|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#5041 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Witam tez nowe Plazowiczki i powodzenia.
![]() |
#5042 |
Rozeznanie
|
A ja może powitam wszystkie "stare" plażowiczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5043 |
Rozeznanie
|
Też witam poświątecznie
![]() ![]() ![]() Mam do Was pytanie: mama ma wagę liczącą przy okazji kilogramów również poziom tłuszczu i wody. Fakty są takie: Dobrze to czy źle?? Szukałam info o prawidłowym poziomie tłuszczu i wody, ale co strona to inne dane. Może któraś z Was ma jakieś sprawdzone liczby?? Będę wdzięczna za odpowiedźWiek: 26 Wzrost: 168 Waga: 63 Płeć: K Poziom tłuszczu (wyrażony w procentach): 22,6 Poziom wody (wyrażony w procentach): 58,9 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5044 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dla kobiety poziom tłuszczu 20-29 jest w normie, także spokojnie ![]() A poziom wody? Ciało kobiety składa się z około 60% wody ( mężczyźni ok 65%) więc powinnaś pić więcej wody. ![]()
MOJA WALKA Z KILOGRAMAMI: 70...68...67,9....67,3...65,5...64,4.....60kg wzrost: 174cm. Cel: ![]() ![]() Edytowane przez Beatky Czas edycji: 2009-04-14 o 14:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5045 |
Zakorzenienie
|
Mam dylemat... bo przez swieta to baaaardzo grzeszylam, nie wiem czy wszystkie wizazanki razem byly by lepsze w grzeszeniu ode mnie.... jednak z podkulonym ogonkiem wracam na droge poczciwa
![]() Co poczac.... a w sobote bym chciala miec plaski brzusio? 1 faza? czy co ? ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- pomijajac to ze sie nie zwaze naewno teraz bo sie zalame...
![]() ![]() [...] i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę [...] Od jutra się uczę! Edytowane przez migotka1010 Czas edycji: 2009-04-14 o 17:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#5046 |
Rozeznanie
|
migotka,na poprzedniej stronie dziewczyny radziły co w podobnej sytuacji zrobić. Ja też nie byłam święta. No nie grzeszyłam strasznie, ale nie trzymałam się diety w 100%, ale nie zamierzam zaczynać znowu I fazy. Teraz ogranicz tylko węglowodany. Owoców też nie jedz dużo. Sam Agatston przestrzega przed przedłużaniem I fazy - a u Ciebie mniej więcej by to tak wyglądało. Pilnuj się teraz porządnie i trzymaj się II fazy. Szczególnie, że masz to wesele. Po co będziesz wracała na I fazę, skoro i tak złamiesz się po kilku dniach? Później znowu będziesz chciała wrócic na I fazę i tak w kółko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5047 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczynam wątpić, że w ogóle skończę kiedykolwiek ![]() Cytat:
poziom tłuszczu w granicach 30 poziom tkanki mięśniowej 32-33 poziom wody 46 czyli drastycznie poniżej normy a piję jak smok ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5048 |
Zakorzenienie
|
no niby tak... ale jak widze ze moje efekty poszly na marne to mnie szlag trafia... mam wielki nadety brzuch i na dodatek boki mi sie ogromne zrobily... jaki czlowiek glupi... eh... ja to chyba jednak zdecyduje sie na ta 1 faze znowu ale po weselu za chiny sie juz nie zlamie, niczym
![]() ![]()
#5049 |
Rozeznanie
|
Ogranicz węglowodany i może jedz rzadko owoce teraz przez te dni. Daj sobie spokój z tą I fazą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5050 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#5051 |
Rozeznanie
|
No i żeby nie było, ja tylko radzę - zrobisz jak uważasz
![]() edit: No i od razu dodaję mój jadłospis z dziś. Jeszcze na pewno nie jest poświątecznie idealny, ale dążę do tego ![]() Śniadanie: serek wiejski z dużą ilością pomidora i ogórka szklarniowego - tylko tyle miałam w lodówce, bo w święta wszystko pozamykane było:P I przekąska: jabłko z plasterkiem topionego fit i ostatnia babeczka jabłkowa SB Obiad: pierś z kurczaka duszona z pieczarkami z niecałą szklanką makaronu pełnoziarnistego (wiem, wiem, tutaj przesadziłam z tym makaronem) z mizerią (ogórek z jogurtem naturalnym) II przekąska: kawałek sernika SB Kolacja: omlet z serkiem wiejskim, pomidorem i ogórkiem szklarniowym I w końcu udało mi się wypić te 2 litry wody i kilka herbatek zielonych. Bo herbatki niby zawsze piję - raz zielona, raz czerwona, zależy jaką mam w domu, ale z tą wodą, to bywa niestety różnie. Dawniej nie piłam jej w ogóle, a teraz nagle mam zacząć pic 2 litry... Bywa ciężko. Ale staram się. Edytowane przez alusia1989 Czas edycji: 2009-04-14 o 17:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#5052 |
Zakorzenienie
|
macie racje... po co pytam... bo zalamalam sie, a raczej zawiodlam sie... myslalam ze mam silniejsza wole, tyle dni bez slodyczy, z wyrzeczeniami by tu potem tak odwalic... musze znowu wpasc w trans zdrowego odzywiania sie... a inaczej niz przez 1 w to nie wejde... i to juz od jutra.... wiem ze moze i zle robie, ale jest to pierwsza dieta na ktroej naprawde dobrze sie czuje i widzialam efekty... chcialabym dopiasc swojego
![]() ok ok ![]() ![]() ![]() ![]()
#5053 |
Rozeznanie
|
A mogłabyś się najpierw zmierzyć i zważyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
#5054 |
Zadomowienie
|
Hej!
Wracam pokornie na kocyk ![]() ![]() Effa, zabiłaś mnie 8 godzin spaceru ![]() ![]() ![]() cos czuję że jeszcze jutro pociągnę światecznymi resztkami ![]() ![]() Beatky, miło Cię widzieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5055 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
menu na 3 dni przygotowane, powinno być dobrze ![]()
![]() |
#5056 |
Wtajemniczenie
|
Witam !
Ja przez swieta zlamalam sie jedna nozka kaczki, jednym kawaleczkiem gaski i 3 plastrami karkoweczki pieczonej z borowka. To chyba nie sa jakies wielkie grzechy, hm ? I caly czas mam problem z brakiem energii i zawrotami glowy ![]()
#5057 |
Rozeznanie
|
pearpearl, a na jakim etapie diety jesteś? Przepraszam, ale nie pamiętam teraz wszystkich.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5058 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmmm niby waga pokazuje z 0,5kg więcej, ale czuję., że w pasie wiecej ![]() Cytat:
![]() Niestety zjadłam uszy królikowi z czekolady ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#5059 |
Rozeznanie
|
To jest okropne dziewczyny, 2 dni świąt, a wcześniej tydzień sprzątania i gotowania, a później znowu tylko sprzątanie, pranie i ogólne porządki poświąteczne i ... dieta:P Strasznie to niesprawiedliwe:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#5060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5061 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny trochę się zapędziłysmy.Już 5060 postów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5062 |
Zadomowienie
|
Ja już jestem u siebie i od jutra kocyk- dzisiaj nie dało rady...
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5063 |
Rozeznanie
|
A ja właśnie muszę iść na 2go fazowe zakupy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5064 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I zawsze jak wstaje z krzesla, lozka itp to na poczatku musze odczekac chwike, bo mam czarne plamki przed oczami. Nie moge sie doczekac chlebka i jabluszka ![]() Cytat:
![]() Jaki chlebek masz zamiar jesc ? Kupny czy sama bedziesz piekla ?
![]() |
#5065 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mamy niestety tkanki mięśniowej nie pokazuje, ale niedługo mam urodziny i sobie taką wagę z pomiarami zażyczyłam w prezencie ![]() ![]() ![]() Dzisiejszy jadłospis wygląda tak: *właśnie wcinam: wieśniak z połową ogórka, jajkiem, 2 plastrami gotowanej szynki, zieloną cebulką (pomidory mi się skończyły) *dwa jabłka *uparowany rano mix brokułowy+mix fasolkowy (po 1/3 opakowania) z plasterkiem szynki pociętym w paseczki w sosie z jogurtu naturalnego z mnóstwem przypraw (zioła prow., papryka, czosnek-za to bez soli) *dwa plastry schabu ze śliwką (odgrzane na parze) plus buraczki z chrzanem (uwielbiam buraki, a poza świętami ich w ogóle nie jem więc chyba mogę sobie raz pozwolić ![]() A o 18:00 jestem umówiona na piwo ze znajomym ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5066 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
migotko nie przejmuj sie tak, kazdy grzeszyl na swieta i nie wolno za bardzo tak tego rozpamietywac, bo to na pdsychike działa, nie wskakuj na 1 bo to zgubne, a pozatym II faza prowadzona restrykcyjnie jest moim zdaniem trudniejsza, bo wymaga obserwacji własnego organizmu jedz lekkie kolacje białkowe pocwicz lekko i waga w ciagu tych kilku dni unormuje sie effo i Ilonko zapisuje sie do klubu sprzatajaoco pioracej kobity u mnie od piatku do poniedziałku włacznie cos piekłam wiec kongo w piekarniku i szafkach ech origa jestem w Twoim wieku i mam twój wzrost nawet wage podobna waze ok 3-4kg mniej) ale tłuszczu to ja mam wiecej ok25% ![]() a oto moja spowiedz z fleshem *wiesniak z garstka płatków zdrowy błonnik+pol jabłka +pol banana+lyzeczka syropu klonowego ![]() *jedna muffinka owsiana (z ksiazki)+kawałek twarogu *sałatka cobba z ksiazki *2 plastry szynki+warzywka *male jajko czekoladowe ![]() *omlet z 2 jaj z papruka i szczypiorem+plastry krakowskiej drobiowej
#5067 |
Raczkowanie
|
Kochany TELICZKU , a ja jako pierwsza tutaj składam CI serdeczne życzenia z okazji TWOICH URODZINEK, dużo zdrówka, spelnienia marzeń, spełnienia w życiu osobistym , pięknego dalszego dietkowania i żebyś zawsze była taką pogodną i z poczuciem chumoru KOBIETKĄ .
|
![]() ![]() |
![]() |
#5068 | ||||
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie dzis owsianka na sniadanie i pizza na obiad - musialam lodowke wyczyscic ![]() W nocy mnie takie skurcze lapaly w nogi, raz w dwie jednoczesnie ![]() ![]()
![]() |
#5069 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() tak urodzinowo pozwoliłam sobie na 2 paski czekolady z chili a to dopiero południe ![]() ![]() effe jajko takie małe zeby nikt nie zauważył ![]()
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-04-15 o 10:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5070 |
Zadomowienie
|
Aaaaa i jeszcze!!!!!!!!!!
TELIK STO LAT STO LAT ![]() ![]() ![]() ![]() Asiu pogody ducha nieskonczonej i mnostwa codziennych maly radosci ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.