![]() |
#5011 |
Raczkowanie
|
Dot.: Operacje nosa - zbiorczy! cz.2
mała tak to o to chodzi i wiesz przez to tak naprawdę boję się narkozy..i też miałam to właśnie w stanach dużego stresu i wtedy kiedy śniło mi się coś złego i chciałam się gwałtowanie wybudzić...
|
![]() ![]() |
![]() |
#5012 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5013 |
Raczkowanie
|
roccoco co było celem operacji?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5014 |
Raczkowanie
|
Dot.: M. Pastucha Szczecin...czy robił ktoś korekte nosa u tego lekarza???
A o co chodzi z tym ze to wyłączenie mechaniczne? Bo nie rozumiem
|
![]() ![]() |
![]() |
#5015 |
Zadomowienie
|
Shevya-operacje mam pod koniec listopada
mialam znieczulenie wymiotowalam po operacji i na drudzi dzien jeszcze ale da sie przezyc narkoza dla mnie to meka ze wzgledu na wymioty i zle samopoczucie po ,ale wiadomo kazada z nas znosi narkoze inaczej narkoza wydaje sie ze sie spalo chwile a zaraz Cie wybudzja nie ma sie wyczucia czasu i to mi sie podoba w narkozie ![]()
żelusie od M.W 27 sierpien 2014 ![]() KOREKTA NOSA Edytowane przez madlen666 Czas edycji: 2015-07-30 o 19:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#5016 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5017 |
Raczkowanie
|
Mikusia0900 to musisz przed operacja sie wyluzować,a co do tego paraliżu to napewno jest wina stresu,,rozmawiałam o tym z psychologiem,polecił mi witaminy Falvit ,może masz niedobory jakieś.Skoro lekarze tak mówią ze sie wybudzimy to czy warto sie bać ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5018 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny rozumiem Wasze lęki przed narkozą, ale na takie znieczulenie miejscowe to bym się w zyciu nie zdecydowała. W sumie to nie słyszałam, żeby się ktoś nie przebudził po operacji nosa. Chyba takie przypadki dotyczą tylko jakiś sytuacji, kiedy ktoś jest chory- a do operacji nosa to trzeba byc idealnie zdrowym. Ale oczywiście mogę się mylić
![]() Mi podczas operacji sniło się, że jeżdżę na nartach ![]()
#5019 |
Raczkowanie
|
Malami kiedy masz termin?
Marti a długo trwał Twój sen?Tak w odczuciu Twoim |
![]() ![]() |
![]() |
#5020 |
Zadomowienie
|
MartitBandit-gdzie robilas nosek u kogo mozesz napisac?ja mam niedoczynnosc tarczycy powinnam bardziej panikowac od was bo wieksze ryzko podczas znieczulenia
#5021 |
Raczkowanie
|
Mikusia0900 termin mam 3 października.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5022 |
Skrzat leśny
|
To jeszcze opinię ode mnie usłyszysz, bo ja sam początek września
![]() Nigdy nie miałam narkozy, w sumie ciekawe jak to jest. Najgorzej to się boję, że będą mi wsadzać rurę w gardło i będę to czuła/widziała, albo że się w trakcie obudzę. Masakra, w życiu nie chciałabym być świadoma w trakcie operacji ![]() O, i jeszcze jedno mnie boli - brak jedzenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5023 |
Raczkowanie
|
Madlen666- operacje miałam u dr Jadczaka.
Mikusia, ile trwał sen? Ciężko powiedzieć- ale Pani anestezjolog przed narkozą powiedziała mi żebym myślała o czymś miłym i pierwsze co powiedziałam po przebudzeniu było: "narty mi się śniły!" ![]() Shevya rurką od narkozy się nie przejmuj- wsadzają Ci ją jak śpisz i wyciągają tak szybko, że nawet nie czujesz ![]() DZiewczyny miałam wczoraj mały wypadek z moim nosem- przez przypadek, jak lezałam w łóżku z moim chłopakiem dostałam w nos tak, że miałam wrażenie jakby kość mi w czoło weszła. Poleciała krew a ja się popłakałam z bólu- przez cały okres pooperacyjny nic mnie nie bolało a tu wczoraj nadrobiłam zaległości :/ Trochę jeszcze boli, ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Teraz będę mieć traumę przed spaniem z kimkolwiek w 1 łóżku...
