Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II - Strona 168 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-24, 13:34   #5011
ausente
Zadomowienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II

A ja Wam musze powiedzieć ,że schudłam 4 kg ! A nie wymiotuje
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 13:52   #5012
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

KONIEC WĄTKU!

Zapraszamy do III części!
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=617410
Stary 2012-05-24, 17:36   #5013
marti86
Zakorzenienie

kobietki wpadam na chwilke jak zwykle ostatniowracam do domu wieczorami i na nic nie mam czasunie wiem czy widzialyscie dzis pytanie na sniadanie bylo o reportazu-byla wlasnie iwona ktora bedzie mi robila sesje porodowa
wogole jestem w szoku jak tv zmienia wyglad czlowieka

lece jesc potem postaram sie podczytac i poogladac jesli cos jest

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 07:18   #5014
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Witam.

Nareszcie jestem już na L4.Nie wiem czy się cieszyć czy nie ale jak już jest to korzystam .

My byliśmy przedwczoraj na USG.Wszystko w normie.Jestem w 14 tc a lekarz powiedział,że brzuch mam jak w 17 tc .
Znamy już jedną płeć,drugi dzidziol niestety był uparty i nie chciał pokazać co ma między nogami.

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

No i niestety jeszcze raz muszę PROSIĆ aby dodano mnie do listy:

Aneta 30 lat -tp 24.11. (bliźniaki - w tym jeden chłopiec)
anett234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 10:04   #5015
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Hej!
Dawno mnie nie było i widzę, że z listy zostałam wywalona...
Przyjmiecie mnie z powrotem? ale mam wytłumaczenie na mój brak wpisów na forum, otóż myślałam, że z ciazy nici i nie chciałam nikogo przytłaczać moim smutkiem. Ogólnie od początku są jakieś problemy ( lepiej się nie zagłębiać) ostatnie najgorsze zdarzenie wkleje z innego wątku - bo nie chce pisać ( tym bardziej czytać tego) jeszcze raz .
Hejka ja tylko na chwilkę bo mam nakaz bezwzględnego leżenia a laptop ZNOWU nie chce współpracować więc zostaje stacjonarny - przy którym oczywiście nie mogę siedzieć - bo to nie leżenie - ( ciągle to słysze).
" Niestety przegiełam - myślałam że jestem super mamą i mogę wszystko - praca, dzieck, zakupy , latanie po lakrzach, po marketach ( dzisiaj zaczoł się remont) sprzątanie , dźwiganie itp. No i stało się... w śrdodę zdążyłam posprzątać zrobić obiad na 3 dni, jeszcze nalatałam się za młodym bo nie chciał mi się ubrać, poszlam do pracy i standardowo latanie po piętrach, przepychanki z uczniami ogólnie stres. Pracę kończyłam kółkiem więc przyjemnie na tyle, że zamiast 45 minut siedziałyśmy około 70, wychodząc z sali z uczniami poczułam, że coś poleciało - myślałam, że śluz więc spokojnie poszłam do łazienki co tam zobaczyłam nikomu nie życze, byłam zalana krwią ( cała bielizna , przesiąkneły mi spodnie) większośc poszło do toalety - myślałam, że to koniec a w szpitalu tylko potwierdzą poronienie ehh.
Zadzwoniłam po P. - jechał jak szalony i w ciągu kilku minut byliśmy w szpitalu. i tu szok - mówie, że krwawie i w ciąży a baby, że mam poczekać w kolejce ! Jak już łaskawie mnie zawołały na piechtę musiałam isć na 2 piętro na badanie i tam znowu czekanie ! a lekarz siedział i gadał a ja zakrwawiałam krzesło - fajnie co?- jak w końcu mnie zawołał to sama się pchałam na fotel, zrobił USG i jak tylko zobaczył dzidziola to odrazu mi go pokazał i serduszko i jak bryka - uffff. Najlesze jest to, że nie było wiadomo gdzie krwawi. Położyli mnie na oddział z innymi cięzarnymi w sumie było nas 5 wszystkie z krwawieniami na różnym etapie ciaży. W ciągu 2 dni poroniły wszystkie moje lokatorki, tylko ja się ostałam. Najlepsze jest to, że jechały na skrobankę i wracały spowrotem na salę na której leżałam. Atmosfera depresyjna i płaczliwa. Przez bite 3 dni wyłam. W trzecim dniu zrobili mi kolejne badanie i tu krwiak- mieścił się jakieś 4 cm od młodego - powodował odklejenie łożyska- i tak jak już praktycznie nie krwawiłam, luneło znowu, więc znowu załamka, że nic z tego nie będzie a na sale przybywały kolejne panie z zagrożoną ciążą. Nadeszła zmiana personelu i przyszedł młody rezydent ( miał już za sobą 12 godzin w przychodni) i jak mnie zobaczył całą zapłakaną to w końcu wzioł się za leczenie - dostałam wszystkiego potrójnie, do wsadzania w prawie wszystkie otwory mojego ciała ( ostał się nos i uszy hehe) i pomogło! krwawienie natychmiast przeszło ( schodziły tylko skrzepy)- oczywiście musiałam bezwzględnie leżeć. Wczoraj miałam rano usg i niespodzianka po krwiaku nie było śladu a młode spokojnie sobie fikało i nawet urosło nad wymiar . Teraz muszę leżeć, leżeć i leżeć bo jest zagrożenie powtórką z rozrywki. Dosłałam leki - kuracja tygodniowa kosztuje mnie 99zł :-( a wszystko przez podwyższenie opłat za niektóre leki np Duphastin który wciągam 3 razy dziennie za 20 tabletek kosztował kiedyś 4,99 teraz kosztuje 33,99 zł!!!!"
Stary 2012-05-26, 12:17   #5016
MiciaKicia
Zakorzenienie

Dziewczyny !!
Piszemy w nowym wątku !!!!!

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 05:47   #5017
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Moja koleżanka również jak dostała skurczy to siedziała jeszcze w pracy, zwolniła się u szefa i pojechała do domu się umyc. Wyprostowała sobie włosy, umalowała i pojechała sama autem 20 km. do szpitala. Na miejscu byli w szoku, bo przyjechała zrobiona jak miss świata
ja z skurczami z pierwszym synkiem bylam jeszcze u fryzxjera bo wygladalam strasznie,zapalo mnie 3 tyg za wczas a balam sie ze potem juz nie bede miala kiedy z malym dzieckiem porzez najblizszy czas

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
Co jak co ale Kasienka to ma w brzuchu 1 słownie: jednego chłopczyka
upsss,ale sie pomieszalam. To mamy jeszcze inne bliźniakowe mamy?

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
powiem Ci ze ja zanim powiedzialam mojemu szefowi ze jestem w ciazy to sie tak stresowalam jak przed matura;p

ja tez tak mialam kiedys;p a kilka dni temu lezalam na jednym boku i tak szybko sie odwrocilam na drugi bok i nagle poczulam taki bol jakby mnie cos wsrodku uderzylo;p
tez mialam stresa powiedziec szefowej bo 2 tyg wczesenij awansowala mnie na szefa kuchni :P

mnie przy szybkich zmianach pozycji lapie skurcz :P ale kopac nie chcą

a ja juz w domu z pl,amamy dlugi weekend,pracuje caly niestety. W piatek na usg dzidzie nie chcialy pokazac kim są ale wszystko ok,sa wielkie i to mnie najbardziej cieszy
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-27, 08:41   #5018
MiciaKicia
Zakorzenienie

nowy wątek!

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości