|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#5011 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzamy sie ZDROWO i SKUTECZNIE! (bez diety "cud")
justyss no taaak sama dieta to za malo!! ja przez 2 tyg cwiczylam codziennie a ostatnie 2 tyg to tak roznie jak mam czas ale staram sie ok godziny codziennie
|
![]() ![]() |
![]() |
#5012 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja sobie troche z wizazu wynalazlam cwiczen i od pon zaczne i jeszcze skakanka i hulaj - hop
![]() |
#5013 |
Zakorzenienie
|
ja cwicze na stepperze i skacze na skakance, do tego brzuszki i cwiczenia na nogi ;P i to wszystko ok godziny zajmuje
|
![]() ![]() |
![]() |
#5014 |
Raczkowanie
|
Ja też chciałabym się przyłączyć
![]() Chciałabym zrzucić tak chociaż 3kg max do 5 i zupełnie nie zależy mi na czasie ... mogę chudnąć i rok, byleby bez efektu jo-jo - nigdy go nie doświadczyłam, bo też nigdy się nie odchudzałam i wolałabym, aby efekt jo-jo mnie nie dotyczył ![]() Słodyczy nie jem, bo jestem do nich nie przyzwyczajona (mam alergie np. na kakao, więc rodzice od małego dawali mi słodkości sporadycznie) i dlatego też moja dieta może opierać się jedynie na zwiększonym ruchu, nie chcę obcinać kalorii bo i tak podobno jem jak ptaszek, a uważam że tyle co jem to nie jest ani za mało ani za dużo ![]() Pozdrawiam ![]() Ja też chciałabym się przyłączyć ![]() Chciałabym zrzucić tak chociaż 3kg max do 5 i zupełnie nie zależy mi na czasie ... mogę chudnąć i rok, byleby bez efektu jo-jo - nigdy go nie doświadczyłam, bo też nigdy się nie odchudzałam i wolałabym, aby efekt jo-jo mnie nie dotyczył ![]() Słodyczy nie jem, bo jestem do nich nie przyzwyczajona (mam alergie np. na kakao, więc rodzice od małego dawali mi słodkości sporadycznie) i dlatego też moja dieta może opierać się jedynie na zwiększonym ruchu, nie chcę obcinać kalorii bo i tak podobno jem jak ptaszek, a uważam że tyle co jem to nie jest ani za mało ani za dużo, więc niech tak zostanie ![]() ![]() dzisiaj: 20 basenów kraulem, 20 klasycznym, 20 grzbietem i 6 motylkiem 19 km rowerkiem 1h tańca towarzyskiego Pozdrawiam ![]() PS. niechcący mi się 2 razy dodało ;/
2-13.08 Hiszpania z moimi Świrami ;* ^Nothing suprises me any more. Edytowane przez vadi Czas edycji: 2008-04-22 o 07:04 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#5015 |
Przyczajenie
|
![]() 9 dni od powrotu do białkowej i 2 kg w dół ![]() ![]() ![]() jest bardzo dobrze, tylko póki co się tak nie napalam tym, bo wiem, że to narazie woda ![]() co musze jeszcze zmienić? Out słodycze, out gazowane. :PP
#5016 |
Zakorzenienie
|
To ja też się dopiszę...
167cm, 65kg (chciałabym 58-59) Trzy miesiące temu ważyłam 63, potem 58, a teraz 65... Wszystko przez rozregulowane jedzenie, raz nie jadłam nic przez cały dzień, a potem cały dzień jadłam. Postanowiłam to zmienić. Ograniczyłam pieczywo (białego w zasadzie już nie jem), wyrzuciłam słodycze i napoje gazowane (poza colą light, którą uwielbiam, ale tylko czasem sobie na nią pozwalam) - zamiast nich piję soki owocowe, jem z dwa razy mniejszego talerza, ale wszystkie posiłki, piję dużo herbaty i wody, staram się też nie jeść wieczorem, ani przed telewizorem (to chyba najtrudniejsze, bo całe życie jadłam posiłki przy filmie...) Poza tym chodzę na siłownię 3-4 razy w tygodniu, w pozostałe dni ćwiczę w domu brzuszki, uda i pupę, dużo chodzę na spacery i 2 razy w tygodniu na saunę. Planuję też dietę oczyszczającą na 2 tygodnie ![]() Mam nadzieję, ze się uda chociaż 3kg do wakacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5017 |
Zakorzenienie
|
matallewar piszesz ze pijesz soki owocowe- wyciskane czy sklepowe z kartonow? jak te drugie to radze przestac bo przeciez sa one slodzone ! na diecie sie pije wode i herbate
|
![]() ![]() |
![]() |
#5018 |
Zakorzenienie
|
Raczej te z supermaketów, ale nie dużo... nie chcę tak ze wszystkiego rezygnować, co lubię, bo potem się na to rzucę i znów przytyję... Bo tak już było
![]() A jak z piciem kawy? Pomaga, przeszkadza, czy nie ma znaczenia? Oczywiście kawę i herbatę piję bez cukru, tylko kawę z mlekiem. I sypaną, a nie rozpuszczalną. Chociaż jeśli chodzi o kawę, to najbardziej lubię z niej peeling ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5019 |
Zakorzenienie
|
aha no tylko tak ogolnie takie soki nie sa zbyt zdrowe bo maja duzo konserwantow i cukru.. ale Cie rozumiem a co do kawy to lepiej zastapic herbata czarna/czerwona/zielona- zamiast kofeiny maja teine ktora tez pobudza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5020 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#5021 |
Zakorzenienie
|
tak, tak biala tez
![]() czarna- najbardziej pobudza czerwona- najlepiej wplywa na przemiane materii (chodz trzeba od czasu do czasu zastapic zielona bo tez cos tam wyplukuje:P) zielona- dobra na wszystko;D biala- zapewnia wieczna mlodosc (hmmm :P) |
![]() ![]() |
![]() |
#5022 |
Raczkowanie
|
Też chcę się przyłaczyć
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5023 |
Zakorzenienie
|
jak sie jest na odpowiedniej diecie i sie odpowiednio cwiczy to sie chudnie 1kg na tydzien
![]() powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5024 |
Raczkowanie
|
a jaka dieta według Ciebie jest najlepsza ?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5025 |
Wtajemniczenie
|
a ja dzis zaczynam cwiczenia na nogi posladki i brzuch..mzoe nie widac na wadze efektow ale sie jakos czuje ;lrzejsza i szczuplej wygladam ..chyba ta wiosna:P
ps własnie Andzia jaka to dieta??
#5026 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ja od dziś jestem na mojej "diecie" :P
Jem zdecydowanie za dużo słodyczy więc zredukowałam je do ZERA! do tego nie jem po 20. połykam błonnik. ćwicze A6W i ćwiczniana nogi. Do tego staram sie pić 2 litry wody dziennie ![]() wiem ze dietywcale nie jest taka "boska" ;/ ale narazie tylko moge jedynie zdziałac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5027 |
Wtajemniczenie
|
a ile chcesz zrzuciec?? jakie wymiary??
#5028 |
Wtajemniczenie
|
ja chce zrzucić jakies (na poczatek) 6 kg.
moje wymiary to przy wzroście: 165cm waga : 58 ![]() ![]() biust: 90 talia:63 ![]() biodra: 92 ![]() ![]() starsznie źle sie z tym czuje! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5029 |
Zakorzenienie
|
No to startujemy w poszerzonym gronie. Piszmy co jadłyśmy.
#5030 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja nie jestem na zadnej diecie ktora sie jakos nazywa :P teraz nie mam czasu ale jak wroce z uczelni napisze konkretnie co i jak jem, co i jak cwicze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5031 |
Wtajemniczenie
|
Witam!
Nie wiedziałam do którego wątku się dołączyć i wybrałam ten m.in. z powodów takich: że nie mam ochoty i siły przechodzić na jakieś tam diety w których to nie wolno tego, tego i prawie wszystkiego ![]() Zaczełam się odchudzać równe 2 miesiące temu... Dużo zmian zaszło w moim ciele ale wydawało mi sie ze przy tylu wyrzeczeniach i regularnym cwiczeniu (=diametralna zmiana moich nawyków) schudnę trochę więcej... Plusem jest to że bardzo dobrze sie czuję, nie chodzę słaba itd... a poza tym zmiana nawyków żywieniowych na tyle weszła mi w krew że to co 2 mc temu nazywałam dietą, teraz jest normalnym jedzeniem które mnie nie męczy... W innym wątku wklejałam mój przykładowy jadłospis i zostałam "ochrzaniona"...tzn generalnie jest on podobno do chrzanu.... Pozwolę sobie go i tu przekleić pokornie prosząc o jakieś rady : co czym zamienic, co wyeliminować, co dodać i w jakiej postaci... Na sniadanie jadam ciemne pieczywo z białym twarogiem i łyżeczką miodu lub konfitury, czasem serek wiejski 3% Na drugie sniadanie mleko (0.5 lub 1.5 %) z musli firmy Sante (ma dużo błonnika) Na obiad: ryż (biały lub brązowy) z warzywami Hortexu (papryka, pół ziemniaka, kukurydza, brokuły, zielona fasola) Do tego robię zawszę sałatke: zielona sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka, czasem troche sera Feta light, i pół torebeczki sosu włoskiego Knorra (miesza się go z wodą i oliwką z oliwek. Generalnie same zioła). Te warzywa podduszam na odrobinie oliwki z oliwek z 1 tłoczenia. Podwieczorko-kolacja: jakieś owoce, lub serek wiejski z kromką ciemnego chleba. Po obiedzie generalne do konca dnia jem już mało ale nie dlatego że się głodze, tylko dlatego że po protu nie jestem już głodna..Oprócz tego piję tylko czerwoną herbatę niesłodzoną! To mój sukces: oduczyłam się słodzić herbate! ![]() Acha! Jadam bardzo bardzo regularnie: sniadanie ok 8, o 10.30 2 sniadanie, obied ok 13.30 podwieczorek ok 18 (czyli na 3, 4 h przed snem). Regularnie się wypróżniam. Cwiczę 3 lub 4 razy w tygodniu (nie mam czasu częściej bo mam sesję). Mam swoje ulubione zestawy: najpierw Karen Voigh (z Elle Macpherson):rozgrzewka, aerobic, cwiczenia na nogi, znów aerobic , potem robię zestaw na pośladki z Tamilee Webb potem zestaw na brzuch, na koniec streching). Tętno utrzymuje mi się w tym przedziale - hmm jakby to powiedzieć prawidłowym do spalania tłuszczu... Jeszcze moje orientacyjne wymiary: Wzrost: 153 cm ![]() Waga: było 46 jest 45 (po 2 miesiącach ![]() Talia: 68 cm ![]() Udo: 49cm Ostatno zakupiłam też wagę z pomiarem tłuszczu i wody (ale generalnie coś mi się wydaje że ona trochę oszukuje): tłuszcz: 19.5 % woda: 55.3 % |
![]() ![]() |
![]() |
#5032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno idealne to 90, 60, 90. Poza tym wg BMI Twoja idealna waga to jakieś 56-57 kg (na oko piszę, bo ja mam 167, a moja idealna to 58). Więc nie wiem, z czego chcesz się odchudzać, nie widziałam Cię, ale z tego co piszesz, to raczej nie powinnaś... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5033 |
Zakorzenienie
|
Jula84 a co konkretnie bylo skrytykowane? hmmm dla mnie sie wydaje calkiem ok... ja jem calkiem podobnie i tak :
sniadania: 1)1/2serka wiejskiego z lyzeczka dzemu lub plasterkiem wedliny i szczypiorem 2)jajko z kromka chleba razowego, salata 3) 1/3puszki tunczyka w sosie wlasnym + 1/2 grahamki, salata 4) twarozek z 1/2banana lub jakimis mrozonymi owocami + 2 lyzki otrebow ze sliwka (stare na papke) 5) platki owsiane gorskie zalane woda do specznienia, 2lyzki siemienia lnianego, 1/2 banana lub kilka rodzynek i 1/2 jogurty naturalnego 6) salatka 7) muesli z jogurtem obiady: 1) ryz ciemny (ok 1/3 torebki) piers z kurczaka lub warzywa na patelnie 2) makaron razowy i galka 3) kasza gryczana warzywa na patelnie/ galka 4)kasza jeczmienna i misko jakies 5) brokuly + miesko 6) nalesniki ze szpinakiem i feta (do ciasto zamiast mleka uzywam wody) kolacje jem bialkowe (niektore z zestawu sniadan) lub jogurt naturalny z otrebami ze sliwkami poza tymi glownymi przekaskami na uczelni jem kanapke grahamka jakas wedlina i duzo salaty (niestetyy brak innych mozliwosci jedzenia) i owoc- najczesciej jablko lub banana pije duzo wody i herbaty czerwonej i zielonej bez cukru jak mam ochote na cos slodkiego jem budyn lub batonika muesli a 4 posilki w tygodniu jem spoza diety i nie patrze na ich kalorycznosc i wartosc (co nie znaczy ze obzeram sie niewiadomo jak) a co do cwiczen to godzina dziennie : skakanka- interwalowo, stepper, cwiczenia na nogi i rozciaganie no i to mniej wiecej wszystko (oczywiscie jem tez inne rzeczy ale nie wypisywalam juz tak wszystkiego... to takie przyklady) i wlasnie takie jedzenie i cwiczenia daly mi a raczej zabraly 3 kg w 3 tyg ![]() a dodam ze cwicze dluzej okolo miesiaca ale po samych cwiczeniach nie bylo spadku wagi no sie rozpisalam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sytuację mam podobną. wzrost 165cm, obecna waga waha się między 57 a 58kg. wymarzona - 52kg ![]() powodzenia! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5035 |
Wtajemniczenie
|
ja musze sie sama zbesztac pzrez momentem wcignelam :P spagetti na sniadanie jajecznice z 2 jajek na 2 sniadanie jeden jogurt i pieczywo waza polowe opakaowania
![]()
#5036 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5037 |
Wtajemniczenie
|
no dizewczyny moze mam idealne wymiary, ale źle się czuje z tym. jak zakładma strój kapielowy to poprostu się... brzydze sobą.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5038 |
Zakorzenienie
|
Jula84 taaaaaa ze niby te wegle w serku wiejskim albo twarogu?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5039 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziś zjadłam całą puszeczkę tuńczyka w sosie pomidorowym i przez pół dnia mi niedobrze było ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5040 |
Zakorzenienie
|
biedactwo.... mi w sosie pomidorowym nie smakowal tez:P dlatego jem w sosie wlasnym ale raczej puszki starcza mi na ok 3 posilki (czasami 2)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.