Majówki 2016 - część trzecia - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-08, 20:39   #481
asiaczek
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - część trzecia

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Tez jednak tak mysle ze o wode chodzi. Tatus mu taką serwuje. Jutro zrobimy chlodniejszą. Tak czy siak czy w wodzie czy nie tarmosi go az steka biedactwo. Ale siusiak nie jest czerwony i nad nim tez drapie a nie jest ani czerwone ani nic i nie wiem co to i jak łagodzic. Mam jakies kremy emolientowe lagodzace niby swiad i mu maziam ale jaka przyczyna to nie wiem bo na oko nic nie widze. W pachwinach zaczerwienione i odbyt i tyle.
Mateusz też zaczął sobie łapać siusiaka w kąpieli, ale to raczej jego nowe odkrycie
Dzieci z problemami skórnymi są wrażliwe na temperaturę wody. Zrób koniecznie chłodniejszą i zobacz jaka będzie reakcja.

U mnie mąż chyba ma więcej cierpliwości do dziecka.ja staram się tłumaczyć sobie w duchu, że dziecko nie robi nic specjalnie i Twój chłop też powinien to zrozumieć. Zwłaszcza, że tak naprawdę on nie ma kiedy zmęczyć się opieką, bo nie siedzi z nim całe dnie.

Co do prezentów to może dla najstarszego dziecka jakaś ciastolina o ile nie przekręciłam nazwy? Teraz to chyba modne

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Iwonia, jeszcze sobie pomyślałam, że on tego siusiaka może tarmosić, bo go odkrył, a może pieką go inne zaczerwienienia

Edytowane przez asiaczek
Czas edycji: 2016-11-08 o 20:41
asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 20:40   #482
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Chyba musze zmienic dilera
Screenshot_2016-11-08-21-39-42.png
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 20:44   #483
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Mateusz też zaczął sobie łapać siusiaka w kąpieli, ale to raczej jego nowe odkrycie
Dzieci z problemami skórnymi są wrażliwe na temperaturę wody. Zrób koniecznie chłodniejszą i zobacz jaka będzie reakcja.

U mnie mąż chyba ma więcej cierpliwości do dziecka.ja staram się tłumaczyć sobie w duchu, że dziecko nie robi nic specjalnie i Twój chłop też powinien to zrozumieć. Zwłaszcza, że tak naprawdę on nie ma kiedy zmęczyć się opieką, bo nie siedzi z nim całe dnie.

Co do prezentów to może dla najstarszego dziecka jakaś ciastolina o ile nie przekręciłam nazwy? Teraz to chyba modne

Iwonia, jeszcze sobie pomyślałam, że on tego siusiaka może tarmosić, bo go odkrył, a może pieką go inne zaczerwienienia

Nie wiem juz tez roznie mysle. Z woda na pewno sprobuje.

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Co do kapieli na brzuszku maz go tak kapie ja nie ale jak jest ostatnio placz to i na brzuszku tez.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 20:47   #484
Monanka83
Zakorzenienie

Nina przede mną ucieka
Jak wchodzę do pokoju a ona akurat leży na brzuchu, to jak tylko mnie zobaczy to zaczyna "spierdzielać"! Jakby umiała czworakowac to by leciała przed siebie, a tak to macha wszystkimi konczynami, dupka jej skacze jak maszynka i w tym amoku nawet pełzanie jej nie wychodzi, więc tak wygląda jakby miała jakiś atak. A do tego śmieje się tak, że aż się ślini po pachy

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Chyba musze zmienic dilera
Załącznik 6734826
Bo My tak szybko piszemy że posty się pchają który pierwszy
Stary 2016-11-08, 20:47   #485
Iwonia27
Zakorzenienie

No dobra od 21 jestem w lozku i zamiast spac to sie wizażuje. No ale szczerze mowiac jeszcze mam za duzo mysli w glowie i nie moge zasnac. To maz i dzisiejsza sytuacja to sytuacja ogolnie miedzy nami to niuniutek i jego cierpienie. Ech...
Sprobuje zasnac.
Dziekuje za wszystkie rady.
Jutro bedzie nowy dzien. Oby lepszy.
Do jutra mamusie. Spokojnej nocy dla Was i wszystkich dzieciaczkow.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 20:48   #486
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Iwonia przytulam

Mam nadzieje, ze przemyslal i nigdy wiecej tak nie zrobi. Sprobuj porozmawiac moze jego tez cos gryzie?

Zeby nie przechwalic, ale z moim TZ jakby lepiej

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Manduca ma byc niedlugo na limango. Warto jeszcze ergobaby (lub podrobke z ali), mei tai, pathi, lenny lamb tez robi nosidla.
Skąd wiesz, co tam ma być? Jak to sprawdzać?
Myślałam o podróbce Ergobaby z Ali, ale dla nas na wiosnę pewnie będzie za małe... myślę, o czymś w czym mogłabym go nosić potem na plecach.

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 20:55   #487
majlla
Raczkowanie

Czy wasze dzieci zostają z każdą zaufana osoba ? Bo moja nie ze wsZystkimi chce . Ostatnio zostawiłam sasiadce zaufanej to jej taki krzyk uczyniła ze ledwo się u spokoila. To już kolejna sytuacja z kolejn osoba jak mbie nie ma ; (
majlla jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-08, 20:58   #488
dzustam
Zakorzenienie

Teraz na limango w outlecie są "majtaje"

Potrzebuję wiedzy od mamus, które kupowały słuchawki ochronne. Potrzebujemy ekspresowo zdobyć słuchawki. Który sklep/sprzedawca zaskoczył Was szybką przesyłką? Szczególnie, że piątek jest wolny, to stąd mój pośpiech. No i cena też jest dość ważna , ale to mniej istotne.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 21:01   #489
agassek
Zakorzenienie

Majówki 2016 - część trzecia

Majlla, zostaje tylko z dziadkami, do tej pory mam wrażenie, że wszystko jej jedno czy z nami, czy z nimi

Iwonia

Manu, kupujesz śpiworek?
Doszły moje książki, na razie zabrałam
się za "Bobas lubi wybór", zapowiada się fajnie

Dzustam, my kupowaliśmy w JULA, jak masz u siebie w mieście to na stronie możesz sprawdzić dostępność (ale one nie są na gumce)

Edytowane przez agassek
Czas edycji: 2016-11-08 o 21:02
agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 21:04   #490
Monanka83
Zakorzenienie

Fajny wpis, akurat na czasie

http://www.blogojciec.pl/dzieci/25-n...ch-dla-dzieci/

Niedawno sroka też pisała o innych wartościowych grach
Stary 2016-11-08, 21:05   #491
gosiaczekbtm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez majlla Pokaż wiadomość
Czy wasze dzieci zostają z każdą zaufana osoba ? Bo moja nie ze wsZystkimi chce . Ostatnio zostawiłam sasiadce zaufanej to jej taki krzyk uczyniła ze ledwo się u spokoila. To już kolejna sytuacja z kolejn osoba jak mbie nie ma ; (
A właśnie miałam się o to pytać.

Kurcze my mamy chyba typowy lęk separacyjny. Wszystko jest super dopóki jest mama, ale nie daj Boże zniknę z pola widzenia to jest taki ryyyk. Nawet jak jestem kolo niego, to nie wszystkie osoby mogą go wziąć na ręce. Dziś była u nas przyjaciółka, uśmiechy rzucał, cudak mały ,ale tylko go wzięła i zaraz ryk, dała go mnie to znów ją czarował
gosiaczekbtm jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-08, 21:05   #492
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość

Potrzebuję wiedzy od mamus, które kupowały słuchawki ochronne. Potrzebujemy ekspresowo zdobyć słuchawki. Który sklep/sprzedawca zaskoczył Was szybką przesyłką? Szczególnie, że piątek jest wolny, to stąd mój pośpiech. No i cena też jest dość ważna , ale to mniej istotne.

Dzustam, a spróbuj wygrzebać coś na agito.pl. ja ostatnio w niedzielę wieczorem zamawialam pieluchy i w poniedziałek rano już miałam!
Stary 2016-11-08, 21:07   #493
majlla
Raczkowanie

U nas kupki zazwyczaj codziennie i to dwie . Z tym ze zauważyłam, że po bananie, płatkach ryzowych i marchewce kest problem bo wtedy są takie boby hehe pojedyncze . Z kolei teraz 2dni był brak i jak dziś zrobiła to masakra pielucha nie zmiescila i konsystencja tak jak piszesz taka Nutella haha
Stary 2016-11-08, 21:08   #494
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Boziuu jak sie dzis na nim zawiodłam. Nie spodziewalam sie tego po nim.
Poki byl w pracy to ok wszystko jeszcze mi pisal ze jak wroci przejmuje malego zebym troche pospala i odpoczela. I ok przyszedl ten czas i zmiana pampera na start bo az moje spodnie byly mokre no to go przebiera. Slysze jak sie nie wydrze na niuniutka zoooostawww kurrrr tegoo ptaakaa w gó...nie. Boze takim glosem taka zloscia bo dziecko ubrudzilo rączke a jego chyba tam ciagle swedzi i korzysta z rozpietego pampera. Az mi sie plakac chcialo malutek oczywiscie spazmow dostał tak sie wystraszyl. Nie mogl sie uspokoic. Oczywiscie sie poklocilismy bo ja to taka zaje....ta ze sie nie denerwuje. Owszem denerwuje ale nie wrzeszcze na dziecko. Do konca dnia nie dalam mu malego zreszta nawet sie nie rwał. Mimo zmeczenia pokazalam ze dam rade sama i nie dam synka nikomu kto sie na nim wyladowuje.
Smutno mi teraz. W ogole ostatnio nawet nie rozmawiamy. Niby ok miedzy nami a pare zdan zamieniamy. Czasem cos zagaduje i albo odpowie albo nawet nie. Ciagle tylko z nosem w telefonie i gra non stop jak gowniarz. Aaa w d...pie mam tylko mi ma zalezec? Od jutra to ja albo cos odpowiem albo nie.
No i rycze. Jeszcze niedawno bylismy naprawde zaje...parą. Przeciez Igorasek nie jest niewiadomo jakim niedobrym dzieckiem zebysmy musieli przez niego na rzesach chodzic czy cos. Ja nawet w nocy od razy sie zeywam zeby nie zdazyl sie rozplakac bo on wstaje rano. Przeciez go chcielismy. Przeciez mial tylko dopelnic to co juz mamy.
Dlaczego tak jest?
Czytam i tak mi strasznie szkoda Igorasa.... Nie dość że malutek tyle cierpi, drapie się bo go swędzi to jeszcze zamiast ukojenia własny ojciec na niego krzyczy. Kurcze, może nie powinnam tego pisać bo nic Ci to nie pomoże, a leżącego się nie kopie ale cholera, no nie możesz na takie zachowania pozwalać. Bo to już nie pierwszy raz, wcześniej pisałaś że nie raz złości się czy warczy na Igorka. Jak można? Przecież to jest takie maleństwo bezbronne, które niczego nie robi umyślnie na złość. A co będzie później, kiedy dziecko już faktycznie potrafi z pełną świadomością wyprowadzić człowieka z równowagi? Jeśli już teraz brakuje mu cierpliwości to jak później będzie sobie z tym radził? Igoras ma pół roku a Ty boisz się go zostawić z własnym ojcem bo wiesz, że będzie się na niego wydzierał. Dla mnie to nie do pojęcia...
Widzę, że dziewczyny próbują bronić D. ale ja nie potrafię, nie znajduję usprawiedliwienia dla takiego zachowania. Każdy może mieć gorszy dzień ale to nie daje prawa do wyżywania się na dziecku. Jest ojcem a to zobowiązuje do kontrolowania własnych emocji i nerwów. Jeszcze byłabym w stanie jakoś to zrozumieć jakby była to jednorazowa sytuacja ale sama wiesz, że to już któryś raz. A do tego nie pokwapił się nawet żeby przyjść do was jak już ochłonie, przytulić, przeprosić.

Nie wiem co Ci doradzić skoro piszesz, że nawet rozmawiać nie chce... Ja może przesadzam i jestem straszna, ale przede wszystkim nie dałabym mu dziecka nawet na pół sekundy dopóki nie nauczy się kontrolować własnych emocji. I przysięgam, że wolałabym nie jeść, nie wykąpać się, nie spać niż poprosić go o jakąkolwiek pomoc przy dziecku. I nawet jakby Igoras był w dobrym humorze i skory do zabawy to też nie dałabym go tacie, żeby odczuł tęsknotę za nim. A przede wszystkim wiedział, że dziecko to nie zabawka i nie ma tak, że jak jest wesoły to się z nim bawię a jak ma gorszy nastrój to sobie na niego wrzasnę.

Nie chciałabym Iwonia żeby mój post Cię uraził czy dodatkowo zdołował, ale myślę, że w takich sytuacjach czasem potrzebny jest kop motywujący do działania zamiast głaskania po głowie i usprawiedliwiania tej drugiej strony. Musisz coś z tym zrobić, musisz! Bo z tego co piszesz wynika, że to równia pochyła i będzie tylko gorzej... A szkoda bo przecież sama piszesz, że byliście taką fajną parą. A teraz macie tak wspaniałego synka. Walcz, przede wszystkim o jego dobro!