#5024 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny nakoza to nic strasznego,przed zabiegiem anastezjolog przeprowadza wywiad,dokładnie mowi co bedzie sie działo. musicie tylko powiedziec o wszystkim tzn o lekach,samopoczuciu,.. o wszystkim i bedzie ok. Nie ma sie co denerwowac rurą w gardle bo tego to napewno nie bedziecie czuc.
Jestem trzeci dzien po operacji. Nigdy w zyciu nie zdecydowałabym sie na op w znieczuleniu miejscowym. To dopiero byłaby masakra. Ja miałam pierwsza narkoze 10 lat temu i wtedy tez dobrze ją zniosłam,a tym razem nawet pani anastezjolog mowiła ze te srodki które są teraz to mega przeskok w medycynie i tym bardziej mogę byc spokojna. Dziewczyny operacja nosa to bardzo powazna ingerencja! bedzcie tego swiadome ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Martit ja sie własnie tez obawiam ze tak sie moze stac u mnie. Mam małe dziecko i wiem ze bedzie ciezko unikac przypadkowych udarzen. A spuchłas na nosie? jejku wspołczuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#5025 |
Raczkowanie
|
Rozumiem Twoje obawy... Małemu dziecku ciężko czasami zrozumieć, że boli.... a mój chłopak ma 30 lat i zrobił to przez przypadek... grr....
Teraz cały czas mam lekkie krwawienie z nosa, mam nadzieję, że to minie.... ;/
#5026 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny katastrofa od wielu lat biorę tabletki anty i chciałam zrobić morfologię i Pani powiedziała ojaaa jaka gęsta krew i co teraz??nie dojdzie moja operacja do skutku?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5027 |
Raczkowanie
|
Bierzesz tabletki przed operacja? U mojego chirurga to byl podstawowy warunek zeby przestac brac antykoncepcje na minimum miesiac przed operacja. Pytalas swojego dr o to? Gesta krew moze byc przyczyna brania anty, bo wtedy wzrasta ryzyko zakrzepow itp. Lepiej poczytaj w ulotce. No i zadzwon do dr
. Ja nie moglam brac taletek ani miec miesiaczki w dniu op ( szczegolnie pierwsze trzy dni) bo krzepliwosc krwi jest mala i powstaje duze ryzyko krwotoku. ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- No moj syn ma 3 lata wiec ciagle skacze, przytula sie i pewnie nie raz dostane. Do tego musze go dzwigac np przy wkladaniu do wanny itp , kurcze a dzwonilas do dr i pytalas czy moglo sie cos stac skoro krwawisz? |
![]() ![]() |
![]() |
#5028 |
Raczkowanie
|
A az tak bardzo gęsta masz? Chyba przeciwwskazaniem to jest zbyt rzadka krew bo moze dojść do krwotoku. Ale to trzeba z lekarzem przedyskutować
![]()
#5029 |
Raczkowanie
|
nie mam wyników jeszcze a co do tabletek to lekarz nic nie mowil na ten temat tylko,że a to jak biorę tabletki to w sumie ok bo sobie okres wyreguluję
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#5030 |
Raczkowanie
|
Aa to ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5031 |
Skrzat leśny
|
MartitBandi dzięki, pocieszyłaś mnie, bo tej rurki to bym nie dała sobie włożyć na żywca za Chiny
![]() Też mam gęstą krew plus niskie ciśnienie, może warto o tym wspomnieć... Będę musiała pić dużo wody, aj. Jakby się któraś z Was zastanawiała, to dr Jadczak w Your Place w sierpniu przyjmuje na konsultacje tylko w czwartki. Tym samym zrujnował mój idealny plan idealnych trzech tygodni urlopu, oj pogniewamy się ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Aaa, dziewczyny - przepisywał Wam coś lekarz do stosowania przed operacją? Lub same coś kupowałyście wedle polecenia innych? Wiem, że niektóre brały Aescin czy coś podobnego, nie mam czasu przekopać teraz wątku niestety, ale postaram się to nadrobić, teraz tylko tak na szybko chciałam wiedzieć co może mi rodzinka z Polski przywieźć tutaj. |
![]() ![]() |
![]() |
#5032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na gęsta krew i kiepskie krążenie polecam jedzenie świeżego imbiru i czosnku. Ja zaczęłam kuracje 3 miesiace przed operacja gdzie wyniki z gęstości krwi krwi miałam takie sobie. Po kuracji idealne. Te dwa składniki diety rozrzedzily mi krew do właściwego poziomu. Ja przed operacja ; arnika podjęzykowo i aescin
![]() |
#5033 |
Raczkowanie
|
Ja przed tez bralam aescin ale krotko bo zle sie po tym czulam. Za to duzo witaminy c bralam i do dzis biore na wzmocnienie naczyn krwionosnych, oraz pilam wapno. Teraz po operacji mam w zaleceniach picie wapna przez 2 tygodnie. Smarowalam tez nos, pod oczami i powieki kremem z vit k .. Ja mam z pharmaceris ale mocniejszy jesr auriderm. Tez na wzmocnienie naczyn i moze dzieki temu mam tylko malego siniaka na lewym oku, mysle ze za dwa dni zniknie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5034 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny po operacji ,jakich kosmetyków uzywalyscie po operacji do oczyszczania twarzy? Teraz mam skórę w gorszym stanie (hormony ;/) boje sie co będzie po zdjęciu gipsu.
Czy w ogóle możliwe jest żeby wpaść w spiaczke po narkozie? Myślalam ze w śpiączke wprowadza sie przy obrzekach mózgu,jakiś wylewach itp Tak na marginesie któras była operowana przy nerwicy? Ja mam niskie ciśnienie ale przy stresie skacze strasznie i ciśnienie i puls ,na operacje to nie za dobrze |
![]() ![]() |
![]() |
#5035 |
Raczkowanie
|
Tez mam niskie ciśnienie 80/60 i niżej i było ok. Ale nie wiem jak jest z nerwica. Co do gęstej krwi to chyba aspiryna tez ja rozrzedza- ale to chyba z lekarzem trzeba dyskutować. Ja akurat przed operacja antykoncepcji nie brałam wiec tego problemu nie miałam...
A co do pielęgnacji skory po operacji to początki sa ciężkie- nos sztywny, obolały, oklejony po tym opatrunku. No i skora taka szorstka i luszczaca plus pryszcE. Ja to nie rozstawalam sie z peelingiem enzymatycznym i kremami nawilzajacymi...
#5036 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam wyniki
![]() 1.Neutrofile troszkę szaleją ale minimalnie 2.Czas wskaźnika protombinowego 9,90 sek a norma od 12,10 więc za szybko krzepnie krew.Ja już panikuje,że operacji nie będzie ale Doktor kazał brać już Rutinoscorbin i tyle ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Najepszy na świecie żel do oczyszczania to żel La roche polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5037 |
Raczkowanie
|
malamiii nerwica to nie problem moja znajoma miała "robiony"brzuch i też jej ciśnienie skakało podczas operacji ale Doktor powiedział,że to nie jest problem nie do opanowania
Czy w ogóle możliwe jest żeby wpaść w spiaczke po narkozie? Myślalam ze w śpiączke wprowadza sie przy obrzekach mózgu,jakiś wylewach itp Tak na marginesie któras była operowana przy nerwicy? Ja mam niskie ciśnienie ale przy stresie skacze strasznie i ciśnienie i puls ,na operacje to nie za dobrze[/QUOTE] |
![]() ![]() |
![]() |
#5038 |
Raczkowanie
|
Mikusia jak neutrofile sa niskie tzn ze jestes oslabiona jakas infekcja. Bierz duzo rutinoscorbinu .
|
![]() ![]() |
![]() |
#5039 |
Raczkowanie
|
Biorę biorę
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5040 |
Zadomowienie
|
Dobrze poznalam jedna opinie niezadolownej pacjetki od dr Jadczaka a co mi moga napisac zadowolone pacjentki ktore sa juz po operacji??
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.