|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#5011 |
Zadomowienie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
Fajnie ze mnie pocieszylas
![]() ![]() ![]()
#5012 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#5013 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Assafi;13877272]
Moglabys podac przepisa na ten biszkop i w ktorej fazie jest zalecany ![]() wiesz co ten przepis jest w ksiazce Dukana 350 przepisow... w dziale na desery dla fazy uderzeniowej 3 jajka 6 lyzek slodzika w proszku do piecz 7 lyzek stolowych maizeny 1 lyzeczka proszku do pieczenia aromat bez tluszczu rozgrzac piekarnik do 180 st, zoltka utrzec ze slodzikiem az bedzie puch, dodac maizene i proszek do pieczenia, ubic z bialek piane i wymieszac, piec okolo 40 minut. Moje spostrzezenia (moze ci sie przydadza): slodzik powoduje ze to jest b. geste juz na etapie ubijania z zoltkami slodzika i u mnie konsystencja sie zrobila taka...hm... kruszonka! o! dlatego musialam dodac troche plynu a i tak troche za malo bo na koniec ciasto powinno byc jednolite a nie bylo ale i tak pychota! no i dla mnie te 6 lyzek slodziku to zdecydowanie za duzo bo taki ulepek az wyszedl ![]() ale poza tym super! |
![]() ![]() |
![]() |
#5014 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny, znowu weekend i znowu grzeszki, lody, wino i wczoraj musiałam zjeść makaron, ale musiałam
![]() ![]()
#5015 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Didier;13878233]
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5016 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no wiec zdania sa podzielone ![]() podobno maki kukurydzianej uzywac NIE WOLNO! a skrobie kukurydziana czyli maizene WOLNO! w sklepach zwyklych jej nie ma ale ja jutro zobacze czy jest w sklepie ze zdrowa zywnoscia i ile kosztuje i napisze wam ![]() poki co uzywam maki kukurydzianej bo dziwna to sprawa - jak wezmiesz opakowanie z maka ziemniaczana to z jednej strony opakowania napisane maka ziemniaczana a lukniesz na druga strone a tam: skrobia ziemniaczana; znaczy sie to samo tak ![]() a z kukurydziana to niby czemu inaczej, hm? ![]() jakbys chciala cos jeszcze zrobic to mow, moze juz wyprobowalam, na pewno robilam sernik ale ten z naszej stronki z przepisami, to wyszedl super ale na nastepny raz dam wiecej jogurtu Edytowane przez Didier Czas edycji: 2009-08-24 o 13:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5017 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny gdzie kupiłyście olej parafinowy? U mnie w Łodzi nigdzie go nie mogę dostać, w żadnym sklepie ze zdrową żywnością o nim nie słyszeli...
|
![]() ![]() |
![]() |
#5018 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=inka113;13879758]Dziewczyny gdzie kupiłyście olej parafinowy? U mnie w Łodzi nigdzie go nie mogę dostać, w żadnym sklepie ze zdrową żywnością o nim nie słyszeli...[/QU
---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Witam !Ja kupuję parafinę w aptece. |
![]() ![]() |
![]() |
#5019 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5020 |
BAN stały
|
a ja dzisiaj nagrzeszyłam
![]() mam ósmy dzień protein, do tej pory wszystko szło idealnie, bez najmniejszych występków, ale dzisiaj mój organizm napadł na 3 wafelki w czekoladzie i dwie krówki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5021 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5022 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
aha no to super, nic jak wybiore sie do miasta to oblukam te mazien czy jak jej sie tam zwie ![]() I jakbys mogla mi podac jakies przepis ( bo ja narazie nie mam mozliwosci kupic ksiazki z przepisami ) na sernik lub cos slodkiego. Robilam sernik z przepisu jednej z Duknek ale to byla kompletna porazka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5023 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jak chcesz ksiazke to ci wysle tylko podaj email ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- alez tu dzisiaj spokoj ![]() no dobra laski, ja sie na dzisiaj zegnam ![]() ![]() i gratuluje nam wszystkim dzisiejszych osiagniec ha! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5024 |
Zadomowienie
|
Witam ponownie ja wlasnie wrocilam z mezem z plazy bylismy sie wykapac w morzu i poopalac na stersa bo dzisiaj cos starsznie nerwowa jestem i nie mam humoru kompletnie moze to przez dete?nie mam pojecia dzisiaj doslownie na dwoch wiejskich serkach jade i nie chce mi sie jesc nie wiem co sie dzieje?
#5025 |
Raczkowanie
|
Witajcie!
Mąka kukurydziana i skrobia kukurydziana to nie to samo ![]() ![]() ![]() ![]() U mnie pomalutku... Od dziś znowu jestem na samych proteinkach (przez 3 dni), ale po obiedzie (ściśle Dukanowym) zrobiłam świadomy grzeszek i zjadłam małą porcję lodów. U mnie jest dziwna sprawa, ja już w sumie osiągnęłam wagę, jaką chciałam osiągnąć, więc nie chcę się dalej "odchudzać" w ścisłym tego słowa znaczeniu, ale mam wrażenie, że mimo niskiej wagi mam jakieś większe "boczki", uda i biodra, niż po zakończeniu pierwszej tury diety ![]() ![]() ![]() ![]() A co do powolnego spadku wagi, to u mnie też było bardzo wolno (przez miesiąc na Dukanie tylko -4 kg), ale za to bez jo-jo. Przez miesiąc późniejszego grzeszenia nie wróciło mi nic! ![]() ![]() Trzymajcie się! ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- pluszowa misia - a często jesz te owoce, które polecał Ci Twój lekarz? Bo może to takie "grzeszki" są winowajcą przybrania 1 kg ![]() ![]() Mieszkasz gdzieś nad morzem? Ale Ci fajnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5026 |
Zadomowienie
|
spinka tak mieszkam nad morzem a dokladniej 1km od morza
![]()
#5027 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5028 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() Tak się chciałam tylko rpzypomnieć, bo od powrotu z wakacji jakoś cierpię na totalny brak czasu ![]() ![]() ![]() Na wakacjach to już w ogóle w ruch poszły owoce, alkohol i czasami lody, ale tragedii nie było bo tylko +1kg, który zeszedł po 1 dniu proteinowym, czyli musiała to byc sama woda ![]() Teraz waga (rano) pokazuje ok. 57,5, wiec znowu mniej ![]() ![]() ![]() ![]() także teraz jeszcze ciągnę 2.fazę, tylko postaram sie dodać ćwiczenia, bo widzę że w szczególności mój brzuch tego potrzebuje ![]() ![]() I w ogóle to chciałam rozpocząć bunt, bo nawet w Bułgarii w każdym supermarkecie mają activie 1,5% a u nas nie ma!!!! ![]() Spinka jak Ty już malutko ważysz!!!! ![]()
#5029 |
Raczkowanie
|
Oczywiście, że ja Cię pamiętam
![]() ![]() Hehe, ja jestem drobnej budowy, niewysoka, no i nie mam za dużo mięśni ![]() ![]() pluszowa misia - no to na pewno przez zaparcie i chwilowe. Jesz otręby? 3 łyżki codziennie, możesz sobie dodać do Aktivii, powinno pomóc ![]() A! I jeszcze Wam polecę, bo przeczytałam na innym wątku, picie czerwonej herbaty Pu-Ehr, jest ponoć rewelacyjna w "zbijaniu" tłuszczu, a przy tym smaczna (ja np. zielonej nie lubię ![]() ![]() Edytowane przez Spinka25 Czas edycji: 2009-08-24 o 17:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#5030 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5031 |
Zakorzenienie
|
mądrala ja Cię też pamiętam, jak mogłabym o Tobie zapomnieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5032 |
Zadomowienie
|
A ja przepraszam, ale nie mogę sie w książce doczytać, dla kogo jest ten rytm 1/1? Bo u mnie miało być 5 /5 a wyszło w cały świat /w cały świat.
#5033 |
Zakorzenienie
|
Witam.Dziś kupiłam cukier trzcinowy brązowy.Zdaje mi się ,że ktoś tu pisał,że jest lepszy od słodzika.Nie spotkałam serka homo takiego odpowiedniego tylko z zawartością 5% tłuszczu,to chyba za dużo.Jest jakiś inny?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5034 |
Raczkowanie
|
eliza - ja już pisałam, ale się powtórzę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5035 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5036 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczęta
![]() Serki homo 3% to dla Dukana serek tłusty... Tak jak mleko 3,2% to mleko tłuste, a 2% mleko półtłuste. Niestety w Polsce serki homo 0,5% lub 0% praktycznie są nie do dostania ![]() Dlatego polecam ograniczone kupowanie serka homo 3%, na rzecz chudego wielskiego typu Pątnica 0% albo twaróg chudy 0% każdej firmy.... Niestety nie ma lekko ![]() Mi zostało ostatnie 400 g i jestem w kropce. Bo w sobotę ide na imieniny do mojej chrzestnej no i to w zasadzie mogłaby być moja pierwsz uczta... tyle że nie przeszłam jeszcze do fazy III... kurde ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5037 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() kredka131 no to rzeczywiście jest mały problem, ostatnie gramy a tu impreza się szykuje. Decyzja należy do Ciebie, ale ja na Twoim miejscu chyba przeszłabym na III fazę, choćby na te dwa tygodnie a potem ewentualnie jeszcze trochę fazy II. ![]() Ja się wyspałam dzisiaj, niedawno wstałam.. Wczoraj humor straszny, no ale co zrobić, hormony szaleją ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5038 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny!!!
Powiedzcie mi jak jest wkoncu z tą mąką:-/Mam kupywac mąkę ziemniaczaną czy kukurydzianą??Bo któras to pisała ostatnio ze ma byc ziemniaczana ale jak sciagnęłam pare przepisów na sernik albo racuchy to tam pisze kukurydziana:-/Wiec juz nie wiem a chciałabym zrobic jakies placki sobie:-P A i spytam jeszcze raz patrzymy na zawartosc tłuszczu w produktach czy na weglowodany bo tez kazda inaczej pisze:-P Wczoraj zjadłam pare paluszków, ser biały z jogurtem Activią truskawkową, piers z kurczaka i kefir duzy, podskubałam jabłek troche bo obierałam mamie na placki wiec pewnie sie nazbierało ze z 1,5 zjadłam bo kawałkami jadłam.., noi jak mama smazyla te placki to jednego sobie usmazyłam ale bez tłuszczu tylko ze wiadomo po pierwsze z jabłkami a po drugie normalna mąka i cukier:-/ aaa i rano podksubnęłam moze garstke chrupek na mleko i duzo piłam.... Noi waga wsumie stoi:-/jak myslicie miały wpływ na to te jabłko pare paluszków,Activia smakowa i ten placek?? Niech mi ktos konkretnie napisze jaki system mam obrac bo moze jednak zle ide skoro na weekend grzechów miałam troche to nie działa juz na mnie co? |
![]() ![]() |
![]() |
#5039 | |
Raczkowanie
|
No tak sobie myśle... że od jutra zrobię sobie 3 dni białkowe (środa-piątek), a w sobotę przejde do III fazy i od razu będzie uczta
![]() A jak waga mi podskoczy (a czekam jeszcze na @) to wtedy zrobię parę dni białkowych, by potem ostatecznie przejść do fazy III i odliczać 190 dni (bo zjechałam 19 kilo ![]() Tak zrobię.. a co tam ![]() ---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() Odchudzanie metodą Dukana polega na tym że nie jesz tłuszczy i węglowodanów... tylko proteiny, a żeby organizm mógł je strawić, rozłożyć i pierun wiec co jeszcze ![]() ![]() Jednakże gdy grzeszysz... wtedy organizm nie potrzebuje spalać tłuszczu, bo mu sama dostarczasz potrzebną energię poprzez owoce (cukier), paluszki (węglowodany)... Nie wiem w której fazie jesteś, ale nie powinnaś jeść owoców, ani jogurtów owocowych... Postaraj się wytrzymać choć parę dni na produktach dozwolonych - waga wtedy się ruszy... no i koniecznie pij dużo wody! wtedy nie ma takiego łaknienia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5040 |
Przyczajenie
|
Kredka, co do tych serków homogenizowanych z 0% zawartością tłuszczu to gwarantuje, ze są i nie jest to problem u nas. Ostatnio zakupiłam cały kartonik - firmy Ostrawia. To kwestia sklepu, u mnie sa w Stokrotce. To tak apropos serków
![]() I chyba zaczynam miec dolek, jestem 9 dzien na proteinkach i 1,8 w dół, ale od dwóch dni waga zaparla sie niczym osiol i stoi. Dziwne bo juz zaczełam sie wazyc i rano i wieczorem , a ona jakby zamarla, ani grama w dol ani grama w gore, od 48 godzin to samo ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.