|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#5011 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Ja właśnie dzięki idiotom wyrzucającym psy jestem teraz wraz z domownikami właścicielką 5psów(2 po wypadku,po którym właściciele chcieli je zabić(nie uśpić),jednego uratowanego od zamordowania przez zakopaniem żywcem szczeniaka,przybłędy i mojego pekińczyka,który się z nimi wszystkimi świetnie dogaduje
![]() Szukamy dla niektórych psów nowych właścicieli,ale na wsi nie jest to wcale takie proste,bo nie pozwolę,żeby pies trafił na metrowy łańcuch.Nie rozumiem jak można być tak bez serca... |
![]() ![]() |
![]() |
#5012 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez 201607231707 Czas edycji: 2011-07-29 o 00:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5013 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Śmieciarze powinni dostawać bardzo surowe kary!!! To jest straszne!!!!!!!!!! Gdzie nie pójdę na spacer,czy po mieście czy gdzieś w lesie,to wszędzie k....a śmieci!Nie wiem jak tak można,nie rozumiem tego. Lata temu,mieszkałam jeszcze z rodzicami na spokojnym,zielonym osiedlu.Rada Osiedla organizowała konkursy na ''najpiękniejszy ogród''.Ludzie dbali o swoje posesje,kosili trawniki,sadzili piękne kwiatki,a odpadki wywozili do pobliskiego lasku albo nad brzeg rzeki. ![]() ![]() To samo osiedle. ![]() Rada osiedla załatwiła na stałe kontenery na plastik,szkło i ubrania.Ludziska zrobili sobie z tego darmowe śmietniki(choć każdy miał swój własny przy domu),wrzucali do nich dosłownie wszystko,jak popadło.Za każdym razem gdy szłam z wyselekcjonowanymi odpadami,to nie było sensu tego wrzucać,bo i tak było tam mydło i powidło. ![]() Tak jak wspomniałam-niby osiedle zadbanych domów i ogarniętych życiowo ludzi,a robili chlew jak świnie,zero szacunku dla cudzej pracy i poszanowania zieleni. Po prostu WSTYD!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5014 |
Zakorzenienie
|
Poza tym "bad boys" mają swój urok...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
#5015 |
Konto usunięte
|
Co do śmieci, zabiła mnie moja sąsiadka dziś.
Wychodzę z psem i spotykam ją, mówię 'dobry wieczór' a ona mnie zagaduje, że co tam u nas w ogrodzie się dzieje. Ja mówię, że zaczęliśmy walkę bo rozrosło się to wszystko, ten rdestowiec i jaśmin to tragedia już, jabłka pospadały i pogniły bla bla. Ona się pyta co zrobimy z tymi obciętymi gałęziami itp. na co ja odpowiadam, że część, wyniesiemy na trawnik przed domem to zabiorą je służby miejskie (tak się u nas robi, przejeżdżają dwa razy w tygodniu i zabierają do niszczarki) a te przegniłe to do kontenera, który nam podstawią bo zamawiamy, bo będę jeszcze robić porządek w piwnicy i na strychu. A ona do mnie żebym nie zamawiała kontenera tylko wyrzuciła na drugą stronę ulicy, tam gdzie jest gruzowisko po zburzonym domu ![]() No kurna, to już wiem dlaczego górka z tym gruzem ciągle tam rośnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5016 |
Zakorzenienie
|
1000Days
Ja mam w pobliżu takiego palacza śmieci.Nie robi tego w ogrodzie,ale pali w piecu odpadki zgromadzone w ciepłych miesiącach.I zawsze jesienią przez kilak tygodni czuć okropny smród plastiku.Sąsiedzi to zgłaszali,ale bez skutku.Niektórzy,naprawdę są niereformowalni. ---------- Dopisano o 01:56 ---------- Poprzedni post napisano o 01:54 ---------- Jeszcze tylko dodam,że do SZAŁU doprowadzają mnie samochodowi śmieciarze,tacy którzy wypier...ają wszystko przez okno swojego pojazdu. ![]() Nie raz i nie dwa miałam na przedniej szybie różne ,,ciekawostki''. To jest totalny brak kultury i wychowania. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5017 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem, ale ja nigdy nie mogłabym być z facetem, przy którym widziałabym, że traktuje dziewczyny skandalicznie, a znałam takich, nawet jeden kiedyś podrywał mnie, ale ja taka naiwna nie jestem.
![]() No, ale z czasem pewnie i one zrozumieją i takich typków będą unikać. ---------- Znałam też kiedyś z widzenia dziewczynę, która była 'niezłym ziółkiem'. Wiem z różnych źródeł, że ona kleiła się do różnych facetów, najlepsze, że sama mając 13 - 14 lat i podrywała takich 20paroletnich, wpychała się im do łózka. Jak usłyszałam, to się przeraziłam. ----------- Albo kolegowałam się kiedyś z dziewczyną --> potem zerwałam kontakt, bo ona była bluszczem, nie rozumiała pewnych spraw, chciała mieć mnie na wyłączność --> miała obsesję na punkcie by mieć chłopaka. Z jednej strony śmieszne, z drugiej przykre. Gdy już kogoś poznawała na necie ( to mogę zrozumieć, w realu nie miała wielu znajomych itp) , to na necie wyznawali sobie miłość ( a dziewczyna ode mnie starsza ...) , to nawet jak jeszcze nie było spotkania, to zamęczała delikwenta. Jak spotkałyśmy się, to cały czas nawijała mi on nim , a to ok, jeszcze zdzierzę, choć dziwne, a też potrafiła dzwonić do niego co chwilę , a jak nie odebrał, to już się bała --> chyba, że go straci. Tak się przejawiały jej kompleksy. Czasem myślałam ' ok dziewczynie pomogę' i tłumaczyłam jej pewne logiczne dla każdego chyba sprawa, lecz jak grochem o ścianę. A potem zdziwienie, że chłopaki od niej uciekają. No cóż.... ------------------------------ Denerwuje mnie też może taki pedantyzm. Mówię o tym, bo tak ma moja przyrodnia siostra. Ona zaradna osoba, więc tego jej zazdroszczę. Wyprowadziła się w wieku 21 lat, a ja 20 lat i nadal z rodzicami i nie zanosi się na szybką zmianę tegoż faktu.. lecz do sedna.. Jak mieszkałyśmy razem,. niestety wspólny pokój, to zawsze coś jej nie pasowało. Chociaż wtedy może nie, ale teraz zawsze jak przyjdzie, to narzeka, że tu tak, a tu siak. Ja rozumiem porządek i zdarza mi się mieć bałagan, nie sprzątać pokoju nawet 2 miesiące --> bo nie będę Was oszukiwać nie przeszkadza mi bałagan, lecz jak mieszkałabym już z facetem, dzieliłabym z nim dom, to sytuacja uległaby zmianie. Po prostu tu nie sprzątam zbyt często, bo to mój pokój i mi taki bajzelek nie przeszkadza. No cóz.. jak to można powiedziec, mój pokój moja sprawa.. No ale jak ktoś wpadnie to jest posprzątane , a ona to i tak się uczepi ![]() Tym bardziej, że już dawno tu nie mieszka ![]() Śmieszne są jeszcze jej różne gadki do mnie i do mamy o zdrowiu itp, cały czas wkoło ględzi o zdrowiu, tu to , tu tamto.. to się robi nudne.. tym bardziej , że sama o zdrowie nie dba ![]() ![]() No to sobie ponarzekałam zdrowo ![]() Edit : Co do sąsiadów, to nie miałam nigdy wielkiej masakry, choć niektórzy to pewnie i są dziwni, ale nie jest źle. Jednak najgorsi są chyba Ci sąsiedzi, którzy zaśmiecają tak mieszkania, że wszędzie śmierdzi lub co ciągle się kłócą ![]() To dopiero musi być masakra, nie zazdroszczę. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-07-29 o 01:12 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#5018 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a) niektóre koniety są niereformowalnie głupie, b)czasem jak się taka męska gnida zamaskuje to ciężko wyczuć [chociaż tutaj sytuacja b) raczej nie miała miejsca]. --- To ja też ponarzekam, a co! Drażnią mnie ludzie widzący wszystko czarno-biało. Choćby [temat nieco u mnie na czasie]-jak kobieta myśli o ślubie, to wiele o ślubie nie myślących zaraz robi z niej pustą lalkę barbie, która marzy o tonach tiulu, o diademach, o mężulku, o dzieciątkach, o obiadkach, o usługiwaniu i byciu kurą domową [koniecznie w seksi ciuszkach-nie zapominajmy o barbie]. I "skoro to jest jej największa ambicja...[z wyraźnym politowaniem]". Bo nie ma nic po środku jak wiadomo. Bo ślub to od razu dzieci i usługiwanie. Bo największą ambicją zakochanej kobiety jest bycie żonką, niezależnie od jakości mężusia... Grrr... Skręca mnie jak słyszę podobne wywody. Być może dlatego, że jestem po uszy zakochana w moim przyszłym mężu, ale to nie znaczy, że mi mózg wycięli i nie mam własnego życia i innych planów czy ambicji, a tak to niektórzy traktują...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5019 |
Zakorzenienie
|
Wiem, ja nie nazywam go bad boyem. Dla mnie po prostu jest chłopakiem , któremu woda sodowa uderzyła do głowy, który jest zbyt podatny na to co pomyślą inni i chciał poszpanować , że ma dziewczynę i to jeszcze kilka dziewczyn z klasy, a potem wycofywał się, bo jest tchórzem i boi się takiego prawdziwego związku.
Zgadzam się jednak, że niektórzy są pewnie niereformowalnie głupi i już. ------ Też nie lubię takiego generalizowania , bo dla mnie to tym jest. Ja tego jak najbardziej unikam, bo to nic nie wnosi. Ja też bardzo chcę ślubu za kilka lat, a też nie jestem pustą Barbie. Nie chodzi przeciez o przepych, a na pewno nie każdej. Biała suknia i inne sprawy to tylko symbole, dla mnie nie muszą być drogie i wystawne, ważne, że obok jest kochający mnie mężczyzna ![]() Jest też wiele innych stereotypów i każdy niezmiennie mnie wkurza. ----- Może też wkurza mnie to, że niektórzy sa tak prymitywni, że nie rozumieją np że ktoś może nie lubić alkoholu. No bo ja np nie lubię i nie smakuje mi. A więc nie tylko kwestia jakiś moich zasad, ale raczej upodobań. W końcu nie każdemu musi smakować. Niektórzy przez to odrzucają z towarzystwa traktując Cię inaczej. Chociaż i ja oczywiśćie mogę trochę się napić, ale tylko okazyjnie i symbolicznie. ------ No i pewnie jak każdego wkurza mnie jak ktoś przesadnie ingeruje w moje życie. Jak ktoś chce wiedzieć wszystko, bez zahamowań. Może nie zdarza mi się to często, ale nawet na studiach , taka jedna znajoma pani M. z którą w sumie i tak niewiele gadałam.. to raz do mnie wypytuje mnie . I to lawina pytań w stylu: - Oooo masz chłopaka. -Od kiedy? -Ile ma lat? -Gdzie mieszka? -Gdzie studiuje? -Co studiuje? -Pracuje? Masakra ![]() Odpowiedziałam jej niechętnie, lecz tylko na garstkę pytań, co ona sobie myślała ![]() Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-07-29 o 01:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#5020 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety, mam wrażenie że "niektórzy" to pojemne pojęcie :/ Chociaż nie wierzyłam w taką naiwność i głupotę, dopóki wizażu nie poczytałam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#5021 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szanuje się tylko to, za co się płaci; elementy "darmowe", dla wszystkich, niczyje - to nie moje, więc mam gdzieś, czy będzie czysto czy nie. W Afryce to się sprawdza; każda wykopana studnia oznacza, że mieszkańcy z niej korzystający muszą co roku (co miesiąc? Nie pamiętam) muszą płacić, coś jak składka remontowa. A suma jest tak mała, że nawet ich, tych biednych ludzi, to nie obciąża. Ale dzięki temu wiedzą, że to ich, że płacą za to, więc nikt nie niszczy. Gdyby studnię im po prostu wybudowano i przekazano, prawdopodobnie mały szacunek do tego, bo to "nie nasze/moje" |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#5022 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5023 |
Raczkowanie
|
Dziwi mnie,że dużo osób nie ma dystansu do siebie. Jestem naturalną blondynką i znajomi często mi o tym przypominają. Ok spoko, też się z tego śmieję ale żeby śmiać się z czegoś u nich to już wielka obraza.
Nie rozumiem jeszcze przekonania, że trzeba wychodzić/rozmawiać itp. z kimś kogo się nie lubi. Jak nie lubię to nie rozmawiam i nie wychodzę z tą osobą a nie idę a później mówię innym jaka to beznadziejna osoba. Chyba,że ktoś masochistą jest. I wkurza mnie jeszcze,że ktoś komentuje moje poczucie humoru. Mam jakie mam (to rodzinne), większość dowcipów które znam jest uznawana za niepoprawne politycznie, nie każę im słuchać, wcale im ich nie opowiadam.
#5024 |
Zakorzenienie
|
kurde ja nigdy nie mieszkałam w domu więc jakieś zamawianie kontenera to dla mnie kosmos ale oczywiście co do śmieciarzy się zgadzam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5025 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#5026 |
Zakorzenienie
|
może poznała go jak był na haju i myślała że on tak naturalnie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po prostu uwazam,ze jezeli facet zachowuje sie normalnie, dobrze nas traktuje, wydaje sie byc w nas zakochany to po 1,5 roku chyba normalne,ze mu ufamy? Wiem,ze ona bardzo go kochala i pewnie milosc ja zaslepila. To przykre,ze osoba na ktorej nam zalezy moze nas wykorzystac.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5028 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kiedyś miałam dłuższy epizod z narkotykami i nikt nie zauważył,że biorę, ani rodzina ani znajomi. Nie zawsze widać albo czuć, może ciężko nie zauważyć przez 3 lata ale myślę,że przez rok to spokojnie można ukryć.
![]() |
#5029 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#5030 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Też tego nie rozumiem. Mam parę koleżanek, które dużo mówią, że nie lubią x za to i za tamto. Ale jak przychodzi co do czego, to się z nią umówią, rozmawiają, plotkują, komentują statusy na Facebooku. Jak ja kogoś nie lubię, to po prostu rozmawiam z nim niezbędne minimum, jak trzeba wymienić jakieś informacje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5031 |
Zakorzenienie
|
A mnie ostatnio zadziwiła pewna wizażanka, która na jakimś wątku o studiach pytała jak napisać podanie do dziekana o drugi kierunek, a kilka dni później jak inna wizażanka założyła wątek żeby zadać to samo pytanie to ta jej odpisała, że po co jej drugi kierunek skoro nawet podania nie umie napisać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5032 |
Zakorzenienie
|
Ja też , gdy kogoś nie lubię, to rozmawiam z kimś 'niezbędne minimum'. Mogę byc miła, lecz nie będę z tą osobą się spotykać, tworzyć złudzeń, że ją 'uwielbiam' , skoro tak nie jest.
Nie umiem być tak fałszywa, dlatego sama byłabym zła, gdyby ktoś był dla milusi, poświęcał mi kupę czasu, a tak naprawdę sympatii zero tylko pewnie spotykanie się ze mną dla jakiś korzyści . ![]() W sumie, w podstawówce miałam taką fałszywą koleżankę, ale odkąd ją zdemaskowałam to "poszła won". Ona ogólnie była dwulicowa ![]() ------------------ Wkurzają mnie też ludzie, którzy nie potrafią przyznać się do błędu, a dodatkowo np zwalają winę na kogoś ![]() Może mnie to dziwi, bo ja nie mam problemu przyznać się, gdy zrobię coś źle, choć wiadomo , jak każdy, nie jestem krystaliczna i mam swoje wady. Jednak, jeżeli ktoś robi to notorycznie,to wprost ręce mi opadają. Ogólnie jest wiele wkurzających zachowań ![]() Albo nienormalni ludzie, gdy przytyłam ( z 10 kg) wiadomo też mógł urosnąć mi brzuszek, a zawsze był niezbyt widoczny i może i mogli pomyśleć "ciąża", ale rozpowiadać takie ploty ? To jest poniżej poziomu, tym bardziej, że nie tyje się tylko z powodu ciąży. No, ale pustakom nie przemówisz. Albo pamiętam dziewczynę z liceum, która do kogoś mówi: " Ona ostatnio byłam.. ekhem.. na melanżu i podrywał mnie taki super 40 letni pan" i mówiła to tak, że szkoda słów. A dziewczyna chyba 18 letnia i tak się chwali swoimi podbojami wśród o wiele starszych panów. No cóż.. dla mnie to było dziecinne, tym bardziej, że gadała jeszcze wiele idiotycznych tekścików. Wiadomo, że chodziło o seks, ale tak wszem i wobec się chwalić? Co to do chwalenia się ? No albo jej : " Odchudzam się" , a dziewczyna bardzo szczupła, ja bym powiedziała nawet chuda, bo jakby zdjąć ubranie , to na pewno byłoby widać każdą kosteczkę i obojczyk, tylko ubranie trochę zakrywało, więc chuda, mogłaby przytyć. Nie wiem, może mówiła tak, żeby ją pocieszyć ![]() --------------------- No i nie lubię wiecznych marud, którym codziennie coś nie pasuje. Każdy może mieć gorszy dzień, lecz jeśli codziennie , bym się z kimś spotykała i ciągle jakieś 'smuty', to chyba straciłabym energię życiową. Sama też umiem narzekać, lecz jednak staram się robić to jak najrzadziej i nie narzekać na wszystko całe dnie, lecz też znaleźć pozytywy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5033 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja rozumiem, że nie każdy musi mówić i pisać piękną literacką polsczyzną, znać wszystkie środki stylistyczne, skomplikowaną gramatykę[chociaż na poziomie studiów wypadałoby się nią posługiwać] i znać wszystkie możliwe gatunki literackie. Ale UKŁAD dość podstawowej rzeczy, czyli podania, wypadałoby jednak znac...
|
![]() ![]() |
![]() |
#5035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#5037 |
Rozeznanie
|
Mnie denerwuje, jak wrzuca się wszystkie bardzo szczupłe osoby do jednego wora-> "anoreksja, na pewno chora". Śmieszy mnie fakt, że osobie grubej nigdy się tego nie powie, a osoby szczupłe często są w ten sposób obrażane. A już powiedzenie "facet nie pies, na kości nie poleci" działa na mnie, jak płachta na byka. A i owszem poleci, drogie Panie.
![]() |
#5038 |
Zakorzenienie
|
Trusmilk, osoba chuda widzi, że w jej stronę jest więcej docinek, osoba gruba widzi, że w jej stronę jest ich więcej
![]()
#5039 | |
nyan nyan ^^
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5040 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zresztą to moje zdanie, to mnie dziwi i już. Ciebie nie, ba, nie zgadzasz się, to się nazywa różnica poglądów ![]()
Edytowane przez Trusmilk Czas edycji: 2011-07-30 o 10:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:39.