Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wypłaty - Strona 168 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-24, 09:45   #5011
201701300931
Konto usunięte

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp

Cytat:
Napisane przez alazkrainy Pokaż wiadomość
Danaeee nie trzeba było wyrzucać kremu, tylko zużyć go np na pięty
Głowa często też mnie boli i tak wymyśliłam, że może to od tabletek anty, ale przecież biorę je już jakiś czas i wcześniej nic mi nie było.
Oj wtedy nie myślałam o oszczędzaniu No ale na przyszłość będę wiedzieć. Teraz wszystko zużywam do końca!

Ja mam często bóle głowy tak sobie, więc jestem przyzwyczajona. Ale jednak dwa tygodnie prawie bez przerwy to nie jest normalne i zwyczajnie już nie wytrzymuję
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 09:47   #5012
alazkrainy
Zakorzenienie

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp

Fajny przepis znalazłam, może się Wam przyda na szybki obiad KLIK

Co taka cisza nastała... nie można się już zamartwiać, koniec na dziś

Edytowane przez alazkrainy
Czas edycji: 2010-08-24 o 10:06
alazkrainy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 10:11   #5013
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
co tu sie dzieje?
A no widzisz, po pewnym moim wpisie dostałam kilka wiadomości od jednej z użytkowniczek z paroma obelgami i wyzwiskami.
Nie ma, jak miła atmosfera na forum i inteligentni ludzie...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 10:13   #5014
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Miałaś robić coś z ryżu
będzie miał swoją kolej przepis na tą zapiekankę ryżową spisałam, także się doczeka niedługo w ogóle to kupiłam zeszyt i będę wpisywała pomysły na dania z przepisami, może łatwiej będzie mi wtedy coś zrobić, bo pomysłów ostatnio brak

Cytat:
My to na suknię, garnitur i obrączki zbieralibyśmy z 10 lat przy tym co teraz mamy także wole o tym nie myśleć i na razie nie rozmawiać z Tż bo nasze rozmowy na temat ślubu i dzieci kończą się z mojej strony wielka irytacją
a my co do ślubu mamy podobny punkt widzenia z Tż- napewno go weźmiemy, ale nie w tym momencie, bo nie mamy tyle kasy po prostu. jak ktoś pyta kiedy ślub to mówimy, że jak dostaniemy na niego pieniądze to chętnie i temat się ucina

Cytat:
Ogólnie coś widzę, że takie kiepskie dni nad nami SPD wiszą. To jakieś sprzeczki, to ciężkie wymiany zdań, to stres. Ja to nawet nie pamiętam jak wygląda życie bez stresu, bo co rusz coś mi głowę zaprząta i się denerwuję. Bo wszyscy na około uważają że to tak łatwo i że mamy wielkie kokosy Zaraz się chyba popłaczę STOP w pracy jestem nie mogę

Uważam, że to życie nasze jest bardzo niesprawiedliwe
ja niestety stresowy okres też ostatnio miałam, łzy mi się w oku kręciły w kółko. mieszkanie z "teściami" doprowadziło mnie prawie do depresji, naprawdę nie chciało mi się żyć. nieraz mówiłam Tż'owi, że ja już tego wszystkiego nie zniosę. Teraz jesteśmy sami i w końcu mogę powiedzieć; jestem szczęśliwa wiadomo, żyjemy bez fajerwerków, bez wielkich wyjazdów, bez butów za 300 zł, ale jest ok !!

a życie niesprawiedliwe jest- Ci co nie zasługują mają często lepiej

Prędzej czy później los się odwróci
Wyrówna bilans poniesionych strat

lili1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 10:14   #5015
201604250957
Konto usunięte

Lily ja używam własnie kremu z tej serii tylko różowego do cery suchej i wrażliwej jest fajny, ale faktycznie chyba skóra się przyzwyczaja bo ja po ok 3 opakowaniach muszę zmienić na inny bo jest dla mnie zbyt tłusty a po 2-3 opakowaniach innego (zazwyczaj Happy derm loreal) wracam do nivejki i jest ok
Ala dzięki za przepis, może skorzystam, póki co mam zamiar zrobić dziś Lubemu bo śpię u niego tak jak Lily fileta i frytki (a propo frytek to ktoś miał tu sobie odpuścić )
Dziewczyny ja też mam ostatnio smutniejsze dni, ale zawsze staram się trzymac tych dobrych rzeczy,tym razem jest to morze w weekend
W ogóle to gratuluję nam wszystkim, mamy juz ponad 5000 wypowiedzi w wątku więc Aaby możesz śmiało zakladać część II!
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 10:15   #5016
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Fajny przepis znalazłam, może się Wam przyda na szybki obiad KLIK

Co taka cisza nastała... nie można się już zamartwiać, koniec na dziś
coś źle wkleiłaś, bo przepis na konkretny obiad się nie wyświetla

Stary 2010-08-24, 10:17   #5017
alazkrainy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lili1987 Pokaż wiadomość
coś źle wkleiłaś, bo przepis na konkretny obiad się nie wyświetla
Mi się wyświetliła zapiekanka propozycja 6: zapiekanka

Sprawdźcie, jak nie to przepis cały wkleję

Edytowane przez alazkrainy
Czas edycji: 2010-08-24 o 10:19

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-24, 10:18   #5018
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
A no widzisz, po pewnym moim wpisie dostałam kilka wiadomości od jednej z użytkowniczek z paroma obelgami i wyzwiskami.
Mam nadzieje, że to zgłosiłaś.
Takie rzeczy nie powinny mieć miejsca.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 10:19   #5019
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Mam nadzieje, że to zgłosiłaś.
Takie rzeczy nie powinny mieć miejsca.
Oczywiście! Dwukrotnie

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2010-08-24, 10:27   #5020
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
Lily ja używam własnie kremu z tej serii tylko różowego do cery suchej i wrażliwej jest fajny, ale faktycznie chyba skóra się przyzwyczaja bo ja po ok 3 opakowaniach muszę zmienić na inny bo jest dla mnie zbyt tłusty a po 2-3 opakowaniach innego (zazwyczaj Happy derm loreal) wracam do nivejki i jest ok
happy derm jest na moim 2 miejscu. albo mamy ten sam gust albo podobny typ cery
Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
Lily fileta i frytki (a propo frytek to ktoś miał tu sobie odpuścić )
jeszcze ten jeden ostatni raz....
bo byłam w sklepie no i MUSIAŁAM kupić
w ogóle to jestem wkurzona. przeprowadziliśmy się, obok jest Aldi i Chata Polska. Nie mogę sobie przypomnieć czy w Aldi są normalne małe koszyki czy nie, więc pojechałam ze spacerówką do Chaty Polskiej. a tam Zonk. nie pomyśleli, że ktoś może chcieć wjechać wózkiem i nie dało się nim wjechać. musiałam się przeciskać między ludźmi przy kasie już tam nie pójdę wrrrrr

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Mi się wyświetliła zapiekanka propozycja 6: zapiekanka

Sprawdźcie, jak nie to przepis cały wkleję
teraz już mi się wyświetla

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

w ogóle to jestem bardzo monotematyczna
na śniadanie zjadłam... jak zwykle... bułkę z pomidorem. no i teraz piję kawę

przyjeżdża po południu "teściowa", a mi się nie chce sprzątać naprawdę, mam takiego lenia, osszzzz

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

wkleję Wam przepis, co wczoraj znalazłam w necie i zamierzam za jakiś czas zrobić, bo wydaje mi się pyszne

Carbonara

Składniki
400 g makaronu spaghetti

100 g wędzonego boczku (może też być szynka)

100 g serka topionego śmietankowego

8 łyżek śmietany 22% lub 30%

5 żółtek

60 g startego parmezanu

1 średni ząbek czosnku

2 łyżki oliwy

2 łyżki masła

pół pęczka szczypiorku

sól, pieprz
1. Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente.
2. Czosnek obrać i podsmażyć na oliwie. Zdjąć z patelni.
3. Boczek pokroić w paseczki i podsmażyć na oliwie, na której smażył się czosnek.
4. W misce roztrzepać widelcem żółtka ze śmietaną, dodać parmezan. Doprawić solą i pieprzem.
5. Serek topiony drobno pokroić.
6. W garnku rozpuścić masło. Dodać makaron, boczek i serek. Podgrzewać na malutkim ogniu aż serek się rozpuści.
7. Na koniec dodać masę jajeczną, wymieszać i zdjąć
ognia.
8. Każdą porcję posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.

UWAGA: Ważne jest by po dodaniu masy jajecznej nie trzymać makoronu nad ogniem gdyż jajka się zetną i wyjdzie makaron z jajecznicą, garnek trzeba bardzo szybko odstawić na bok. Ja zawsze najpierw zestawiam garnek i dopiro wlewam jajka bo makaron i tak jest gorący więc sos trochę gęstnieje ale się nie ścina.

Stary 2010-08-24, 10:37   #5021
Anastazja86
Zakorzenienie

witam
nie było mnie jeden dzień a tu tyle postów

co do ubrań i kosmetyków..ja mam buty i płaszcz na zimę, więc nie muszę kupować, spodni też mam dużo, przydałyby się najwyżej jakieś swetry ale to może w lumpku coś upoluję
kosmetyków nie kupuję za dużo bo moja ciocia robi kosmetyki Eveline i mi daje ich produkty kremów do twarzy używam różnych ale nie drogich balsamy z Eveline i Ziaji, peelingi i żele pod prysznic różne, ale z niższej półki, używam też chusteczek samoopalających ale jedna kosztuje 2 zł także to nie majątek namiętnie kupowałam kiedyś lakiery do paznokci ale już tego nie robię muszę wykończyć to co mam

widzę że przewinął się też temat ślubu nas niestety nie stać na ślub, jest to spory wydatek a ja jakbym miała wydać ileś tam kasy na wesele to wolałabym dołożyć te pieniązki na poczet większego mieszkania, taka już jestem niestety to bardzo droga impreza na razie ślubu nie planujemy, Tż coś wspoomina o zaręczynach ale nie rozmawiamy o ślubie

wczoraj niestety trochę wydałam, njiech ten miesiąc już się kończy bo pójdę z torbami nie wiem co się stało że w sierpniu tyle wydaję...
dzisiaj idę do Biedronki na zakupy więc też trochę wydam no ale muszę zrobić zakupy bo lodówka świeci pustkami i nie mam nic na jutro na obiad
Anastazja86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 10:43   #5022
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anastazja86 Pokaż wiadomość
kosmetyków nie kupuję za dużo bo moja ciocia robi kosmetyki Eveline i mi daje ich produkty
ale masz dobrze ja z Eveline stosuję balsamy antycelluitowe i na rozstępy. jestem im wierna już długo. niedrogie, a skuteczne (oczywiście po dłuższym stosowaniu)
Cytat:
wczoraj niestety trochę wydałam, njiech ten miesiąc już się kończy bo pójdę z torbami nie wiem co się stało że w sierpniu tyle wydaję...
dzisiaj idę do Biedronki na zakupy więc też trochę wydam no ale muszę zrobić zakupy bo lodówka świeci pustkami i nie mam nic na jutro na obiad
nam też kasa ulatuje jak oszalała. w sumie my kupiliśmy gary, blachę do ciasta i czajnik, ale żyliśmy bez szaleństw, zresztą co nam pozostaje

Stary 2010-08-24, 10:54   #5023
Chaigata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
co do kosmetyków, ja używam takich własnymi rękami kręconych, bo tylko takie mnie nie uczulają
jakie?

Ja kupiłam ziajkę aloesową do buzi, ale ona ma alkohol i TŻ krzyczy jak się smaruje. Muszę coś bez % kupić, bo wysuszają. Znacie jakiś dobry krem bezalkoh. do góra 15 zł?

Mnie szyja dzisiaj mniej boli, zaraz do gina po tabsy muszę, a tak tego nie lubi ę.
Dzisiaj chyba już dam rady sprzątać, więc zmywanie garów mnie czeka... ble.
Ale pogoda dziwna, ciepło, a takie chmury wiszą aż strach z domu wyjść.
Stary 2010-08-24, 10:57   #5024
201604250957
Konto usunięte

Hehe Lily cóż za zbieg okoliczności z tymi kremami- może mamy jedną kosmetyczkę?
mówisz że MUSIAŁAŚ kupić frytki? tiaa jasne, stały biedne same, patrzyły na Ciebie wzrokiem kota ze Shreka to się zlitowałaś i wzięłaś je do domu? kurcze mój facet nie jest wybredny jesli chodzi o jedzenie, natomiast słabo u niego z miłością do warzyw więc zazwyczaj mam problem co by mu tu za dodatek do mięcha i ziemniaków/frytek/makaronu zarzucić najbardziej lubi ogórki, mizzerię i zwyczajną surówkę z kapusty, więc chyba znów coś z tych rzeczy się pojawi
Carbonarę jak wypróbujesz to daj znać, ja nigdy nie robiłam, zawsze mi smakuje kupna ale podobno tych przepisów na carbonarę jest tyle, że ciężko powtórzyć raz jedzony gdzieś tam smak
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 10:58   #5025
aaby
Zakorzenienie

Dziewczyny - zapraszam do drugiej części!!

Ps. Nie mogę wkleić linka tak, żeby klikać np. na napis "tutaj"

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-24, 11:02   #5026
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chaigata Pokaż wiadomość
jakie?
np na biochemii kupuje. Nie wychodzą mi zawrotne wkoty, bo np takie olejki do skóry schodzą bardzo powoli ( krople na twarz starczą). Kremów nie używam od bardzo dawna (a tez mozna tam kupic) mi te oleje porządnie nawilżają, ale powodują ze skóra jest tłusta

Cytat:
Napisane przez lili1987 Pokaż wiadomość

Carbonara

Składniki
400 g makaronu spaghetti

100 g wędzonego boczku (może też być szynka)

100 g serka topionego śmietankowego

8 łyżek śmietany 22% lub 30%

5 żółtek

60 g startego parmezanu

1 średni ząbek czosnku

2 łyżki oliwy

2 łyżki masła

pół pęczka szczypiorku

sól, pieprz
1. Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente.
2. Czosnek obrać i podsmażyć na oliwie. Zdjąć z patelni.
3. Boczek pokroić w paseczki i podsmażyć na oliwie, na której smażył się czosnek.
4. W misce roztrzepać widelcem żółtka ze śmietaną, dodać parmezan. Doprawić solą i pieprzem.
5. Serek topiony drobno pokroić.
6. W garnku rozpuścić masło. Dodać makaron, boczek i serek. Podgrzewać na malutkim ogniu aż serek się rozpuści.
7. Na koniec dodać masę jajeczną, wymieszać i zdjąć
ognia.
8. Każdą porcję posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.

UWAGA: Ważne jest by po dodaniu masy jajecznej nie trzymać makoronu nad ogniem gdyż jajka się zetną i wyjdzie makaron z jajecznicą, garnek trzeba bardzo szybko odstawić na bok. Ja zawsze najpierw zestawiam garnek i dopiro wlewam jajka bo makaron i tak jest gorący więc sos trochę gęstnieje ale się nie ścina.

nie kapuje do konca makaron w maśle mam obtoczyć? potem wrzucic ser? to wszystko sie ładnie roztopi? czy nie lepiej osobno makaron i sos i na talerzu połączyc?

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
smutne, ze to sie dzieje na naszym wątku

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 11:26   #5027
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
używam też chusteczek samoopalających ale jedna kosztuje 2 zł także to nie majątek namiętnie kupowałam kiedyś lakiery do paznokci ale już tego nie robię muszę wykończyć to co mam

widzę że przewinął się też temat ślubu nas niestety nie stać na ślub, jest to spory wydatek a ja jakbym miała wydać ileś tam kasy na wesele to wolałabym dołożyć te pieniązki na poczet większego mieszkania, taka już jestem niestety to bardzo droga impreza na razie ślubu nie planujemy, Tż coś wspoomina o zaręczynach ale nie rozmawiamy o ślubie
Mogę prosic o "namiary" na te chusteczki

Mam dokładnie takie samo zdanie jeśli chodzi o ślub. I takie samo podejście moje i TŻ.

Chyba druga kawę trachnę bo coś średnio mi dzisiaj.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 14:08   #5028
Talullah
Wtajemniczenie

Czesc SPD
Ja wlasnie wrocilam z pracy i z zakupow w mojej ukochanej biedronce Wsunelam wlasnie biagietke czosnkowa i salatke od mamy TZ bo obiad robie dopiero na 18 a nie jadlam sniadania. Musze zaczac jesc sniadania

Na obiad dzis planuje kawalki kurczaka z cebulka i papryka w sosie ze smietanki i do tego makaron pelnoziarnisty.
Na deser bedzie koktajl - brzoskwinie, banany i pomarancze zmiksowane z mlekiem

Cytat:
Dzień dobry SPD!

Miałam wczoraj koszmarne popołudnie Ale nie chcę tutaj o tym pisać, bo znów dostanę jakieś durne PW od pewnej j****.

W temacie SPD: wiele z Was poleca kremy do twarzy z Ziaji. Ja właśnie dziś muszę kupić, bo rano wydrapywałam resztki poprzedniego kremu.
Możecie zdradzić, jakich konkretnie używacie?
Przeglądałam KWC, ale tam jest kilka, które mają wnet identyczne oceny. Będę wdzięczna
Przydałby mi się też jakiś pod oczy, ale moje oczy są niestety wybredne i jak dotąd tolerowały tylko jeden - z La Roche Posay :/ A to oznacza 50zł. Więc owego kremu nie będzie.

Ps. Przez wczorajsze problemy popołudniowe musiałam zadzwonić do siostry i pożyczyć parę zł Ale nie dalibyśmy rady... Tylko znów dług...

Uuuu, ja bym sie wkurzyla i zglosila gdzie trzeba. Nie martw sie, jak cos to ja sluze pomoca na PW

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Oooooo muszę ten balsam spróbować Mam falowane puszące się włosy, a że jestem leniwa to mi się ich nie chce suszyć, układać, na szczotkę dawać. Ideałem jest dla mnie wklepać coś w nie i iść spać
Skręt mam fajny, ale to puszenie trochę mnie dobija - więc może to pomoże i będa się ładnie układać.

A ja myję buźkę odrobiną płynu do higieny intymnej Na szczoteczkę taką specjalną i masowanko - pięknie wszystko czyści.
A ostatnio (przepraszam, nie wiem kto polecał ) zrobiłam sobie ten tonik aspirynowy o którym mówiłyście - BOSKI Wszelkie niespodzianki uspokojone, buzia jakby świeżej wyglądająca.

U nas na zimę bez tragedii. Spodnie mam nawet nawet, płaszcz mam boski - nie chwaląc się Dwa lata temu kupiony w Zarze, prawie do kolan, bardzooooooo ciepły z kapturem. Kosztował kupę kasy, ale wart był tych pieniędzy bardzo.
Kozaki mam jedne, ale na obcasie (na słupku szerokim) więc jeśli znajdę coś porządnego w rozsądnej cenie i płaskiego to chętnie bym sobie kupiła, bo obawiam sie piruetów na tych
TŻ ma tez kurtę i buty.
Myślę, że teraz może w przyszłym miesiącu dla niego jakieś spodnie czy koszulki wpadną bo styrane już ma, a tak powinno być ok.
Ja tylko wgniatam i jest ok. Tez by mi sie nie chcialo modelowac. No i jaka oszczednosc bo za pol litra zaplacilam okolo 8 zl.
Mam ja juz chyba pol roku i jeszcze mi sie nie skonczyla bo to naprawde malo trzeba. Tylko butelka niepraktyczna i czasem sie za duzo mi wyleje.

Cytat:
witam
nie było mnie jeden dzień a tu tyle postów

co do ubrań i kosmetyków..ja mam buty i płaszcz na zimę, więc nie muszę kupować, spodni też mam dużo, przydałyby się najwyżej jakieś swetry ale to może w lumpku coś upoluję
kosmetyków nie kupuję za dużo bo moja ciocia robi kosmetyki Eveline i mi daje ich produkty kremów do twarzy używam różnych ale nie drogich balsamy z Eveline i Ziaji, peelingi i żele pod prysznic różne, ale z niższej półki, używam też chusteczek samoopalających ale jedna kosztuje 2 zł także to nie majątek namiętnie kupowałam kiedyś lakiery do paznokci ale już tego nie robię muszę wykończyć to co mam

Ja uwielbilam serum do bistu eveline, jest fantastyczne
Talullah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 16:12   #5029
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Witam wszystkie
Wczoraj z Tż zropbiliśmy nalot na Biedronkę i parę rzeczy się kupiło,jak co tydzień.
Zaopatrujemy się tylko w Biedronce bo to jednak zawsze taniej i blisko mamy
Wczoraj zrobiłam swoje pierwsze LECZO i Tż zachwycony, zjadł na obiad, na dokładkę i na kolacje szamał i dalej czuję niedosyt
Dziś kopytka sserwuje

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-24, 16:14   #5030
alazkrainy
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny - zapraszam do drugiej części!!

Ps. Nie mogę wkleić linka tak, żeby klikać np. na napis "tutaj"

UWAGA UWAGA jest II część wątku

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości