![]() |
#5011 |
KOTerator
|
Dot.: Koty część II
Polska
![]() Kiedyś byłam świadkiem rozmowy telefonicznej weta z właścicielką chorego, umierającego wręcz psa. Zadzwoniła nie po to żeby się umówić ale po to żeby zapytać ile będzie kosztować leczenie. Wet powiedział jej że policzy tylko za potrzebne lekarstwa i postara się dać nawet jakąś zniżkę, ale pani ta nigdy się u niego nie pojawiła a jeszcze go opieprzyła, że zdziera kasę na cudzym nieszczęściu... Wet mi to opowiedział jak się rozłączył, wkurzony był ale to się mu podobno często zdarza... Nie dziwię się więc wetom, że nie proponują badań ![]() EDIT: A i kiedyś była identyczna sytuacja, tylko z chomikiem, z którym nikt się po umówieniu nie pojawił. Chomik to chomik - łatwiej kupić nowego, niż go leczyć... Wykończyłam Milkę ![]() ![]() Już za tydzień robimy test elisa ![]() Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-12-10 o 19:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#5012 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie są różni, tu na forum wszystkie pewnie dałybyśmy się pokroić za nasze kotowate, ale jest też podejście w stylu- dzień dobry, ile kosztuje uspanie kota, bo już jest stary i śmierdzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5013 |
Zakorzenienie
|
ale sobie zrobia badania.... szkoda gadac, ja bede moimi futrzakami opiekowac sie jak dlugo sie da, mam nadzieje ze zdrowie im bedzie dopisywac, niech zyja 20 lat i wiecej
![]() teraz chlopaki spia (razem), wygladaja na wykonczonych, tak ich zmeczylo pomaganie przy ubieraniu choinki ![]()
#5014 | ||
KOTerator
|
Aż mi się przykro zrobiło, że moim kotkom badań przed operacjami nie zrobiłam
![]() Milkę złapałam, zawiozłam do weta i zostawiłam; nie myślałam o badaniach tylko o tym czy przeżyje i co z nią zrobimy później... A na Sonię wet dał gwarancję wybudzenia się i tego nie podważałam, nawet mi wtedy do głowy nie przyszło, że można jej zrobić badania przed operacją ![]() Człowiek się uczy na błędach ale liczę na to, że już nigdy nie będzie żadnej operacji. Cytat:
![]() Moje mają nakaz długowieczności ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5015 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja o badniach sama siebie nie wiedzialam (w ulotce przeczytalam jak mi dali po pierwszej wizycie z Cyckiem) Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#5016 | ||
KOTerator
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Może da się przedłużyć im życie, kto wie co za kilkanaście lat będzie możliwe ![]() Właśnie 'zmordowałam' 4-godzinny film/serial bbc She-devil. Do końca wytrzymałam, bo mieli tam puszystego, całego niebieskiego, długowłosego persa ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5017 |
KOTerator
|
Sonia jest tak głodna, że grzebała właśnie w koszu na śmieci
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#5018 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Witam
![]() Mam już w części przystrojone mieszkanie na święta, a to mój Cham w świątecznej oprawie ![]()
#5019 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5020 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5021 |
KOTerator
|
Miałam już nic nie kupować kotom przez najbliższe miesiące, ale niestety zauważyłam taką korzystną promocję na ulubioną karmę Sonii, że nie mogłam się powstrzymać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5022 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() raport z uzywania SSSCat'a: choinka nie ruszona w sobote wieczorem ssscat zostal umieszczony pod choinka i zanim sie polozylismy oba koty zostaly obsikane ze dwa razy, jak sie polozylismy to slyszalam 2 psikniecia, maz mowi ze jak zasnelam slyszal jeszcze 2 w niedziele rano obserwowalismy koty ktore obchodzily choinke wymierzonym jak od cyrkla kolkiem, jak wychodzilismy nie wlaczylismy ssscat'a, nie bylo nas 8 godzin, po powrocie choinka cala, zadna bombka nie ruszona w razie czego urzadzenie zostalo wlaczone na noc, zanim zasnelam slyszalam jedno psikniecie rano jak wstalam patrzylam z kuchni na koty, udawaly ze choinki nie ma ![]() sumujac - bylo warte kupienia
![]() |
#5023 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Znalazłam to, można w Polsce kupić ![]() W tym roku nie, ale kiedyś jak będę potrzebować coś na odstraszanie kotów to już wiem co działa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myslalam ze bede musiala refiller dokupic a tu sie okazuje ze ten kupiony w komplecie starczy i jeszcze zostanie, moze wykorzystamy do jeszcze czegos ![]() ![]()
![]() |
#5025 | ||
KOTerator
|
Ale Milka płakała jak ją teraz zamknęłam w klatce
![]() Jeszcze musi do niedzieli wytrzymać ![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
![]() Dwa działy w supermarkecie mnie zatrzymują na długo: zoologiczny i papierniczy (głównie z powodu mojej obsesji na punkcie pudełek ![]() ![]() Przynajmniej możecie spokojnie zostawić koty i choinkę. Dobry pomysł ![]() Pewnie najczęście Skuterek jest obsikiwany? Cytat:
![]() Dzisiaj Sonia skończyła 20 miesięcy ![]() Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-12-12 o 18:59 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5026 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, szczerze, ja tez swoim kotom badan przed kastracja/sterylizacja nie robilam
![]() ![]() ale w przypadku Niki, ktorej koteczka ma guzek + starszy wiek, mysle ze badania krwi pozwola zaoszczedzic klopotow i skutecznie ocenic stan zdrowia a np w przypadku Milki, przeciez trzeba bylo ratowac jej zycie i nie w glowie bylo nikomu badanie krwi ![]() Oddalam do nowego domku mojego tymczaska Antoniuszka w czwartek, moj kocur sie pochorowal z teskonoty, a mlody tylko tydzien u nas byl ![]() ![]() ![]() a jeszcze wracajac do wetow... ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez marea Czas edycji: 2011-12-12 o 19:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#5027 | |||
KOTerator
|
Cytat:
Nikt nie wierzył, że ona będzie normalnie żyć. Najmniejszy problem to było badanie krwi przed operacją, która miała zadecydować o jej dalszym losie. Super, niech mu tam dobrze będzie ![]() Cytat:
![]() Wygłaskaj go tam ode mnie. Sama zrobisz zastrzyk? Ja raz pytałam weta, czy by mnie mógł nauczyć robić kotu zastrzyk (który Sonia regularnie i w tych samych dawkach dostaje - to przyjadę sama po to i jej sama podam w domu- bo z dojazdem do weta z kotem mam wiecznie jakiś problem) to popatrzył jak na idiotkę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Chyba tego nie pisałam... Ostatnio jak byłam z Milką u weta z dziąsłami to zmierzył jej temperaturę, sprawdził 39,6 i do mnie mówi, że kotka nie ma gorączki. Ja wypaliłam ,,No jak nie ma, jak ma!" to się zaczął tłumaczyć, że niby ma, ale mało i zaraz podamy antybiotyk i już nie będzie miała... Wolałabym rzetelnie mieć powiedziane: ,,Kot ma gorączkę. Podajemy zastrzyk", a nie takie owijanie w bawełnę, żebym się niepotrzebnie nie martwiła. Niestety wielu właścicieli futer nie ma pojęcia co wet do nich mówi i polegają całkowicie na jego/jej wiedzy. Pierwszy raz się przekonałam o tym, że Sonia to mój kot, ja za nią odpowiadam i ja ją znam najlepiej - z rok temu jak pojechałam do weta z malutką kropeczką na pyszczku a on mnie wyśmiał, że on nic nie widzi (ktoś kto nie widział Sonii non stop nie miał porównania co jest normalne, a co nie). Dwa tygodnie później już miała wrzód na pół ryjka - wtedy zobaczył. Od tamtej pory jak mówię, że coś się jej dzieje to przyznaje rację, że coś się musi dziać, bo ja ją znam na wylot. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#5028 | ||
Wtajemniczenie
|
Biedna! Taka głodzona przez pancię
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zrzuciłam z aparatu kilka zdjęć Kitty. Wrzucam ![]()
![]() |
#5029 | |
Zakorzenienie
|
swietna to za malo powiedziane, od wczoraj SSSCAT jest wylaczony i stoi sobie na kominku a koty i tak nie interesuja sie choinka, obchodza naokolo jak wchodza na drapak (wchodza od strony telewizora, czyli wdrapuja sie na szafke i za telewizor na noge drapaka)
maz mi dzisiaj napisal ze koty sa tak grzeczne ze podejrzewa ze cos zbroily ![]() Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#5030 |
KOTerator
|
![]() Śliczna. Widać, że jest jej dobrze ![]() Nasze koty to mają życie... |
![]() ![]() |
![]() |
#5031 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() sprobuje mu zrobic ten zastrzyk, bo dla niego to duzy stres, jak go wynosze z domu, strachulec jest straszny heh a i dla mnie jezdzenie dzien w dzien do weta to zbedna strata czasu, jak mi sie nie uda to pojade do weta ![]() ![]() nie mam duzego doswiadczenia w robieniu osobiscie, "klułam" ostatnio malucha w wakacje...jakos wyszlo, robisz pletwe na karku, trzeba uwazac zeby nie przebic sie na wylot, zaciagnac tloczek dla pewnosci ze wklucie prawidlowe i zrobic zastrzyk, praktyka czyni mistrza jak to mowia ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez marea Czas edycji: 2011-12-13 o 16:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5032 |
KOTerator
|
Marea dziękuję za wyczerpująca odpowiedź
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5033 |
Wtajemniczenie
|
Dobra dobra, wiem ze przynudzam z tymi referatami
![]() a zastrzyk się udał ![]() ![]() To Ty Moniko ratujac Milce zycie pokazalas jak wielka jestes, i przechodzac przez te wszytskie komplikacje z nia ![]() Edytowane przez marea Czas edycji: 2011-12-13 o 19:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#5034 | ||
KOTerator
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale to tylko jeden kot... Ty pomogłaś setkom? tysiącom? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5035 |
Zakorzenienie
|
może to nie w temacie, ale czasem goopota ludzka nie zna granic :/ http://piekielni.pl/20497#comments chyba babka zasłużyła na takie potraktowanie w sklepie ;>
|
![]() ![]() |
![]() |
#5036 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Btw ciekawe kiedy takie myślenie, że kastracja to zło i nie jest potrzebna, się zmieni... Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-12-13 o 20:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5037 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Chamstwa i wulgarności oczywiście nie pochwalam, ale jakoś tak umyka dalsza część wątku...
![]() |
#5038 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5039 |
Zakorzenienie
|
jak zwykle nie moglam sie zdecydowac ktore fotki wstawic
![]()
#5040 |
Zakorzenienie
|
i druga porcja
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:45.