|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#5011 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- wątek zbiorczy
|
![]() ![]() |
![]() |
#5012 |
Zakorzenienie
|
Halo, to wątek o farbowaniu czy przyśpieszaniu porostu włosów?
![]() edit: O widzę, że się spóźniłam. :P
#5013 |
Raczkowanie
|
Tulipanna, przez jaki czas masujesz głowę w czasie mycia nissimem? Masujesz tylko z szamponem czy z odżywką też? Stosujesz coś dodatkowo? Strasznie ciekawa ze mnie osoba :P jak wygląda wykonywany przez Ciebie masaż? i jak często stosujesz nissim? czy on poza przyspieszeniem daje jakieś inne efekty np. nawilża?
|
![]() ![]() |
![]() |
#5014 |
Raczkowanie
|
Ponawiam pytanie....
Da się Nissim kupic NIE przez internet ? Dlaczego nic nie piszecie o moich włosach... ? |
![]() ![]() |
![]() |
#5015 | |
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Panthenol, Inositol, Cysteine, Cystine, Biotin, Methionine. Ciekawe jaki byłby efekt, gdyby przyjmować te składniki doustnie... ![]() ![]() ![]() A jeszcze lepiej i jako wcierkę i jako suplementy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5016 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5017 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z tego co wyczytalam ich receptura jest objeta prawami autorskimi, liczylam wiec na jakis skladnik, ktory jest napawde trudno dostepny. Niestety o skladach nie mam zielonego pojecia. Mozesz zrobic eksperyment z zazywaniem tego i wcieraniem i zdac relacje. Moze to zloty klucz do sukcesu? |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#5018 |
Raczkowanie
|
Tulipanno, a kiedy zauważyłaś pierwsze efekty?jak długo wykonujesz ten masaż z odżywką, nakładasz ją tylko u nasady czy na całe włosy? stosujesz jeszcze coś dodatkowo czy tylko nissim?
|
![]() ![]() |
![]() |
#5019 |
Zakorzenienie
|
Nie wykonuje go dlugo, bardziej niz na czas zwracam uwage na to, zeby dokladnie wymasowac cala skore glowy. Nie jestem w stanie powiedziec kiedy zauwazylam pierwsze efekty...Chyba po 5-6 dniach? Zdawalam relacje na biezaco w watku, totez nie odkreslalam w kalendarzu, bo zawsze mozna cofnac na poprzednia strone...Odzywke rowniez nakladam tylko na skore glowy, chyba ze cos zostanie to wcieram tez dalej. Jednak bardziej zalezy mi na tym, zeby nasiaknely nia odrosty, a nie dalsza farbowana czesc wlosa, ktora i tak zamierzam uciac. Niemalze rownolegle z Nissimem zaczelam stosowac pigulki doustne Vitapil, jednak jest niemozliwe, zeby ich dzialanie bylo widoczne po kilku dniach, gdyz takie specyfiki daja efekty najwczesniej po kilku tygodniach stosowania. Z reguly zalecana jest 3 miesieczna kuracja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5020 |
Rozeznanie
|
Dot.: co robic zeby wlosky szybciej rosly?
|
![]() ![]() |
![]() |
#5021 |
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem przesilenie wplywa na zwiekszona ilosc wypadania wlosow. Z obserwacji dodam, ze zawsze na przelome wiosny i zimy oraz przez chwile jesienia mam beznadziejne wlosy.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#5022 |
Rozeznanie
|
ha! to by sie nawet zgadzalo. w sumie nawet sobie zapisalam w kalendarzyku, na poczatek marca, aby zaczac brac suplementy na wlosy aby im pomoc po zimie
Belisse albo Vitapil, jeszcze nie wiem |
![]() ![]() |
![]() |
#5023 |
Zakorzenienie
|
A jaki kosmetyk najlepiej polecacie, co do stosowania na włosy no i jaki od wewnątrz .?
Taki według was najlepszy ;p ? |
![]() ![]() |
![]() |
#5024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#5025 |
Zakorzenienie
|
Hmm..szczerze mówiąc ja sama już nei wiem ;p każdy poleca co innego ;p na nissim mnie raczej ni stać zreszta nie wiem nawet co mam kupic czy odzywke czy szampon czyjakis preaparat;p kompletnei sie nei znam ;p a czy to cos da.? : Lotion Seboradin Niger
no i lepsza belissa, skrzypovita czy vitapil .? |
![]() ![]() |
![]() |
#5026 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#5028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5029 |
Zadomowienie
|
Mi się ostatnio znudziły zabawy z olejkami, waxami i suplementami.. ale za to całą zimę noszę czapkę i proszę... włosy rosną jak na drożdżach
![]() To jednak prawda, że w ciepełku włosy szybciej rosną ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#5030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5031 |
BAN stały
|
Ojj ja tez nie przepadam za czapkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5032 |
Zadomowienie
|
A ja lubię, bo mi ciepło w uszy i głowe
![]() ps. Ja słyszałam, że włosy rosną wolniej właśnie zimą a nie latem :P |
![]() ![]() |
![]() |
#5033 |
Zakorzenienie
|
ja w tą zimę też zaopatrzyłam się w czapkę i prawdą jest że ani jedno przeziębienie mnie nie złapało
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez tak słysząłam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5037 |
Raczkowanie
|
Powiem szczerze, że od prawie 2 lat wypróbowuje różne sposoby na porost włosów, waxa, seboren, seboradin, radical, maseczki z vit a, zółtkiem , rcyną i naftą, rzepę, tabeltki vitapil, silica, skrzypowita, tauryna, wcierki robione, zalecane na tym forum nawet drogie kosmetyki rosgee "grow fast" i nic, dosłownie nic, zastanawiam się czy robie jakiś błąd? starałam sie każdego sposobu stosować przez co najmniej 3 miesiące, nie stosowałam oczywiście wszystkiego jednocześnie, dlatego teraz zaciekawił mnie nissim, tylko, że po wcześniejszych doświadczeniach podchodzę sceptycznie do takich rewelacji, może są inne osoby , które stosowały nissim i mogą się podzielić uwagami na ten temat?
Tulipanno ile czasu spędzasz w łazience codziennie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5038 |
Raczkowanie
|
Ja od 3 tygodni stosuje szamopn i mgielke radical, do tego wax (ale przez ten czas moze ze 4 czy 5 razy, w zasadzie to tak jak zaleca producent), olejek rycynowy i Vitapil. co do efektow to nie wiem bo nie umiem mierzyc wlosow, ale wydaje mi sie ze urosly,bo mnie lakocza po karku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5039 |
Raczkowanie
|
Właśnie zrobiłam sobie masaż, który polecała Truskawkowiosna i wykonuje Tulipanna w trakcie nakładania odżywki nissim, trudno mi powiedzieć czy dobrze go wykonuje, np. co to znaczy ugniatanie? Ciekawi mnie , czy Tulipanna wykonuje wszystkie zalecane czynności? Jedno jest pewno , zmęczyłam sie to robiąc, nawet rumieńców dostałam:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#5040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Polaczenie tabletek? Ogolnie jestem przeciwnikiem tabletek, bo zawsze powtarzano mi w domu, ze na jedno pomoga, a na drugie zaszkodza. Fakt, cenie sobie swoja watrobe, a jestem delikatnego zdrowia. Ostatnio natchnelo mnie i zaczelam wcinac Capivit Sun razem z Vitapilem, ale to trwa zbyt krotko, zeby zaczal byc widoczny jakis efekt! Czy stosuje wszystkie zalecane czynnosci przy masazu - zalezy. Nie zawsze mam sile, nie zawsze mam czas. Dbam o to, zeby wszystkim cebulkom sie dostalo. Sa dwa rozwiazania: albo Nissim dziala w ogole. Albo zadzialal tak od kopa na mnie - moj organizm reaguje szybko na rozne czynniki. Moze to tego kwestia? Nie wiem. Aha - ze zmian jakich jeszcze dokonalam ostatnio w swoim trybie zycia czy zyciu w ogole...Zaczelam pic duzo sokow warzywnych, znalazlam takie z warzywami i gruszka, ktorych smak bardzo mi odpowiada(ale czy to moze miec wplyw?witaminy...). A jeszcze poza wszystkim jestem od dawna semi-wegetarianką. A! I szczotkuje wlosy co wieczor. Wiecej grzechow nie pamietam ![]() Na pocieszenie dodam, ze jestem wlascicielka kreconych wlosow. W moim przypadku pare centymetrow - owszem, fajnie, ze przybylo. Ale zeby widziec prawdziwa roznice kiedy sa poskrecane musialabym zyskac chyba z 10cm. I tak, na naprawde dluuuugie wlosy bede musiala czekac jeszcze bardzo bardzo dlugo. Jak juz beda zregenerowane i sie zaczna skrecac tak jak powinny - strace conajmniej 1/3 dlugosci. Iscie optymistyczna wizja, czyz nie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.