Zanik okresu, brak okresu, nieregularne miesiączki- wątek zbiorczy! - Strona 168 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-19, 11:37   #5011
NarikO
Raczkowanie

GG do NarikO
Dot.: Brak okresu - wątek zbiorczy

nie odchudzam , miałam taki okres że sie odchudzałam ale skonczyłam. Myśle że hormony mają największy wpływ na mój okres;/.
Stary 2013-03-19, 12:24   #5012
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NarikO Pokaż wiadomość
nie odchudzam , miałam taki okres że sie odchudzałam ale skonczyłam. Myśle że hormony mają największy wpływ na mój okres;/.
No coś jest nie tak jak być powinno. Koniecznie do lekarza. Porozmawiaj na spokojnie z mamą, myślę, że zrozumie.
Stary 2013-03-19, 18:31   #5013
OOmegiOO
Przyczajenie

Witam, ja mam taki problem, że niedawno 10 marca z moim narzeczonym przeżyłam mój pierwszy raz. Było to jakieś 4 dni przed spodziewanym okresem czyli raczej dni niepłodne, ale do dziś nie mam okresu tylko jakieś lekkie brązowe upławy. Jestem już koło 5 dni po terminie spodziewanym. Byliśmy zabezpieczeni prezerwatywą która nię pękła ani nie zsunęła się, ponadto zaraz po przebiciu błony on ze mnie wyszedł. Wytrysku wogóle nie było. Mimo tego boję się, że mogę być w ciąży, byłam dziś u ginekologa zapytać dlaczego nie mam miesiączki ale on powiedział, że narazie jest za wcześnie aby wykonać USG i ciąży nie może wykluczyć. Co Wy o tym myślicie? Mi się wydawało, że prawdopodobieństwo jest małe ale po dzisiejszej wizycie się lekko podłamałam. Na test jest niestety jeszcze za wcześnie bo to dopiero 9 dni.
OOmegiOO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 18:35   #5014
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OOmegiOO Pokaż wiadomość
Witam, ja mam taki problem, że niedawno 10 marca z moim narzeczonym przeżyłam mój pierwszy raz. Było to jakieś 4 dni przed spodziewanym okresem czyli raczej dni niepłodne, ale do dziś nie mam okresu tylko jakieś lekkie brązowe upławy. Jestem już koło 5 dni po terminie spodziewanym. Byliśmy zabezpieczeni prezerwatywą która nię pękła ani nie zsunęła się, ponadto zaraz po przebiciu błony on ze mnie wyszedł. Wytrysku wogóle nie było. Mimo tego boję się, że mogę być w ciąży, byłam dziś u ginekologa zapytać dlaczego nie mam miesiączki ale on powiedział, że narazie jest za wcześnie aby wykonać USG i ciąży nie może wykluczyć. Co Wy o tym myślicie? Mi się wydawało, że prawdopodobieństwo jest małe ale po dzisiejszej wizycie się lekko podłamałam. Na test jest niestety jeszcze za wcześnie bo to dopiero 9 dni.
A może zamiast @ to plamienie. Nie ma ciąży skoro nie było wytrysku i była gumka. No i jeszcze 4 dni przed @. Jak tak się martwisz to odczekaj trochę i zrób betę. To Cię uspokoi.
Stary 2013-03-19, 18:46   #5015
OOmegiOO
Przyczajenie

Dzięki za odp. Ginekolog był miły ale raczej nie uspokoił mnie że to nie ciąża, wręcz powiedział że jak do końca tygodnia nie dostane okresu to mam wrócić zrobi USG pod kontem ciąży właśnie. A poszłam tam z nadzieją, że się uspokoję i czegoś dowiem dlaczego brak @. Wkładał wziernik i powiedział że to już nie krwawienie z pochwy z błony tylko z macicy. Czy jest możliwe, że ten brak okresu jest spowodowany stresem(bo jestem panikarą niestety)

Dodatkowo wybadał, że mam przesunięta macicę w lewą stronę, szukałam o tym na necie ale jedni piszą że to taka wada jak odstające uszy a inni że grozi np w przyszłości trudnościami w donoszeniu ciąży
OOmegiOO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 18:49   #5016
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OOmegiOO Pokaż wiadomość
Dzięki za odp. Ginekolog był miły ale raczej nie uspokoił mnie że to nie ciąża, wręcz powiedział że jak do końca tygodnia nie dostane okresu to mam wrócić zrobi USG pod kontem ciąży właśnie. A poszłam tam z nadzieją, że się uspokoję i czegoś dowiem dlaczego brak @. Wkładał wziernik i powiedział że to już nie krwawienie z pochwy z błony tylko z macicy. Czy jest możliwe, że ten brak okresu jest spowodowany stresem(bo jestem panikarą niestety)

Dodatkowo wybadał, że mam przesunięta macicę w lewą stronę, szukałam o tym na necie ale jedni piszą że to taka wada jak odstające uszy a inni że grozi np w przyszłości trudnościami w donoszeniu ciąży
Jak najbardziej stres ma wpływ na @. I emocje, to był Twój pierwszy raz więc są i emocje
Stary 2013-03-21, 12:56   #5017
PaulaLucyna
Przyczajenie

Ból brzucha spóźniony okres

Hej,
mam pewien problem, od tygodnia boli mnie brzuch, jakby miał się pojawić okres, a go nie ma. nie miałam super regularnego cyklu, ale w ostatnich kilku miesiącach okres pojawiał się w okolicach 13-18 dnia miesiąca (nie liczyłam dnigdy dni cyklu ), ostatnio uprawiałam seks 2 miesiące temu, w tamtym miesiącu miałam dość poważne problemy z drogami moczowymi, krwiomocz okropny ból, okres też się spóźnił, ale był. Zrobiłam test - negatywny. Odczuwam lekkie swędzenie, ktoś wie co może się dziać?
PaulaLucyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 13:02   #5018
Cherry_Lejdi
Przyczajenie

Dot.: Ból brzucha spóźniony okres

Cytat:
Napisane przez PaulaLucyna Pokaż wiadomość
Hej,
mam pewien problem, od tygodnia boli mnie brzuch, jakby miał się pojawić okres, a go nie ma. nie miałam super regularnego cyklu, ale w ostatnich kilku miesiącach okres pojawiał się w okolicach 13-18 dnia miesiąca (nie liczyłam dnigdy dni cyklu ), ostatnio uprawiałam seks 2 miesiące temu, w tamtym miesiącu miałam dość poważne problemy z drogami moczowymi, krwiomocz okropny ból, okres też się spóźnił, ale był. Zrobiłam test - negatywny. Odczuwam lekkie swędzenie, ktoś wie co może się dziać?
To może być infekcja,idź jak najszybciej do ginekologa tym bardziej,że miałaś takie poważne problemy w tamtym miesiącu...
Cherry_Lejdi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 18:09   #5019
panna mati_
Zakorzenienie

Dot.: Ból brzucha spóźniony okres

Cytat:
Napisane przez PaulaLucyna Pokaż wiadomość
Hej,
Uprawiasz seks i nawet nie liczysz dni cyklu? . O tym, że jest wątek zbiorczy na ten temat już nie wspomnę. Lekarz! Lekarz! I jeszcze raz lekarz!
Stary 2013-03-23, 12:55   #5020
_wanilka_
Raczkowanie

GG do _wanilka_ Wyślij wiadomość przez MSN do _wanilka_
Plamienie zamiast miesiaczki-dlaczego?

Dziewczyny mam pytanie.. Otóż w zeszłym miesiącu @ spoznila mi sie o jakies 5 -7dni..w tym miesiącu tez ale myslalam ze moze zacznie sie od tej późniejszej daty...ale nic sie nie wydarzyło.... Tylko lekkie plamienie.
Dodam ze nie stracilam na wadze, nie jestem w wieku w ktorym nieregurnr miesiaczki byly by czyms normalnym. a tabletki odstawilam rok temu. Bardzo sie martwię. Czy to moze byc cos poważnego? Wiem ze muszę sie udać do lekarza ale wciaz czekam ze moze @ nadejdzie. I w miedzy czasie usiłuje sie uspokoić dlatego pytam o wasze doświadczenia. ... Bo taki stres nie pomaga!
Ah, No i zrobiłam test ciazowy 2 razy w tym wczoraj.. I tez nic.
_wanilka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 14:57   #5021
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA
Dot.: Plamienie zamiast miesiaczki-dlaczego?

Plamienia jeżeli zdarzają się sporadycznie nie są niczym złym od tak zdarzają się, jeżeli okras raz czy dwa spóźni się o ten tydz to też jeszcze nie znaczy nic złego. Jeżeli takie sytuacje zdarzały by się częściej to naturalnie trzeba się udać do lekarza. Ja też się wybieram ale ja mam chyba gorsze problemy niż ty mam bardzo nieregularne cykle jeden trwa 18 dni następny 42, do tego plamienie nawet w środku cyklu plus ból. Poniekąd wiem czym to jest spowodowane no ale właśnie nie do końca... Nie przejmuj się puki co nie ma sensu panikować...
Stary 2013-03-23, 17:49   #5022
kin_ga_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez _wanilka_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie.. Otóż w zeszłym miesiącu @ spoznila mi sie o jakies 5 -7dni..w tym miesiącu tez ale myslalam ze moze zacznie sie od tej późniejszej daty...ale nic sie nie wydarzyło.... Tylko lekkie plamienie.
Dodam ze nie stracilam na wadze, nie jestem w wieku w ktorym nieregurnr miesiaczki byly by czyms normalnym. a tabletki odstawilam rok temu. Bardzo sie martwię. Czy to moze byc cos poważnego? Wiem ze muszę sie udać do lekarza ale wciaz czekam ze moze @ nadejdzie. I w miedzy czasie usiłuje sie uspokoić dlatego pytam o wasze doświadczenia. ... Bo taki stres nie pomaga!
Powodów może być wiele, stres, zła dieta etc... Czasami nawet nie zdajemy sobie sprawy z tego, że robimy coś nie tak Być może zachodzą jakieś zmiany w Twoim organizmie. Nie ma co się martwić i jak najszybciej udać się do lekarza, upewnić się, że wszystko jest ok
Stary 2013-03-23, 22:21   #5023
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _wanilka_ Pokaż wiadomość
Idz do lekarza na usg najlepiej. A moze cos a hormonami
Stary 2013-03-24, 08:04   #5024
justinemarie
Raczkowanie

Powiem tak ,może pojawić się plamienie zamiast okresu szczególnie jak zmienia się jedna tabletki na drugie
justinemarie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 14:06   #5025
olaunia
Raczkowanie

Spóźniający się okres.

Witam. Od razu mówię, że oczekuję jedynie małej porady, a nie diagnozy
Otóż zawsze okres dostaje około 28-33 dni. Ostatni miałam po 36 dniach. Dziś mija 42 dzień i dalej nie dostałam miesiączki. W sumie jakoś za dużo alkoholu w tym miesiącu nie piłam, ani żadnego dodatkowego stresu nie było, może tylko w ciągu ostatniego tygodnia, że okresu nie mam. Robiłam test i nie jestem w ciąży. Myślicie, że mam poczekać jeszcze czy iść do lekarza?
olaunia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-24, 18:47   #5026
panna mati_
Zakorzenienie

Dot.: Spóźniający się okres.

Cytat:
Napisane przez olaunia Pokaż wiadomość
Otóż zawsze okres dostaje około 28-33 dni. Ostatni miałam po 36 dniach. Dziś mija 42 dzień i dalej nie dostałam miesiączki. W sumie jakoś za dużo alkoholu w tym miesiącu nie piłam, ani żadnego dodatkowego stresu nie było, może tylko w ciągu ostatniego tygodnia, że okresu nie mam. Robiłam test i nie jestem w ciąży. Myślicie, że mam poczekać jeszcze czy iść do lekarza?
Możesz zrobić beta hcg i wtedy pewność 100%, czy to ciąża, czy nie. Bo pewnie do lekarza się z marszu nie dostaniesz, chyba, że prywatnie. Ostatnio sporo takich opóźnień @. Chyba wiosenne przesilenie, tak na dziewczyny działa.
Stary 2013-03-25, 07:06   #5027
aleksandrawie
Przyczajenie

Cześć. Potrzebuje porady.
Ostatnio kochałam się z chłopakiem w sob. 16.03 oba stosunki były w prezerwatywach. nie pękły, nie zsuneły się. nie było żadnego wkładania bez prezerwatywy. Ostatnie okresy mialam 2.02 do 5,02, a nastepny od 27.02 do 2.03. w sobotę sluz miałam gesty o takim mlecznym zabarwieniu. przec cały zeszły tydzien miałam bole piersi, brodawki byly dosc wrazliwe, buzie mi opsypało pryszczami, miałam humory. Jednak w piatek rozstalismy sie z moim chlopakiem, i strasznie to przezylam. wg moich wyliczen jak mialam ostatnio okres po 25 dniach od ostatniego to powinnam dostac w neidziele. a nic sie nie pojawilo. nie wiem sama czy juz mnie bola jajniki czy to stres. boje się żebym w ciazy nie byla. wiem ze juz schizuje i ze jeden cały dzien spoznienia to nie tragfedia. pomózcie. co robić.
aleksandrawie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 07:41   #5028
Frutti
Zakorzenienie

Jeden dzień spóźnienia to nie spóźnienie. Wyluzuj, bo im więcej stresu, tym większe spóźnienie.
Stary 2013-03-25, 08:38   #5029
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrawie Pokaż wiadomość
Cześć. Potrzebuje porady.
Ostatnio kochałam się z chłopakiem w sob. 16.03 oba stosunki były w prezerwatywach. nie pękły, nie zsuneły się. nie było żadnego wkładania bez prezerwatywy. Ostatnie okresy mialam 2.02 do 5,02, a nastepny od 27.02 do 2.03. w sobotę sluz miałam gesty o takim mlecznym zabarwieniu. przec cały zeszły tydzien miałam bole piersi, brodawki byly dosc wrazliwe, buzie mi opsypało pryszczami, miałam humory. Jednak w piatek rozstalismy sie z moim chlopakiem, i strasznie to przezylam. wg moich wyliczen jak mialam ostatnio okres po 25 dniach od ostatniego to powinnam dostac w neidziele. a nic sie nie pojawilo. nie wiem sama czy juz mnie bola jajniki czy to stres. boje się żebym w ciazy nie byla. wiem ze juz schizuje i ze jeden cały dzien spoznienia to nie tragfedia. pomózcie. co robić.
Stres miałaś, to się spóźnia. Dziewczynyt jak Wy panikujecie na zapas. Jeden dzień, to nie dwa tygodnie .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-25, 09:16   #5030
kin_ga_
Przyczajenie

Dot.: Spóźniający się okres.

Cytat:
Napisane przez olaunia Pokaż wiadomość
Ja bym szła, 42 dzień cyklu to chyba trochę dużo?
Stary 2013-03-27, 07:29   #5031
aleksandrawie
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez panna mati_ Pokaż wiadomość
Stres miałaś, to się spóźnia. Dziewczynyt jak Wy panikujecie na zapas. Jeden dzień, to nie dwa tygodnie .
wiem, że świruje, że dopiero trzy dni mam opóźnienia. wiem, że się zabezpieczyliśmy, że wszytsko technicznie było okej. ale przez to rozstanie denerwuje się, zeby nic nie było. macie może jakieś pomysły żeby sie zrelaksować? przepraszam ze tak marudzę i przeżywam, ale potrzebuje wsparcia. staram się nie myśleć, że mogę być w ciąży bo przecież seks był w dni niepłodne, zabezpiecznie było, żadnych niespodzianek w trakcie. wiem, że zawsze istnieje ryzyko ciąży ale staram się myśleć że wszytsko będzie okej. wesprzyjcie mnie prosze
Stary 2013-03-27, 07:56   #5032
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, że świruje, że dopiero trzy dni mam opóźnienia. wiem, że się zabezpieczyliśmy, że wszytsko technicznie było okej. ale przez to rozstanie denerwuje się, zeby nic nie było. macie może jakieś pomysły żeby sie zrelaksować? przepraszam ze tak marudzę i przeżywam, ale potrzebuje wsparcia. staram się nie myśleć, że mogę być w ciąży bo przecież seks był w dni niepłodne, zabezpiecznie było, żadnych niespodzianek w trakcie. wiem, że zawsze istnieje ryzyko ciąży ale staram się myśleć że wszytsko będzie okej. wesprzyjcie mnie prosze
Jak się rozstałaś, to emocje i @ się spóźnia. A w ogóle, to masa dziewczyn ma takie problemy ostatnio, chyba wiosenne przesilenie tak działa.
Stary 2013-03-27, 08:03   #5033
aleksandrawie
Przyczajenie

mam taką nadzieje, że to stres. i ewentualnie przesilenie. dziękuje za wsparcie

REKLAMA
Stary 2013-03-27, 08:05   #5034
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
mam taką nadzieje, że to stres. i ewentualnie przesilenie. dziękuje za wsparcie
Zrób test, może to Cię uspokoi, jak zobaczysz jedną kreskę
Stary 2013-03-28, 02:32   #5035
scarlett 18
Raczkowanie

Question Dot.: Brak okresu - wątek zbiorczy

cześć dziewczyny
@ spóźnia mi się już 10 dni. zaczynam się martwić. mimo, że od ostatniego współżycia dostałam już jeden okres, normalny , a nie jakieś delikatne krwawienie, to zaczynam mieć schizy że może ciąża . czy jest to możliwe? Do tej pory miałam jak w zegarku co 28 dni. a teraz nagle to. Nie miałam stresów , diet ani nic takiego. Mam grzybice pochwy czy możliwe że od tego spóźnia mi sie okres?
scarlett 18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 05:48   #5036
apows
Zadomowienie

Dot.: okres...

Cytat:
Napisane przez ewelincia17 Pokaż wiadomość
mam ogromny problem... odchudzałam się i teraz od 3 - 4 msc'y nie mam juz okresu!!! co zrobic że by wszystko wróciło do normy ale żeby nie przytyć? kolezanka opowiedziala mi dzis o takiej dziewczynie w podobnej sytuacji i okazało sie że zatkały jej sie jakies kanaliki i pewnego dnia dostala takego bólu i krwotoku ze trafiła do szpitala. poza tym masakrycznie tracę włosy. tragedia. pomózcie! pozdrawiam
Przede wszytskim wizyta u ginekologa. Wykonaj badania krwi, a szczgólnie morfologię, pewnie Twój poziom hemoglobiny jest niski. Kup sobie żelazo, jedz dużo wątroby wieprzowej i szpinaku. Na pewno pomogła by Ci luteina na wywołanie okresu.
Nie martw się brakiem okresu to nie zagraża zdrowiu, to normalny skutek radykalnego odchudzania. Ale musisz zadbać o siebie.
Stary 2013-03-28, 09:01   #5037
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett 18 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
@ spóźnia mi się już 10 dni. zaczynam się martwić. mimo, że od ostatniego współżycia dostałam już jeden okres, normalny , a nie jakieś delikatne krwawienie, to zaczynam mieć schizy że może ciąża . czy jest to możliwe? Do tej pory miałam jak w zegarku co 28 dni. a teraz nagle to. Nie miałam stresów , diet ani nic takiego. Mam grzybice pochwy czy możliwe że od tego spóźnia mi sie okres?
Każda infekcja ma wpływ na @. Zawsze dla pewności najlepiej zrobić test.

REKLAMA
Stary 2013-03-28, 17:07   #5038
scarlett 18
Raczkowanie

Cytat:
Każda infekcja ma wpływ na @. Zawsze dla pewności najlepiej zrobić test.
nawet jak miałam już @ w czasie od ostatniego współżycia? tylko że od tamtej @ już ani widu ani słychu.
Stary 2013-03-28, 18:51   #5039
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett 18 Pokaż wiadomość
nawet jak miałam już @ w czasie od ostatniego współżycia? tylko że od tamtej @ już ani widu ani słychu.
Jeśli to na sto procent był okres, jak zwykle, to nie ma ciąży. Czasem w ciąży występuje takie plamienie, mniejsze lub większe i dziewczyny traktują to jak @.
Stary 2013-03-28, 20:03   #5040
scarlett 18
Raczkowanie

Cytat:
Jeśli to na sto procent był okres, jak zwykle, to nie ma ciąży. Czasem w ciąży występuje takie plamienie, mniejsze lub większe i dziewczyny traktują to jak @.
to był raczej normalny okres, dość też bolesny. poza tym to by był początek 3 miesiąca ciąży więc raczej miałabym jakieś objawy , a nie ma nic. iść już teraz do lekarza czy jeszcze czekać? słyszałam że jeden okres w roku może wypaść. prawda to?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości