![]() |
#5041 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06
Hej
![]() Witam was. Jak ja doskonale teraz rozumiem Iwonke i Katesie jako pracujące mamusie, a jak wam zazdroszcze tych chwil, które spędzacie z dzieciaczkami, ja mam ich tak mało ![]() Iwonko a jak sprawuje się wasza opiekunka, jaka jest i co robi ??? Ja jak tylko bym mogla to rzuciłabym prace i siedziala w domu z Wiką do czasu jak skończyłaby 2 latka przynajmniej, ale sytuacja finansowa nie pozwala. Nel ja pracuje nawet w sobote, choc nie w każdą. Mamy teraz niedziele tylko dla siebie, i na wszystko brak czasu ![]() Ninamamma ja nie byłam na urlopie, to moja pierwsza praca, a zatrudnili mnie dlatego, że mam dobre kwalifikacje, narazie na okres 3 miesięcy. Ale cos mi się wydaje, że mi nie przedłużą ![]() ![]() ![]() A prace mam bardzo odpowiedzialną. Co do tego kto się Wiką opiekuje, a wiec szukamy niani a to nie jest łatwe zadanie, tą co mielismy miec to zrezygnnowala i ostatnio nam powiedziała, ze dlatego, że rady sobie by nie dała po tym co widziała. Jutro ma przyjsc nowa niania. W tym tygodniu Wika była u tesciów i tescio z nią sobie za bardzo nie radził, nosił ją ciągle na rekach i teraz zrobiła się rozpuszczona i jak jej czegos nie chce dac to w płacz, krzyk i pisk. Jest strasznie odparzona i zadna masc nie pomaga ![]() A teraz ? ![]()
#5042 |
Wtajemniczenie
|
Moni@ na tych ostatnich zdjęciach wyglądasz jak modelka.
zresztą wszystkie te nasze dzieciaczki takie super są. Mi pediatra poleciła podawać mleko kartonowe tak gdzies na wiosne, lato. Powiedziala, ze jak Wika dostałaby je teraz to nic się nie stanie ale, ze takie kartonowe jest zdrowsze, ma odpowiednią ilosc witamin dla dzieci w naszym wieku wiec warto je podawac do 2 urodzin, nawet na przemian z modyfikowanym. Jastin a z tym smoczkiem to faktycznie, ja to bym do producenta napisala, a pisalas, ze Wika tylko tego smoczka uzywa, wiec moze nawza ci sie przypomni ? Mam nadzieje, ze twoja mama juz ochłoneła po tym zdarzeniu z tirem. Tak mi przykro, ze wasz dzieciaczki bedą miały jakies zabiegi ![]() Wika ma ząbków 7 i kolejny jej wychodzi i wychodzi i wyjsc nie moze, a ona się meczy i meczy. Buziaczki dla was ![]() ![]()
#5043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5044 |
Zadomowienie
|
[quote=Moni@;3671560]Alienku
![]() ![]() A ja zgodze sie z moja przedmowczynia, wlasnie, ze taK JEST. Jutro napisze cos wiecej, bo teraz Kasia mi nie da. |
![]() ![]() |
![]() |
#5045 |
Zakorzenienie
|
Widze ze dzis malo kto tu byl..Weekend z dzieciaczkami i odpoczynek od wizazu
![]() No to co ja bede pisala jak nikogo nie ma...ide spac... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5046 |
Zadomowienie
|
Alien nie denerwuj się na zapas może jutro wszystko się uspokoi
![]() ![]() Napisze króciutko bo spac mi sie chce ![]() ![]() ![]()
#5047 |
Zakorzenienie
|
Kasiu my też wczoraj byliśmy na placu zabaw, tzn. dokładnie w Krainie Zabaw u nas w galerii, dzieci miały radochę -najbardziej w piłeczkowym basenie, niestety aparatu nie wzięliśmy, dlatego ja fotek nie pokazę
![]() Humbak, Moni@ i Iwonka mi też przykro z powodu operacji/zabiegów Waszych maluszków ![]() ![]() Iwonko jakbyś chciała to tutaj jest forum dla mam z podobnym problemem: http://uronef.pl/forum/forum.php/tem...a801f03085e818 możesz sobie porozmawiać z innymi mamusiami, które to przeszły ![]() Alien wierzę, że wszystko się ułoży w pracy, początki zawsze są ciężkie ![]() ![]() Moja szwagierka się zamartwia, bo dziś miał wyjść ze szpitala Bartoszek (to 2 kg maleństwo o którym Wam pisałam), jednak coś go nie chcą wypuścić ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5048 |
Zadomowienie
|
Moni@ mój tż jak był dzieckiem to też miał wędrujące jądra, ale na szczęście wszystko się unormowało i zabieg nie był konieczny. Mam nadzieję że i u was tak będzie
![]() A tu foteczki z placu zabaw
#5049 |
Zadomowienie
|
i jeszcze tu 4 foteczki , oczywiście ta 4 fotka przerobiona w photoshopie
![]()
#5050 |
Rozeznanie
|
Moni@ wyglądasz swietnie i nie wypisuj głupot o sobie
![]() ![]() Alienku trzymaj się i nie daj po sobie jeździć ![]() Dla maleńkiego Bartoszka ![]() ![]() Kasia ale sliczne panny ![]()
#5051 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Humbak dziękujemy za komplement ![]()
![]() |
#5052 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki!
ja na chwile dosłownie sie przywitać ![]() Alien fajnie ze sie odezwałaś ![]() ![]() ![]() Co do Twojej pracy to początki zawsze sa trudne wiec z czasem bedzie dobrze ![]() Dziewczynki tymi zabiegami to sie nie przejmujcie,lepiej teraz niz później kiedy dzieciaczki bedą wiecej rozumiały ![]() Humbak a co dokładnie bedą Liliance robić na serduszku? Kasiu świetne fotki ![]() ![]() Wice zęby sie ne przebiły ![]() ![]() ![]() Ma katar i kaszle troche,wdodatku dostala jakiś krostek na pupie,i to chyba nasza wina tzn. moja i tż bo nam sie cholerka zachciało oszczędzać i kupilismy jej nie te pieluchy co zawsze tylko jakies po promocji no to teraz mamy za swoje ![]() ![]() Niki i jak z decyzja dotyczącą mieszkania? |
![]() ![]() |
![]() |
#5053 |
Zakorzenienie
|
Humbak
![]() Kaasiaaa zdjecia super, ja tez marze by z Szymonkiem pojechac do takiej bajlandii..Ale jak zacznie chodzic, bo teraz to tylko klopot jakby nie mogl nigdzie sam isc...Bajerancka Twoja slicznotka w tych pileczkach... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5054 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#5055 |
Raczkowanie
|
Witam dzisiaj..
Dziekuje za polecony link do tematu:dzieci dwujezyczne!!! A poza tym piekne fotki a na nich sliczne dzieci ![]() U nas dzis taka piekna pogoda ze wybralam sie na dlugi spacer a przy okazji kupilismy nocniczek! Juz jej sie spodobalo siedziec na nim...niech sie przyzwyczaja! Alien-trzrymam kciuki !!! |
![]() ![]() |
![]() |
#5056 |
Zakorzenienie
|
Humbak, Kasiu ja też uważam, że lepiej aby dzidzius był pod fachową opieką lekarzy, niż niedoświadczonych jeszcze rodziców. Ale bardzo im współczuję (zwłaszcza mamie dziecka), wrócić do domu po porodzie bez dziecka i oglądać puste łóżeczko
![]() ![]() Właśnie Humbaczku na co choruje Twoja Lilianka?? To coś poważnego?? Skąd to się u niej przyplątało??? ![]() Jastin chyba jednak tam nie pójdziemy, bo jest duże prawdopodobieństwo, że na przyszły rok, lub za dwa latka będziemy mieli już swoje mieszkanie, więc teraz tylko w to wkładamy pieniądze, aby jak najszybciej skończyć. Dziś TZ kupił blachę na dach i teraz czekamy na pogodę i zaczynamy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5057 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5058 |
Zakorzenienie
|
Oj to widze ze nie tylko moj Szymek ma cos z chorobska..
![]() ![]() Tez jest troszke wysypany ma krostki ale to u nas alergiczne..jego tak po Danonku albo biszkoptach wysypuje...i daj tu dziecku cos na ząb ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5059 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj wyciągnęłam spacerówkę po Julii, wyczyściłam ją bo trochę się zakurzyła i stwierdziłam że w sumie to ja nie musze kupować nowej bo ta jest w bardzo dobrym stanie. Wogóle nie zniszczona i ładna, jedyny jej minus to ten że ciężko się nią skręca ,ale mam już tak ją opanowaną że dla mnie to nie problem ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#5060 |
Zadomowienie
|
Humbaczku,Moni i Iwonka trzymam za Was kciuki,żeby Wasze maluszki miały jak najmniej problemów zdrowotnych. Moja Amelcia miała kaszelek,ale jak odstawiłam poduszki z pierza to kaszel minął.
![]() Alienku trzymaj się w pracy,jeżeli to Twoja pierwsza praca,to w przyszłości przekonasz sioę,że życzliwych ludzi w pracy mało jest. ![]() ![]() Jastinku nie ma co lepiej zbierajcie pieniążki na swoje. |
![]() ![]() |
![]() |
#5061 |
Zakorzenienie
|
Nel nie rozumiem
![]() Później napisze wiecej co i jak bo teraz uciekam do dentysty ![]() Dziewczyny jakie macie plany na Walentynki?Mój tż sie smieje ze to durne świeto i nie bedziemy go obchodzić ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5062 |
Rozeznanie
|
Mówie Wam kochane jakie mieliśmy przeżycia w nocy
![]() Niki wada Lilianki nie jest dziedziczna nikt z naszych rodzin nie miał takich problemów z sercem. Ona ma dziure w przegrodzie miedzykomorowej, to znaczy nie zarosła jej się ta przegroda do końca w życiu płodowym ![]() ![]() ![]() A tak wygląda dziecko ktore wstało o 6 i za cholere nie nie może usnąć tylko mendzi i marudzi ![]() ![]()
#5063 |
Zakorzenienie
|
Jastin Nel to chyba do mnie pisała, tylko się pomyliła- tak przynajmniej ja to odebrałam
![]() Z Walentynkami u nas jest podobnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Humbaczku będziemy mocno trzymać kciuki za Liliankowe serduszko, aby się zarosło ![]() ![]() ![]() ![]() ps. Lilianka jest śliczniutka ![]()
![]() |
#5064 |
Zadomowienie
|
Humbak Lilianka jest extra
![]() ![]() ![]() Co do walentynek to u nas się obchodzi tzn tż kupi mi kwiatka albo jakiś drobiazg i to wszystko , z resztą okaze się jutro ![]()
#5065 |
Rozeznanie
|
Dziękuje dziewczynki
![]() Dom sąsiada się spalił tak, że nie nadaje się w tej chwili do mieszkania. U nas dzisiaj pogoda wiosenna. A wczoraj to był taki mróz, że szok. Strasznie pokopana ta pogoda.
#5066 |
Zakorzenienie
|
Jastin co z Twoim guzkiem w piersi??? Byłaś już u lekarza???
![]() |
#5067 |
Zadomowienie
|
Niki
![]() ![]() Humbaczku ale miałaś nockę,ale Lilianka mimo niewyspania to pięknie wygląda. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5068 |
Rozeznanie
|
Gdzie sie wszystkie podziewacie?
Nel ![]() ![]()
#5069 |
Zakorzenienie
|
Kochane buziaki dla was i maluszków z okazij walentynek
![]() Ja ostatnio rzadko jestem i malo pisze bo troche mi sie spraw nawarstwiło i nie mam czasu zabardzo ![]() ![]() Niki do lekarza nie poszłam,chyba stchórzyłam,ale jak powiedział ze to raczej nic takiego to wole tak mysleć,wiem ze to głupie podejscie ale juz tak mam.Wczoraj byłam u dentysty i narazie dość ma wrażeń ![]() Humbak Lili super ![]() Wiecie co ja tak od kilku dni sie zastanawiam czy nie powinnam isc z Wiką do ortopedy?.Ona do pół roku miala problemy z bioderkami i wsumie wcześnie zaczęła chodzić,moze powinnam sie zapisać i sprawdzić czy wszystko wporzadku.Co Wy myślicie? Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#5070 |
Zadomowienie
|
Jastinku idź do ortopedy jak masz jakieś wątpliwości. Ja też się wybieram. Bo wydaje mi się, że Kasia ma płaskostopie. Mój brat miał i jak poszli z nim do ortopedy jak miał 2 lata (bo pediatra mówił, żeby jeszcze poczekać) to ortopeda ochrzanił, że tak późno przyszli. Więc ja idę już. Wybieram się właśnie po skierowanie. No i piątek idę do chirurga. Zobaczymy kiedy ten zabieg i czy trzeba będzie lezeć z małą w szpitalu.
Dziś opiekunka mi powiedziała, że może wyjedzie do pracy do Niemiec na czerwiec i lipiec. Ma mi dać do jutra konkretną odpowiedź. Obawiam się, że może nie wrócić, chociaż twierdzi, że wróci na pewno. Jak nie to mała pójdzie od września do żłobka. A wakacje pokombinujemy z urlopami i załatwię kogoś na miesiąc. Moja ciotka ma takie córy, że z przyjemnością któraś z nich zajmie się Kasią. Wiecie co? Kupiłam wczoraj takie czasopismo "Baby" i tam jest atykuł o styczniowych mamach, które poznały się na forum i spotkały się w realu. No i tak sobie pomyślałam, że to tak fajnie. Te dzieciaczki razem się bawiły, bo jedna z dziewczyn udostępniła mieszkanie na sesję. Musimy chyba się spotkać i zobaczyć czy też by nam się tak fajnie gadało. Ale z tym czasem i odległością to ciężko sobie poradzić. Zmykam dalej do roboty, bo normalnie papiery mnie zaraz przywalą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.