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 21:08   #495
majlla
Raczkowanie

U nas to krzyk bez łez aż bezdech łapie . Serce bije jak szalone i później jak już się uspokoi to takie jakby chlipanie jeszcze.
Stary 2016-11-08, 21:14   #496
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majlla Pokaż wiadomość
My jej w sumie nie zostawiamy z nikim, choć jakieś 2 tygodnie temu została z moją siostrą i siostrzenicami na ponad 2 godziny i się świetnie z nimi bawiła. Ale ona generalnie bardzo lubi dzieci wiec pewnie dziewczynami była zachwycona. Dziś została 1,5h z tatusiem i było ok. Co nie zmienia faktu że mama jest najważniejsza. Jak się K. Z nią bawi to muszę wychodzić z pokoju bo mała nie może się skupić na niczym tylko śledzi każdy mój krok. Jak znikam, to się bawią w najlepsze.

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Czytam i tak mi strasznie szkoda Igorasa.... Nie dość że malutek tyle cierpi, drapie się bo go swędzi to jeszcze zamiast ukojenia własny ojciec na niego krzyczy. Kurcze, może nie powinnam tego pisać bo nic Ci to nie pomoże, a leżącego się nie kopie ale cholera, no nie możesz na takie zachowania pozwalać. Bo to już nie pierwszy raz, wcześniej pisałaś że nie raz złości się czy warczy na Igorka. Jak można? Przecież to jest takie maleństwo bezbronne, które niczego nie robi umyślnie na złość. A co będzie później, kiedy dziecko już faktycznie potrafi z pełną świadomością wyprowadzić człowieka z równowagi? Jeśli już teraz brakuje mu cierpliwości to jak później będzie sobie z tym radził? Igoras ma pół roku a Ty boisz się go zostawić z własnym ojcem bo wiesz, że będzie się na niego wydzierał. Dla mnie to nie do pojęcia...
Widzę, że dziewczyny próbują bronić D. ale ja nie potrafię, nie znajduję usprawiedliwienia dla takiego zachowania. Każdy może mieć gorszy dzień ale to nie daje prawa do wyżywania się na dziecku. Jest ojcem a to zobowiązuje do kontrolowania własnych emocji i nerwów. Jeszcze byłabym w stanie jakoś to zrozumieć jakby była to jednorazowa sytuacja ale sama wiesz, że to już któryś raz. A do tego nie pokwapił się nawet żeby przyjść do was jak już ochłonie, przytulić, przeprosić.

Nie wiem co Ci doradzić skoro piszesz, że nawet rozmawiać nie chce... Ja może przesadzam i jestem straszna, ale przede wszystkim nie dałabym mu dziecka nawet na pół sekundy dopóki nie nauczy się kontrolować własnych emocji. I przysięgam, że wolałabym nie jeść, nie wykąpać się, nie spać niż poprosić go o jakąkolwiek pomoc przy dziecku. I nawet jakby Igoras był w dobrym humorze i skory do zabawy to też nie dałabym go tacie, żeby odczuł tęsknotę za nim. A przede wszystkim wiedział, że dziecko to nie zabawka i nie ma tak, że jak jest wesoły to się z nim bawię a jak ma gorszy nastrój to sobie na niego wrzasnę.

Nie chciałabym Iwonia żeby mój post Cię uraził czy dodatkowo zdołował, ale myślę, że w takich sytuacjach czasem potrzebny jest kop motywujący do działania zamiast głaskania po głowie i usprawiedliwiania tej drugiej strony. Musisz coś z tym zrobić, musisz! Bo z tego co piszesz wynika, że to równia pochyła i będzie tylko gorzej... A szkoda bo przecież sama piszesz, że byliście taką fajną parą. A teraz macie tak wspaniałego synka. Walcz, przede wszystkim o jego dobro!
Dokładnie.
Wg mnie też nie ma żadnego usprawiedliwienia. Żadnego. Wczoraj krzyknął, dzisiaj krzyknął a jutro go uderzy.
Wiem Iwonia, że pewnie nie to chciałabyś usłyszeć, ale tak wygląda rzeczywistość wg mnie.
Zatłukłabym dziada.
Stary 2016-11-08, 21:15   #497
agassek
Zakorzenienie

U nas to chyba jeszcze przed nami, serio czasem myślę, że Marysia nie wie, że to ja jestem jej mamą, u każdego jest szczęśliwa i do każdego się kielczy

Stary 2016-11-08, 21:16   #498
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość

Dzustam, my kupowaliśmy w JULA, jak masz u siebie w mieście to na stronie możesz sprawdzić dostępność (ale one nie są na gumce)
Nie mam Juli nawet w okolicy... buuu, ale dzięki za cynk.

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Dzustam, a spróbuj wygrzebać coś na agito.pl. ja ostatnio w niedzielę wieczorem zamawialam pieluchy i w poniedziałek rano już miałam!
Zaraz przekopię agito dziękuję

Stary 2016-11-08, 21:16   #499
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość

Nie masz linka gdzieś pod ręką?

