![]() |
#5011 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy
Ktoś tu napisał, że nie powinno być tak, że wysyła się 20 stażystów do jednego miejsca pracy...
Ja nie widzę w tym nic złego, w końcu to przedsmak tego co nas czeka w przyszłości, gdy będziemy szukać normalnej pracy ![]() Ogólnie jestem zadowolona, że dano mi taką szansę jak staż. Staram się czerpać z niego jak najwięcej korzyści, czasami nawet upierdliwie proszę, żeby dano mi jakieś zajęcie (bardzo szybko sami się przyzwyczaili, że chcę dużo robić, a nie tylko siedzieć i czekać na pieniądze, więc już problemu nie mam). Swoje sprawy trzeba brać w swoje ręce ![]()
#5012 |
Zakorzenienie
|
To dlaczego tego nie robi? Nie dostałam z urzędu ani jednej oferty pracy. Moja mama również, będąc kilkakrotnie zarejestrowaną. Nie zaproponowano kompletnie nic, dlatego też osobiście nie mam dobrego zdania na temat tej instytucji i pracę wolę sobie szukać na własną rękę, ale jako że jest w Polsce coś takiego jak urząd pracy, to powinien faktycznie robić to, co wypisałaś powyżej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5013 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#5015 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem jedno: -jeśli są oferty pracy lub stażu to czasami ich "żywotność" trwa kilka godzin (może nie trafiłaś w tym czasie do urzędu,bywa i tak,że nie ma NIC do zaproponowania) -ze szkoleniami tak samo Wszystkie informacje są upubliczniane (strona internetowa urzędu, tablica ogłoszeń na korytarzu). Znam sporo osób bezrobotnych stawiających się w urzędzie tylko i wyłącznie na wyznaczone terminy (tzw."podpis"), nie fatyfują się poza tym częściej, nie robią nic w kierunku pozyskania informacji, oczekują w zamian tylko propozycji. Tacy najczęściej narzekają. Medal ma dwie strony. Jest i niekompetencja oraz brak życzliwości ze strony urzędników,jest również postawa roszczeniowa klientów. Nie tylko w urzędzie pracy,w innych również. Dla mnie jasne jest jedno: umiesz liczyć, licz na siebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5016 |
Zadomowienie
|
Jedyną pracę, którą może zaoferować UP w W-wie jest rzeźnik, woźny i kucharz...
|
![]() ![]() |
![]() |
#5017 |
Raczkowanie
|
sama zacznij szukać sobie miejsca na staż, bo narzekaniem to wiele nie zdziałasz.
#5018 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5019 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Powyżej załączam wycinek artykułu, który dowodzi,że nie TYLKO ja i moim znajomi uważam,ze praca i finasowanie UP w Polsce jest złe, a co więcej może niedługo zmieni się na lepsze... gdyż jeszczeli UP będą musiały konkurowac z prywatnymi firmami o pieniądze za swoją pracę będą się nieco bardziej starać ![]() Chyba dodatkowych komentarzy nie potrzeba... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5020 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- No właśnie! Może powinien bardziej się starać, działać bardziej kreatywnie? Dlaczego będąc stażystom nic się z UP nie należy? Albo staż albo szkolenia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5021 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A skąd się biorą pieniądze na staż? Nikt ich nie wytrząsa z rękawa dziewczyno. Jeśli nie ma pieniędzy to nikt Ci stażu nie przedłóży,bo kto go będzie finansował specjalnie dla Ciebie? Czy Ty wiesz o czym piszesz? To wina urzędu pracy,że nie ma pieniędzy? Odp. wyżej |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#5022 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak się skończyło studia wyższe to powinno się myśleć logicznie......
![]() |
#5023 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#5025 |
Przyczajenie
|
ElO
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5026 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5027 |
Przyczajenie
|
Witam!
Mam ttakie pytanie, jestem na stażu w urzędzie straży miejskiej od 19 października 2009 roku. Wczoraj zostałem zatrzymany prowadząc rower pod wpływem alkoholu, badanie alkomatem wykazało 0,31 mg/l ( a więc około 0,6 promila w wydychanym powietrzu), prawdopodobnie zostanie przeciwko mnie skierowana sprawa do sądu, chyba że uda mi się cokolwiek wyjaśnić.. :/... Nigdy nie byłem karany a na staż skierował mnie powiatowy urząd pracy. Mam pytanie czy nawet gdybym został skazany wyrokiem pozbawienia wolności w zawieszeniu np 3 miesiące na rok czasu, to czy to oznacza że będe musiał pożegnać się ze stażem?! ![]() beginnerpoland |
![]() ![]() |
![]() |
#5028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5029 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie rozumiem czemu tak bronisz UP, pewnie,że od srodka wszytsko inaczej wygląda, ale ja np. pracując tez w urzędzie nigdy nie powiedziałabym,że jego praca jest super, chodzby nie wiem jak bardzo by się starali pracownicy łącznie ze mną. Potrzebne są zmiany i tyle... A jak pomyśle,ze UP jest finansowany z moim podatków.... ehh szkoda gadać :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5030 |
Zadomowienie
|
Na przykład dlatego, że byłam pierwsza? I może dać mi to więcej- dłuższy staż pracy i dzięki temu większą szansę na pracę? Ja w przeciwieństwie do wielu osób od razu po skończeniu studiów zarejestrowałam się w Up i poszłam na staż, a nie robiłam sobie kilku miesięcznego urlopu wypoczynkowego. Poza tym mam pracę od 1 grudnia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#5032 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I nie musisz rozumieć. Cytat:
Jak wszędzie,jak wszędzie.... Przestań płacić podatki. Nie będzie Ci "szkoda gadać". |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#5033 |
Rozeznanie
|
Widze,że nie ma co dyskutować, bo wiesz lepiej od wszytskich i każdego z osobna. Nie życze ci tylko byś się kiedyś przekonała na własnej skórze, jak to "dobrze" pracują nasze UP. Chyba,że ten do którego należysz jest wyjądkowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5034 |
Zadomowienie
|
Ata77 może wreszcie napiszesz coś o sobie skoro każdego krytykujesz? Napisz co robisz w życiu? Z Twoich wypowiedzi wynika, że to Ty jesteś najmądrzejsza...I to z Tobą nie da się dyskutować. Co w takim razie robisz na tym wątku? Liczę na szczerą odpowiedź. Ten wątek jest (moim zdaniem) dla ludzi którzy SĄ stażystami/ bezrobotnymi/ absolwentami i oni powinni sie wypowiadać. Z Twoich wypowiedzi wynika, że nie jesteś żadną z ww. osób.
Edytowane przez Beata_Batumi Czas edycji: 2009-11-17 o 08:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#5035 |
perfumove love
|
Dziewczyny, Ata nie napisała nigdzie, że jest fanką funkcjonowania urzędów w Polsce
![]() Poza tym urząd nie wynajduje pracodawców, nie dostaje setek ofert dziennie, nie może zmusić kogokolwiek do zatrudnienia bezrobotnego. Pośredniczy tylko pomiędzy firmą a bezrobotnym, bez chęci z obu stron nic nie wskóra. Także jeśli chce się znaleźć pracę TRZEBA szukać na własną rękę. Są różne agencje pracy, strony www, gazety... To Polska, cuda zdarzają się niezwykle rzadko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5036 |
Zadomowienie
|
![]()
Nie uważam się za pasożyta społecznego, który wymaga aby pańswo dało 3 tys zasiłku za nic, chodzi mi tylko o to, że nie zauważyłam żadnego zainteresowania pomocą ze strony urzędu...Kiedy poszłam się zarejestrować wiedziałam, że chcę iść na staż, gdzie i że mnie tam przyjmą. Cały czas szukałam pracy przez : internet, gazety, znajomych znajomych itp. Ze strony UP zero zainteresowania czy inwencji. No i dlaczego nie mogę jako stażysta wziąć udziału w ich szkoleniach? Może mi też by to się przydało? Żeby ktoś inny mógł skorzystać? To jest jedyne wytłumaczenie. A ja jestem aktywna i zdeterminowana do podjęcia pracy nawet poniżej kwalifikacji tylko coś efektów nie widać... Nie chcę wybielać bezrobotnych, bo wiem że wielu z nich nie chce pracować, ale co z tymi którzy chcą a nie mogą? Jeśli sama szukam pracy to chciałbym też wiedzieć, że urząd mi w czymś pomoże np. proponując szkolenia czy staże. A jeśli nie ma na to pieniędzy to po co istnieje? Jeśli nie ma nic do zaoferowania to po co go utrzymywać i nazywać urzędem pracy?Niech to będzie urząd ds. osób bezrobotnych, który zajmuje sie rejestracją i dziękuję. Wtedy jest jasne, że w niczym ci nie pomoże. A wypowiedzi, że nie ma pieniędzy...Ja też nie mam i co ? Kto mi da? Nikt. Dlatego chcę pracować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#5038 |
Zadomowienie
|
Jakoś nie zauważyłam tego WSPARCIA...
|
![]() ![]() |
![]() |
#5039 |
Zakorzenienie
|
bo tu ciągle tutaj narzekasz na urzad pracy. nic tylko krytykujesz itd. tak to odbieram. napisałaś tylko cos o przedłużeniu stażu ale że kasy nie mają to dziewczyny ci tłumaczyły itd. a ty dalej ze urzad to ze urzad tamto. wyluzuj troszeczke, bo sie urzedów nie zmieni.
#5040 |
perfumove love
|
To przejrzyj pozostałe 167 stron tego wątku. "Wsparcia" nie dostałaś z jednego powodu - postawy typowo roszczeniowej "bo tobie się należy" (a inni? co powiesz absolwentom, którzy starają się choćby o te 3 miesiące stażu? albo ludziom, którzy z pewnych względów w ogóle nie mogą się zarejestrować? lista jest długa, nie cały świat kręci się wokół twojej osoby).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.