Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcze podr - Strona 168 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-17, 19:19   #5011
mak polny
Rozeznanie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

U nas dziś pięknie, byliśmy nad morzem, opalilismy ryjki ale w samochodzie myślałam, że zejdę z tego świata. Żebra bombardowanie przez pokaźne stopki, a główka i rączki to miałam wrażenie, że siedzenia dotykają tak mi grzebal w szanownej.

Asiulka gratulacje!
Justiwi powodzenia tam, dawaj znać co się dzieje
ilkas dobrze, że z pupka ok
Paulka śliczne szkraby
Nadiak kurcze, tyle się już ciągnie ta twoja choroba, oby na dniach się skonczylo
Seksta może Wojtek nie lubi się wystawiać na widok publiczny
Justyna biedny Franek, a jakieś masowanie brzuszka?
Niegrzeczna te usg to tragedia, a jak ktg wychodzi?

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Santom no to super
mak polny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 19:19   #5012
Ramona_85
Zakorzenienie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny , w końcu mam internet w pokoju więc melduję się że szpitala.. nadal tylko ktg,pewnie wiecie ze wylądowalam tu z powodu niskiej wagi Majki a raczej tego że nie przybiera.. ale tu na usg wyszło pół kg więcej niż u mojego gina więc już nie wiadomo co i jak.
Niegrzeczna to nawet bład pomiarowy moze być
może Twój gin coś źle pomierzył??
nie martw się, na pewno jest wszystko ok i mała jeszcze zaskoczy z wagą
trzymam mocno

błędy pomiarowe się zdarzają niestety, w większości własnie w tą 'dobrą' stronę, tzn. dzidzia rodzi się większa niż przewiduje USG

Justiwi
i jak samopoczucie będąc tak blisko strefy "0" ?
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 19:31   #5013
MamaKtosia
Zadomowienie

Pogoda taka, że się cały dzień ruszyć z domu nie dało. No ale przynajmniej posprzątliśmy

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
ale za to przy kąpieli się wydziera. Wasze dzieciaczki też?????
dużo dzieciaków ryczy przy kąpielach na początku, krzywda jej się raczej nie dzieje. Próbowaliście kłaść na nią w wanience pieluszkę tetrową? Żeby miała wrażenie otulenia?

niegrzeczna kciuki i oby Cię szybko wypuścili bo takie leżenie dla ktg to nie powiem co jest

mak polny zazdroszczę pogody i rybek
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 19:35   #5014
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny , w końcu mam internet w pokoju więc melduję się że szpitala.. nadal tylko ktg,pewnie wiecie ze wylądowalam tu z powodu niskiej wagi Majki a raczej tego że nie przybiera.. ale tu na usg wyszło pół kg więcej niż u mojego gina więc już nie wiadomo co i jak.

Gratulacje dla wszystkich nowych mamusiek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Trzymaj się kochana a te pomiary są masakryczne ;/ Dobrze że jesteście pod opieką

Dziewczyny tu jest link do nowego wątku !

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=760215

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 19:36   #5015
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Na ktg wszystko oki,zero skurczy tetno malej w porzadku.

Ramona nie wiem czy źle pomierzył,jemu zawsze wychodziła drobna nawet w czwartek termin porodu na usg przesunął sie na koniec czerwca:banghead:
Mam nadzieję,że to usg w szpitalu jednak jest lepsze niż ma mój ginek..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 19:42   #5016
Seksta
Rozeznanie

JJJustynaAA Dziękuję
martuszka mój kapiel lubi, chyba nawet bardzo- sekret to cieeepla woda ok 37 st i pielucha tetrowa
MamaKtosia nie wiem czy zauwazylas bo pisalam wcześniej bez wytluszczenia- masz może linka do artykułu dot kobiety w pologu?
Wojtek pospal 4h wiec jestem w szoku, pojadl 30 min i znów zasnął- szkoda, że w nocy zaczyna się u niego pełna aktywność

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 19:43   #5017
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Dziewczynki przenieśmy się do nowego wątku, bo ten zaraz zamknięty będzie pewnie

Tutaj link do nowej części:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=760215
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-17, 19:58   #5018
MamaKtosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
MamaKtosia nie wiem czy zauwazylas bo pisalam wcześniej bez wytluszczenia- masz może linka do artykułu dot kobiety w pologu?
Wojtek pospal 4h wiec jestem w szoku, pojadl 30 min i znów zasnął- szkoda, że w nocy zaczyna się u niego pełna aktywność
Seksta przepraszam nie zauważyłam dziś tak śmigłam tylko wzrokiem po postach a o jaki artykuł Ci chodzi? Ten na naszym blogu o depresji?

edit: jeśli tak to wkleam w nowym wątku już

Edytowane przez MamaKtosia
Czas edycji: 2014-05-17 o 19:59
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 20:13   #5019
Karlain
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość
Pogoda taka, że się cały dzień ruszyć z domu nie dało. No ale przynajmniej posprzątliśmy

dużo dzieciaków ryczy przy kąpielach na początku, krzywda jej się raczej nie dzieje. Próbowaliście kłaść na nią w wanience pieluszkę tetrową? Żeby miała wrażenie otulenia?

niegrzeczna kciuki i oby Cię szybko wypuścili bo takie leżenie dla ktg to nie powiem co jest

mak polny zazdroszczę pogody i rybek

byliśmy dziś na fajnych warsztatach

co do kąpieli dowiedziałam się, że jedne dzieci płaczą gdy się je wkłada do wody a inne gdy się wyjmuje z wody (kwestia zmiany środowiska na wodne i odwrotnie, temperatury)

pokazano nam jak można dzidzię włożyć bokiem do wanienki
(oparty bobas na jednej ręce, zanurzamy stopniowo nóżki, polewamy, przyzwyczajamy, dzidzia nie denerwuje sie, że jest na wznak , że jest na wyciągniętych rękach wkładana gdzieś- nie ma poczucia, że "spada"
bo być może to tylko strach dzidziusia, jego odruchy wywołują płacz a nie sama woda i jej temp.)
Podobnie z wyjmowaniem bobasa, pokazano jak przygotować suchy ręcznik, jak podnieść bobase i szybko go zakryć, żeby nie czuł różnicy temp. i żeby się nie bał, nie denerwował.
Myślę, że łatwo się pokazuje takie rzeczy, ale na pewno trzeba się tego nauczyć, zwłaszcza pierwsze mamusie
Bardzo nam się podobało z TZ

i potwierdzam ręczniczek czy pieluszka tetrowa na dnie dzidziusiowi może być lepiej

aż nie mogę się doczekać pierwszej kąpieli z bobasem
Karlain jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości