|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#5041 | |
Raczkowanie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
Cytat:
![]() ![]() ![]() A Ty nie zadługo na proteinkach? Dukan pisze wyraźnie że nie wolno dłużej niż 5 dni... Może Twój organizm się buntuje? Daj mu trochę odsapnąć i zdjedz warzywka ![]() Ostatnio u wszystkich "dukanek" waga wolno spada, wiec może to wpływ pogody? księzyca? trudno powiedzieć... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5042 |
BAN stały
|
u mnie dzisiaj 9 dzień proteinek i..... 1kg w gore.... a już byłam taka szczęśliwa, bo waga spadła przez poprzednie 8 dni o 4kg, a teraz wróciło do 3kg ;/
wiem, ze wczoraj troszkę zgrzeszyłam, ale CAŁY 1 KG? ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#5043 |
Zakorzenienie
|
NiKaNu za grzeszki placi sie surowa cene.. mi tez jak grzeszylam to przybywalo zawsze kilo..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5044 |
BAN stały
|
a później jakoś miarę szybko spadało czy walka od początku, tak samo trudna?
no bo 1kg za 3 wafelki i krówkę to...nawet te słodycze tyle nie ważyły |
![]() ![]() |
![]() |
#5045 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
o rany kredka131 jak dlugo jestes Dukanie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5046 |
Raczkowanie
|
Na diecie jestem dokładnie od 8 kwietnia
![]() No i ściśle trzymałam się książki Dukana. Czyli nie przesadzałam z dniami proteinowymi. Jechałam trybem 5/5. Oczywiście na początku leciałam w miarę szybko - 2,5 miesiąca - 10 kg, a potem zwolniło... i tak do dziś. Ostatnii kilogram schodził prze 2 tygodnie! W każdym razie dużo też nie grzeszyłam, nie jadłam na imprezach, nie robiłam przerw (typu zjadłam serniczka u mamy ![]() ![]() Trochę silnej woli potrzeba jednak by taki były efekty. Ale... uważam że każdy może ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Dodatkowo byłam przez 10 dni na urlopie, w Kazimierzu Dolnym na festiwalu Dwa Brzegi i tam również udało mi się trzymać diety. Znalazłam fajną knajpkę Ogród grillowy gdzie wszystko było z grilla - pierś z kurczaa (mniam) czy łosoś... mmmm Tak więc jak widać, nawet na wakacjach można sie powstrzymać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5047 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
super ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5048 |
Rozeznanie
|
Bardzo proszę o opinię co do kefiru joviO%,ale z owoców leśnych,czy można go pić?Tłuszczu ma 0,05,ale te owoce?
---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Proszę napiszcie jak zrobić ten test dukana? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5049 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Żadnych owocowych jogurtów, kefirów... owoc jest na czarnej liście aż do fazy III. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5050 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5051 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wchodzisz na stronę: http://www.regimedukan.com/je-minscris.html tam wpisujesz swoje dane - według tłumaczenia maszkuleczki: 1. Państwa Imię): ……. 2. Ile chcielibyście ważyć: …. (tylko cyfry!!!) 3. Jesteście: (une femme) = kobieta…… (un homme = mężczyzna) 3a. Spieszno Wam rozpocząć dietę: oui (tak), non (nie) 4. Wasza aktualna waga w kg (na czczo i bez ubrania): …….. (tylko cyfry) 5. Wasz wzrost w cm: ……. (tylko cyfry), a więc np. 165, a nie 1,65 6. Jaka była Państwa najwyższa waga w życiu (nie licząc ciąży w przypadku kobiet): …….. 7. Jaka była Państwa najniższa waga po ukończeniu 18 roku życia (nie licząc wagi w okresach choroby): ………………… 7a. Jaka jest Wasza waga stosunkowo łatwa do utrzymania bez specjalnych ograniczeń: …… (tylko cyfry) 8. Czy przechodziliście już jakieś diety: aucun = żadnej, plus - więcej niż 3 9. Państwa wiek: ….. (tylko 2 cyfry) 10. Czy w Państwa rodzinie ktos ma skłonności do tycia: …… Oui = tak, Non = nie 11. Musimy ocenić grubość Panstwa kości. W tym celu proszę prawą dłonią objąć nadgarstek (podobnie jak na rysunku)… 1. mozliwość drobna kość (kciuk i palec wskazujący zachodzą na siebie po objęciu), 2 mozliwość normalna grubość kości, kciuk i palec wskazujący się stykają, 3 możliwość gruba kość , kciuk i palec wskazujący nie stykają się po objęciu nadgarstka 12. Ile razy byliście w ciąży: …. aucun = ani razu, plus = wiecej niż 3 razy, 13. Czy macie wrażenie łatwego chudnięcia w momencie ograniczenia jedzenia: plutot facilement = raczej łatwo, difficilement = trudno 14. Ograniczenie ilości jedzenia jest dla Was męczące: …. oui = tak, non = nie 15. Wasz adres mailowy: ………………….. 16. Proszę podać Wasz nick : ………………….. 17. Proszę wpisać Wasze hasło dostępu (chodzi o stronę Dukana, bo zrobienie testu wagi jest równoznaczne z zarejestrowaniem się na jego stronie) 18. Je souhaite bénéficier des réductions tarifaires et des offres des partenaires de regimedukan.com = chciałabym korzystać z upustów cen oferty sklepu internetowego partnerów Dukana - odznaczyć kwadracik (jest to opcja ważna po ewentualnym zapłaceniu opieki dietetyka, przy analizie wagi niczym nie skutkuje!!!) 19. Verification = sprawdzenie…. wpisać litery widoczne na obrazku 20. Valider mon analyse = wysłać mój test do analizy I to wsio ![]() A wy wiecie że ja dopiero dzis zrobiłam sobie ten test?? ![]() No i wyszło mi że moja waga którą bez problemu utrzymam to 54,7 kg! A ważę 54,4 kg ![]() Komisyjnie uznałam że przechodzę do fazy III ![]() (komisja w składzie ja i ja bom bliźniak ![]() Fazę kończę 2 marca 2010 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kredka131 Czas edycji: 2009-08-25 o 11:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5052 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5053 |
Zakorzenienie
|
NiKaNu - po kilku dniach znowu wracało do normy. Tak samo miałam przy soli, jak zjadłam coś z solą. Woda się zatrzymała na kilka dni przez co byłam cięższa.. Pij dużo to szybciej to wypłuczesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5054 |
Zadomowienie
|
hm.. a ja się nie umiem tam zarejestrować :/
#5055 |
Raczkowanie
|
Dzięęękiii!
jestem mega szczęsliwa! ![]() ![]() No i w sobotę na imieninach pierwsza uczta... Jak wrócę do domku to zaraz łapię za moją wyrocznię - książę Dukana - i poczytam dokładnie co i jak. Wolę sie doedukować... całą dietę tak robię ![]() Potem zrobię sobie jako-taki jadłospis na tydzień uwzględniając uczty, czyli kiedy i gdzie ![]() Kochane! Trzymam za Was kciuki byście doszły do tego etapu co ja. W pracy nadal słyszę ochy jak to ładnie wyglądam. Powoli kupuję rzeczy na siebie i wreszcie widać że mam talię i szczupłe nóżki. Do tego zmieniłam biustonosz (byłam u bra-fitterki) i teraz mam cycki jak ta lala. A zaznaczę że wczesniej miałam ogromny biust i tylko jego było widać. Mój odwieczny kompleks...ech! Dziś sie go nie wstydzę, a wrecz sie wypinam, bo staniczek robi mi takie śliczne piłeczki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5056 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
betii5, ja pije ten kefir, nie regularnie, że codziennie, ale ze dwa w tygodniu to i owszem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5057 |
Przyczajenie
|
Wczoraj zaczełam diete..
i mam pytanie.. czy można jeść paluszki rybne? |
![]() ![]() |
![]() |
#5058 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5059 |
Przyczajenie
|
Kredka, co do czasu stosowania proteinek - wszystko ok. Długość fazy uderzeniowej uzależniona jest od ilości kilogramów, których chcesz się pozbyć: jeśli jest to mniej niż 5 kg, powinna trwać 2 dni, jeśli między 5 a 10 kg, 3 dni. Jeśli masz do zrzucenia 20 kg, pierwsza faza trwa 5 dni, powyżej 20 kg – co najmniej 7 dni. Nigdy nie powinna przekraczać 10 dni
|
![]() ![]() |
![]() |
#5060 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5061 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5062 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no przestan! to jak ja bezmyslnie (bo nie celowo! o nie!) wypilam od 12. sierpnia dwa jogurty owocowe, to co sobie powinnam zrobic ?? ![]() nie zameczaj sie, po prostu rob dalej swoje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5063 |
Przyczajenie
|
![]()
Cześć
![]() jestem tu nowa przez 2 lata brałam chormony i nazbierało się troche kilogramów ... obecnie od 3 miesięcy jestem wolna od tabletek ale brzuszek jest nadal. Moim zadaniem jest zrzucić 7kg ale szybko się zniechęcam. Od wczoraj jestem na tej diecie, powiedzcie mi czy są jakieś efekty w niedługim czasie ... dla lepszego samopoczucia ![]() Dziękuję i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5064 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5065 |
Zadomowienie
|
Nordic efekty zaczynaja pojawiac sie w ciagu 5 dni pierwszych protein,wiadomo ze jest to tylko woda ale widac juz co nie co po cialku,takze ta dieta jest naprawde super i bardzo motywuje jak sie widzi tak szybko moze nie wielkie efekty ale zawsze cos
![]()
#5066 |
Rozeznanie
|
dziewczyny, wracajac do zaparc to jezeli nie pomagaja wam sposoby ktore tu podpowiadamy (otreby, ryba wedzona, itp albo obawiaja sie dzialania oleju parafinowego) to w aptece bez recepty mozna kupic taki syrop Lactulosum i on ma bardzo lagodne dzialanie ale pomaga
---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- a moze podpowiecie jakis fajny sos do pieczonej ryby? |
![]() ![]() |
![]() |
#5067 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5068 |
Przyczajenie
|
Kredka Gratulacje!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() grrrr ... dobrze przynajmniej, że kilogramy spadają ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5069 |
Raczkowanie
|
Hej Proteinki
![]() Ależ o Was nie zapomnę ![]() ![]() ![]() Będę tu zaglądać i dodwać otuchy, albo radzić w niepewnych chwilach... Za wszystkie trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5070 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bylam dzis w sklepie i kupilam sobie make te mazeine czy jakos tak. Tylko powiedz mi czy ta co Ty masz tez wyglada jak maka ziemniaczna. Ogladajac opakowania to byly dwie rozne firmy na obu pisalo maka kukurydziana a w skaladzie jedna to 100% mazeiny, a druga 100% maka kukurydziana i zglupialam, bo wygladaly identycznie. Wzielam ta co miala napisane mazeina! Co do sosu to ja robie do losia taki. jogurt naturalny mieszam z wycisnietym czosnkiem i posiekanym koperkiem i dodaje pieprzu i to wsio mieszam i polewam lososia. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:01.