Odchudzanie Bez Ściemy :) Zróbmy to razem :) - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-09-06, 07:38   #481
Hankaak
Rozeznanie

Dot.: Odchudzanie Bez Ściemy :) Zróbmy to razem :)

Cytat:
Napisane przez aguniaaaaa041986 Pokaż wiadomość
Hej
Ostatni dzien szkolenia w tym tygodniu mam nadzieje ze sprawnie pojdzie 😀

Nie odpisuje Wam bo zle mi sie z tel cytuje , wybaczcie

Ale mam pytanko jak u Was z owocami ? Jecie ?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Wybaczamy.
Co do owców - obecnie nie jem. Czasami po treningu zdarzy się pół banana albo jabłko albo z 150g borówki amerykańskiej.
Jednak w okresie owocowym (na szczęście już powoli się kończy...) i jak nie trzymam diety potrafię zjeść dużo... szczególnie czereśni, truskawek i borówek amerykańskich.
Stary 2017-09-06, 07:59   #482
kocica27
Rozeznanie

Cytat:

Ja praktycznie nie - tzn. unikam, bo cukier. Ale jak naprawdę mam ochotę zgrzeszyć, to wtedy tak. Zastępuję w ten sposób słodycze lub inne przekąski. Chociaż ja nigdy za bardzo słodyczowa nie byłam. Raczej produkty mączne, paluszki, czipsy to były moje grzeszki. A teraz są owoce.

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Hankaak Pokaż wiadomość
Jednak w okresie owocowym (na szczęście już powoli się kończy...) i jak nie trzymam diety potrafię zjeść dużo... szczególnie czereśni, truskawek i borówek amerykańskich.
Uwielbiam czereśnie i borówki oraz banany. Ale rzadko jem.
kocica27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-06, 08:45   #483
Andziusiaech
Zakorzenienie

Ja też staram się nie jadać owoców ze względu na cukier. Ale czasem nie mogę się powstrzymać żeby nie zjeść winogronka albo bananka.

U nie wczoraj tylko 40 minut hula hop. Dzisiaj 3 minuty deski.
Wieczorem zgrzeszyłam, zjadłam chrupki. Aj, cały czas muszę pracować nad swoja silną wolą.

Chciałabym zrzucić z 2 kilo do października
Andziusiaech jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-06, 08:51   #484
Mimiko
BAN stały

Cytat:

Może po prostu jesteś przed miesiączką i zbierasz już wodę? ja zaczynam już tydzień przed, więc jak mam okres "redukcji" to już wtedy się nie ważę
A co do słodyczy... trzeba mieć silną wolę. Prawda. Mnie po łapach bije moj TŻ . Jedyne na co sobie pozwalam to 2-4 kostki gorzkiej czekolady jedzone w ciągu dnia a nie na raz. Pomaga. I powoli mi przechodzi po tygodniu (chyba mój pierwszy w życiu tydzień bez słodyczy, słodzików i owoców!). Jedyne jak jestem w jakimś sklepie/CH i widzę jedzących to mi się smutno robi .
A najgorsze to to, że w sobotę jadę z moją psiapsiółą do Torunia. Być w Toruniu i nie zjeść pierniczka ?! Już buczę facetowi w ramie od wczoraj...
Nie jestem, bo u mnie to bardziej skomplikowane. Ze względów zdrowotnych przyjmuje leki, które sprawiają, że okres mam raz na 3 miesiące. I swoich zachcianek na te leki też nie zrzucam, bo biorę je już ponad rok. Po prostu zajadam stresy i niestety mam fatalne przyzwyczajenie, że np. w domu do pracy czy rozrywki przy kompie uwielbiam coś słodkiego podjadać. I powiem wam, że czasami potrafię powstrzymać się i nie jeść przez tydzień nic słodkiego, a czasami po prostu pochłaniam jak leci. Gorzka czekolada w ogóle mi nie smakuje, więc dla mnie nie istnieje. Zazdroszczę, że dla was coś jest za słodkie, bo ja nie znam takiego stanu

Wyjścia i tzw. okazje to ból, rozumiem to doskonale. Trzymaj się w Toruniu, żeby za dużo tych pierniczków nie zjeść

Cytat:
Napisane przez kocica27 Pokaż wiadomość
Ja raczej nie mam problemu ze słodyczami. Niejednokrotnie różne słodycze są dla mnie za słodkie. Jako dziecko np. nie mogłam jeść tortów. Teraz mogę się zmusić z grzeczności, ale za bardzo nie lubię.

