...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana... - Strona 169 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-25, 08:39   #5041
kredka131
Raczkowanie

GG do kredka131
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...

Cytat:
Napisane przez makinom33 Pokaż wiadomość
Kredka, co do tych serków homogenizowanych z 0% zawartością tłuszczu to gwarantuje, ze są i nie jest to problem u nas. Ostatnio zakupiłam cały kartonik - firmy Ostrawia. To kwestia sklepu, u mnie sa w Stokrotce. To tak apropos serków .
I chyba zaczynam miec dolek, jestem 9 dzien na proteinkach i 1,8 w dół, ale od dwóch dni waga zaparla sie niczym osiol i stoi. Dziwne bo juz zaczełam sie wazyc i rano i wieczorem , a ona jakby zamarla, ani grama w dol ani grama w gore, od 48 godzin to samo . Wiem, ze ruszy, ale kiedy i w którą strone . Mam dosc
A to widzisz - nie spotkałam To Ci zazdroszczę że masz do nich dostęp... Muszę w takim razie mocniej się rozejrzeć Dzięki za podpowiedź

A Ty nie zadługo na proteinkach? Dukan pisze wyraźnie że nie wolno dłużej niż 5 dni... Może Twój organizm się buntuje? Daj mu trochę odsapnąć i zdjedz warzywka
Ostatnio u wszystkich "dukanek" waga wolno spada, wiec może to wpływ pogody? księzyca? trudno powiedzieć...
kredka131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 08:39   #5042
NiKaNu
BAN stały

u mnie dzisiaj 9 dzień proteinek i..... 1kg w gore.... a już byłam taka szczęśliwa, bo waga spadła przez poprzednie 8 dni o 4kg, a teraz wróciło do 3kg ;/
wiem, ze wczoraj troszkę zgrzeszyłam, ale CAŁY 1 KG? ;/
NiKaNu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 08:59   #5043
landi0909
Zakorzenienie

NiKaNu za grzeszki placi sie surowa cene.. mi tez jak grzeszylam to przybywalo zawsze kilo..
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 09:07   #5044
NiKaNu
BAN stały

a później jakoś miarę szybko spadało czy walka od początku, tak samo trudna?
no bo 1kg za 3 wafelki i krówkę to...nawet te słodycze tyle nie ważyły
NiKaNu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 09:23   #5045
Didier
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kredka131 Pokaż wiadomość
No tak sobie myśle... że od jutra zrobię sobie 3 dni białkowe (środa-piątek), a w sobotę przejde do III fazy i od razu będzie uczta
A jak waga mi podskoczy (a czekam jeszcze na @) to wtedy zrobię parę dni białkowych, by potem ostatecznie przejść do fazy III i odliczać 190 dni (bo zjechałam 19 kilo )
Tak zrobię.. a co tam

---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

Hej Paulina Tymi grzeszkami robisz sobie małe ku-ku... tzn dla organizmu, bo on już nie wie co ma z sobą biednym robić Czy zjadać swój tłuszcz, czy go jednak magazynować...
Odchudzanie metodą Dukana polega na tym że nie jesz tłuszczy i węglowodanów... tylko proteiny, a żeby organizm mógł je strawić, rozłożyć i pierun wiec co jeszcze - to potrzebuje energii którą czerpie z Twojego odłożonego tłuszczyku... Czyli zjadasz sie sama
Jednakże gdy grzeszysz... wtedy organizm nie potrzebuje spalać tłuszczu, bo mu sama dostarczasz potrzebną energię poprzez owoce (cukier), paluszki (węglowodany)...

