Zapomniałam, zwymiotowałam, pomyliłam kolejność, tabletki a biegunka - Strona 169 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-01, 09:45   #5041
Misseczka
Zadomowienie

Dot.: Zapomniałam,zwymiowałam,z gubiłam tabletki,wzięte za dużo,tabletki a biegunka-z

Ic Musze podbic pytanko bo się już zgubilo a jest dla mnie istotne
Czy w sytuacji, gdy z powodu biegunki w drugim tygodniu pierwszego pudełka (bez dobierania tabletki) chce opuścić przerwę 7 dniową to czy potrzebuje dodatkowego zabezpieczenia i ile czasu? I czy taki brak przerwy nie zaszkodzi przy pierwszych tablrtkach, czy organizm sie nie przyzwyczai i nie będę musiala ciagke jej opuszczać?
Misseczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-01, 19:45   #5042
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Dot.: Zapomniałam,zwymiowałam,z gubiłam tabletki,wzięte za dużo,tabletki a biegunka-z

Dziewczyny, pisałam w wątku Novynette, więc trochę głupio się powtarzać, ale jestem tak spanikowana, że chyba nagnę wizażowe reguły... Biorę Novynette, od kilku lat. Zawsze regularnie, aż w sobotę nie wiem jak i dlaczego zdarzyło mi się zapomnieć. Zaczęłam opakowanie w środę, normalnie o stałej porze, w czwartek też wzięłam tabletkę prawidłowo, po czym kilka godzin później kochałam się z Tż, w piątek też wszystko normalnie. Niestety, w sobotę zapomniałam i połknęłam pigułkę z 15- godzinnym opóźnieniem. Niedzielną i dzisiejszą już normalnie. Przed tym czwartkowym stosunkiem, nie kochaliśmy się już bardzo długo, więc to jedyna ewentualna okazja. Wiem, co piszą w ulotce, wiem, że ryzyko jest i, że każdy organizm jest inny. Do ginekologa nie mogę się dodzwonić, z resztą są święta , więc pewnie uda mi się dopiero jutro. W sumie chciałam po prostu zapytać, czy którejś z Was zdarzyło się takie gapiostwo i jakie był skutki...?
Stary 2013-04-02, 16:59   #5043
yasmin24
Raczkowanie

seks w dniu pominięcia 6 tabletki, prosze o pomoc

Witam,
przyjmuje tabletki antykoncepcyjne regularnie od roku. Zwykle nie zdarza mi sie zapomniec, ale wczoraj pomylily mi sie dni przez te swięta, i myslalam, ze jest niedziela i patrzac na opakowanie bylam pewna ze wzielam tego dnia tabletke, a niestety to juz byl poniedzialek, i powinnam przyjac tabletke kolo 13. Wzielam ja dopiero dzis, we wtorek, o 10, jednoczesnie z dziesiejsza. Pierwszy tydzien rozpoczelam tydzien temu we wtorek, czyli dzien pominiecia tabletki byl 6 dniem przyjmowania. Niestety, wzoczoraj w nocy kochalam sie ze swoim chlopakiem. Jakie jest ryzyko zajscia w ciaze, mam sie powaznie martwic, czy poprzednia tabletka chronila mnie wystarczajaco i teraz mam normalnie przyjmowac nastepne, dodatkowo zabezpeczajac sie przez najblizszy tydzien? czy powinnam pojsc do lekarza po tabletke 72h po? prosze o pomoc.Dodam, ze tabletki zaczelam brac we wtorek, a ostatni raz przed nimi kochalam sie w srode, czy to tez stanowi zagrozenie, mimo ze minelo 5/6dni? czy skoro przy pominietej tabletce w 2 tygodniu nie trzeba sie martwic to czy skoro to byl 6 dzien, to moge to juz podciagnac pod drugi tydzien i sie nie przejmowac az tak, czy jednak pierwszy tydzien twardo do 7 dnia jest ryzykowny?
yasmin24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 17:10   #5044
yasmin24
Raczkowanie

dubluję swój post ale naprawde jestem zestresowana i spanikowana i zalezy mi na szybkiej radzie i opinii otoz,
przyjmuje tabletki antykoncepcyjne regularnie od roku. Zwykle nie zdarza mi sie zapomniec, ale wczoraj pomylily mi sie dni przez te swięta, i myslalam, ze jest niedziela i patrzac na opakowanie bylam pewna ze wzielam tego dnia tabletke, a niestety to juz byl poniedzialek, i powinnam przyjac tabletke kolo 13. Wzielam ja dopiero dzis, we wtorek, o 10, jednoczesnie z dziesiejsza. Pierwszy tydzien rozpoczelam tydzien temu we wtorek, czyli dzien pominiecia tabletki byl 6 dniem przyjmowania. Niestety, wzoczoraj w nocy kochalam sie ze swoim chlopakiem. Jakie jest ryzyko zajscia w ciaze, mam sie powaznie martwic, czy poprzednia tabletka chronila mnie wystarczajaco i teraz mam normalnie przyjmowac nastepne, dodatkowo zabezpeczajac sie przez najblizszy tydzien? czy powinnam pojsc do lekarza po tabletke 72h po? prosze o pomoc.Dodam, ze tabletki zaczelam brac we wtorek, a ostatni raz przed nimi kochalam sie w srode, czy to tez stanowi zagrozenie, mimo ze minelo 5/6dni? czy skoro przy pominietej tabletce w 2 tygodniu nie trzeba sie martwic to czy skoro to byl 6 dzien, to moge to juz podciagnac pod drugi tydzien i sie nie przejmowac az tak, czy jednak pierwszy tydzien twardo do 7 dnia jest ryzykowny?
Stary 2013-04-03, 08:43   #5045
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yasmin24 Pokaż wiadomość
dubluję swój post ale naprawde jestem zestresowana i spanikowana i zalezy mi na szybkiej radzie i opinii otoz,
pierwszy tydzien to pierwszy tydzien nie szukajcie wyjscia ze to 1 tablketka a to 6. nic nie podciągajcie.

Ulotka mowi ze jezeli zapomni sie tabletki w 1 tygodniu (1-7 tabletka) nalezy skonsultowac sie z lekarzem to to wsio. Nikt Ci tutaj nic wiecej nie napisze, nie wywrozy ze zlotej kuli co dalej.

Mozesz isc do lekarza po tabletke po (pewnosc ze ciazy nie bedzie) a mozesz tez liczyc ze sie uda i czekac (ewentualnie za 1,5 tygodnia zrobic test dla pewnosci). To ze zapomnialas tabletki w 1 tyogniu NIE MUSI ale Moze oznaczac ciaze.

Po prostu.

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 16:21   #5046
yasmin24
Raczkowanie

Poszlam do ginekologa, w sumie po tabletke 72h po, ale zrobila mi usg jajników i okazalo sie ze nie ma szans na zaplodnienie, wiec nie dostalam tabletki, tylko mam normalnie przyjmowac dalej hormony, uf, ile stresu
Stary 2013-04-04, 18:17   #5047
justinemarie
Raczkowanie

Dot.: seks w dniu pominięcia 6 tabletki, prosze o pomoc

Jeżeli brałas wcześnie regularnie tabletki np przez 2 miesiace i raz po tych dwóch miesiącach nie wzięłaś jednej to nic się nie stanie. Przeczytaj raz jeszcze ulotkę od tabletek. Jeśli to twój pierwszy raz w zażywaniu tabletek , to jest możliwość zajęcia w ciąże. Proponuje zapisać przypomnienie sobie w telefonie.
Jak się bardzo boisz to idź do apteki po test

Edytowane przez justinemarie
Czas edycji: 2013-04-04 o 18:21
justinemarie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-04, 18:28   #5048
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez yasmin24 Pokaż wiadomość
czy skoro przy pominietej tabletce w 2 tygodniu nie trzeba sie martwic to czy skoro to byl 6 dzien, to moge to juz podciagnac pod drugi tydzien i sie nie przejmowac az tak, czy jednak pierwszy tydzien twardo do 7 dnia jest ryzykowny?
nie, nie możesz pierwszy tydzień to pierwszy tydzień (1-7) i w przypadku pominięcia tabletki lub wzięcia jej ze znacznym opóźnieniem ryzyko ciąży jest.
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 18:38   #5049
jasne_jasne
Zadomowienie

Przede wszystkim dzwon do lekarza, on powie ci co masz zrobic dalej.

jasne_jasne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 19:43   #5050
Ettienette
Raczkowanie

Jeśli minęło więcej niż 12 godzin od zażycia poprzedniej tabletki [dodatkowo jest to 1 tydzień z blistra ] więc musisz przestać brać tabletki w razie ewentualnej ciąży . Możliwość ciaży jest
Stary 2013-04-04, 20:19   #5051
jasne_jasne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ettienette Pokaż wiadomość
Jeśli minęło więcej niż 12 godzin od zażycia poprzedniej tabletki [dodatkowo jest to 1 tydzień z blistra ] więc musisz przestać brać tabletki w razie ewentualnej ciąży . Możliwość ciaży jest
ULOTKA.
Pominiecie tabletki w 1. tygodniu- jezeli odbyl sie stosunek w tygodniu poprzedzajacym pominiecie tabletki- SKONSULTOWAC SIE Z LEKARZEM. I nie robic niczego pohopnie, a tym bardziej od razu odstawiac pigulki.

Edytowane przez jasne_jasne
Czas edycji: 2013-04-04 o 20:20
Stary 2013-04-04, 20:25   #5052
Natasia00
Raczkowanie

Dot.: Wymioty a tabletki antykoncepcyjne - wątek zbiorczy.

Witam,

tabletki zawsze biore o godz 15. dziś wyjątkowo wiełam po 19 lecz koło 21 źle się poczułam i zwymiotowałam

jak poczuje się troche lepiej wezme kolejną tabletke ( bo sądze że tak trzeba? )

moje pytanie jest takie: jeśli dzis wezme tabletke kolo 22 to jutro moge wrocic do swojej stalej godz tj. 15 ?

IT IS TIME FOR A LOVE REVOLUTION

Natasia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 20:26   #5053
jasne_jasne
Zadomowienie

Tak.

Stary 2013-04-04, 21:03   #5054
Natasia00
Raczkowanie

a to nie problem że jesli dzis wezme tabletke o 22 a jutro o 15 to jest ponad 12-godzin miedzy tabletkami?

IT IS TIME FOR A LOVE REVOLUTION

Natasia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 21:12   #5055
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez Natasia00 Pokaż wiadomość
a to nie problem że jesli dzis wezme tabletke o 22 a jutro o 15 to jest ponad 12-godzin miedzy tabletkami?
tabletki bierzesz teoretycznie co 24 godz, 12 godz dotyczy opóźnienia. jutro bierzesz normalnie o 15 co daje 17 godz od poprzedniej tabletki a nie 17 godz opóźnienia więc wszystko jest ok.

Edytowane przez Eldo_rado
Czas edycji: 2013-04-04 o 21:13
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 21:40   #5056
spokoko
Przyczajenie

Witam, mam problem. Otóż zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne, wzięłam już 18 włącznie z dzisiejszą. Lekarz uprzedzał mnie, że kilka dni po planowanym skończeniu okresu mogą wystąpić plamienia. Ja te plamienia mam cały czas. W zasadzie najpierw były plamienia, później taki jakby śluz z krwią, coś koloru jakby różowego (beżowy, jasny brązowy?). Dzisiaj rano po obudzeniu zobaczyłam, że te niby plamienia się nasiliły. Musiałam użyć tampona mini. Ogólnie martwiłam się od samego początku o te plamienia, że się nie kończą, że jakoś dziwnie to wygląda, ale pomyślałam, że to pewnie przez hormony i jak pójdę do lekarza to powie mi, że panikuje. Ogólnie też odkąd zdarzył się wypadek z pękniętą prezerwatywą cały czas martwię się o ciążę. Wzięłam tabletkę 72h po, miałam okres troszkę spóźniony (wiadomo, duża ingerencja w hormony), od pierwszego dnia tego okresu (po tabletce 72h po) wzięłam pierwszą tabletkę antykoncepcyjną, tak jak się powinno. Nie wiem co robić, proszę o pomoc. Wynikiem czego może być to nasilone (od dziś rano) krwawienie, które powinno się skończyć już dawno? bo przecież okresu na pewno mieć nie powinnam, następny wypadałby 18 kwietnia dopiero, a tabletki mi sie nie skonczyły, więc z odstawienia nie.
spokoko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 23:55   #5057
leniwca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spokoko Pokaż wiadomość
Witam, mam problem. Otóż zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne, wzięłam już 18 włącznie z dzisiejszą. Lekarz uprzedzał mnie, że kilka dni po planowanym skończeniu okresu mogą wystąpić plamienia. Ja te plamienia mam cały czas. W zasadzie najpierw były plamienia, później taki jakby śluz z krwią, coś koloru jakby różowego (beżowy, jasny brązowy?). Dzisiaj rano po obudzeniu zobaczyłam, że te niby plamienia się nasiliły. Musiałam użyć tampona mini. Ogólnie martwiłam się od samego początku o te plamienia, że się nie kończą, że jakoś dziwnie to wygląda, ale pomyślałam, że to pewnie przez hormony i jak pójdę do lekarza to powie mi, że panikuje. Ogólnie też odkąd zdarzył się wypadek z pękniętą prezerwatywą cały czas martwię się o ciążę. Wzięłam tabletkę 72h po, miałam okres troszkę spóźniony (wiadomo, duża ingerencja w hormony), od pierwszego dnia tego okresu (po tabletce 72h po) wzięłam pierwszą tabletkę antykoncepcyjną, tak jak się powinno. Nie wiem co robić, proszę o pomoc. Wynikiem czego może być to nasilone (od dziś rano) krwawienie, które powinno się skończyć już dawno? bo przecież okresu na pewno mieć nie powinnam, następny wypadałby 18 kwietnia dopiero, a tabletki mi sie nie skonczyły, więc z odstawienia nie.
W ulotce jest wyraźnie napisane, że przy pierwszych trzech opakowaniach plamienia (o różnej intensywności) są normalne.
Więc nie panikuj.
*o włosy dbam i zapuszczam!
leniwca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 23:57   #5058
leniwca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ettienette Pokaż wiadomość
Nie 12 godzin, a 24+12godz ewentualnego opóźnienia. Czyli 36h od poprzedniej tabletki.

I żadne przerywanie opakowania, skąd to wytrzasnęłaś bo chyba nie z ulotki.
*o włosy dbam i zapuszczam!
leniwca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 06:52   #5059
yasmin24
Raczkowanie

Moderator ukazał mój post z 2 dniowym opóźnieniem, więc problem nieaktualny.
Umiem czytać ulotki, i napisałam, że biorę tabletki od dłuższego czasu, to że spanikowałam, nie znaczy, że nie myślę.. Poszłam do lekarza na drugi dzień, zrobiła mi usg jajników i powiedziała że nie ma szans na zapłodnienie i dzięki temu nie musialam brac tabletki po i kontynuuję antykoncepcję.
Stary 2013-04-05, 07:09   #5060
jasne_jasne
Zadomowienie

A gdzie ci ktoś napisał, że nie myślisz? Nie dodawaj sobie.

Stary 2013-04-06, 11:07   #5061
hotsherry
Raczkowanie

Dot.: Pominięte 2 tabl. antykoncepcyjne w I tygodniu - proszę o pomoc!

Witam . Od pół roku biorę tabletki Daylette . Obecnie jestem przy 22 tabletce. Ale mam pewne obawy ponieważ w pierwszym tygodniu tego opakowania zapomniałam wziąć tabletkę 2 i 5 . W tym pierwszym tygodniu nie uprawiałam seksu ani przez następne 2 tygodnie , dopiero przy 18 tabletce . Na ulotce jest napisane, że przez 7 dni trzeba się zabezpieczać dodatkowo, ale też pisze, że w przypadku pominięcia wiecej niz jednej tabletki należy zgłosić się do lekarza . Czy mam się obawiać ciąży ? Czy przy tak długiej przerwie mogę być spokojna pomimo pominięcia dwóch tabletek ? Byłabym naprawdę wdzięczna za pomoc i poważne odpowiedzi
hotsherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 07:25   #5062
kamila2006
Zakorzenienie

Dot.: Pominięte 2 tabl. antykoncepcyjne w I tygodniu - proszę o pomoc!

Cytat:
Napisane przez hotsherry Pokaż wiadomość
Witam . Od pół roku biorę tabletki Daylette . Obecnie jestem przy 22 tabletce. Ale mam pewne obawy ponieważ w pierwszym tygodniu tego opakowania zapomniałam wziąć tabletkę 2 i 5 . W tym pierwszym tygodniu nie uprawiałam seksu ani przez następne 2 tygodnie , dopiero przy 18 tabletce . Na ulotce jest napisane, że przez 7 dni trzeba się zabezpieczać dodatkowo, ale też pisze, że w przypadku pominięcia wiecej niz jednej tabletki należy zgłosić się do lekarza . Czy mam się obawiać ciąży ? Czy przy tak długiej przerwie mogę być spokojna pomimo pominięcia dwóch tabletek ? Byłabym naprawdę wdzięczna za pomoc i poważne odpowiedzi
napisz cos o tych tabletkach bo nie kazdy zna wszystkie tabletki. jest ich wiele rodzajow. ile tabletek masz w opakowaniu?

wg mnie powinnas zabezpieczac sie cale to opakowanie. ale poczekaj co napiszą inni. nie jestem pewna .

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 16:52   #5063
majajaj
Raczkowanie

od czwartku mam problemy z żołądkiem, prawdopodobnie jakiś wirus, bo towarzyszyła również gorączka, na szczęscie byłam wtedy w czasie 7dniowej przerwy w braniu pigułek, więc nie musiałam się martwić. W niedzielę zaczęłam nowe opakowanie, biegunki już nie miałam, mimo że jadłam malutko, bo nadal nie czułam się najlepiej. Dzisiaj od rana za to znowu mnie męczy i nie wiem co zrobić, tabletkę powinnam wziąc o 15, odkładam to jednak, bo boję się, że się nie wchłonie. Wcześniej brałam Stoperan, teraz Nifuroksazyd i czekam aż mi przejdzie, jednak boję się bo po 1 na ulotce tego drugiego leku pisze, że hamuje wchłanianie niektórych leków, po drugie w biegunce chyba chodzi o to, że jelita nie wchłaniają wody ani pokarmu i nie wiem, co mam zrobić i kiedy wziąc tą pigułke, zeby sie nie martwić potem? POMOCY!

Zawsze warto wyliczać powody do szczęścia, w życiu jest tak dużo jego przeciwieństwa, że lepiej zaznaczać je zakładką, dopóki można.
S. Barry Tajny dziennik
majajaj jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-08, 17:06   #5064
jasne_jasne
Zadomowienie

Stoperan ani Nifurkosazyd nie wchodzą w interakcję z tabletkami, dlatego nie masz o co się martwić, pigułkę możesz wziąć nawet teraz.

Stary 2013-04-08, 21:24   #5065
olka998
Przyczajenie

pominięcie tabletki a stosowanie się do zaleceń ulotki

Witam. Mam 19 lat i od grudnia biorę tabletki YAZ (24+4). Nie mam żadnych skutków ubocznych, krwawienie śródcykliczne miałam tylko podczas pierwszego opakowania i tu zaczyna się mój problem. Pierwszy raz spóźniłam się z tabletką 5 dnia stosowania o dokładnie 12 godzin. Stosowałam wtedy prezerwatywy według zaleceń na opakowaniu. 19 dnia niestety też spóźniłam się z tabletką o około 12 godzin. Według zaleceń na opakowaniu w celu zachowania działania należało albo przerwać stosowanie, zażyć tabletki placebo i rozpocząć nowe opakowanie lub dokończyć opakowanie, ominąć tabletki placebo i przejść od razu do nowego opakowania. Wybrałam tę drugą opcję, bo musiałam poczekać na nową receptę. Pominęłam drugą tabletkę we wtorek, a w piątek pojawił się brązowy śluz jednak w bardzo małych ilościach, tak jak przed okresem. Czy w związku z tym, że nie uprawiałam seksu od momentu spóźnienia się z tabletką, a przed pominięciem 3 dni wcześniej czy muszę omijać tabletki placebo i przechodzić o kolejnego opakowania czy mogę zakończyć opakowanie normalnie? Najbardziej chodzi mi o to, żeby kolejny cykl nie był zaburzony lub nie było obniżone działanie.

Bardzo proszę o pomoc, szukałam wcześniej na forum odpowiedzi ale jej nie znalazłam. Zależy mi na czasie.
olka998 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 21:44   #5066
bells999
Zadomowienie

Dot.: pominięcie tabletki a stosowanie się do zaleceń ulotki

Cytat:
Napisane przez olka998 Pokaż wiadomość
Witam. Mam 19 lat i od grudnia biorę tabletki YAZ (24+4). Nie mam żadnych skutków ubocznych, krwawienie śródcykliczne miałam tylko podczas pierwszego opakowania i tu zaczyna się mój problem. Pierwszy raz spóźniłam się z tabletką 5 dnia stosowania o dokładnie 12 godzin. Stosowałam wtedy prezerwatywy według zaleceń na opakowaniu. 19 dnia niestety też spóźniłam się z tabletką o około 12 godzin. Według zaleceń na opakowaniu w celu zachowania działania należało albo przerwać stosowanie, zażyć tabletki placebo i rozpocząć nowe opakowanie lub dokończyć opakowanie, ominąć tabletki placebo i przejść od razu do nowego opakowania. Wybrałam tę drugą opcję, bo musiałam poczekać na nową receptę. Pominęłam drugą tabletkę we wtorek, a w piątek pojawił się brązowy śluz jednak w bardzo małych ilościach, tak jak przed okresem. Czy w związku z tym, że nie uprawiałam seksu od momentu spóźnienia się z tabletką, a przed pominięciem 3 dni wcześniej czy muszę omijać tabletki placebo i przechodzić o kolejnego opakowania czy mogę zakończyć opakowanie normalnie? Najbardziej chodzi mi o to, żeby kolejny cykl nie był zaburzony lub nie było obniżone działanie.

Bardzo proszę o pomoc, szukałam wcześniej na forum odpowiedzi ale jej nie znalazłam. Zależy mi na czasie.
1. Dziewczyno, nastaw sobie alarm w telefonie; na dwa opakowania już 3 pominięcia - to się prosi o wpadkę, jak kiedyś i o pominięciu zapomnisz

2. Jak dobrze czytam, to to trzecie pominięcie nastąpiło w pierwszym tygodniu, tak? To stosuj się do wytycznych z pominięcia w pierwszym tygodniu. Czyli przez ten tydzień od kiedy zapomniałaś tabletki, stosuj prezerwatywy podczas stosunków. 3 dni przed pominięciem uprawiałaś seks, więc istnieje ryzyko zajścia w ciążę. (Czyli zrób test, albo przejdź się do gina.)

3. Opakowanie kończysz normalnie, bierzesz placebo, a potem kolejne opakowanie.

4. Plamienie to pewnie takie zwykłe śródcykliczne, ale jest też opcja, że ma związek z pominiętą tabletką.

5. Tu masz wątek o swoich tabletkach: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=625244&page=26 . Następnym razem tam zadawaj pytania.

www.DKMS.pl
wspólnie przeciw białaczce

Edytowane przez bells999
Czas edycji: 2013-04-08 o 22:07
bells999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 22:13   #5067
olka998
Przyczajenie

To było drugie spóźnienie i zdarzyło mi się pierwszy raz. Dziękuję za pomoc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-08, 22:14   #5068
bells999
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olka998 Pokaż wiadomość
To było drugie spóźnienie i zdarzyło mi się pierwszy raz. Dziękuję za pomoc
Okej, to z pominięciem we wtorek zrozumiałam jako pominięcie przy nowym opakowaniu..
We wtorek to była ta 19 tabletka, czyli jutro masz zacząć nowe opakowanie, tak? Już się pogubiłam teraz całkiem :<

www.DKMS.pl

Edytowane przez bells999
Czas edycji: 2013-04-08 o 22:18
Stary 2013-04-09, 07:18   #5069
olka998
Przyczajenie

No właśnie dzisiaj powinnam zacząć całkowicie nowe opakowanie, jeśli ominę placebo, ale zastanawiam się, czy w związku z tym, że nie uprawiałam seksu, a 3 dni przed pominięciem stosunek był niepełny mogę zakończyć opakowanie normalnie? Czy wtedy kolejny cykl nie będzie osłabiony?
Stary 2013-04-09, 10:38   #5070
bells999
Zadomowienie

Wiesz, ja bym nie kombinowała. Lepiej nie rób tej przerwy, przejdź do następnego opakowania od razu. Tak będziesz pewna, że wszystko jest ok.
Poza tym, stosunek niepełny (ale i tak bez prezerwatywy) też może się zakończyć ciążą.

www.DKMS.pl
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości