|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#5011 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp
Cytat:
Ja mam często bóle głowy tak sobie, więc jestem przyzwyczajona. Ale jednak dwa tygodnie prawie bez przerwy to nie jest normalne i zwyczajnie już nie wytrzymuję
|
|
|
|
|
#5012 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp
Fajny przepis znalazłam, może się Wam przyda na szybki obiad KLIK
Co taka cisza nastała... nie można się już zamartwiać, koniec na dziś
Aby miłość trwała przez całe życie, trzeba ją pielęgnować starannie jak ogród. Edytowane przez alazkrainy Czas edycji: 2010-08-24 o 10:06 |
|
|
|
#5013 |
|
Zakorzenienie
|
A no widzisz, po pewnym moim wpisie dostałam kilka wiadomości od jednej z użytkowniczek z paroma obelgami i wyzwiskami.
Nie ma, jak miła atmosfera na forum i inteligentni ludzie...
|
#5014 | ||
|
Zakorzenienie
|
będzie miał swoją kolej
przepis na tą zapiekankę ryżową spisałam, także się doczeka niedługo w ogóle to kupiłam zeszyt i będę wpisywała pomysły na dania z przepisami, może łatwiej będzie mi wtedy coś zrobić, bo pomysłów ostatnio brakCytat:
Cytat:
wiadomo, żyjemy bez fajerwerków, bez wielkich wyjazdów, bez butów za 300 zł, ale jest ok !! ![]() ![]() a życie niesprawiedliwe jest- Ci co nie zasługują mają często lepiej
|
|
|
#5015 |
|
Konto usunięte
|
Lily ja używam własnie kremu z tej serii tylko różowego do cery suchej i wrażliwej
jest fajny, ale faktycznie chyba skóra się przyzwyczaja bo ja po ok 3 opakowaniach muszę zmienić na inny bo jest dla mnie zbyt tłusty a po 2-3 opakowaniach innego (zazwyczaj Happy derm loreal) wracam do nivejki i jest ok ![]() Ala dzięki za przepis, może skorzystam, póki co mam zamiar zrobić dziś Lubemu bo śpię u niego tak jak Lily fileta i frytki (a propo frytek to ktoś miał tu sobie odpuścić ![]() )Dziewczyny ja też mam ostatnio smutniejsze dni, ale zawsze staram się trzymac tych dobrych rzeczy,tym razem jest to morze w weekend ![]() W ogóle to gratuluję nam wszystkim, mamy juz ponad 5000 wypowiedzi w wątku więc Aaby możesz śmiało zakladać część II!
|
|
|
|
#5016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#5017 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się wyświetliła zapiekanka propozycja 6: zapiekanka
Sprawdźcie, jak nie to przepis cały wkleję
Aby miłość trwała przez całe życie, trzeba ją pielęgnować starannie jak ogród. Edytowane przez alazkrainy Czas edycji: 2010-08-24 o 10:19 |
|
|
|
#5018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie rzeczy nie powinny mieć miejsca.
|
|
|
#5019 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście! Dwukrotnie
|
#5020 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() bo byłam w sklepie no i MUSIAŁAM kupić w ogóle to jestem wkurzona. przeprowadziliśmy się, obok jest Aldi i Chata Polska. Nie mogę sobie przypomnieć czy w Aldi są normalne małe koszyki czy nie, więc pojechałam ze spacerówką do Chaty Polskiej. a tam Zonk. nie pomyśleli, że ktoś może chcieć wjechać wózkiem ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- w ogóle to jestem bardzo monotematyczna na śniadanie zjadłam... jak zwykle... bułkę z pomidorem. no i teraz piję kawę ![]() przyjeżdża po południu "teściowa", a mi się nie chce sprzątać ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- wkleję Wam przepis, co wczoraj znalazłam w necie i zamierzam za jakiś czas zrobić, bo wydaje mi się pyszne ![]() Carbonara Składniki 400 g makaronu spaghetti 100 g wędzonego boczku (może też być szynka) 100 g serka topionego śmietankowego 8 łyżek śmietany 22% lub 30% 5 żółtek 60 g startego parmezanu 1 średni ząbek czosnku 2 łyżki oliwy 2 łyżki masła pół pęczka szczypiorku sól, pieprz 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. 2. Czosnek obrać i podsmażyć na oliwie. Zdjąć z patelni. 3. Boczek pokroić w paseczki i podsmażyć na oliwie, na której smażył się czosnek. 4. W misce roztrzepać widelcem żółtka ze śmietaną, dodać parmezan. Doprawić solą i pieprzem. 5. Serek topiony drobno pokroić. 6. W garnku rozpuścić masło. Dodać makaron, boczek i serek. Podgrzewać na malutkim ogniu aż serek się rozpuści. 7. Na koniec dodać masę jajeczną, wymieszać i zdjąć ognia. 8. Każdą porcję posypać drobno posiekanym szczypiorkiem. UWAGA: Ważne jest by po dodaniu masy jajecznej nie trzymać makoronu nad ogniem gdyż jajka się zetną i wyjdzie makaron z jajecznicą, garnek trzeba bardzo szybko odstawić na bok. Ja zawsze najpierw zestawiam garnek i dopiro wlewam jajka bo makaron i tak jest gorący więc sos trochę gęstnieje ale się nie ścina.
|
|
|
#5021 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() nie było mnie jeden dzień a tu tyle postów ![]() co do ubrań i kosmetyków..ja mam buty i płaszcz na zimę, więc nie muszę kupować, spodni też mam dużo, przydałyby się najwyżej jakieś swetry ale to może w lumpku coś upoluję ![]() kosmetyków nie kupuję za dużo bo moja ciocia robi kosmetyki Eveline i mi daje ich produkty kremów do twarzy używam różnych ale nie drogich balsamy z Eveline i Ziaji, peelingi i żele pod prysznic różne, ale z niższej półki, używam też chusteczek samoopalających ale jedna kosztuje 2 zł także to nie majątek namiętnie kupowałam kiedyś lakiery do paznokci ale już tego nie robię muszę wykończyć to co mamwidzę że przewinął się też temat ślubu nas niestety nie stać na ślub, jest to spory wydatek a ja jakbym miała wydać ileś tam kasy na wesele to wolałabym dołożyć te pieniązki na poczet większego mieszkania, taka już jestem niestety to bardzo droga impreza na razie ślubu nie planujemy, Tż coś wspoomina o zaręczynach ale nie rozmawiamy o ślubiewczoraj niestety trochę wydałam, njiech ten miesiąc już się kończy bo pójdę z torbami nie wiem co się stało że w sierpniu tyle wydaję...dzisiaj idę do Biedronki na zakupy więc też trochę wydam no ale muszę zrobić zakupy bo lodówka świeci pustkami i nie mam nic na jutro na obiad |
|
|
|
#5022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja z Eveline stosuję balsamy antycelluitowe i na rozstępy. jestem im wierna już długo. niedrogie, a skuteczne (oczywiście po dłuższym stosowaniu) Cytat:
|
|
|
#5023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kupiłam ziajkę aloesową do buzi, ale ona ma alkohol Mnie szyja dzisiaj mniej boli, zaraz do gina po tabsy muszę, a tak tego nie lubi ę. Dzisiaj chyba już dam rady sprzątać, więc zmywanie garów mnie czeka... ble. Ale pogoda dziwna, ciepło, a takie chmury wiszą aż strach z domu wyjść.
|
|
#5024 |
|
Konto usunięte
|
Hehe Lily cóż za zbieg okoliczności z tymi kremami- może mamy jedną kosmetyczkę?
mówisz że MUSIAŁAŚ kupić frytki? tiaa jasne, stały biedne same, patrzyły na Ciebie wzrokiem kota ze Shreka to się zlitowałaś i wzięłaś je do domu? najbardziej lubi ogórki, mizzerię i zwyczajną surówkę z kapusty, więc chyba znów coś z tych rzeczy się pojawi ![]() Carbonarę jak wypróbujesz to daj znać, ja nigdy nie robiłam, zawsze mi smakuje kupna ale podobno tych przepisów na carbonarę jest tyle, że ciężko powtórzyć raz jedzony gdzieś tam smak
|
|
|
|
#5025 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - zapraszam do drugiej części!!
![]() ![]() ![]() Ps. Nie mogę wkleić linka tak, żeby klikać np. na napis "tutaj"
|
|
#5026 | ||
|
Zakorzenienie
|
np na biochemii kupuje. Nie wychodzą mi zawrotne wkoty, bo np takie olejki do skóry schodzą bardzo powoli ( krople na twarz starczą). Kremów nie używam od bardzo dawna (a tez mozna tam kupic) mi te oleje porządnie nawilżają, ale powodują ze skóra jest tłusta
Cytat:
nie kapuje do konca makaron w maśle mam obtoczyć? potem wrzucic ser? to wszystko sie ładnie roztopi? czy nie lepiej osobno makaron i sos i na talerzu połączyc?---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
|
|
#5027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mam dokładnie takie samo zdanie jeśli chodzi o ślub. I takie samo podejście moje i TŻ. ![]() Chyba druga kawę trachnę bo coś średnio mi dzisiaj.
|
|
|
#5028 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Czesc SPD
Ja wlasnie wrocilam z pracy i z zakupow w mojej ukochanej biedronce ![]() Na obiad dzis planuje kawalki kurczaka z cebulka i papryka w sosie ze smietanki i do tego makaron pelnoziarnisty. Na deser bedzie koktajl - brzoskwinie, banany i pomarancze zmiksowane z mlekiem ![]() Cytat:
Uuuu, ja bym sie wkurzyla i zglosila gdzie trzeba. Nie martw sie, jak cos to ja sluze pomoca na PW ![]() Cytat:
Mam ja juz chyba pol roku i jeszcze mi sie nie skonczyla bo to naprawde malo trzeba. Tylko butelka niepraktyczna i czasem sie za duzo mi wyleje. Cytat:
|
|||
|
|
|
#5029 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie
![]() Wczoraj z Tż zropbiliśmy nalot na Biedronkę i parę rzeczy się kupiło,jak co tydzień. Zaopatrujemy się tylko w Biedronce bo to jednak zawsze taniej i blisko mamy ![]() Wczoraj zrobiłam swoje pierwsze LECZO i Tż zachwycony, zjadł na obiad, na dokładkę i na kolacje szamał i dalej czuję niedosyt ![]() Dziś kopytka sserwuje
|
#5030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
UWAGA UWAGA jest II część wątku
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.

przepis na tą zapiekankę ryżową spisałam, także się doczeka niedługo
w ogóle to kupiłam zeszyt i będę wpisywała pomysły na dania z przepisami, może łatwiej będzie mi wtedy coś zrobić, bo pomysłów ostatnio brak
wiadomo, żyjemy bez fajerwerków, bez wielkich wyjazdów, bez butów za 300 zł, ale jest ok !! 

nie wiem co się stało że w sierpniu tyle wydaję...

to się zlitowałaś i wzięłaś je do domu?