wieczny bałagan w domu - Strona 168 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-25, 14:06   #5011
I am Rock
lokalna gwiazda

Dot.: wieczny bałagan w domu

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Nie polowałam ostatnio na mole, ale zawieszki mam, więc może nie będzie ich dużo. Walczyłam z nimi przed zimą. U mnie z lubością żarły ciuchy ze 100% bawełny. Nawet bardziej niż wełnę.
Takie rzeczy warto często przeglądać jeśli mole są.
Ja też powinnam na wiosnę pożegnać trochę leciwych swetrów. Wiem, że powinnam, ale zawsze z ciężkim sercem wyrzucam cokolwiek. Muszę to zrobić w jakiś weekend, raz a dobrze. Bez litości. W końcu nie zabiorę leciwych swetrów do grobu.
Przy okazji sprawdzę jak tam u mnie z molami i wymienię zawieszki na nowe.
Mój sweterek też bawełniany. Trafiły nam się mole - smakosze.
Ja mam chyba 2 kurtki, których nie nosiłam blisko 3 lata. Powinnam wynieść, a leżą.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 14:54   #5012
marta6704
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Jak ja mojemu powiem,l to albo zrobi, albo powie, że później, bo teraz zajęty. A później zapomina.
Nie wiem, może powinnam się z tym pogodzić, że on najwyżej będzie spełniał moje polecenia Udaje mi się wprawdzie wywalczyć jakieś niewielkie, powolne zmiany (np. coraz mniej ubrań rozkłada mi po mieszkaniu, więcej chowa do szafy), ale nie mam wielkiej nadziei, że zacznie tak bardziej "gospodarskim okiem" patrzeć na naszą przestrzeń życiową.

Przykład z wczoraj - zbieramy się do spania, ja wtedy zwykle rzucam okiem na kuchnię i ogarniam co tam zostało. No więc chowam jakieś rzeczy do zmywarki, pytam go czemu postawił na blacie, zamiast wsadzić. "Bo nie było miejsca".
Dlaczego nie puścił zmywarki? "Bo nie pomyślał".
No i, ten...
Tak to właśnie wygląda, on zostawi ten bałagan, po co sprzątać, teraz idziemy spać, to go nie widzimy. Rano po co sprzątać, zaraz idziemy do pracy. Po pracy po co sprzątać, jesteśmy zmęczeni, trzeba odpocząć. Wieczorem po co sprzątać, jak zaraz idziemy spać...
Mój taki sam
Posprząta, ale to muszę palcem praktycznie wskazać co ma zrobić.
Jedynym obowiązkiem domowym w jakim się spełnia jest wynoszenie śmieci.

Natchniona, kuchnia wysprzątana, łazienka sprzątnięta, ale bez szału, za to umyłam drzwi i futryny w łazience i pokoju, które były nie tknięte ścierą co najmniej od kilku lat.
Czuje jednak, że zapał to sprzątania skończy się jak wrócę do pracy...
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 14:58   #5013
meesha
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to meesha

Moj maz wczoraj byl caly dzien w domu- dumny z siebie opowiada ze umyl okno- jedno, balkonowe- a czemu nie wszystkie? Bo brud na tym jednym najbardziej mu przeszkadzal
Stary 2016-02-25, 15:26   #5014
201607211025
Konto usunięte

Miałam sprzątać, ale dopadła mnie migrena i mi niedobrze z bólu (albo z patrzenia na brudne gary).
201607211025 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 15:50   #5015
I am Rock
lokalna gwiazda

Zmobilizowałam się i spakowałam 2 kurtki do reklamówek. Zimową parkę /czarną, w której wyglądałam jak zwłoki/ i puchówkę, która straciła nieprzemakalność i w dodatku przepuszczała pierze.
Nauczka - nie kupować kurtek, w których zawartość pierza wynosi 50%.
W szafie wcale nie zrobiło się luźniej. Za to odkryłam między wieszakami ni mniej ni więcej tylko 7 /słownie: siedem/ zawieszek antymolowych. Plus jedna przyklejona do ściany, taka w torebce z Rossmanna - wanilia i lawenda. Ładnie pachnie, ale mole śmieją się z niej w kułak.
Ciekawe, kiedy te torby wyniosę.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 18:50   #5016
black_white_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beautyq Pokaż wiadomość
Miałam sprzątać, ale dopadła mnie migrena i mi niedobrze z bólu (albo z patrzenia na brudne gary).
To widzę nie jestem jedyna miałam dziś wolne, planowałam posprzzątać ale koło południa tak mnie głowa rozbolała że nie moge wytrzymać i ide zaraz spać..
black_white_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 18:58   #5017
monikaggg
Raczkowanie

a ja miałam w miarę ogarnięte dopóki nie zrobiłam łazanek i teraz kuchnia wygląda jak po tsunami i dlatego nie lubię gotować.
monikaggg jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-25, 22:11   #5018
I ona
Zakorzenienie

Właśnie usiadłam i zaraz mi nogi eksplodują, tak mi dziwnie mrowią. Padam po prostu. Wziełam sie zaraz po pracy za szorowanie piekarnika i blach i az mnie nerwowi telepie! Nie doszorowalam tego niczym..

Kurde dziewczyny macie jakis pomysl na mega brudny piekarnik? Czym go umyc?
Rece mam czerwone od szorowania a on nie puscil calkiem!
I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 22:18   #5019
Buzzerka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikaggg Pokaż wiadomość
a ja miałam w miarę ogarnięte dopóki nie zrobiłam łazanek i teraz kuchnia wygląda jak po tsunami i dlatego nie lubię gotować.

Jezu, nic mnie tak nie wkurza jak to, ze wyszoruje w koncu kuchnie, a potem tz bierze sie za obsmażanie polędwicy na dużym ogniu i ten tłuszcz mu pryska na wszystko.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię.
Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach

Mała Mi

"Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania."
Buzzerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-25, 22:29   #5020
MissChievousTess
Zakorzenienie

[QUOTE=cava;56199633]Opisujecie rzeczy, które powodują, że czuję się bez mała jak prawie perfekcyjna pani domu.

Nie no, serio, po moim trupie ktoś będzie rzucał ubrania tam gdzie stoi.
Wszyscy rozbierają się w łazience.
Jakby delikwent chciał za każdym razem brać nowy dresik, to by mu starczyło na... 2 dni. A resztę czasu do czasu aż upiorę, by popylał chyba goły

Wiec delikwenci sami bezbłędnie rozpoznają co mają czyste a co brudne, brudne do kosza przy pralce (albo w jego okolicach) bo jak nie to... nie nie wypiorę skoro nie było w brudach. Nie moja wina , nie?[/QUOTE]

O, to widzę, że mamy podobną metodą na wymuszanie porządku przez terror. Mój TŻ chętnie robiłby skład brudnych ciuchów na krześle, fotelu, a skarpet pod łóżkiem, ale robiąc tak jak Ty wymusiłam korzystanie z kosza na pranie.
Raz użyte rzeczy czasem wiszą w łazience na wieszakach, ale nie ma żadnych stosów na fotelu. Na krzesło tylko od czasu do czasu zawiesi jakieś dżinsy czy położy bluzę sportową. O czystość krzesła nadal walczę.
Wiecie, że lektura wątku działa jak magia? Przeczytałam TŻ'towi co nieco i...zamiótł, a teraz myje podłogę. Normalnie magia.

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

lexie, oni wszyscy mówią "później", a potem zapominają na śmierć.Ot uroda męskiego mózgu, który umie zajmować się na raz tylko jedną kwestią.
Ale można to przetrzymać. Mój TŻ np. ostatnio zapomniał wstawić zmywarkę i skończyły się nam wszystkie talerze i sztućce. Wiedziałam o tym, ale nie wyręczyłam go. To teraz bardziej się pilnuje, żeby nie zapomnieć, jeśli się zadeklaruje, że on to zrobi.
Stary 2016-02-25, 23:05   #5021
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
marta, tak trzymaj i zdawaj nam raporty

Lexie, ja Ciebie rozumiem, bo u nas ja ogarniam wszystko. Sprzątanie, pranie, zakupy, rachunki, karmienie zwierząt, kuwetę.
Czasami mam powyżej dziurek od nosa. I też mnie dobija to, że to jest takie błędne koło. Co sprzątnę to albo zaraz jest w tym samym miejscu bałagan, albo kolejna rzecz czeka na mnie. Bez sęsu
Boże, myślałam że na wizażu nie wypada się przyznać, ale... U mnie podobnie. Pilnuje zakupów, sprzątania (ale.przynajmniej sprzątamy razem - tylko musze siłom i godnosciom osobistom do tego zagnać), rachunków, karmię kota i wysyłam milion smsow "NAKARM KOTA PRZED WYJSCIEM", gotuje, zmywam itp.

Ja nienawidzę zmywania przed gotowaniem. Pozmywam, jest spoko, zaczynam gotować i znowu syf
No ale w weekend w końcu kuchnie ogarnę porządnie

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-25, 23:05   #5022
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyChatterbox Pokaż wiadomość
Jezu nienawidze sprzatana szaf. Sezonowa wymiana ciuchow to dla mnie niekonczonca sie droga przez meke.
No, ja drżę na samą myśl o tym. A wiosenne porządki dopiero przede mną. Moje szczęście, że za bardzo nie lubię kupować ciuchów, torebek, butów, a jedynie kosmetyki no i zrobiłam małą czystkę po kilku latach w ubiegłym roku, więc może nie będzie tak źle.
Stary 2016-02-26, 05:52   #5023
zakonna
Naczelna Nastolatka

Mojwa. He he he. Owszem. Ja tez myślałam często, że na wizażu nie wypada tak pisać, bo zaraz będzie, że związek patologia i obsługa misia. ale co tam. ja robie tyle i wtedy, kiedy mi się zechce. Jak nie sprzątam, to chodzimy w piasku i miś słowem nie narzeka. Jak mi się nie chce gotować, to miś je jajecznice lub zamawia pizze i nie narzeka. Jak o coś poproszę, to zrobi, oczywiście najpierw musi to przetrawic, że coś jest do zrobienia. I musi to być jakaś MISJA WAŻNA I ISTOTNA. czyli wyniesienie szafki, pomalowanie mebli, naprawa czegoś. Wszystkie pomniejsze czynności mój miś uznaje, za nieważne i nieistotne. wiec ja ogarniam ta kuwete na codzień. I żyjemy w zgodzie i harmonii.
Stary 2016-02-26, 06:42   #5024
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Mojwa. He he he. Owszem. Ja tez myślałam często, że na wizażu nie wypada tak pisać, bo zaraz będzie, że związek patologia i obsługa misia. ale co tam. ja robie tyle i wtedy, kiedy mi się zechce. Jak nie sprzątam, to chodzimy w piasku i miś słowem nie narzeka. Jak mi się nie chce gotować, to miś je jajecznice lub zamawia pizze i nie narzeka. Jak o coś poproszę, to zrobi, oczywiście najpierw musi to przetrawic, że coś jest do zrobienia. I musi to być jakaś MISJA WAŻNA I ISTOTNA. czyli wyniesienie szafki, pomalowanie mebli, naprawa czegoś. Wszystkie pomniejsze czynności mój miś uznaje, za nieważne i nieistotne. wiec ja ogarniam ta kuwete na codzień. I żyjemy w zgodzie i harmonii.
A ja mam w nosie, wolę rok gotować, prać itp niz raz w roku skręcić jakiś mebel, wymienić filtr w rurach, rzykręcic gniazdko wyrwane ze ściany (tego to bym zwycajnie nie przezyął chyba), targac drewno do kominka i szurgać się z popiołami, albo np. bity tydzień remontowa taras. Albo moze jeszcze mam wleźc na dach i komin czyścić, no jeszcze czego , z moim lękiem wysokości jak mi się na stołku jak wejde to juz słabo potrafi zrobić. :/
Jest masa rzeczy, które tylko palcem pokazuję i maz robi.
Za to ja robię te codzienne i co gorsza, tak wolę.
A się przyznam _latami_ swoim samochodem tylko jezdziłąm. tankowanie na zawołąnie, mycie, sprzatanie robi mąż.
Teraaz sama sobie tankuję bo o wiele wiecej jezdzę i ale nadal w samochodzie... nie sprzątam i go nie myję.
Bo nie lubię. A jemu to nie robi.

I dobrze ze sobie przypomniałam, filtr jest do wymiany w pierdopedzie

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 08:09   #5025
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Zakładam nową część
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=56379598
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości