym autem, ale jednak, nazbierało się tego bardzo dużo.
Wracamy prawdopodobnie za tydzień, i zaraz po powrocie zabieram się z porządkowanie tej malutkiej garderoby, za przepierkę i urządzanie pokoiku. Bo jakoś ostatnio coraz gorzej u mnie z kondycją, wole mieć wszystko przygotowane, a potem ostatni miesiąc przeleżę...

Ale Mały ostatnio ruchliwy, toczy sie w brzuchu tam i z powrotem, niemalże non stop, a ja go głaszczę.
Tak fajnie, chygba będzie mi tych falowań brzucholka brakować.
Zmykam, do nastepnego razu, trzymajcie się kobietki.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 21:28   #5023
magma_29
Raczkowanie

a nasza nowa wizażanka siedzi na forum nie pisze nanusia a dziewczyny myślały że rodzi oj nieładnie
magma_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 21:34   #5024
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Cytat:
Napisane przez magma_29 Pokaż wiadomość
Xantia jak odejdzie czop to może potrwać od tygodnia do 24 godzin to zależy
fajnie by było jak byś miało to już zgłowy życze ci tego i nnym zniecierpliwionym mamą też i sobie oczywiście
Magma, czop może odejść nawet 2 tygodnie przed , więc jakoś nie przejęłam się nim zbytnio. Ale mam takie twardnienie brzucha coraz częściej (to chyba nie skurcze) no iparcie takie jak na kupę. Latam do kibla ale nic nie chce wyleźć

Stary 2007-06-04, 21:38   #5025
kropka241
Zakorzenienie

xantia wiesz ja kiedys czytalam w jakims angielskim pismie dla nastolatek jak dziewczyna urodzila dziecko siedzac a kiblu.. mowila ze nie wiedziala ze jest w ciazy przez 9 miesiecy bo zaczela wspolzycie zanim przyszla pierwsza miesiaczka

Stary 2007-06-04, 21:40   #5026
nanusia_87
Przyczajenie

OjejQ.....dzisiaj mnie tutaj nie bylo a tu takie wiesci...!!! GRATULACJE DYTA!!!.. buziaki dla Ciebie i Twojego Bejbe;*...no to jeszcze ja pozostalam z majowek ..ale juz w tym tygodniu bede z moim Bobaskiem ..
Rano bylam u lekarza...zrobil mi masarz szyjki..bo mam ciagle rozwarcie na jeden palec..czopa juz wogole nie mam...glowka Bobasa jesy "na poziomie 0"-czyli jak do porodu..i jak nie urodze to w srode na 8.00 mam byc w szpitalu sprawdzic jak tam sprawa "z szyjka" stoi ;/..no i juz tam zostane...ale lekarz powiedzial ze nie powinnam miec wywolywania bo mam jakies skurcze,boli mnie krzyz i pachwiny.no i szyjka jest na ten jeden palec..wiec jestem dobrej mysliPojde i sama urodzemam nadzieje

magma..pisalam jak naszybciej moglam ta notke...tylko strasznie duzo czytania mialam .. i dlatego tak powoli i jeszcze do tego wcinam kolacje bo niedawno z dluugiego spaceru wrocilam
nanusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 21:42   #5027
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
xantia wiesz ja kiedys czytalam w jakims angielskim pismie dla nastolatek jak dziewczyna urodzila dziecko siedzac a kiblu.. mowila ze nie wiedziala ze jest w ciazy przez 9 miesiecy bo zaczela wspolzycie zanim przyszla pierwsza miesiaczka
nieeeeee, no to już przegięcie na maxa

A Mała w brzuchu u mnie się wierci... okropnie. I co ja mam zrobić?? Chciałabym już urodzić!! Wszystko mnie booooli!!

Stary 2007-06-04, 21:47   #5028
kropka241
Zakorzenienie

xantia to do wyrka i odpoczywaj.. a wlasnie.. bierzecie jakies tabletki przeciwbolowe??

Stary 2007-06-04, 21:55   #5029
nanusia_87
Przyczajenie

Xantia.. no to juz blizej niz dalej porodu jestes ..kto wie moze w tym tygodniu 3 Mamusie juz beda po porodzie ..normalnie tydzien pelen wrazen

Moja Niespodzianka im blizej porodu to podobnie jak u Ciebie-bardziej sie rusza....a po tym masarzu to myslalam ze urodze..tak sie odpychala nozkami a glowka strasznie napierala.. ze sie ruszyc nie moglam bo tak bolalo...ale skurcze to jescze nie byly.. widocznie doktor naruszyl Dzidzi "teren"..hihi

Moja kolezanka mi dzisiaj "poradzila" zebym wykapala sie w goracej wodzie to wtedy powinnam skurczy dostac...nie wiem czy to prawda...wiec wole nie ryzykowac..i poczekac az Dzidzia sama zechce przyjsc na swiat...
Stary 2007-06-04, 22:01   #5030
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

ooo, własnie!! Idę się wykapać!! Oczywiście, słyszałam też że gorąca kąpiel przyspiesza poród!! Idę lać wodę do wanny. Mam dość czekania.

Stary 2007-06-04, 22:13   #5031
minisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Xantia Pokaż wiadomość
Ale mam takie twardnienie brzucha coraz częściej (to chyba nie skurcze) no i parcie takie jak na kupę. Latam do kibla ale nic nie chce wyleźć

Xantia oplułam monitor Też mam coś takiego i nic

kropka ja się nie boję, bo już nie mogę się doczekać Nie myślę o porodzie jak o czymś fatalnym, bo przecież to istotka naszej miłości, planowana, wyczekana i już za nią tęsknimy A jeśli chodzi o środki przeciwbólowe to z tego co mi wiadomo to nie można nic stosować, bo trzeba wiedzieć jakie skurcze, kiedy co i jak A ze znieczuleniem przy porodzie to się okaże w akcji jak będzie.

nanusia no ja słyszałam, że gorąca kapiel wzmaga skurcze I ty się kochana melduj, bo my tu domysły snujemy Fajnie, że już niedługo będziesz miała skarba przy sobie

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png
minisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 22:16   #5032
minia99
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to minia99

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość

dziewczyny czerwcowki powiedzcie mi kochane.. Boicie sie?? ze to juz..
ja nie czuję wogóle strachu przed porodem. Chyba bardziej bałam się na początku, a teraz myślę tylko o tym żeby zdrowe dzieciątko było przy mnie. Nie chcę żadnego znieczulenia, po prostu wiem, że muszę urodzić, chociaż wszyscy mówią, że tego bólu nie można sobie wyobrazić jeżeli się wcześniej nie rodziło . Teraz żadnych środków przeciwbólowych nie biorę i nie wezmę!!! Przecież jeszcze nie jest tak źle, poza tym ja jestem starsznie na anty jeżeli chodzi o jakiekolwiek tabletki, nie znoszę ich. Jakieś przeciwbólowe paskudztwa brałam kilka razy w życiu jak już chciałam ściany gryźć .
No ale jak będzie w praktyce, to opowiem Wam po. Ostatnio moja przyjaciółka (położna) powiedziała, że za to cierpienie nikt madali nie rozdaje i ona w życiu by bez znieczulenia nie urodziła (ma 2 synów) i dziwi się, że ja nie chcę . Za to mój mąż to najchętniej już teraz by mi coś dał żeby tylko nic nie bolało...
minia99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 22:17   #5033
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Idę się kąpać. Trzymajcie kciuki, żebym dostała skurczów i pojechała wreszcie rodzić

Stary 2007-06-04, 22:19   #5034
minia99
Zadomowienie

Xantia ja też myślałam o gorącej kąpieli, ale wyczytałam ostatnio, że gorąca woda + 9-miesięczy brzucholek= straszne roztępy i celulit na brzuszku więc jakoś nie chcę ryzykować
Stary 2007-06-04, 22:22   #5035
kropka241
Zakorzenienie

ok xantia sie robi
ja sie troche boje.. nie samego porodu ale tego co bedzie po.. czy bede wiedziala co mam robic.. w koncu to pierwsze moje mlode..

NAWET NIE WIECIE JAK SIE CIESZE ZE MAM WAS
bede pewnie o rady caly czas prosic bo wy juz bedziecie wiedzialy

Stary 2007-06-04, 22:27   #5036
minia99
Zadomowienie

No tak kropeczko, a póki co to my tu biedne po omacku staramy się ładnie urodzić i przetrzeć te szlaki. Ja to się czuję jak stara, głupia koza, kurczę dziewczyny w moim wieku mają już dzieci w podstawówkach, a ja zastanawiam się czy poradzę sobie z pampersem .
A ostatnie półtora miesiąca (tyle jestem z Wami) to mi przeleciało, nawet nie wiem kiedy. Więc jak komuś mówię: że kolejna urodziła, a następne mają terminy, to każdy z przerażeniem pyta ile ja znam ciężarówek.
A ja po prostu kiedyś przez przypadek weszłam na wizaż i znalazłam Was!!!
Stary 2007-06-04, 22:40   #5037
nanusia_87
Przyczajenie

Xanita.. to czekaj na mnie ja tez sie ide kapac ..myslam moze ze to jest niebezpieczne..ale skoro ma wzmagac skurcze to tez pedze do kapieli

minisia.. ok bede sie jak najczesciej meldowac..tylko dzisiaj nie mialam czasu za bardzo na neta wejsc..troche spraw musialam zalatwic...juz z tygodnia na tydzien musze odsowac odbior wozka i lozeczka bo ciagle czekam na Bobasa, a jakos nie chce przed porodem znosic wszytkiego do domq....wiec w sklepie wszytko odlozone czeka ...

A jak u Was..??...kupilyscie juz wozki..lozeczka..foteliki samochodowe itp...??czy tez moze kupilyscie a i tak czekaja (tak jak u mnie) na Dzidzie w sklepie??
Stary 2007-06-04, 22:51   #5038
nanusia_87
Przyczajenie

Te forum to najlepsza rzecz jaka mogla mi sie trafic przed porodem.. i tak samo jak minia trafilam tu przez przypadek..z czego bardzo sie ciesze bo w moim otoczeniu to tylko ja teraz jestem w ciazy..a nie ma jak to rozmowa "CIEZARNEJ Z CIEZARNA" ..no i tyle adrenalinki tutaj bo wszystkie mamy juz 3/4 ciazy za soba..no i co rusz teraz sie Dzieciaczki na swiat posypia ..ehh... dziekuje Dziewczyny za przyjecie mnie tutaj w koncu majowka bylam a nie czerwcowka
Stary 2007-06-04, 22:55   #5039
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

No ja po kapieli. Zaraz idę się wysmarować oliwką, ale szybko przylazłam zameldować, że na razie skurczów brak.

EDIT: ciekawe kiedy Ajanna i Dyta wyjdą ze szpitala. Nie mogę się doczekać ich relacji

Stary 2007-06-04, 23:23   #5040
minia99
Zadomowienie

Ja też chciałabym posłuchać ich relacji przed moim rozdwojeniem. Po zwykłaym porodzie to chyba wychodzi się po 2 dniach jak wszystko jest ok, a po cesarce to nie wiem...

Jest 23.30 a moje kochanie gotuje zupę na jutro, bo uparł się, że ja nie mogę stale nad garami stać. Walczy z pomidorową , jutro zobaczymy jak walka się udała. Kochany jest naprawdę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości