![]() |
#481 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część trzecia
Cytat:
![]() Dzieci z problemami skórnymi są wrażliwe na temperaturę wody. Zrób koniecznie chłodniejszą i zobacz jaka będzie reakcja. U mnie mąż chyba ma więcej cierpliwości do dziecka.ja staram się tłumaczyć sobie w duchu, że dziecko nie robi nic specjalnie i Twój chłop też powinien to zrozumieć. Zwłaszcza, że tak naprawdę on nie ma kiedy zmęczyć się opieką, bo nie siedzi z nim całe dnie. Co do prezentów to może dla najstarszego dziecka jakaś ciastolina o ile nie przekręciłam nazwy? Teraz to chyba modne Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Iwonia, jeszcze sobie pomyślałam, że on tego siusiaka może tarmosić, bo go odkrył, a może pieką go inne zaczerwienienia
Jeśli kiedyś jakiś facet złamie kobiecie skrzydła to później zostaje jej latanie na miotle Edytowane przez asiaczek Czas edycji: 2016-11-08 o 20:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Moderatorka z pazurem
|
Chyba musze zmienic dilera
![]() Screenshot_2016-11-08-21-39-42.png |
![]() ![]() |
![]() |
#483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem juz tez roznie mysle. Z woda na pewno sprobuje. ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Co do kapieli na brzuszku maz go tak kapie ja nie ale jak jest ostatnio placz to i na brzuszku tez. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#484 | |
Zakorzenienie
|
Nina przede mną ucieka
![]() Jak wchodzę do pokoju a ona akurat leży na brzuchu, to jak tylko mnie zobaczy to zaczyna "spierdzielać"! Jakby umiała czworakowac to by leciała przed siebie, a tak to macha wszystkimi konczynami, dupka jej skacze jak maszynka i w tym amoku nawet pełzanie jej nie wychodzi, więc tak wygląda jakby miała jakiś atak. A do tego śmieje się tak, że aż się ślini po pachy ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#485 |
Zakorzenienie
|
No dobra od 21 jestem w lozku i zamiast spac to sie wizażuje. No ale szczerze mowiac jeszcze mam za duzo mysli w glowie i nie moge zasnac. To maz i dzisiejsza sytuacja to sytuacja ogolnie miedzy nami to niuniutek i jego cierpienie. Ech...
Sprobuje zasnac. Dziekuje za wszystkie rady. Jutro bedzie nowy dzien. Oby lepszy. Do jutra mamusie. Spokojnej nocy dla Was i wszystkich dzieciaczkow. |
![]() ![]() |
![]() |
#486 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Myślałam o podróbce Ergobaby z Ali, ale dla nas na wiosnę pewnie będzie za małe... myślę, o czymś w czym mogłabym go nosić potem na plecach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Raczkowanie
|
Czy wasze dzieci zostają z każdą zaufana osoba ? Bo moja nie ze wsZystkimi chce . Ostatnio zostawiłam sasiadce zaufanej to jej taki krzyk uczyniła ze ledwo się u spokoila. To już kolejna sytuacja z kolejn osoba jak mbie nie ma ; (
|
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Zakorzenienie
|
Teraz na limango w outlecie są "majtaje"
![]() Potrzebuję wiedzy od mamus, które kupowały słuchawki ochronne. Potrzebujemy ekspresowo zdobyć słuchawki. Który sklep/sprzedawca zaskoczył Was szybką przesyłką? Szczególnie, że piątek jest wolny, to stąd mój pośpiech. No i cena też jest dość ważna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#489 | |
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część trzecia
Majlla, zostaje tylko z dziadkami, do tej pory mam wrażenie, że wszystko jej jedno czy z nami, czy z nimi
![]() Iwonia ![]() Manu, kupujesz śpiworek? Doszły moje książki, na razie zabrałam się za "Bobas lubi wybór", zapowiada się fajnie ![]() Dzustam, my kupowaliśmy w JULA, jak masz u siebie w mieście to na stronie możesz sprawdzić dostępność (ale one nie są na gumce)
![]() Edytowane przez agassek Czas edycji: 2016-11-08 o 21:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Zakorzenienie
|
Fajny wpis, akurat na czasie
http://www.blogojciec.pl/dzieci/25-n...ch-dla-dzieci/ Niedawno sroka też pisała o innych wartościowych grach
#491 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze my mamy chyba typowy lęk separacyjny. Wszystko jest super dopóki jest mama, ale nie daj Boże zniknę z pola widzenia to jest taki ryyyk. Nawet jak jestem kolo niego, to nie wszystkie osoby mogą go wziąć na ręce. Dziś była u nas przyjaciółka, uśmiechy rzucał, cudak mały ,ale tylko go wzięła i zaraz ryk, dała go mnie to znów ją czarował ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#493 |
Raczkowanie
|
U nas kupki zazwyczaj codziennie i to dwie . Z tym ze zauważyłam, że po bananie, płatkach ryzowych i marchewce kest problem bo wtedy są takie boby hehe pojedyncze . Z kolei teraz 2dni był brak i jak dziś zrobiła to masakra pielucha nie zmiescila i konsystencja tak jak piszesz taka Nutella haha
|
![]() ![]() |
![]() |
#494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że dziewczyny próbują bronić D. ale ja nie potrafię, nie znajduję usprawiedliwienia dla takiego zachowania. Każdy może mieć gorszy dzień ale to nie daje prawa do wyżywania się na dziecku. Jest ojcem a to zobowiązuje do kontrolowania własnych emocji i nerwów. Jeszcze byłabym w stanie jakoś to zrozumieć jakby była to jednorazowa sytuacja ale sama wiesz, że to już któryś raz. A do tego nie pokwapił się nawet żeby przyjść do was jak już ochłonie, przytulić, przeprosić. Nie wiem co Ci doradzić skoro piszesz, że nawet rozmawiać nie chce... Ja może przesadzam i jestem straszna, ale przede wszystkim nie dałabym mu dziecka nawet na pół sekundy dopóki nie nauczy się kontrolować własnych emocji. I przysięgam, że wolałabym nie jeść, nie wykąpać się, nie spać niż poprosić go o jakąkolwiek pomoc przy dziecku. I nawet jakby Igoras był w dobrym humorze i skory do zabawy to też nie dałabym go tacie, żeby odczuł tęsknotę za nim. A przede wszystkim wiedział, że dziecko to nie zabawka i nie ma tak, że jak jest wesoły to się z nim bawię a jak ma gorszy nastrój to sobie na niego wrzasnę. Nie chciałabym Iwonia żeby mój post Cię uraził czy dodatkowo zdołował, ale myślę, że w takich sytuacjach czasem potrzebny jest kop motywujący do działania zamiast głaskania po głowie i usprawiedliwiania tej drugiej strony. Musisz coś z tym zrobić, musisz! Bo z tego co piszesz wynika, że to równia pochyła i będzie tylko gorzej... A szkoda bo przecież sama piszesz, że byliście taką fajną parą. A teraz macie tak wspaniałego synka. Walcz, przede wszystkim o jego dobro! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Raczkowanie
|
U nas to krzyk bez łez aż bezdech łapie . Serce bije jak szalone i później jak już się uspokoi to takie jakby chlipanie jeszcze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#496 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
Wg mnie też nie ma żadnego usprawiedliwienia. Żadnego. Wczoraj krzyknął, dzisiaj krzyknął a jutro go uderzy. Wiem Iwonia, że pewnie nie to chciałabyś usłyszeć, ale tak wygląda rzeczywistość wg mnie. Zatłukłabym dziada.
![]() |
#497 | |
Zakorzenienie
|
U nas to chyba jeszcze przed nami, serio czasem myślę, że Marysia nie wie, że to ja jestem jej mamą, u każdego jest szczęśliwa i do każdego się kielczy
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#498 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#499 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Zadomowienie
|
Iwonia, przykro mi .. Ja patrząc na mojego męża nawet nie umiem sobie tego wyobrazić.
---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- U nas zostawała z babcią ale ostatnio dwa razy się zdarzyło ze płakała jak nas nie było. Babcia uważa ze bolał ją brzuszek :P |
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Zakorzenienie
|
#502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tymek w kąpieli i czasami podczas przebierania pieluchy tarmosi sobie siusiaka. Myślę że to "normalny" etap rozwoju. Dobranoc! Aaa przez zeby teraz kupek u nas pod dostatkiem i są normalne. Nie wylewaja się z pieluchy jak kiedyś potrafiły ![]() Tymon nie chce jeść nic prócz marchewki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez martunia_199 Czas edycji: 2016-11-08 o 21:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Zakorzenienie
|
https://www.limango-outlet.pl/fidell...dzieci-4462839
Tylko, że to nie jest mei tai ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#504 |
Moderatorka z pazurem
|
Iwonia, faceci maja zdecydowanie mniej cierpliwosci. Przykro, ze miedzy wami sa teraz zgrzyty. Mam nadzieje ze niedlugo uda wam sie dogadac. Ale za takie zachowanie wzgledem dziecka powinien juz miec limo pod okiem
![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Iwonia. To jest moment kiedy powinniscie pogadac, a nie oddalac sie i urzadzac ciche dni |
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Zakorzenienie
|
K. Właśnie wymyślił najkrótszym żart świata:
Matka 6ciomiesięcznego dziecka mówi: idę spać! Ha ha ha
#506 |
Zakorzenienie
|
Agito to teraz jakiś eMAG
![]() Ni mają Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#507 |
Zakorzenienie
|
Może któraś z naszych mamus Cię poratuje,bo chyba oprócz Ann,ktoś jeszcze kupował
![]()
#508 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#509 | |
Zakorzenienie
|
Dzustam ja w razie czego mogę Ci pożyczyć moje, tzn. Mogę Ci je wysłać kurierem, powinny dojść następnego dnia, chociaż prościej pewnie będzie jak poszukasz w jakiejś lokalnej grupie
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Zakorzenienie
|
Hmmm.
czyżbym miała trop? Nina od kilku dni się strasznie rzuca jak śpi. Często też puszcza bąki w nocy i nad ranem. Właśnie namachała się kulaskami i nakwiliła, po czym puściła soczystego bąka i usnęła w sekundę. Chyba jutro wdroże biogaie i poobserwuje, może ją zwyczajnie męczą gazy po nowym jedzonku hmmm ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Ita, hałarju?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.