|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#5011 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
od wody panie doktorze rozmoczyly sie hahahaha
|
|
|
#5012 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
aaneczka1984 współczuję Ci tej sytuacji i bardzo mi Cię żal, bo ja nie mąż to mama, ale!! uważam, że najwyższa pora usiąść z nimi i tak naprawdę szczerze i spokojnie pogadać. wyrzucić z siebie wszystko, co Cię boli w ich zachowaniu i traktowaniu Ciebie. Nie potrafię sobie wyobrazić, żeby w ciąży znosić takie przykrości i to od najbliższych Ci osób. Nie masz nic do stracenia, mówię Ci, popros ich o chwilę dla Ciebie i wygarnij (ale spokojnie, rzeczowymi argumentami) to co Ci leży na sercu.
A zawsze tak było?? Bo nie rozumiem dlaczego w takiej sytuacji mieszkacie z Twoją mamą... Ja to bym wolała się kisić gdzieś w bloku ale mieć święty spokój. Zwłaszcza, że niezbyt z tą pomocą ze strony rodziców. Trzymam kciuki i ściskam, nie martw się, myśl o Maleństwu, dla synków swoich zawsze będziesz najukochańszą mamusią i oni będą Cie najbardziej kochać. Klarissa i tak powinno być podobno udane życie łóżkowe z mężem to połowa a nawet więcej sukcesu ![]() bordowa no co za babsko. Kto jak kto, a ona powinna rozumieć, że w ciąży wydzieliny są intensywniejsze Ja na szczęście chodzę do lekarzy u których w miejscu rozebrania się jest bidet i tam się jeszcze tuż przd badaniem podmywam.a kg się nie martw, ja mam 14 na plusie, ale!!
|
#5013 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za wsparcie naked21
Bidet u lekarza to świetna sprawa ...Ja od początku ciąży nie wiem ile kg przytyłam, od 15 do prawie 34 tygodnia przytyłam 13 kg, przez pierwsze tygodnie schudłam ... Więc pewnie coś koło 10 będzie ![]() Uciekam na kawę do Pomidory
|
#5014 |
|
Zadomowienie
|
Pomidora i bordowa ja wam ZAZDROSZCZĘ tego spotkania. dziewczyny z Krakowa moż ei my spotkamy się np. na rynku na kawce mrożonej?
|
|
|
|
#5015 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie taka sytuacja to już jest chora jakaś...Sorki,ale albo twoja matka ma coś z bańką,albo ty przewrazliwiona jesteś.Po tych wszystkich akcjach,o których piszesz,nawet bym się minuty nie zastanawiała,tylko od razu porozmawiała z Tż o opcji wyprowadzki.Nigdy nie ma sytuacji bez wyjścia...Ja bym tego psychicznie nie wytrzymała...Albo zbierz się i wygarnij matce co ci lezy na sercu,bo z tego co widze,to ty troche taka cicha myszka,której kazdy może wejść na głowę,a ty nic.Skoro matka widzi,że może po tobie jeździć a ty nic,to to wykorzystuje,jakbyś jej raz a pożądnie wygarnęła,to może by sie uspokoiła.To samo tyczy się wszystkich sytuacji z Tżtem...Nie bądź taka matka polka!!!!
Kurde,a jaka ma być wydzielina.Nie dośc,że w ciąży jest jej więcej,to do tego w takie upały,trudno,żeby sie nie spocić.Z resztą nie rozumiem jej reakcji,ginekolog,a zachowała sie jakby pierwszy raz na oczy wydzielinę widziała... Majka323 no cena tego wózka jest zdecydowanie za wysoka... Martucha84 fajną będziecie mieli pamiątkę z okresu ciąży,takie foty chyba każdy chciałby mieć
|
#5016 |
|
Zadomowienie
|
Martucha... Twoje zdjecia wymiataja!co prawda, Wasz fotograf mogl sobie darowac i nie dawac Wam zdjec kotre są niepodoświetalne i nieostre...
![]() Ale niezmienia to faktu, ze Wy prezentujcie sie rewelacyjnie! Tworzycie naprawde dwójkę pasujacych do siebie ludzi ![]() Ja sie chcialam pochwalic, ze poczyniłam pierwsze zakupy porodowo-połogowe. Mam juz (moim zdaniem są to rzeczy naprawde niezbędne na tą okolicznosc) - 1 paczkę majtek poprodowych (sztuk 6 w opak) - 2 opakowanie podkładów poprodowych BELLA (20 sztuk) - 2 piżamy do szpitala - 3 saszetki tantum rosa (tylko w czym to rozmieszac? Czy doswiadczone mamy mogalbym poprosic o zweryfikowanie listy, ewentualnie dorzucenie.? Butelek, smoczków nie biore i nie kupuje narazie. Nastawiam sie ze musze dziecku wystarczyc. W razie czego nie rodze na pustyni, takie rzeczy moge dokupic nawet w szpitalu. A mam naprawde małe mieszkanko, zeby to walalo mi po katach jak okaze sie ze bedzie niepotrzebne...
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-07-21 o 13:05 |
|
|
|
#5017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chyba wezmę sobie jutro dzień urlopu, bo zapowiadają u mnie do 35-37stC |
|
|
|
|
#5018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aaneczka...Przepraszam, ale nawet irytujace sie robi czytanie tego jaka ty biedna i poszkodowana jestes, ztyranizowana przez własne matkę... Jestescie dorosli, nie układa sie Wam z rodzicami, trza sie pakowac i szukac innego lokum... a nie robic z siebie ofiare losu...
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-07-21 o 13:07 |
|
|
|
|
#5019 |
|
Raczkowanie
|
Mszu - ja kupiłam sobie małą niegazowaną wodę mienralną, taką z "bidonikiem"-czasem napoje dla dzieci są z takim "zaworkiem", nie wiem, jak to się fachowo nazywa
w tym rozpusczzałam tantum i się podmywałam po każdej wizycie w toalecie. jedno opakowanie miałam na dzień,nie trzeba było dużo lać-podmywąłam sie też szarym mydłem i je również polecamBordowa - lekarka bez komentarza.... Ilona - fajnie by było się spotkać w jakiś nie za bardzo upalny dzień
|
|
|
|
#5020 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny POMOCY bo mój lekarz od USG tego co miałam mieć w 30 tygodniu jest chory i tera pytanie czy myślicie że w 32 lub 33 można je jeszcze zrobić?
albo czy może dziewczyny z Krakowa mają jakiegoś lekarza co robi to USG genetyczne w 30 tygodniu ? |
|
|
|
#5021 |
|
Wtajemniczenie
|
A czy ktoras z Was zdecydowala sie na wozki Espiro? Zastanawia mnie czy sie dobrze prowadza.
Nadal jestem za TAKO, ale wizja wnoszenia go na 3 pietro troche mnie odstrasza... |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#5022 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na wychowawczym, tz na bezrobociu, na lewo cos na budowie dorabia.. Moją rodzinę by z błotem zmieszali gdybysmy się od nich wyprowadzili. Wysmiano by rodziców że tacy niedobrzy (dodam że ojciec jest najlepszym człowiekiem na świecie). Ja mogłam się tylko pożalic Wam na złe traktowanie przez mame... juz nie będe.. koniec tematu.
Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-07-21 o 13:36 |
|
|
|
|
#5023 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bedzie niezapomniana pamiątkaMi się podoba ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#5024 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
spokojnie to usg powinno sie zrobić w 30-33 tygodniu, wiec spokojnie masz czas
|
|
|
|
|
#5025 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1985ewa ale cały czy od główki do pupki ? aanczka1984 nie obrażaj się na nas, dziewczyny mają rację, że przede wszystkim to Ty nie powinnaś sobie pozwalać na takie traktowanie. Bo niestety są na świecie tacy ludzie, którym satysfakcję sprawia "tyranizowanie" psychiczne słabszych. A jeśli chodzi o ew wyprowadzkę to musisz patrzec na siebie i swoją rodzinę a nie na to co ludzie na wiosce będą gadać. Ile zamierzasz jeszcze tolerować swoją toksyczną mamę?? Wykończysz nam się. czy my czasem nie powinnyśmy już pisać w nowym wątku?? 5000 postów już przekroczone ![]() ![]()
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-07-21 o 13:43 |
|
|
|
|
#5026 |
|
Raczkowanie
|
Aaneczko
|
|
|
|
#5027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Shinee, ja prawdopodobnie, kupie espiro vektor 4 air. Bardzo mi sie podoba, kwestia, dopasowanie do mojego wzrostu (181 cm), ale czytałam, ze facet kotry ma 192 cm dawał rade z tym wozkiem.... Wydaje mi sie , że NikaP-n ma espiro atlanic... Przez chwile myslalam jeszcze o mutsy trasporter, ale ma niestety duzo negatywnych komentrzy, a jest prawie jeszcze raz tak drogi jak espiro
|
|
#5028 |
|
Zadomowienie
|
http://www.laser-med.krakow.pl/dojazd
Zapisałam się do tej klinki bo mój lekarz nie wiadomo czy wróci po 16stym kwietnia a to już będzie 33 tc więc nie będę czekać Cena ta sama więc mam nadziej że spoko że nie trafie na jakiegoś konowała A zrobie to USG dokładnie 4 sierpnia więc w 30tc Jezu co ja tak panikuje żyjemy w 21 wieku a ja sie boję ze lekarza nei znajde heheh
|
|
|
|
#5029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#5030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
1985ewa kasienka1701 dziekuje.. aneczka glowa do gory... mszu dziekuje a co do tantum rosa to w malej pollitrowej buteleczce to wodzie mineralnej i bedzie w sam raz do polewania krocza![]() IlonaN2 wydaje mi sie ze mozesz poczekac
|
|
|
#5031 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale to prawda, że należy wcześniej zobaczyć wózek, trochę nim pojeździć, każdy zwraca uwagę na coś innego, dlatego nie należy kupować "w ciemno". aaneczka a może jednak lepiej by było wyprowadzić się gdzieś... Na początku na pewno by było ciężko, ale za to bylibyście sami i stosunki z mamą pewnie też by się polepszyły... mszu ja właśnie też zamierzam zrobić takie zakupy. Muszę podejść do apteki zapytać o te gatki poporodowe bo zastanawiam się czy nie zamówić ich na allegro, ale może nie warto. Mam 1 koszulę i udało mi się znaleźć bez metrowych żyrafek i misiaczków Ja ostatnio zaczęłam Wam opisywać moją wizytę u Gin, ale musiałam przerwać bo mamy remont i ciągle coś się dzieje. Pytałam ją o te bóle menstruacyjne. Powiedziała, że teraz to normalne bo macica pracuje, ale jak będą bardzo częste to mam dzwonić. Właściwie to już ich nie mam, więc jest ok. Dzidzia waży ok 1600 i nadal jest dziewczynką, co mnie bardzo ucieszyło Okazało się też, że mam jakieś zakażenie i znowu muszę brać te ogromne dopochwowe tablety. Strasznie mnie wkurzają, ale jak trzeba to trzeba. Oczywiście żelazo spadło do 35 więc znowu zażywam. Mała chopnęła już główką w dół, więc fajnie, bo ostatnio jeszcze siedziała normalnie. Aaa no i jeszcze powiedziałam, że piersi zaczęły produkcję i ona mówi, aby nie naciskać na nie, tylko kupić wkładki i wszystko jest ok. No i znowu muszę skończyć, później dopiszę resztę buźka!!!
|
|
|
|
|
#5032 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Podczytuje was od jakiegoś czasu ale jakoś nie miałam odwagi się przedstawić. To moja pierwsza ciąża . Jutro kończę 31 tc , tp mam na 23 września czekamy na córeczkę Zosie ![]() Bardzo bym się cieszyła gdybym mogła się przyłączyć
|
|
|
|
#5033 |
|
Rozeznanie
|
no dziewczyny Pomidorka sie ociąga juz nowy wątek czas załozyć, a ona kawke z bordową popija
hehe dobrze Wam ja siedze sama.... tz w drodze do bielska bedzie dopiero jutro... płakac mi sie chce... jak to bedzie jak ja sama z dzieckiem w domu bede musiala siedziec... jestem uzalezniona od ludzi
|
#5034 |
|
Rozeznanie
|
gabisun oj to chyba coś pokręciłam znowu bo wydawało mi się że kalex pisała,że za pierwszym razem miała podwyższony cukier no i tak coś mi się pokojarzyło.
martucha i co ja tu będę pisała? No cudne zdjęcia ![]() aaneczko nie miej dziewczynom za złe, jak ktoś stoi z boku i nie zna wszystkich szczegółów to czasem wynikają takie nieporozumienia. Masz rację, mając praktycznie śladowe dochody i mało szans na zmianę mieszkania na pewno jest ci trudno. Łatwiej jest komuś z miasta poprostu wyprowadzić się do bloku, nawet pracę znaleźć jest tu prościej (chociaż też nie łatwo),ale kochana zacznij myśleć o sobie. Już kiedyś nam pisałaś,że Domiś widział jak płakałaś przez tż-ta i dobrze wiesz,że na pewno na swój sposób to przeżywał. Nie możesz pozwolić,zeby twoi najbliżsi tak po tobie "jeździli". Mam wrażenie,że twoja mama traktuje cię jak tą gorszą córkę, której nie dość,ze mama poświęciła całe życie to jeszcze teraz musi się z tobą "użerać" pod jednym dachem i dzieci ci wychowywać. I nawet jeśli to nie prawda to w jej mniemaniu tak jest o czym ci nieustannie przypomina. A najgorsze jest to że mam wrażenie,że twój mąż zamiast cię wspierać i chronić to wchodzi w schemat twojej mamy, no bo skoro ona może tobą pomiatać to on również no nie? Nie wiem, może ich źle oceniam,ale kochana musisz tupnąć porządnie nogą i nie tak jak radzi naked grzecznie przy ciasteczku i kawce wytłumaczyć o co ci chodzi bo do takich ludzi takie argumenty nie przemawiają. Zrób strajk, nic nie rób przez kilka dni, no bo skoro twierdzą,ze jesteś darmozjad (wg tż) i leń (wg mamy) to co się biedna będziesz wysilała skoro i tak to nie daje efektu? Weź zrób kilka kanapek, weź koc i książkę i eksmituj się z Domisiem gdzieś nad jeziorko albo pobliską łąkę i to jeszcze tak żeby wszyscy sąsiedzi widzieli. I po kilku dniach może przynajmnej mąż pójdzie po rozum do głowy. I musisz walczyć twoje dzieci nie mogą widzieć,ze ich ukochana mama jest w domu nikim. A i jeszcze co cię obchodzi że sąsiedzi obgadają twoją mamę? Skoro ona nie myśli o tobie to ty nie masz obowiążku o niej myśleć. Sam fakt bycia matką nie daje nikomu monopolu na szacunek. A jak ci będzie xle i dziewuszki nie będą już miały siły czytać twoich żali to pisz na priva u mnie zawsze możesz się wyżalić Dziewczyny spokojnie, my znamy tylko część faktów. Mając już jedno dziecko i drugie w drodze, bez oparcia w mężu trudno jest podejmować wielkie decyzje. My wyprowadzałyśmy się beż "bagażu" w postaci 2 dzieci, pracy w danym miejscu i nieodpowiedzialnego męża. Wtedy zupełnie zmienia się perspektywa. Każda matka zniesie wszystko byleby dziecko miało gdzie spać i co jeść. Ja też nie uciekałabym od razu od rodziców będąc w takiej sytuacji jak aaneczka, no bo kiedy? Jak Domiś był w drodze, drugie dziecko, jak tż nie ma pracy to za co czynsz zapłacić? Też pewnie bym siedziała w domu i przez kilka lat póki nie wróciłabym do pracy tylko marzyła o zmianie mieszkania. Niestety mieszkamy tylko w Polsce,a wieś polska tylko na agrowczasach tak fajnie wygląda.
Niegrzeczna Mamuśka Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-07-21 o 14:17 |
|
|
|
#5035 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#5036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisz nam coś więcej o sobie Też wcześniej pisałam, że Aneczka powinna się wyprowadzić, ale teraz widzę, że to nie takie proste. Nie chodzi tu przecież tylko o gadanie ludzi, ale o kwestię finansową. Jest po części na utrzymaniu mamy..aneczka mam nadzieję, że niedługo wasza sytuacja się odmieni i uciekniecie jak najdalej od mamuśki, tego wam życzę Właśnie Pomi nowy wątek trzeba zacząć
|
|
|
|
|
#5037 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
. A w nowym mieszkanku będziemy mieć 1) duuużą komórkę, 2)windę z poziomu parkingu 3)wózkarnię ![]() Dobra, wniosek urlopowy na jutrzejszy dzień złożony, będę sobie leniuchować
|
||
|
|
|
#5038 |
|
Zakorzenienie
|
ooo...Celaris zgadzam się z tobą w 100%, świetnie napisane
![]() A przecież na wsi nie ma obowiązku mieszkać z rodzicami ,bo inaczej obgadają...przecież twoja siostra nie mieszka z nimi i jest ok |
|
|
|
#5039 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
ja aby na chwilke, znowu parnota, masakra Pomidora-co do kolejnej czesci-rowniez popieram pomysl ![]() dzis jade do mojej przyjaciolki, jej mama ciezko chora-bialaczka i jest msza o 19tej o jej zdrowie, bo teraz decydujace godziny czy organizm przyjmie chemie czy nie, mowie wam, to jakas masakra, i cala glowa zaprzatnieta....i nagle sobie czlowiek uswiadamia jakie to zycie kurche.... buziaki dla was |
|
|
|
#5040 |
|
Zadomowienie
|
Pomidora, albo straciła vene, albo ma chyba troche dosyc moderowania i sumie jej sie nie dziwie.... Lista znowu osiaga jakies kosmiczne rozmiary, przy czym znowu udziela sie z niej jakies 30%, i w dodatku co chwila, komus sie termin porodu przesuwa, to ktoś sie dowiaduje o plci dziecka...
a na jej prosbe o pisaniu zmian na liscie do niej na priva, nikt jakos nie reaguje, bo znowu prosby pojawiaja sie w tresciach postów... no coz... wroci z tej kawy to trzeba poruszyc ten temat. cellaris... ale co jej na niekonczące sie wyzalanie.... taaa... humor jej sie porawi na pare godzin, albo nawet nie... do nastepnej chwili kiedy jej matka znowu bedzie chciala sie powyzywac.
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-07-21 o 14:24 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:29.

... potem miałam wyrzuty sumienia, że zrobiłam mu jakąś krzywdę (przecież mogło mu coś w środku pęknąć, jakieś szwy czy coś...), a w tamtym roku po moim zabiegu tak figlowaliśmy, że puściły mi szwy i jeszcze potem musiałam lekarzowi tłumaczyć, że "ja na prawdę nie mam pojęcia jak to się stało"... 

podobno udane życie łóżkowe z mężem to połowa a nawet więcej sukcesu 
Ja na szczęście chodzę do lekarzy u których w miejscu rozebrania się jest bidet i tam się jeszcze tuż przd badaniem podmywam.
Bidet u lekarza to świetna sprawa ...![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Jestescie dorosli, nie układa sie Wam z rodzicami, trza sie pakowac i szukac innego lokum... a nie robic z siebie ofiare losu...