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-08, 21:19   #500
ola0605
Zadomowienie

Iwonia, przykro mi .. Ja patrząc na mojego męża nawet nie umiem sobie tego wyobrazić.

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

U nas zostawała z babcią ale ostatnio dwa razy się zdarzyło ze płakała jak nas nie było. Babcia uważa ze bolał ją brzuszek :P
ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 21:19   #501
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
https://www.limango-outlet.pl/fidell...dzieci-4462839
Stary 2016-11-08, 21:19   #502
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
My jej w sumie nie zostawiamy z nikim, choć jakieś 2 tygodnie temu została z moją siostrą i siostrzenicami na ponad 2 godziny i się świetnie z nimi bawiła. Ale ona generalnie bardzo lubi dzieci wiec pewnie dziewczynami była zachwycona. Dziś została 1,5h z tatusiem i było ok. Co nie zmienia faktu że mama jest najważniejsza. Jak się K. Z nią bawi to muszę wychodzić z pokoju bo mała nie może się skupić na niczym tylko śledzi każdy mój krok. Jak znikam, to się bawią w najlepsze.

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Dokładnie.
Wg mnie też nie ma żadnego usprawiedliwienia. Żadnego. Wczoraj krzyknął, dzisiaj krzyknął a jutro go uderzy.
Wiem Iwonia, że pewnie nie to chciałabyś usłyszeć, ale tak wygląda rzeczywistość wg mnie.
Zatłukłabym dziada.
U nas jest bardzo podobnie.

Tymek w kąpieli i czasami podczas przebierania pieluchy tarmosi sobie siusiaka. Myślę że to "normalny" etap rozwoju.

Dobranoc!

Aaa przez zeby teraz kupek u nas pod dostatkiem i są normalne. Nie wylewaja się z pieluchy jak kiedyś potrafiły

Tymon nie chce jeść nic prócz marchewki

Ząbki
Synuś
+2

Edytowane przez martunia_199
Czas edycji: 2016-11-08 o 21:21
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 21:28   #503
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
https://www.limango-outlet.pl/fidell...dzieci-4462839

Tylko, że to nie jest mei tai ha ha. No, ale, chociaż nisidło...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-08, 21:31   #504
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Iwonia, faceci maja zdecydowanie mniej cierpliwosci. Przykro, ze miedzy wami sa teraz zgrzyty. Mam nadzieje ze niedlugo uda wam sie dogadac. Ale za takie zachowanie wzgledem dziecka powinien juz miec limo pod okiem

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Wiecie co? Lezy w salone na brzuchu nakryty kocem i chyba placze slysze jak pociaga nosem.
Ciekawe co mu sie w glowie kotłuje...
No nic niech sobie lezy i przemysli co tam potrzebuje. Ja susze wlosy i ide spac.
Iwonia. To jest moment kiedy powinniscie pogadac, a nie oddalac sie i urzadzac ciche dni
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 21:40   #505
Monanka83
Zakorzenienie

K. Właśnie wymyślił najkrótszym żart świata:
Matka 6ciomiesięcznego dziecka mówi: idę spać!

Ha ha ha
Stary 2016-11-08, 21:41   #506
dzustam
Zakorzenienie

Agito to teraz jakiś eMAG
Ni mają

Stary 2016-11-08, 21:47   #507
Monanka83
Zakorzenienie

Może któraś z naszych mamus Cię poratuje,bo chyba oprócz Ann,ktoś jeszcze kupował
Stary 2016-11-08, 21:50   #508
ola0605
Zadomowienie

Cytat:
K. Właśnie wymyślił najkrótszym żart świata:
Matka 6ciomiesięcznego dziecka mówi: idę spać!

Ha ha ha

Hahahahahaha No żartowniś
ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-08, 21:55   #509
agassek
Zakorzenienie

Dzustam ja w razie czego mogę Ci pożyczyć moje, tzn. Mogę Ci je wysłać kurierem, powinny dojść następnego dnia, chociaż prościej pewnie będzie jak poszukasz w jakiejś lokalnej grupie

Stary 2016-11-08, 22:06   #510
Monanka83
Zakorzenienie

Hmmm.
czyżbym miała trop? Nina od kilku dni się strasznie rzuca jak śpi. Często też puszcza bąki w nocy i nad ranem. Właśnie namachała się kulaskami i nakwiliła, po czym puściła soczystego bąka i usnęła w sekundę. Chyba jutro wdroże biogaie i poobserwuje, może ją zwyczajnie męczą gazy po nowym jedzonku

hmmm

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Ita, hałarju?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości