|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#5011 |
Rozeznanie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
U nas dziś pięknie, byliśmy nad morzem, opalilismy ryjki
![]() Asiulka gratulacje! ![]() Justiwi powodzenia tam, dawaj znać co się dzieje ![]() ilkas dobrze, że z pupka ok ![]() Paulka śliczne szkraby ![]() Nadiak kurcze, tyle się już ciągnie ta twoja choroba, oby na dniach się skonczylo Seksta może Wojtek nie lubi się wystawiać na widok publiczny ![]() Justyna biedny Franek, a jakieś masowanie brzuszka? Niegrzeczna te usg to tragedia, a jak ktg wychodzi? ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Santom no to super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5012 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Cytat:
![]() może Twój gin coś źle pomierzył?? ![]() nie martw się, na pewno jest wszystko ok i mała jeszcze zaskoczy z wagą ![]() trzymam mocno ![]() błędy pomiarowe się zdarzają niestety, w większości własnie w tą 'dobrą' stronę, tzn. dzidzia rodzi się większa niż przewiduje USG ![]() Justiwi ![]() i jak samopoczucie będąc tak blisko strefy "0" ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5013 |
Zadomowienie
|
Pogoda taka, że się cały dzień ruszyć z domu nie dało. No ale przynajmniej posprzątliśmy
![]() dużo dzieciaków ryczy przy kąpielach na początku, krzywda jej się raczej nie dzieje. Próbowaliście kłaść na nią w wanience pieluszkę tetrową? Żeby miała wrażenie otulenia? niegrzeczna kciuki i oby Cię szybko wypuścili bo takie leżenie dla ktg to nie powiem co jest mak polny zazdroszczę pogody i rybek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5014 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny tu jest link do nowego wątku ! ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=760215
![]() |
#5015 |
Wtajemniczenie
|
Na ktg wszystko oki,zero skurczy tetno malej w porzadku.
Ramona nie wiem czy źle pomierzył,jemu zawsze wychodziła drobna nawet w czwartek termin porodu na usg przesunął sie na koniec czerwca:banghead: Mam nadzieję,że to usg w szpitalu jednak jest lepsze niż ma mój ginek.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#5016 |
Rozeznanie
|
JJJustynaAA Dziękuję
![]() martuszka mój kapiel lubi, chyba nawet bardzo- sekret to cieeepla woda ok 37 st i pielucha tetrowa ![]() MamaKtosia nie wiem czy zauwazylas bo pisalam wcześniej bez wytluszczenia- masz może linka do artykułu dot kobiety w pologu? ![]() Wojtek pospal 4h wiec jestem w szoku, pojadl 30 min i znów zasnął- szkoda, że w nocy zaczyna się u niego pełna aktywność ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5017 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki przenieśmy się do nowego wątku, bo ten zaraz zamknięty będzie pewnie
![]() Tutaj link do nowej części: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=760215 |
![]() ![]() |
![]() |
#5018 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
edit: jeśli tak to wkleam w nowym wątku już Edytowane przez MamaKtosia Czas edycji: 2014-05-17 o 19:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5019 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
byliśmy dziś na fajnych warsztatach co do kąpieli dowiedziałam się, że jedne dzieci płaczą gdy się je wkłada do wody a inne gdy się wyjmuje z wody (kwestia zmiany środowiska na wodne i odwrotnie, temperatury) pokazano nam jak można dzidzię włożyć bokiem do wanienki (oparty bobas na jednej ręce, zanurzamy stopniowo nóżki, polewamy, przyzwyczajamy, dzidzia nie denerwuje sie, że jest na wznak , że jest na wyciągniętych rękach wkładana gdzieś- nie ma poczucia, że "spada" bo być może to tylko strach dzidziusia, jego odruchy wywołują płacz a nie sama woda i jej temp.) Podobnie z wyjmowaniem bobasa, pokazano jak przygotować suchy ręcznik, jak podnieść bobase i szybko go zakryć, żeby nie czuł różnicy temp. i żeby się nie bał, nie denerwował. Myślę, że łatwo się pokazuje takie rzeczy, ale na pewno trzeba się tego nauczyć, zwłaszcza pierwsze mamusie ![]() Bardzo nam się podobało z TZ ![]() i potwierdzam ręczniczek czy pieluszka tetrowa na dnie dzidziusiowi może być lepiej ![]() aż nie mogę się doczekać pierwszej kąpieli z bobasem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.