![]() |
#5041 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowe tabletki YAZ zamiast Yasminelle ...
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że nie będą zbyt częste, bo to naprawdę nieprzyjemne uczucie. Pewnie w nocy będę miała schizy, że znów tego doświadczę. Szczerze, wolałabym już bóle głowy czy plamienia niż te napady gorąca ![]()
![]() |
#5042 |
Zakorzenienie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Ja miałam uderzenia gorąca, czułam się jak przy przekwitaniu ;P hmm różne częstotliwości i długość trwania. Jeśli to Twoje pierwsze opakowanie to może to trwać nawet całe opakowanie ;] ale cóż trzeba przetrzymać. Trzymam kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5043 |
Zadomowienie
|
ja ostatnio miewam takie uderzenia gorąca a jestem już chyba na 12 opakowaniu, ale nie wiem czy to od tabletek czy raczej od serca, bo mam z nim problemy. zauważyłam też wzmożoną potliwość
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- słuchajcie, jutro mam zacząć nowe opakowanie, czyli przyjąć 1. różową tabletkę, z tym że o godzinie w której zawsze je biorę nie będę miała takiej możliwości. tzn. biorę o 18 a jutro wzięłabym tą pierwszą o 14. nie będzie potem żadnego problemu jak drugą wezmę już o 18 i tak do końca opakowania? zdaje mi się, że nie ale wolę się upewnić.
#5044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5045 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziś powinnam przyjąć pierwszą różową tabletkę z nowego opakowania, ale nadal nie mam miesiączki... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5046 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5047 |
Zakorzenienie
|
Do skutków ubocznych zaobserwowanych u siebie dodaję wrażliwe na dotyk piersi oraz wahania nastroju -_-
Wczoraj wieczorem zanim jeszcze przyjęłam kolejną tabletkę, zupełnie bez powodu zaczęłam płakać :/ Później co jakieś 15min. potrzeba płakania powracała ![]() Ech, hormony...
#5048 |
Raczkowanie
|
Dzięki konwalijka82, po prostu chciałam się upewnić mniej więcej kiedy pojawi się miesiączka.
Mam nadzieję, że odpowie mi jeszcze ktoś, kto też tak jak ja dostał te tabletki jako formę leczenia. Moja ginekolog twierdzi, że dzięki temu zmniejszą się bóle jajników. Ostatnio byłam w szpitalu, ponieważ dostałam ostrego zapalenia przydatków i przypisała mi właśnie yaz... Czy któraś z Was bierze tabsy nie tylko jako antykoncepcję?! |
![]() ![]() |
![]() |
#5049 |
Przyczajenie
|
Pewnie było to milion razy ale naprawdę nie mam czasu czytać całego forum. Otóż czy stanie się coś jeśli zacznę brać nowe tabletki (nowe opakowanie) dzień później (czyli zrobię nie 4 a 5 dni przerwy)?
|
![]() ![]() |
![]() |
#5050 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5051 |
Zakorzenienie
|
Najlepiej stosować wtedy dodatkowe zabezpieczenie.
![]() |
#5052 |
Przyczajenie
|
Witam Drogie Forumowiczki
![]() Zwracama się do Was, Drogie Koleżanki, z pytaniem odnośnie tabletek Yaz. Od ponad 1,5 roku biorę tabletki Yasminelle. Byłam z nich zadowolona, do czasu, aż potwornie nie zaczęła mnie boleć głowa. Dziś byłam u mojej gin, która zapisła mi Yaz. Powiedziała mi, że powinnam zacząć je przyjmować w pierwszym dniu krwawienia. Dopiero jak przyszłam do domu to zaczęłam się zastanawić, czy nie powinnam zacząć ich przyjmować zaraz po zakończeniu blistra Yasminelle? Albo po tej 7 dniowej przerwie? Z tego co słyszałam, to jak się zmienia tabletki to nie powinno się robić żadnej przewy;/ Bardzo proszę o jakąś małą podpowiedź w twj sprawie ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5053 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#5054 |
Przyczajenie
|
mi po dwóch miesiącach brania tabletek tez biustu troszkę przybyło ale że ja śpię na brzuchu.....
![]() ![]() prosiłam Was wcześniej o odpowiedź ale olałyście mnie to tak na marginesie... ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5055 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też miałam podobny dylemat wtedy też sugerowałam się ilością hormonów, ale zastosowałam się do ulotki.
![]() |
#5056 |
Zadomowienie
|
#5057 |
Przyczajenie
|
Wiem, wiem...pewnie było to już "pare" razy poruszane, ale wątek jest tak obszerny, że nie jestem w stanie tego szybko ogarnąć...a jeśli jednak miałabym przyjąć bez tej 7 dniowej przerwy to musiałabym je już jutro zacząć brać
![]() ![]() Z góry dzięki za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5058 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PS. Te tableteczki są tak małe, że w ogóle nie czuję, gdy je połykam ![]()
![]() |
#5059 | |
Zakorzenienie
|
odpowiedz na takie pytania znajdziesz w ulotce wiesz? nie trzeba calego forum czytac
![]() ![]() |
![]() |
#5060 |
Raczkowanie
|
Byłam u ginekologa i sie załamałam! mialam do niego 2 proste pytania i w dodatku na kazde usłyszałam po skrocie słowa "nie wiem" (oczywiscie lekarz szybko sie nie poddal cos mi podziamdzial bez jednoznacznej odpowiedzi). Pytania brzmiały nastepująco:
1) Czy moge pic melise/brac tabletki melisy. 2) Czy moge brac skrzyp lub temu podobne preparaty na wlosy i paznokcie Bo ja juz wiem ze oprocz tego dziurawca zioła raczej nie szkodza tabletkom. Ale bylam pełna złosci kiedy umawiam sie do lekarza mam zapisane rozne pytania na karteczce a tu guzik nie mam ani jednej jasnej odpowiedzi... Czy ktos ma odpowiedz jasna od ginekologa ze to jest zupełnie bezpieczne? |
![]() ![]() |
![]() |
#5061 |
Przyczajenie
|
Witam, ja z dość pilnym zapytaniem
![]() Wiem, że do rozwiązywania tego typu wątpliwość jest ulotka, i oczywiście do niej od razu zajrzałam, ale ważne jest dla mnie bardzo, by ktoś jeszcze potwierdził moje działanie. Yaz przyjmuj e codziennie o 21 (czasem 21:30, małe odstepstwo). Niestety wczoraj pomielam tabletke (3rzad z blistra). Przyjełam ją rano, po godzinie 6. Jak w tej sytuacji nalezy postepowac? Dziekuje bardzo z gory za odp. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5062 |
BAN stały
|
Witajcie, wiec biore tabletki od 2 lat -yasminelle.
W poprzednia niedziele wzielam ostatnia tabletke i w czwartek czyli w 4 dzien dostalam krwawienie z odstawienia, jajniki rwały mnie jak zawsze.wiec powinno byc wszystko okej.Ale wzielam pierwsza tabletkę zamiast w poniedzialek na 8 dzien to w niedziele , cos mi sie pokrecilo nie wiem czemu tak wzielam. no i wczoraj tez zazylam, a krawawienie nie ustalo tzn nie leci mi juz taka sama krew , tylko zmieszana ze sluzem. i doslownie male ilosci ale leci to mnie dziwi. co to moze byc? ![]() bede wdzieczna za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5063 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#5064 |
Przyczajenie
|
hej mam tabletki ale nie wiem czy mozna je brac wczesniej jeszcze przed okresem zaczą dawkowanie
|
![]() ![]() |
![]() |
#5065 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5066 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#5067 |
Raczkowanie
|
![]()
czesc Dziewczyny, jak to jest jesli wzielam zapomniana tabletke z dnia poprzedniego (godz. 20) a wzielam na drugi dzien przed 7:00 - czyli nie minelo 12 godzin,
a wzielam 21szą tabletke czyli zostaly jeszcze 3 rozowe i 4 placebo. Czy powinnam brac dalej jak leci czy wziac te 3 rozowe i nie brac 4placebo a rozpoczac kolejny blister? jak to jest naprawdE? bo szczerze to juz nie wiem... z gory dziekuje za info... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5068 |
Rozeznanie
|
Witajcie!
jestem nowa na forum to raz, i jestem po pierwszym opakowaniu tych pigułeczek. Na początku miałam lekkie plamienia, potem miałam spokój przez jakiś tydzień i w tym czasie współżyłam (bez prezerwatywy, nie skończył we mnie...aczkolwiek wiem, że może dojśc nieco wcześniej do lekkego wytrysku) z swoim lubym (ok.10-14 dzień cyklu) . I mam mały problem, a może to moje przewrażliwienie. Bo podczas 19 dnia cyklu miałam krwawienia tylko, że nieco inne niż przy miesiączce bo krew była nieco "brudniejsza" (trwało to 5 ni) i objawy tak jak przy miesiączce czyli ból podbrzusza, nabrzmiałe piersi, kilka "syfków", itd. Ale w trakcie tabletek placebo nie wystąpiło u mnie krwawienie z odstawienia - zrobiła sobie test - negatywny i od 3 tyg.od współżycia ponowiłam (innej firmy dla porównania) i negatywny. Trochę się obawiam...bo jeszcze nie jestem gotowa na dziecko więc dlatego postanowiłam się zabzpieczyć... Dziewczyny pomóżcie... czy za bardzo jestem przewrażliwiona tą całą sytuacją i za bardzo się schizuję?? |
![]() ![]() |
![]() |
#5069 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#5070 |
Przyczajenie
|
Cześć Kobitki
![]() Przyznam się że byłam mocno przekonana że posiadam jeszcze jedno opakowanie tych magicznych tabletek a tu zonk - jakaż ja jestem ostatnio zakręcona. Wizytę ma już umówioną na 4 grudnia a blister się kończy 1-go ![]() Proszę napiszcie a skontaktuje się z wami Ściskam p.s. z tabletek jestem naprawdę zadowolona - już ponad pół roku je stosuje i jest spoko Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:18.