Nie wiem w której fazie jesteś, ale nie powinnaś jeść owoców, ani jogurtów owocowych... Postaraj się wytrzymać choć parę dni na produktach dozwolonych - waga wtedy się ruszy... no i koniecznie pij dużo wody! wtedy nie ma takiego łaknienia

o rany kredka131 jak dlugo jestes Dukanie? ja tez tak kce!!!
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 09:46   #5046
kredka131
Raczkowanie

GG do kredka131

Cytat:
Napisane przez Didier Pokaż wiadomość
o rany kredka131 jak dlugo jestes Dukanie? ja tez tak kce!!!
Na diecie jestem dokładnie od 8 kwietnia Ale też miałam co zrzucić hi hi!
No i ściśle trzymałam się książki Dukana. Czyli nie przesadzałam z dniami proteinowymi. Jechałam trybem 5/5. Oczywiście na początku leciałam w miarę szybko - 2,5 miesiąca - 10 kg, a potem zwolniło... i tak do dziś. Ostatnii kilogram schodził prze 2 tygodnie!

W każdym razie dużo też nie grzeszyłam, nie jadłam na imprezach, nie robiłam przerw (typu zjadłam serniczka u mamy), a jedyne moje grzeszki to winko od czasu do czasu w dni W+P

Trochę silnej woli potrzeba jednak by taki były efekty. Ale... uważam że każdy może

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Dodatkowo byłam przez 10 dni na urlopie, w Kazimierzu Dolnym na festiwalu Dwa Brzegi i tam również udało mi się trzymać diety. Znalazłam fajną knajpkę Ogród grillowy gdzie wszystko było z grilla - pierś z kurczaa (mniam) czy łosoś... mmmm

Tak więc jak widać, nawet na wakacjach można sie powstrzymać Gofry, lody - którymi ludzie się zajadali - nie robiły na mnie wrażenia. Nie chodziłam głodna, tylko ciągle butlę z wodą miałam przy sobie, tak sie uzależniłam hi hi!
Stary 2009-08-25, 10:01   #5047
Didier
Rozeznanie

Cytat:
No i ściśle trzymałam się książki Dukana. Czyli nie przesadzałam z dniami proteinowymi. Jechałam trybem 5/5. Oczywiście na początku leciałam w miarę szybko - 2,5 miesiąca - 10 kg, a potem zwolniło... i tak do dziś. Ostatnii kilogram schodził prze 2 tygodnie!

W każdym razie dużo też nie grzeszyłam, nie jadłam na imprezach, nie robiłam przerw (typu zjadłam serniczka u mamy), a jedyne moje grzeszki to winko od czasu do czasu w dni W+P

Trochę silnej woli potrzeba jednak by taki były efekty. Ale... uważam że każdy może

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Dodatkowo byłam przez 10 dni na urlopie, w Kazimierzu Dolnym na festiwalu Dwa Brzegi i tam również udało mi się trzymać diety. Znalazłam fajną knajpkę Ogród grillowy gdzie wszystko było z grilla - pierś z kurczaa (mniam) czy łosoś... mmmm

Tak więc jak widać, nawet na wakacjach można sie powstrzymać Gofry, lody - którymi ludzie się zajadali - nie robiły na mnie wrażenia. Nie chodziłam głodna, tylko ciągle butlę z wodą miałam przy sobie, tak sie uzależniłam hi hi!

super ja to raczej nie grzesze i nawet mi odpowiada ten sposob odzywiania bo ja nie jem miesa, moze dwa razy w roku kurczaka i mi wystarcza ale no nie wiem jak pomysle o takim dlugim okresie PRZED soba to chyba lepiej po prostu tak nie mysle co nie? ja zrobilam test dukana i wyszlo ze moja waga to 64,3 i powinna ja osiagnac 22/pazdziernika a ja chcialam 60 kg no ale co zrobic lepiej zrzucuc mniej a potem bez problemu to utrzymac tak?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-25, 10:49   #5048
betii5
Rozeznanie

Bardzo proszę o opinię co do kefiru joviO%,ale z owoców leśnych,czy można go pić?Tłuszczu ma 0,05,ale te owoce?

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Proszę napiszcie jak zrobić ten test dukana?
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 10:54   #5049
kredka131
Raczkowanie

GG do kredka131

Cytat:
Napisane przez betii5 Pokaż wiadomość
Bardzo proszę o opinię co do kefiru joviO%,ale z owoców leśnych,czy można go pić?Tłuszczu ma 0,05,ale te owoce?

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Nie ma tłuszczu a ma cukier Odradzam.
Żadnych owocowych jogurtów, kefirów... owoc jest na czarnej liście aż do fazy III.
Stary 2009-08-25, 10:56   #5050
betii5
Rozeznanie

Cytat:

Oj Kredko jak że ja ci zazdroszczę,ale jak czytam to co piszesz to wierzę że ja też dam radę,gratuluję ci bardzo!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Nie ma tłuszczu a ma cukier Odradzam.
Żadnych owocowych jogurtów, kefirów... owoc jest na czarnej liście aż do fazy III.
Tak myślałam ,ale trzeba się upewnić,dzięki
Stary 2009-08-25, 11:00   #5051
kredka131
Raczkowanie

GG do kredka131

Cytat:

wchodzisz na stronę:
http://www.regimedukan.com/je-minscris.html

tam wpisujesz swoje dane - według tłumaczenia maszkuleczki:

1. Państwa Imię): …….
2. Ile chcielibyście ważyć: …. (tylko cyfry!!!)
3. Jesteście: (une femme) = kobieta…… (un homme = mężczyzna)
3a. Spieszno Wam rozpocząć dietę: oui (tak), non (nie)
4. Wasza aktualna waga w kg (na czczo i bez ubrania): …….. (tylko cyfry)
5. Wasz wzrost w cm: ……. (tylko cyfry), a więc np. 165, a nie 1,65
6. Jaka była Państwa najwyższa waga w życiu (nie licząc ciąży w przypadku kobiet): ……..
7. Jaka była Państwa najniższa waga po ukończeniu 18 roku życia (nie licząc wagi w okresach choroby): …………………
7a. Jaka jest Wasza waga stosunkowo łatwa do utrzymania bez specjalnych ograniczeń: …… (tylko cyfry)
8. Czy przechodziliście już jakieś diety: aucun = żadnej, plus - więcej niż 3
9. Państwa wiek: ….. (tylko 2 cyfry)
10. Czy w Państwa rodzinie ktos ma skłonności do tycia: …… Oui = tak, Non = nie
11. Musimy ocenić grubość Panstwa kości. W tym celu proszę prawą dłonią objąć nadgarstek (podobnie jak na rysunku)… 1. mozliwość drobna kość (kciuk i palec wskazujący zachodzą na siebie po objęciu), 2 mozliwość normalna grubość kości, kciuk i palec wskazujący się stykają, 3 możliwość gruba kość , kciuk i palec wskazujący nie stykają się po objęciu nadgarstka
12. Ile razy byliście w ciąży: …. aucun = ani razu, plus = wiecej niż 3 razy,
13. Czy macie wrażenie łatwego chudnięcia w momencie ograniczenia jedzenia: plutot facilement = raczej łatwo, difficilement = trudno
14. Ograniczenie ilości jedzenia jest dla Was męczące: …. oui = tak, non = nie
15. Wasz adres mailowy: …………………..
16. Proszę podać Wasz nick : …………………..
17. Proszę wpisać Wasze hasło dostępu (chodzi o stronę Dukana, bo zrobienie testu wagi jest równoznaczne z zarejestrowaniem się na jego stronie)
18. Je souhaite bénéficier des réductions tarifaires et des offres des partenaires de regimedukan.com = chciałabym korzystać z upustów cen oferty sklepu internetowego partnerów Dukana - odznaczyć kwadracik (jest to opcja ważna po ewentualnym zapłaceniu opieki dietetyka, przy analizie wagi niczym nie skutkuje!!!)
19. Verification = sprawdzenie…. wpisać litery widoczne na obrazku
20. Valider mon analyse = wysłać mój test do analizy

I to wsio

A wy wiecie że ja dopiero dzis zrobiłam sobie ten test??
No i wyszło mi że moja waga którą bez problemu utrzymam to 54,7 kg! A ważę 54,4 kg
Komisyjnie uznałam że przechodzę do fazy III
(komisja w składzie ja i ja bom bliźniak )
Fazę kończę 2 marca 2010 Potem już tylko jeść co sie chce ... z umiarem

Edytowane przez kredka131
Czas edycji: 2009-08-25 o 11:05

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-25, 11:17   #5052
betii5
Rozeznanie

Cytat:
wchodzisz na stronę:
http://www.regimedukan.com/je-minscris.html

tam wpisujesz swoje dane - według tłumaczenia maszkuleczki:

1. Państwa Imię): …….
2. Ile chcielibyście ważyć: …. (tylko cyfry!!!)
3. Jesteście: (une femme) = kobieta…… (un homme = mężczyzna)
3a. Spieszno Wam rozpocząć dietę: oui (tak), non (nie)
4. Wasza aktualna waga w kg (na czczo i bez ubrania): …….. (tylko cyfry)
5. Wasz wzrost w cm: ……. (tylko cyfry), a więc np. 165, a nie 1,65
6. Jaka była Państwa najwyższa waga w życiu (nie licząc ciąży w przypadku kobiet): ……..
7. Jaka była Państwa najniższa waga po ukończeniu 18 roku życia (nie licząc wagi w okresach choroby): …………………
7a. Jaka jest Wasza waga stosunkowo łatwa do utrzymania bez specjalnych ograniczeń: …… (tylko cyfry)
8. Czy przechodziliście już jakieś diety: aucun = żadnej, plus - więcej niż 3
9. Państwa wiek: ….. (tylko 2 cyfry)
10. Czy w Państwa rodzinie ktos ma skłonności do tycia: …… Oui = tak, Non = nie
11. Musimy ocenić grubość Panstwa kości. W tym celu proszę prawą dłonią objąć nadgarstek (podobnie jak na rysunku)… 1. mozliwość drobna kość (kciuk i palec wskazujący zachodzą na siebie po objęciu), 2 mozliwość normalna grubość kości, kciuk i palec wskazujący się stykają, 3 możliwość gruba kość , kciuk i palec wskazujący nie stykają się po objęciu nadgarstka
12. Ile razy byliście w ciąży: …. aucun = ani razu, plus = wiecej niż 3 razy,
13. Czy macie wrażenie łatwego chudnięcia w momencie ograniczenia jedzenia: plutot facilement = raczej łatwo, difficilement = trudno
14. Ograniczenie ilości jedzenia jest dla Was męczące: …. oui = tak, non = nie
15. Wasz adres mailowy: …………………..
16. Proszę podać Wasz nick : …………………..
17. Proszę wpisać Wasze hasło dostępu (chodzi o stronę Dukana, bo zrobienie testu wagi jest równoznaczne z zarejestrowaniem się na jego stronie)
18. Je souhaite bénéficier des réductions tarifaires et des offres des partenaires de regimedukan.com = chciałabym korzystać z upustów cen oferty sklepu internetowego partnerów Dukana - odznaczyć kwadracik (jest to opcja ważna po ewentualnym zapłaceniu opieki dietetyka, przy analizie wagi niczym nie skutkuje!!!)
19. Verification = sprawdzenie…. wpisać litery widoczne na obrazku
20. Valider mon analyse = wysłać mój test do analizy

I to wsio

A wy wiecie że ja dopiero dzis zrobiłam sobie ten test??
No i wyszło mi że moja waga którą bez problemu utrzymam to 54,7 kg! A ważę 54,4 kg
Komisyjnie uznałam że przechodzę do fazy III
(komisja w składzie ja i ja bom bliźniak )
Fazę kończę 2 marca 2010 Potem już tylko jeść co sie chce ... z umiarem
Dzięki za test i jeszcze raz gratulacje.Al e jesteś szczęśliwa
Stary 2009-08-25, 11:33   #5053
landi0909
Zakorzenienie

NiKaNu - po kilku dniach znowu wracało do normy. Tak samo miałam przy soli, jak zjadłam coś z solą. Woda się zatrzymała na kilka dni przez co byłam cięższa.. Pij dużo to szybciej to wypłuczesz
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 11:33   #5054
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

hm.. a ja się nie umiem tam zarejestrować :/

neitka
neitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 11:40   #5055
kredka131
Raczkowanie

GG do kredka131

Cytat:
Dzięki za test i jeszcze raz gratulacje.Al e jesteś szczęśliwa
Dzięęękiii!
jestem mega szczęsliwa! Ddziś zjem pierwszy owoc od 4-ech miesięcy!! aż mi sie humor poprawił i w pracy na mnie dziwnie patrzą bo oni jacyś senni hi hi
No i w sobotę na imieninach pierwsza uczta...

Jak wrócę do domku to zaraz łapię za moją wyrocznię - książę Dukana - i poczytam dokładnie co i jak. Wolę sie doedukować... całą dietę tak robię jak mam wątpliowości to zaraz czytam...
Potem zrobię sobie jako-taki jadłospis na tydzień uwzględniając uczty, czyli kiedy i gdzie no i kiedy makaron, a kiedy kus-kus...

Kochane! Trzymam za Was kciuki byście doszły do tego etapu co ja.
W pracy nadal słyszę ochy jak to ładnie wyglądam. Powoli kupuję rzeczy na siebie i wreszcie widać że mam talię i szczupłe nóżki.
Do tego zmieniłam biustonosz (byłam u bra-fitterki) i teraz mam cycki jak ta lala. A zaznaczę że wczesniej miałam ogromny biust i tylko jego było widać. Mój odwieczny kompleks...ech!
Dziś sie go nie wstydzę, a wrecz sie wypinam, bo staniczek robi mi takie śliczne piłeczki Dodam że bez staniki moj biust wisi jak naleśniki wiec nie jest mega aptetyczny, ale co tam... Bez stanika ide tylko spać przecież
Stary 2009-08-25, 11:41   #5056
Didier
Rozeznanie

Cytat:

betii5, ja pije ten kefir, nie regularnie, że codziennie, ale ze dwa w tygodniu to i owszem
Stary 2009-08-25, 12:14   #5057
znaszmnie9
Przyczajenie

Wczoraj zaczełam diete..
i mam pytanie.. czy można jeść paluszki rybne?
znaszmnie9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 12:16   #5058
kredka131
Raczkowanie

GG do kredka131

Cytat:
Napisane przez znaszmnie9 Pokaż wiadomość
Wczoraj zaczełam diete..
i mam pytanie.. czy można jeść paluszki rybne?
Można, ale bez panierki... Panierka to węglowodany
Stary 2009-08-25, 12:24   #5059
makinom33
Przyczajenie

Kredka, co do czasu stosowania proteinek - wszystko ok. Długość fazy uderzeniowej uzależniona jest od ilości kilogramów, których chcesz się pozbyć: jeśli jest to mniej niż 5 kg, powinna trwać 2 dni, jeśli między 5 a 10 kg, 3 dni. Jeśli masz do zrzucenia 20 kg, pierwsza faza trwa 5 dni, powyżej 20 kg – co najmniej 7 dni. Nigdy nie powinna przekraczać 10 dni
makinom33 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-25, 12:27   #5060
kredka131
Raczkowanie

GG do kredka131

Cytat:
Napisane przez makinom33 Pokaż wiadomość
Kredka, co do czasu stosowania proteinek - wszystko ok. Długość fazy uderzeniowej uzależniona jest od ilości kilogramów, których chcesz się pozbyć: jeśli jest to mniej niż 5 kg, powinna trwać 2 dni, jeśli między 5 a 10 kg, 3 dni. Jeśli masz do zrzucenia 20 kg, pierwsza faza trwa 5 dni, powyżej 20 kg – co najmniej 7 dni. Nigdy nie powinna przekraczać 10 dni
A to może nie doczytałam... nie bede się spierać... W każdym razie 9 dni to dużo jak dla mnie Podziwiam Cię że dałaś radę
Stary 2009-08-25, 12:39   #5061
znaszmnie9
Przyczajenie

Cytat:
Można, ale bez panierki... Panierka to węglowodany

oj to niedobrze!bo wczoraj na kolacje zjadlam paluszki rybne(
Jeśli bym przedłuzyła pierwszą fazę o jeden dzień? (planowałam zrobić 5 dni) to czy by to zrekompensowało mój błąd?czy już jestem stracona?
Stary 2009-08-25, 12:59   #5062
Didier
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez znaszmnie9 Pokaż wiadomość
oj to niedobrze!bo wczoraj na kolacje zjadlam paluszki rybne(
Jeśli bym przedłuzyła pierwszą fazę o jeden dzień? (planowałam zrobić 5 dni) to czy by to zrekompensowało mój błąd?czy już jestem stracona?

no przestan!
to jak ja bezmyslnie (bo nie celowo! o nie!) wypilam od 12. sierpnia dwa jogurty owocowe, to co sobie powinnam zrobic ??

nie zameczaj sie, po prostu rob dalej swoje
Stary 2009-08-25, 13:01   #5063
Nordic
Przyczajenie

Smile Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...

Cześć
jestem tu nowa przez 2 lata brałam chormony i nazbierało się troche kilogramów ... obecnie od 3 miesięcy jestem wolna od tabletek ale brzuszek jest nadal. Moim zadaniem jest zrzucić 7kg ale szybko się zniechęcam. Od wczoraj jestem na tej diecie, powiedzcie mi czy są jakieś efekty w niedługim czasie ... dla lepszego samopoczucia tylko szczera prawda.
Dziękuję i pozdrawiam
Nordic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 13:09   #5064
znaszmnie9
Przyczajenie

Cytat:
no przestan!
to jak ja bezmyslnie (bo nie celowo! o nie!) wypilam od 12. sierpnia dwa jogurty owocowe, to co sobie powinnam zrobic ??

nie zameczaj sie, po prostu rob dalej swoje

dziękuję za wsparciea już myślałam że po mnie:P
Stary 2009-08-25, 13:43   #5065
pluszowa misia
Zadomowienie

Nordic efekty zaczynaja pojawiac sie w ciagu 5 dni pierwszych protein,wiadomo ze jest to tylko woda ale widac juz co nie co po cialku,takze ta dieta jest naprawde super i bardzo motywuje jak sie widzi tak szybko moze nie wielkie efekty ale zawsze cos
Stary 2009-08-25, 14:13   #5066
Didier
Rozeznanie

dziewczyny, wracajac do zaparc to jezeli nie pomagaja wam sposoby ktore tu podpowiadamy (otreby, ryba wedzona, itp albo obawiaja sie dzialania oleju parafinowego) to w aptece bez recepty mozna kupic taki syrop Lactulosum i on ma bardzo lagodne dzialanie ale pomaga

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

a moze podpowiecie jakis fajny sos do pieczonej ryby?
Stary 2009-08-25, 14:59   #5067
betii5
Rozeznanie

Smile Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...

Cytat:
Dzięęękiii!
jestem mega szczęsliwa! Ddziś zjem pierwszy owoc od 4-ech miesięcy!! aż mi sie humor poprawił i w pracy na mnie dziwnie patrzą bo oni jacyś senni hi hi
No i w sobotę na imieninach pierwsza uczta...

Jak wrócę do domku to zaraz łapię za moją wyrocznię - książę Dukana - i poczytam dokładnie co i jak. Wolę sie doedukować... całą dietę tak robię jak mam wątpliowości to zaraz czytam...
Potem zrobię sobie jako-taki jadłospis na tydzień uwzględniając uczty, czyli kiedy i gdzie no i kiedy makaron, a kiedy kus-kus...

Kochane! Trzymam za Was kciuki byście doszły do tego etapu co ja.
W pracy nadal słyszę ochy jak to ładnie wyglądam. Powoli kupuję rzeczy na siebie i wreszcie widać że mam talię i szczupłe nóżki.
Do tego zmieniłam biustonosz (byłam u bra-fitterki) i teraz mam cycki jak ta lala. A zaznaczę że wczesniej miałam ogromny biust i tylko jego było widać. Mój odwieczny kompleks...ech!
Dziś sie go nie wstydzę, a wrecz sie wypinam, bo staniczek robi mi takie śliczne piłeczki Dodam że bez staniki moj biust wisi jak naleśniki wiec nie jest mega aptetyczny, ale co tam... Bez stanika ide tylko spać przecież
Ja też miałam i mam problem z biustem noszę 85/dd,nawet jak kiedyś bardzo dawno temu ważyłam 46 kg,to biust miałam duży i wiecznie miałam i mam kompleks z tym związany.Jeszcze raz jestem pod wrażeniem Twoich osiągnięć.Zrobiłam test i wygląda to tak:mój cel zostanie osiągnięty w listopadzie tego roku,a w kwietniu 2010 skończę dietę.Bardzo proszę nie zapominaj o nas i doradzaj nam w tej drodze do sukcesu.
Stary 2009-08-25, 19:09   #5068
Zdeterminowana
Przyczajenie

Kredka Gratulacje!!! ojjj, żebym miała tyle cierpliwości i siły woli co ty po zrobieniu testu wuszło mi, że II fazę skończę 10go stycznia (czy jakoś tak) ale wiem, że muszę być twarda bo jest o co walczyć na razie nie zgrzeszyłam, choć dopiero 13ty dzień ostatnio też się nie ważyłam, bo jestem na P+W, więc w sobotę jest mój sądny dzień zobaczymy czy się podbuduję czy załamię wszystko było by fajnie gdyby nie problemy z kibelkiem próbowałam wszystkiego : jogurt z otrębami, siemię lniane, olej parafinowy i nic
grrrr ... dobrze przynajmniej, że kilogramy spadają pozdrowienia dla wszystkich forumowiczek
Zdeterminowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 20:13   #5069
kredka131
Raczkowanie

GG do kredka131

Hej Proteinki

Ależ o Was nie zapomnę Przecież nie skończyłam diety - to "dopiero" III faza która będzie trwać do marca przyszlego roku... czyli ho ho! ile czasu!
Będę tu zaglądać i dodwać otuchy, albo radzić w niepewnych chwilach...

Za wszystkie trzymam kciuki
Stary 2009-08-25, 21:21   #5070
Assafi
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny, wracajac do zaparc to jezeli nie pomagaja wam sposoby ktore tu podpowiadamy (otreby, ryba wedzona, itp albo obawiaja sie dzialania oleju parafinowego) to w aptece bez recepty mozna kupic taki syrop Lactulosum i on ma bardzo lagodne dzialanie ale pomaga

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

a moze podpowiecie jakis fajny sos do pieczonej ryby?

Bylam dzis w sklepie i kupilam sobie make te mazeine czy jakos tak. Tylko powiedz mi czy ta co Ty masz tez wyglada jak maka ziemniaczna. Ogladajac opakowania to byly dwie rozne firmy na obu pisalo maka kukurydziana a w skaladzie jedna to 100% mazeiny, a druga 100% maka kukurydziana i zglupialam, bo wygladaly identycznie. Wzielam ta co miala napisane mazeina!

Co do sosu to ja robie do losia taki. jogurt naturalny mieszam z wycisnietym czosnkiem i posiekanym koperkiem i dodaje pieprzu i to wsio mieszam i polewam lososia. Czasem zamiast koperku daje miete
Assafi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości