Żony 2015 cz. 5 - Strona 168 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-09, 16:59   #5011
Vivienne
... choć nie Westwood

Dot.: Żony 2015 cz. 5

Cytat:
Napisane przez MartusiaWu Pokaż wiadomość
rozumiem i jedną i drugą stronę w tej dyskusji i nie wiem za kim się opowiedzieć
w naszym przypadku jest tak, że spłacamy komuś kredyt wynajmując mieszkanie w tej chwili... przy czym nie oszczędzamy nic, bo nie mamy z czego, a co za tym idzie nie jeździmy za wiele, bo też nie mamy

wiem jedno - z teściami się nie mieszka, amen

cytując naszego księdza z nauk przedmałżeńskich:
mamusia to skarb, a skarbów się w domu nie trzyma
Ale ja Wasza sytuacje rozumiem, zyjecie normalnie, niestety, ale duza czesc Polaków nie ma po prostu z czego odkladac. mnie samej to niezbyt idzie, bo zycie kosztuje, na jedzenie idzie w tysiącach. Tylko, ze ja wlasnie wole taka niezależność, niz zycie z tesciami bo taniej.

Inna kwestia, ze bardziej chodzi mi o wybor: mniejsze mieszkanie na swoich warunkach niz dalekosiezne plany typu dom z ciulaniem przez lata. Ale to moze dlatego, ze jestem wyczulona na losowe sytuacje...

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-09, 17:10   #5012
MartusiaWu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Ale ja Wasza sytuacje rozumiem, zyjecie normalnie, niestety, ale duza czesc Polaków nie ma po prostu z czego odkladac. mnie samej to niezbyt idzie, bo zycie kosztuje, na jedzenie idzie w tysiącach. Tylko, ze ja wlasnie wole taka niezależność, niz zycie z tesciami bo taniej.

Inna kwestia, ze bardziej chodzi mi o wybor: mniejsze mieszkanie na swoich warunkach niz dalekosiezne plany typu dom z ciulaniem przez lata. Ale to moze dlatego, ze jestem wyczulona na losowe sytuacje...

no tak, tak jak mówię, rozumiem Ciebie ale znowu jak sobie myślę o kredycie na 20 czy 30 lat nawet na to małe tu i teraz to o matko jedyna to może lepiej ciułać

ALE mam takich znajomych, co po prostu uwielbiają ciułać, no mają taki styl życia, że ich w ogóle nie kręci rozrywka, żadna, wcale, oni po prostu całą radość życia osiągają ciułając, taka alternatywna stylówa na te czasy nudni są przeokrutnie przy tym, ale skoro osiągają w ten sposób szczęście, to może i się da

w każdym razie ja bym nie umiała robić na dwa etaty więc podziwiam, ale za to mój TŻ jest chory, jak nie zrobi 10 czy 12h w porywach do 16 dziennie, także też można
MartusiaWu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-09, 17:56   #5013
Justuus
Zakorzenienie

Viviennie ja do Ciebie z pytaniem Kreteńskim :P - pomożesz?

Wybrałyśmy dwa hotele (najbardziej nam podeszły) i jedno jest 5 km od Rethymno a drugi jest w Hersonissos i 25 km od Heraklionu.

Co będzie lepsze na takie o wyjście i pochodzenie po uliczkach greckich i przy okazji zobaczenie czegoś? Tak bez jakiegoś ciśnienia, tak o w wolnym czasie od plażowania :P
Justuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-09, 18:01   #5014
asiaczek87
Zakorzenienie

Czy mogłaby któraś z Pań założyć kolejny wątek?
Moja budynioza mi to utrudnia

ja od siebie napiszę, bo byłam na Krecie, że brałabym ten w Hersonissos, z racji takiej, że to centrum nocnego życia dla młodych ludzi chyba, że nie chcecie takich rozrywek a pozwiedzać, wtedy to drugie

1.08.2015

Edytowane przez asiaczek87
Czas edycji: 2016-07-09 o 18:06
asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-09, 18:05   #5015
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez Justuus Pokaż wiadomość
Viviennie ja do Ciebie z pytaniem Kreteńskim- pomożesz?

Wybrałyśmy dwa hotele (najbardziej nam podeszły) i jedno jest 5 km od Rethymno a drugi jest w Hersonissos i 25 km od Heraklionu.

Co będzie lepsze na takie o wyjście i pochodzenie po uliczkach greckich i przy okazji zobaczenie czegoś? Tak bez jakiegoś ciśnienia, tak o w wolnym czasie od plażowania :P
Bylam w hersonissos i nie polecam, takie rozrywkowe miasteczko pelne anglikow, pubow i klubow,w ktorym niewiele jest do zobaczenia.
Zdecydowanie rethymno.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-09, 18:22   #5016
Justuus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Czy mogłaby któraś z Pań założyć kolejny wątek?
Moja budynioza mi to utrudnia

ja od siebie napiszę, bo byłam na Krecie, że brałabym ten w Hersonissos, z racji takiej, że to centrum nocnego życia dla młodych ludzi chyba, że nie chcecie takich rozrywek
Zapytam koleżanki, bo to z nią lece nie z TŻ. My ogólnie obydwie raczej spokojne, a ja osobiście nocne życie na mieście wole z TŻ :P

Jeśli nikt się nie podejmuje to ja moge spróbować założyć nowy wątek, ale nie wiem jak mi to wyjdzie, szczególnie odnośniki do poprzednich wątków

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

założyłam mój pierwszy w życiu.... NOWY WĄTEK
Justuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-09, 18:32   #5017
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Nam tez odkladanie idzie średnio ale co miesiąc coś się tam odłoży mniej lub więcej. Ostatnio zdecydowanie mniej bo zaczęliśmy spłacać już kredyt na remont troche teraz się splukalismy z oszczednosci, ale do końca roku powinnismy troche się ogarnąć bo Tż do nowej roboty idzie, więc liczę że luty/marzec na jakieś wakacje wyskoczymy
My tak odkładalismy przed weselem, oszczedzalismy na wszystkim i...nigdy więcej jednak nie ma to jak iść sobie do kinka, knajpki czy na spontaniczne zakupki :P

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-09, 18:38   #5018
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Mam nawet parę fotek, ale robione kalkulatorem i trochę bezmyślnie :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1468082260249.jpg (103,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1468082268626.jpg (137,3 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1468082277673.jpg (125,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1468082290173.jpg (83,2 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1468082302407.jpg (69,6 KB, 14 załadowań)

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości