![]() |
#5011 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.IV
Cytat:
Nawet o prasowaniu piszecie w fascynujący sposób ![]() 10 tys to nie tak znowu duzo.. ja pewnie wyjechalabym gdzies daleko albo kupila lustrzanke tudziez dokonczyla prawo jazdy :P ![]() Moje postanowienia noworoczne beda takie jak zawsze, z tymze mam zamiar podejsc do tego bardzo rygorystycznie. Edytowane przez change Czas edycji: 2014-12-28 o 10:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5012 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5013 |
Raczkowanie
|
To był taki miniserial o XIX-wiecznej Anglii - Panie z Cranford.
Ale jeśli chciałabyś go obejrzeć ze wzgl. na to, o czym napisałam, to uprzedzam, że to jest jedna z rozmów, jaka miała miejsce w filmie, a tak naprawdę jest zwyczajnym, ciepłym serialem obyczajowym, który można obejrzeć dla "pogody ducha". |
![]() ![]() |
![]() |
#5014 |
Zadomowienie
|
Postanowienia noworoczne mam, ale jeszcze nie do końca sprecyzowane. Muszę się za to zabrać i realizować je
![]() ![]() Gdybym miała 10 tyś. pewnie pojechałabym gdzieś, albo odłożyła na przyszłość ( wszystko odkładam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5015 | |||
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Cytat:
A jeśli chodzi o 10 tys., to w pierwszej chwili pomyślałam o rzuceniu pracy, a potem szybko przekalkulowałam raz jeszcze i wyszło na to, iż chyba zabrakłoby mi jednego zera, żeby to zrobić ![]() Cytat:
![]() Druga sprawa, to zawsze mnie fascynowały Twoje przemyślenia. Same w sobie, w znaczeniu ich treści, ale i szerszego ich kontekstu. Pozytywnie mnie zadziwia, iż potrafisz spojrzeć na roślinę i wywoła to w Tobie inny ciąg myśli niż np. refleksja o potrzebie podlania kwiatka (tutaj daję własny przykład ![]() Cytat:
![]() Tak dawno nie pisałam, że w pewnym sensie trudno mi się było za to zabrać po czasie milczenia. Wiele razy robiąc coś (albo tego nie robiąc… ![]() ![]() Święta były miłe, ale bez przesady. Wyjdę na gbura, ale najbardziej podobał mi się drugi dzień świąt, który mogłam spędzić sama i nikt do mnie nic nie mówił, nikt ode mnie nic nie chciał, byłam tylko ja (oraz pierogi, kapusta wigilijna itp. zjadane w chwilach narastającego smutku ![]() Widocznie jednak nie jestem aż takimi samotnikiem, jak mi się wydawało, bo dzisiaj poczułam chęć napisania tutaj - nawet mimo tego, że przychodzi mi to z trudem, bo składanie słów w zdania i nie robienie błędów to nie jest prosta sprawa ![]() ![]() Życzę Wam wszystkiego najlepszego, poświątecznego! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#5016 |
Zadomowienie
|
Uff ktoś odblokował z powrotem wątek (już go nam zamykali), ale dziewczyny trzeba założyć nową część
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5017 |
po drugiej stronie szafy
|
I to natychmiast. Zakładacie, czy ja mam to zrobić?
#5018 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5019 |
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny, dlugo sie zbieralam zeby tutaj napisac...
Od maja obiecuje sobie, ze skoncze pisac prace mgr i sie obronie... mamy juz koniec grudnia a ja dalej w ciemnej... nie umiem sie zmusic ciagle uwazam, ze jutro, ze nie teraz, ze wieczorem, ze rano... i tak od tylu miesiecy. Teraz boje sie nawet isc do promotorki z praca (brakuje mi wstepu, zakonczenia i jednego podrozdzialu), ze nie da mi juz mozliwosci obrony ![]()
![]() |
#5020 |
Zakorzenienie
|
hej ho!
część V - założyłam A tak się pilnowałam tej końcówki, bo wiedziałam, że to tuż. A ona przyszła właśnie, gdy nie było mnie przy kompie. Tak czy inaczej jest nowa część i zapraszam do dalszego pisania. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=794623 KONIEC cz.IV
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.