Moją zgubą były potrawy mączne. Gluten działa jak narkotyk.

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Nie ma co się za często ważyć, choć rzeczywiście czasem pokusa jest ogromna. Lepiej widać po ubraniach (wymiarach).

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

A ja właśnie przestałam farbować. Tzn. od kilku miesięcy nic nie robię, mam zamiar zregenerować włosy, zaczęłam pić sok z pokrzywy (nie jestem niestety systematyczna).
Ile bym dała za to, żeby nie lubić tortów czy ciast, to moja największa zguba. Potrawy mączne też bardzo lubię, ale potrafię się bez nich obejść, odkąd przeszłam na dietę nie jem naleśników, klusek i żyję, a kiedyś to była podstawa moich obiadów.
Ważę się raz w tygodniu zazwyczaj, żałuję, że dzisiaj złamałam zasadę. Na wymiary wolę nie patrzeć na razie, bo bym się załamała pewnie.

Co do włosów, nigdy nie farbowałam i nie zamierzam, bo mam bardzo gęste i długie, i umarłabym z nudów u fryzjera
Mimiko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-06, 09:02   #485
ewwwa
Zakorzenienie

Już po ćwiczeniach, lekkich bo mam niesamowite zakwasy w podwoziu po wczorajszym hiit

Cytat:
Napisane przez Xylogic93 Pokaż wiadomość
Witam w nowym dniu! U mnie wpadła Chodakowska trening z gwiazdami (bez części cardio - jakoś mnie Sadowska na nerwy działa. zrobiłam tylko uda i brzuch) następnym razem chyba zrobię podwójnie cześć na uda i pupę bo na tym mi mocno zależy.
Śniadanie i lunchbox gotowe wieczorem pewnie jakaś ryba wpadnie Załącznik 7223111Załącznik 7223116

Kliknięte z
Czasem słownik wie lepiej
Ale zielono super

Cytat:
Hej
Ostatni dzien szkolenia w tym tygodniu mam nadzieje ze sprawnie pojdzie 😀

Nie odpisuje Wam bo zle mi sie z tel cytuje , wybaczcie

Staram się je ograniczać, ale owszem zdarza mi się się je zjeść, szczególnie teraz kiedy jest na nie sezon
Stary 2017-09-06, 09:05   #486
MrsSeductive
Żona

Cytat:
a badałaś może hormony w ostatnim czasie? Czy zajadasz stres?
Zajadam stres. Mam wymagajace stanowisko.

MrsSeductive jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-06, 09:06   #487
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Zajadam stres. Mam wymagajace stanowisko.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-09-06, 09:06   #488
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Zajadam stres. Mam wymagające stanowisko.

Stary 2017-09-06, 09:07   #489
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Zajadam stres.

Stary 2017-09-06, 09:07   #490
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Zajadam stres.

Stary 2017-09-06, 09:17   #491
kocica27
Rozeznanie

Mrs Seductive - oj, zajadasz - 5 razy się wkleiło
Stary 2017-09-06, 09:26   #492
karolina220
Przyczajenie

Co sądzicie o tabata?
karolina220 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-06, 09:28   #493
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Mrs Seductive - oj, zajadasz - 5 razy się wkleiło
Nie mogłam dodawać postów. A jak dodało to 10 razy :/

Stary 2017-09-06, 09:34   #494
kocica27
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolina220 Pokaż wiadomość
Co sądzicie o tabata?
Też jestem ciekawa waszej opinii. Fajnie byłoby podziałać kilka minut dziennie i mieć efekty jak po godzinie.

Dodatkowe pytanie: czy według Was tabata to jedno ćwiczenie czy różne ćwiczenia. Wydaje mi się, że oryginalna tabata to powinno być jedno ćwiczenie.

Ktoś w ogóle ćwiczy tabatę? Bo ja bym chętnie zaczęła i rzuciła bieganie w diabły. Po co ja mam 2 godziny dziennie zasuwać, jak można 20 minut i na jedno wyjdzie... Ale czy to naprawdę tak działa???

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Napisane przez MrsSeductive Pokaż wiadomość
Nie mogłam dodawać postów. A jak dodało to 10 razy :/
Ostatnio coś świruje. Mnie też przed chwilą nie dodało, a wypisałam taki elaborat....
Stary 2017-09-06, 09:55   #495
Hankaak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mimiko Pokaż wiadomość
Gorzka czekolada w ogóle mi nie smakuje, więc dla mnie nie istnieje. Zazdroszczę, że dla was coś jest za słodkie, bo ja nie znam takiego stanu

Wyjścia i tzw. okazje to ból, rozumiem to doskonale. Trzymaj się w Toruniu, żeby za dużo tych pierniczków nie zjeść

Co do włosów, nigdy nie farbowałam i nie zamierzam, bo mam bardzo gęste i długie, i umarłabym z nudów u fryzjera
Ja przestałam się farbować w zeszłym roku na wiosnę. Mam już "za uszy" własny kolor, włosy mam do łopatek. Mam kolor czekolady mlecznej i mimo kilku siwych włosów, stwierdzam, że dopóki ich ilość nie będzie już duża, to zostawiam swój kolor.

Co do smaku "za słodkie" też tak mam. Kiedyś nie miałam. Ale jakiś ponad rok temu wyłączyłam z diety prawie wszystkie kupne słodycze, są okresy że nie jem nic słodkiego prócz owoców. Kupne słodycze jem tylko na wyjazdach (góry, rower). I są mi za słodkie. Dlatego coraz częściej wożę z sobą te małe batoniki daktylowe Dobrej Kalorii - są dla mnie idealne ze słodkim A jak sama coś piekę - to zawsze daję o połowę cukru mniej niż w przepisie, często jeszcze i tą ilość zastępuje ksylitolem i jest ok.

Co do Torunia - pewnie z jednego zjem. Ale planuje sobie przywieźć na Cheat day, który będzie w przyszły weekend <3

Cytat:
Dodatkowe pytanie: czy według Was tabata to jedno ćwiczenie czy różne ćwiczenia. Wydaje mi się, że oryginalna tabata to powinno być jedno ćwiczenie.

Ktoś w ogóle ćwiczy tabatę?
Zaczniecie mnie hejtować za tą Anię Dziedzic - ale ona ma fajne tabaty. I te tabaty często z nią ćwiczę. Ma fajny system - bo daje 3 max4 ćwiczenia i 2 powtórzenia, i takie 3-4 zestawy, dzięki czemu z jej tabaty robi się fajny też FBW.
I nie wiem czy 1 ćwiczenie na tabate jest dobre. Wtedy rozwijasz tylko jedną partię mięśni. Jak włączysz już 3-4 ćwiczenia to i masz czas by odsapnąć i dwa, angażujesz większą partię mięśni.
Stary 2017-09-06, 10:00   #496
kocica27
Rozeznanie

Cytat:
Dlatego coraz częściej wożę z sobą te małe batoniki daktylowe Dobrej Kalorii - są dla mnie idealne ze słodkim A jak sama coś piekę - to zawsze daję o połowę cukru mniej niż w przepisie, często jeszcze i tą ilość zastępuje ksylitolem i jest ok.

Zaczniecie mnie hejtować za tą Anię Dziedzic - ale ona ma fajne tabaty. I te tabaty często z nią ćwiczę. Ma fajny system - bo daje 3 max4 ćwiczenia i 2 powtórzenia, i takie 3-4 zestawy, dzięki czemu z jej tabaty robi się fajny też FBW.
I nie wiem czy 1 ćwiczenie na tabate jest dobre. Wtedy rozwijasz tylko jedną partię mięśni. Jak włączysz już 3-4 ćwiczenia to i masz czas by odsapnąć i dwa, angażujesz większą partię mięśni.
Dobrą Kalorię znam, kupuję dla syna. Piekę tak jak Ty - oszukuję na cukrze.

Czyli to nie jest klasyczna tabata. Cudów nie ma. Jeśli robisz kilka ćwiczeń to zajmuje to trochę czasu, a nie 4 minuty. Szkodaaaa....
Ja chyba wrócę do Ewki - tam tylko jakieś 35 minut.

Muszę sobie pazurzyska zrobić. Zaraz będę 1 ręką pisać.
Stary 2017-09-06, 10:08   #497
Hankaak
Rozeznanie

Cytat:
Czyli to nie jest klasyczna tabata. Cudów nie ma. Jeśli robisz kilka ćwiczeń to zajmuje to trochę czasu, a nie 4 minuty. Szkodaaaa....
Ja chyba wrócę do Ewki - tam tylko jakieś 35 minut.
Jakby 4 minutowe tabaty działały na zrzucanie wagi - to świat nie znałby pojęcia "ludzie otyli" 4 minuty jest dobre, by trochę podkręcić metabolizm albo "rozgrzać" organizm. Jak dla mnie cudów po 4 minutach ćwiczeń nie będzie. Trzeba poświęcić te 20-40 minut dziennie... Poza tym model ćwiczeń HITT czy innych interwałów też polega na tym, że całe ćwiczenia mają powyżej 25 minut, a HITTy trwają max. 10 minut.
Stary 2017-09-06, 10:18   #498
kocica27
Rozeznanie

Cytat:
Jakby 4 minutowe tabaty działały na zrzucanie wagi - to świat nie znałby pojęcia "ludzie otyli" 4 minuty jest dobre, by trochę podkręcić metabolizm albo "rozgrzać" organizm. Jak dla mnie cudów po 4 minutach ćwiczeń nie będzie. Trzeba poświęcić te 20-40 minut dziennie... Poza tym model ćwiczeń HITT czy innych interwałów też polega na tym, że całe ćwiczenia mają powyżej 25 minut, a HITTy trwają max. 10 minut.
Na mnie najlepiej dotychczas działało bieganie. I nawet miałam sześciopak i mięśnie ramion i wszystko sprężyste dzięki bieganiu, mimo, że nie ćwiczyłam siłowo. Teraz biegam dopiero od końca kwietnia, więc cudów nie ma. Schudłam, ale definicja mięśni jest mniejsza. Szukam czegoś, co zajmowałoby mniej czasu.
Stary 2017-09-06, 11:03   #499
Hankaak
Rozeznanie

Cytat:
Na mnie najlepiej dotychczas działało bieganie. I nawet miałam sześciopak i mięśnie ramion i wszystko sprężyste dzięki bieganiu, mimo, że nie ćwiczyłam siłowo. Teraz biegam dopiero od końca kwietnia, więc cudów nie ma. Schudłam, ale definicja mięśni jest mniejsza. Szukam czegoś, co zajmowałoby mniej czasu.
ehh... rozumiem z tym czasem. Też mi czasami szkoda poświęcać godzine na treninig + umycie się i ogarnięcie po nim.
Ale wierzyć mi się nie chce, że dzięki bieganiu miałaś mięśnie ramion chyba że z dzieckiem na ramionach biegałaś Musiałaś jakieś inne ćwiczenia (nie koniecznie siłowe) robić...
bo jak masz takie predyspozycje ciała... to chciałabym tak

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-06, 11:53   #500
kocica27
Rozeznanie

Cytat:
ehh... rozumiem z tym czasem. Też mi czasami szkoda poświęcać godzine na treninig + umycie się i ogarnięcie po nim.
Ale wierzyć mi się nie chce, że dzięki bieganiu miałaś mięśnie ramion chyba że z dzieckiem na ramionach biegałaś Musiałaś jakieś inne ćwiczenia (nie koniecznie siłowe) robić...
bo jak masz takie predyspozycje ciała... to chciałabym tak
Chyba mam predyspozycje do atletycznej budowy. Albo mało tłuszczu, stąd widoczny kształt mięśni - nie wiem.

Kolejna sprawa - czasem się mówi, ja nic nie robię, nie ćwiczę, po prostu tak mam. A potem okazuje się, że dana osoba zasuwa codziennie po 5-10km: spacer z dziećmi, do sklepu po zakupy itd., ale to jest zupełnie nieświadomie. Ja może dużo sprzątam, przykładam siłę do polerowania, chociaż głównie prawą ręką.... nie wiem
Stary 2017-09-06, 12:45   #501
Hankaak
Rozeznanie

Cytat:
Chyba mam predyspozycje do atletycznej budowy. Albo mało tłuszczu, stąd widoczny kształt mięśni - nie wiem.

Kolejna sprawa - czasem się mówi, ja nic nie robię, nie ćwiczę, po prostu tak mam. A potem okazuje się, że dana osoba zasuwa codziennie po 5-10km: spacer z dziećmi, do sklepu po zakupy itd., ale to jest zupełnie nieświadomie. Ja może dużo sprzątam, przykładam siłę do polerowania, chociaż głównie prawą ręką.... nie wiem
hahha no właśnie... chciałam dziś ramiona "robić" myjąc okna. Ale zadomowił mi się taki wielki pająk krzyżak w oknie (swoją drogą, strasznie zapaskudził mi parapet) i spasowałam... Muszę poprosić TŻ by to ewakuował gdzieś to jutro umyję....
Stary 2017-09-06, 13:14   #502
kocica27
Rozeznanie

Cytat:
hahha no właśnie... chciałam dziś ramiona "robić" myjąc okna. Ale zadomowił mi się taki wielki pająk krzyżak w oknie (swoją drogą, strasznie zapaskudził mi parapet) i spasowałam... Muszę poprosić TŻ by to ewakuował gdzieś to jutro umyję....
Oj, ja się boję insektów, nawet tych, które niektórzy uważają za nieszkodliwe, np. świerszcz. Zawsze ktoś mnie musi ratować. Dobrze, że 2 kocurzyska mam, więc rzadko to się zdarza.
Stary 2017-09-06, 14:23   #503
Andziusiaech
Zakorzenienie

Cytat:

podaj linka plis do tej tabaty jak masz gdzieś zapisane
Andziusiaech jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-06, 15:54   #504
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mimiko Pokaż wiadomość
A ja mam jakiś kryzy, zawsze ważę się w sobotę, ale coś mnie podkusiło i weszłam na wagę dzisiaj, a ta pokazała 66,4 a było 65,5 Nie umiem zrezygnować ze słodyczy mimo zbilansowanej diety, a na myśl o aktywności fizycznej robi mi się niedobrze. Żałuję, że tak się wcześniej katowałam ćwiczeniami, bo chyba przez to straciłam cały entuzjazm.
Czasami nic nie poleci przez 2/3 tygodnie - tak juz z tym jest. Uzbrój sie w cierpliwosc! Waż sie raz na 3 tygodnie. Nie dołuj sie, tylko dalej do przodu Dasz radę, pomyśl, ze już tam jesteś na tej swojej wymarzonej wadze, a teraz rób wszytko, żeby ją podtrzymać

Co do slodyczy - nie jem prawie w ogóle. Cukru tez w ogole nie uzywam juz chyba od 7 lat. Zadnych slodzikow nigdy tez. Zdarzają mi się jakies 4x do roku wpadki, ze np. pól czekolady albo tych rurek z kremem zeżre na jednym poczekaniu, ale poźniej juz sie od razu ogarniam. TŻ-et nie lubi slodkiego, wiec w domu nic nie mamy i dzięki temu jest mi duzo latwiej. Ale jak tylko lezy cos slodkiego, to ciezko mi jest sie oprzeć. Najdluzej bez slodkiego wytrzymalam pełne 3 miesiące - totalne zero słodkiego Największą motywacją w niejedzeniu jest moja twarz Po prostu po słodkim mam wypryski i krostki. Jak nie jem, slodkiego, to mam zero problemow ze skórą.

Cytat:
Napisane przez Xylogic93 Pokaż wiadomość
Śniadanie i lunchbox gotowe wieczorem pewnie jakaś ryba wpadnie Załącznik 7223111Załącznik 7223116
Uuu, dobrze wygląda A co to - latte?

Ja na diecie przerzucilam sie na flat white i teraz latte dla mnie, to jak kubek gorącego mleka z lekkim posmakiem kawy.

Cytat:
Jem, ale tylko na sniadanie. I z reguly wybieram te najzdrowsze, z małą zawartoscią cukru, czyli wszystkie berries - borówek jem dużo, malin, jak jest sezon, to tez truskawek. Generalnie, owoce staram sie jesc sezonowo.

Dopiero do domu z pracy wrócilam. Padam z nóg. Wyczekuję na weekend. Chyba żurek zrobię i zjem z jajkiem i tostem.

Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Czas edycji: 2017-09-06 o 16:03
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-06, 16:47   #505
MrsSeductive
Żona

Cytat:

Jem nie żałuję sobie, wole się nimi zajadać niż tabliczką czekolady

Stary 2017-09-06, 16:55   #506
Hankaak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Andziusiaech Pokaż wiadomość
podaj linka plis do tej tabaty jak masz gdzieś zapisane
https://www.facebook.com/pg/FitMomAn...=page_internal
link do wszystkich filmów. Ma ich sporo, ostatnio ćwiczyłam te z 2 i 3 sierpnia właśnie (miała przerwę z okazji urlopu )
Stary 2017-09-06, 19:36   #507
ansaria
Raczkowanie

Cytat:
A ja właśnie przestałam farbować. Tzn. od kilku miesięcy nic nie robię, mam zamiar zregenerować włosy, zaczęłam pić sok z pokrzywy (nie jestem niestety systematyczna).[COLOR="Silver"]
Ja zapuszczałam od zeszłej wiosny, miałam ścięte na długiego boba i rozjaśnione końce (a wcześniej miałam prawie do pasa). Z tyłu najkrótsze włosy kończyły mi się na szyi.. Zapuściłam naturalne, gdzieś za stanik i w sumie może z jakieś 3-4 cm zostały jeszcze z blondem. Ale mój naturalny kolor to jednak nie to. Teraz pani mi zrobiła bardzo naturalne refleksy, więc fajnie to wygląda, a ścięła z centymetr, więc mam nadzieję, że do wakacji w przyszłym roku zdołam zapuścić dość mocno
Cytat:

Ja też sobie nie żałuję, ale oczywiście biorę je do bilansu. Min,. dwa owoce muszą u mnie być

Cytat:
Oj, ja się boję insektów, nawet tych, które niektórzy uważają za nieszkodliwe, np. świerszcz. Zawsze ktoś mnie musi ratować. Dobrze, że 2 kocurzyska mam, więc rzadko to się zdarza.
Byłam dzisiaj na siłowni i już szłam do przebieralni a tam na drzwiach taki wielki a'la karaluch, tylko szary:/ Byłam przerażona.. Ledwo się wybrałam na tą siłownie (mam problem z motywacją), a tu coś takiego.. i jak tu chcieć tam ponownie wrócić?
ansaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-06, 20:42   #508
Xylogic93
Rozeznanie

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;76926591]Czasami nic nie poleci przez 2/3 tygodnie - tak juz z tym jest. Uzbrój sie w cierpliwosc! Waż sie raz na 3 tygodnie. Nie dołuj sie, tylko dalej do przodu Dasz radę, pomyśl, ze już tam jesteś na tej swojej wymarzonej wadze, a teraz rób wszytko, żeby ją podtrzymać

Co do slodyczy - nie jem prawie w ogóle. Cukru tez w ogole nie uzywam juz chyba od 7 lat. Zadnych slodzikow nigdy tez. Zdarzają mi się jakies 4x do roku wpadki, ze np. pól czekolady albo tych rurek z kremem zeżre na jednym poczekaniu, ale poźniej juz sie od razu ogarniam. TŻ-et nie lubi slodkiego, wiec w domu nic nie mamy i dzięki temu jest mi duzo latwiej. Ale jak tylko lezy cos slodkiego, to ciezko mi jest sie oprzeć. Najdluzej bez slodkiego wytrzymalam pełne 3 miesiące - totalne zero słodkiego Największą motywacją w niejedzeniu jest moja twarz Po prostu po słodkim mam wypryski i krostki. Jak nie jem, slodkiego, to mam zero problemow ze skórą.

Uuu, dobrze wygląda A co to - latte?

Ja na diecie przerzucilam sie na flat white i teraz latte dla mnie, to jak kubek gorącego mleka z lekkim posmakiem kawy.

Jem, ale tylko na sniadanie. I z reguly wybieram te najzdrowsze, z małą zawartoscią cukru, czyli wszystkie berries - borówek jem dużo, malin, jak jest sezon, to tez truskawek. Generalnie, owoce staram sie jesc sezonowo.

Dopiero do domu z pracy wrócilam. Padam z nóg. Wyczekuję na weekend. Chyba żurek zrobię i zjem z jajkiem i tostem.[/QUOTE]

Latte. Jedyna kawa jaka lubię.
Chociaż chce spróbować tej kuloodpornej kawy.

Kliknięte z
Czasem słownik wie lepiej

Jem zdrowo, ćwiczę i gubię kilogramy
Xylogic93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-06, 21:08   #509
MrsSeductive
Żona

U mnie po ćwiczeniach. Mimo 12h zmianny w pracy

Stary 2017-09-07, 04:56   #510
ansaria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MrsSeductive Pokaż wiadomość
U mnie po ćwiczeniach. Mimo 12h zmianny w pracy

Skąd Ty bierzesz na to siły Oddaj trochę

Dzień dobry Ja dopijam kawkę i do pracy Mam nadzieję, że później znajdę w sobie motywację, żeby poćwiczyć:P
ansaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości