![]() |
#5011 | |
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Kocie, super!
Rose, jeszcze nie mogę powiedzieć, bo nie czytałam, ale ogólnie trenowanie dziecka, jedzenie-aktywność-sen w powtarzających się cyklach, nauka samodzielnego zasypiania itd. Przerażona jestem tym co piszecie o lekarzach ![]()
![]() Edytowane przez agassek Czas edycji: 2016-09-21 o 18:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5012 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
pluszowy kocie - tylko szczerze mówiąc, ja sama nie wiem, czy mi się chce walczyć o to karmienie piersią. Kusi mnie karmienie butelką, taki uporządkowany rytm, karmienie co te 3-4 godziny, zawsze wiadomo ile dziecko zjadło, więc też można przewidzieć kiedy znowu będzie chciała. Nigdy nie byłam zwolenniczką długiego karmienia piersią, myślałam max. o ok. 8 miesiącach, z czego 5 już minęło.
Co do orzeczenia - super, że wam się tak udało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5013 |
Zakorzenienie
|
Pluszowy kocie super
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Mój synek ma dziś imieniny ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#5014 |
Zakorzenienie
|
kaylla, może ja źle dziecko ustawiam, ale u mnie karmienie butelką nie ma kompletnie nic wspólnego z regularnością
![]() manu, straszne to co piszesz...niejedna mama kpi by to mleko w każdej ilości brała, bo to praktycznie płynne złoto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5015 | |
Zakorzenienie
|
Właśnie to jest takie śmieszne... Wyobrażacie sobie nakarmić czyjeś dziecko albo, że ktoś karmi Wasze?
![]() ![]() Kaylla, jak nie chcesz kp, to nikt za Ciebie decyzji nie podejmie... Spróbuj może chociaż do pół roku, tyle się mówi, że pierwsze pół roku najważniejsze...
![]() Edytowane przez agassek Czas edycji: 2016-09-21 o 19:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5016 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5017 |
Zadomowienie
|
Kaylla, przede wszystkim czy robiłaś Małej chociaż morfologie? Druga sprawa - karmiących butelka też robi się to na żądanie. Karmienie co 3-4 godz. z zegarkiem w ręku może spowodować mniejsze przyrosty, a także to że dziecko będzie marudne, zdenerwowany, bo ono już głodne, a Ty czekasz na odpowiednią godzinę.
Jak czytam te niektóre rewelacje od Was, co lekarz powiedział, to serio ręce opadają. Chyba miałam sporego farta że swoimi. Co prawda położna ostrzegala mnie ze pediatra jest starej szkoły odnośnie diety matki, ale w sumie jakoś tego nie odczulam zbytnio. Nigdy nie pouczala mnie jakoś specjalnie. Na wizytach jest zawsze tylko pytanie czy dalej karmie piersią i że to dobrze. Neonatolog za każdym razem robi pogadanke o tym, żeby jak najdłużej karmić, bo Polska w tym temacie jest w ogonie UE i żeby nie wierzyć w żadne diety matki karmiącej, tylko odżywiać się zdrowo i zróżnicowanie. Swoją drogą gość podobno jest znany z tego, że potrafi zwrócić uwagę matkom, które dokarmiaja mm. Kocie. gratulacje ![]() Edytowane przez Anika1986 Czas edycji: 2016-09-21 o 19:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#5018 |
Zadomowienie
|
Kocie super
![]() Karmić czy nie to wiadomo decyzja każdej mamy ale mi się chce płakać na samą myśl, że kiedyś przestane karmić ![]() ![]() Dzis mi maz mowi, ze mi zazdrości tego karmienia jak widzi jak my wtedy jesteśmy blisko ze soba ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#5019 |
Zakorzenienie
|
Anika, banki mleka już istnieją, ale w tej chwili funkcjonują tylko na potrzeby szpitali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5020 |
Zakorzenienie
|
Kocie super ze sie udało.
![]() Ja to nieee tak samo jak nie wyobrazam sobie karmic czyjes dziecko tak zeby moje karmiła inna kobieta. Never. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5021 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kolega mówił, że jak mama go urodziła to miała za mało pokarmu i dokarmiała go inna pani, która z kolei miała go zbyt dużo ![]() Kiedyś przecież funkcjonowały tzw. Mamki ![]() Ale prawda, to jest temat tabu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5022 |
Raczkowanie
|
Właśnie u nas tez karmienie butelką nie zgrywa się z regularnoscia. Weronika pije ile i kiedy chce. Czasami 30, czasami 80, a sporadycznie 100 na raz. W nocy dochodzi tylko do 150. I przy mleku odciagnietym jest o tyle dobrze, że w temp pokojowej te 4h może sobie stać, a mm 2h i do wylania.
Zawsze się zastanawiałam czy po przejściu na mm dziecko faktycznie ma te określone godziny picia? Chyba, że już przy kp ma już to wyuczone. |
![]() ![]() |
![]() |
#5023 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5024 |
Zakorzenienie
|
agassek - do pół roku to raczej dotrwam, tylko pewnie nie na samym kp. Ale nie mam zamiaru całkiem tego rzucać z dnia na dzień, dobrze przemyślę tą decyzję. Na razie przynajmniej w nocy nie mamy problemów, więc korzystam, bo w nocy kp wydaje mi się łatwiejsze.
Anika - wiem, że to nie jest tak z zegarkiem w ręku co 3-4 godziny, ale sam fakt, że wiem ile dziecko zjadło ostatnim razem pozwala przynajmniej w przybliżeniu określić, kiedy kolejny raz będzie chciała jeść. Badań nie robiłam, żadnego skierowania nie dostałam, jak pójdę kolejny raz do lekarki na kontrolę, to poproszę. Co do karmienia dziecka przez kogoś innego - jakoś łatwiej jest mi wyobrazić sobie sytuację, gdy to ja karmię czyjeś dziecko, niż ktoś karmi moje. |
![]() ![]() |
![]() |
#5025 |
Zakorzenienie
|
Kaylla, masz prawo nie lubić kp, masz prawo wprowadzić mm i chwała Ci za to że przez ostatnich 5 miesięcy dawałas Majce swoje mlenio z rozwagi a nie umiłowania do tego. Myślę że nie trzeba wybitnie dorabiać teorii dot regularnosci karmienia, wygody i innych. Jesteś sobą, jesteś oddzielną, mającą swoje prawo do chęci i niechęci do czegokolwiek osobą i działaj jak uważasz. Od początku mialyscie problemy, od początku nie czulas flow, mimo to karmilas przez 5 długich, ciężkich miesięcy, brawo.
#5026 |
Zakorzenienie
|
W niedzielę mieliśmy chrzest i moja mama już kilka razy przeżywała, że Mateuszek się cudownie nie odmienił. A od dziadka dzisiaj się dowiedziałam, że od niedzieli mój syn jest prawdziwym Polakiem
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#5027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kto nam zrobi nowy wątek???? Ja nie umiem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5028 |
Zadomowienie
|
Kocie super, że macie orzeczenie!
Ula dostaje teraz raz dziennie z butelki i strasznie mnie to wkurza. Codziennie mam wieczór z laktatorem, ze 45 minut schodzi jak nic. Raz ściągam 50 ml, raz 100 ml. Jak ściągnę za mało to w ciągu dnia muszę się przyczepiać i zbierać te kropelki, żeby dozbierać. Więc mycie tych butelek i wszystkiego non stop. A Ula potem wypija raz 50 ml i reszta idzie do zlewu, a raz 120 i krzyczy, że chce jeszcze. Już nie mówiąc o tym, że laktator jest mega nieprzyjemny dla piersi. |
![]() ![]() |
![]() |
#5029 | ||||
Zakorzenienie
|
Asiaczek
![]() Cytat:
![]() Mam jedną radę- podziel sobie to mleko na porcje np. po 30 ml, jak nie wypije więcej to zamrozisz albo będzie na później ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez agassek Czas edycji: 2016-09-21 o 20:41 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#5030 |
Zakorzenienie
|
ej no, ale mleko może spokojnie nawet 8h stać w temperaturze pokojowej!
i nie wylewać tylko do lodówki czy zamrozić, będzie na jakąś akcję awaryjną, albo chociaż do kąpieli, nawet swojej, ponoć bosko robi na skórę ![]() fruzja, jak w ciągu dnia musisz się dossać kilka razy to lejki od razu po użyciu ładuj do pudełka na żywność albo do strunowego woreczka i do lodówki, umyj raz na koniec dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5031 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajna rada z tym przechowywaniem akcesoriów! Nie wpadłabym na to, a to przecież całkie logiczne, skoro mleko może stać w lodówce ![]() Dzisiaj tej koleżance co ma mleko pomrożone pisałam, że ma Młodej do wanienki wlać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5033 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5034 | |
Zakorzenienie
|
Kocie, Heh, super, dobrze wiedzieć w takim razie
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5035 |
Moderatorka z pazurem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5036 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobre z tym pudełkiem! U mnie z mlekiem to w ogole jest kombinatorstwo. Bo generalnie potrzebuje dwóch wieczorów, zeby uciągnąć na jeden dzien. Czyli w poniedziałek Ula ma odgrzewane mleko z soboty i niedzieli. Mniejsze porcje tez sie nie sprawdzają, bo potem jest ryk jak trzeba czekać az sie odgrzeja... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5037 |
Zakorzenienie
|
Kocie wysoki ten zasilek- obilo mi sie o uszy, ze przewaznie owiele nizsze sie dostaje. Dobre wiesci
Fruzja- ile Ula ostatnio przybrala, ze ja dokarmiasz? Zna ktos przyladek, ze udalo sie przejsc z butli na piers??? Wydaje mi sie, ze udalo mi sie dojsc do bezpiecznego poziomu produkcji. Gdyby Natka cos jadla z piersi to by dodatkowo mnie stymulowala...gorsze jest to, ze ona jest przyzwyczajona do butelki... plan na weekend jest taki, ze sprobuje ja pokarmic sns po.palcu- bo piersi nie chce... z doradca lipa bo babka z Zelaznej powiedziala, ze nie ma czasu do mnie (tak daleko) jechac. Rozwazam tez eliminacje butelki na rzecz kubeczka- myslicie, ze jest sens? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:58.